pet jul 14, 2017 12:03 am
Malo kad su se slegli utisci, najkraći komentar, ovo je bila "nadamo se da će nam jedan gol u gostima biti dovoljan" utakmica...
Svjesni smo mi, kao i svi u klubu, da je AiK jako dobra ekipa, ali ne predobra za nas...protiv predobrih ekipa igraš ovakve utakmice, a protiv malo jačih pokušavaš ostvariti što bolji rezultat
Na prvu, nakon odlaska M.Stevanovića , naš koncept igre je pao...njemu loptu, on prodor, ubačaj, assist i to je to...ostali su igrači koji su njemu slali loptu i očekivali najbolje od njega, sad kad njega nema, oni ne znaju šta da rade...
koji je naš novi koncept igre, ne znamo još...
-Zec je potpuno drukčiji igrač od Mire, izvuče se na poziciju napadača, u sredinu, krene u dribling dvojice-trojice, malo netipično za krilo (što je ponekad i dobro, izbori se za loptu, dođe u priliku ni iz čega) i ne funkcioniše sa tipom napadača kakv je Nikolić, statičan, malo i godine, koji više čeka ubačaj i assist (Zecu treba napadač kao Armin Hodžić)
-U nedostatku Mire i pilika za kontru i polukontru, mi previše soliramo...ok, u ovakvim utakmicama, gdje jedna greška odlučuje, stati na loptu i sigurno igrati je za poželjeti, ali ne u baš svakoj situaciji (koliko puta su se igrači zabili u onaj dio kod kornera, pa se međusobno dodaju, niko da nabaci ili izvuče loptu pa onda ubaci, ili proigra na vrh 16-erca za šut itd.), nijedan udarac iz daljine Zakarića, Blagojevića, Radinovića
-Kao i dosada, slabo kretanje bez lopte, obično sa jednim igračem dolazimo pred 16-erac ili u njega, jedan igrač čeka ubačaj, i to nije dalo rezultat
-Izmjene: u jednoj ovakvoj utakmici ubaciti čovjeka koji je jučer stigao, prvi pas pogrešan i onda smo više gledali na to da ne pogriješi nego kakav će kvalitet donijeti naprijed...zatim napadača za kojeg ne znaš šta mu je glavni adut (brzina, skok, šut nekom nogom ili glavom, građenje) i šta da očekuješ od njega...
Žao mi je, kažem AiK je dobar ali ne predobar, s njima se može igrati lopte...nama treba igra da bi imali rezultat, a ne da nam rezultat guši igru
Zadnja izmjena:
InvictuS, dana/u pet jul 14, 2017 12:06 am, ukupno mijenjano 1 put.
Ako je pojeo, onda je muško, ako je pojela, onda je žensko.