ned nov 06, 2016 6:47 pm
E sada o utakmici malo. Nekako covjek ima osjecaj da cemo mi napadati, pritiskati, satjerati protivnika u sesnaesterac, pogadjati precke, stative, biti osteceni za penale i onda zabiti gol iz neke poluprilike ili prilike, a nakon toga se povuci, gdje ce protivnik imati tek jednu ili dvije prilike i zabiti ti gol ili dva. Kazu da kako zracis tako i privlacis, ili "kakve su ti misli, takav ti je zivot". E pa meni su misli cijeli dan bile takve o ovoj utakmici, kao i cijelu proslu sedmicu. Zasto?
Zbog toga sto je to Zeljo ove sezone. Mi smo protiv Zrinjskog napadali, odigrali veoma dobru utakmicu, a oni su iz jedne poluprilike dali nam gol, protiv Celika u Zenici smo napadali, poveli 1:0 i onda iz jedne poluprilike je sviran penal za domacu ekipu, gdje su oni izjednacili za konacan rezultat 1:1, protiv Olimpica smo poveli 2:0 i onda drugo poluvrijeme izgubili 2:1, za ukupan rezultat 3:2, gdje su nam oni zabili 2 gola iz jedne prilike i jedne poluprilike. Siroki, gdje smo odigrali mozda i najboljih 30 minuta ove sezone, pogodili 2 precke, trebali zabiti 3 gola i onda primimo gol iz jedne prilike za konacan rezultat 1:0. Sa tom mislju sam se pripremao za ovu utakmicu, sa tom mislju sam dosao na stadion i napustio ga nakon utakmice. Mi napadamo, igramo stvarno lijepo, vidi se tu dosta dobrih stvari i kretnji, ali sta uraditi igracima, koji su stvarno dobro odigrali jucer u odbrani? Sta reci Kosoricu ili Bogicevicu koji su pocistili sve prije onog gola? Mislim da nije problem u igrackom (ne)kvalitetu, vec da je ovo psiholoski problem. Vjerujem da i igraci dolaze sa istom mislju na utakmice, kao sto sam i ja dosao. Ja sebi taj luksuz mogu dopustiti, oni ne smiju, jer moraju biti profesionalci i jer na kraju krajeva zive od fudbala, a racuni se nece sami platiti. Da sam na Slavkinom mjestu dogovorio bih razgovor sa psihologom i da on/ona nesto pokusaju uraditi na tom polju. Ovo su dobri igraci, jucer su odigrali dobru utakmicu, a opet smo izgubili. Slavki podrska naravno, njegov rad treba ocjenjivati nakon zime.
To je Zeljo ove sezone.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/