pon jul 17, 2017 8:57 am
Finih stvari se izdešavalo zadnjih dana. Još uvijek sam pod utiskom fantastične atmosfere na Grbavici prošlog četvrtka. Baš je vrhunski bilo. Međutim, mislim da takva atmosfera neće dugo trajati jer se već potenciraju neke stvari koje baš i nisu pod našim uticajem tj ne možemo na njih uticati.
Kao prvo AIK je puno ozbiljnija ekipa od nas, duže su zajedno, igraju u sređenoj državi, u boljoj ligi, kupuju igrača koji košta više nego naš cijeli budžet za godinu dana. Stvarati presiju da ih "moramo" i "možemo" proći je totalno pogrešno. Nit ih moramo a Boga mi ih teško možemo proći. Iz svih pobrojanih razloga. I da nisu bolja ekipa opet imamo problem što smo mi prilično limitirana ekipa. Spora, sa vrlo malo ideje, sa par "skrpljenih" pozicija. Ako pogledamo klupu naše ekipe shvatimo da nemamo nijednog igrača koji može unijeti nešto novo (Marković, Dženis, Projić, Šabanadžović, Osmanković, Žera...). Sve ili van forme totalno ili juniori. A ne možemo se osloniti na bljesak juniora. Očekivanja i mogućnosti u ovoj utakmicu su dijametralno suprotna, očekuje se prolazak a mogućnosti su takve da bi svi bili sretni sa minimalnim porazom uz ostavljanje posljednje kapi krvi na terenu. Zašto je to tako je za dublju analizu i treba ostaviti za vrijeme poslije ove utakmice.
Moram reći da sam primjetio da dosta "kritičara" I "opozicionara" slabo pišu i jako su tihi, vjerovatno se čeka poraz u Švedskoj da se oplete. Meni je to u redu, nek opletu kad treba ali što sad šute, ni jedne fine riječi, ni da se pomene Zebina partija, ni atmosfera, ništa. Ne mogu da vjerujem da im je toliko krivo što nismo izgubili na Grbavici i što moraju čekati 7 dana. Nevjerovatno.
Da se ogradim odmah, partija naših igrača protiv AIK-a nije bila briljantna, čak šta više. Ali je pokazala mnogo toga, Pokazala je da igrači kad hoće mogu solidno odigrati protiv puno bolje ekipe, borbom mogu nadoknaditi nedostatak kvaliteta. Borbom mogu nadoknaditi nedostatak brzine i tehnike. Sve se može kad se hoće ali osnovni problem ove ekipe je nedostatak kvaliteta i nedostatak pravih pojačanja. U čemu je problem oko tih "pravih" pojačanja stvarno ne bih elaborirao jer vjerovatno postoji i dublja priča od one koje ja mogu znati dobijajući informacije putem zvaničnih kanala.
Nek nam je Bog na pomoći sa nama kakvi smo. Svima zajedno.
21 10 4
Petrović Slavko