Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

https://forum.sport1.oslobodjenje.ba/vi ... =45&t=1076
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17

Ko osvaja Euro?

Njemačka
6 (19%)
Španija
5 (16%)
Engleska
4 (13%)
Italija
5 (16%)
Francuska
2 (6%)
Belgija
2 (6%)
Turska
1 (3%)
Portugal
2 (6%)
Hrvatska
4 (13%)
Neko drugi
1 (3%)

Ukupno glasova: 32

braco
Kontakt:
Status: Offline

Re: EURO 2016 - Općenito

pon jun 13, 2016 1:03 am

Napisah sinoć da je vezni red Hrvata prebrutalan i to je bio ključ njihove pobjede. Turci nisu imali nikakve igre i imali su sreće da nisu primili još koji go. Luka je nevjerovatan igrač, bez njega jedan Real nije ista ekipa i to se pokazalo kad je bio povrijeđen u kakvom je qrcu bila igra Reala. A danas je održao dobru lekciju fudbala, baš kao i Ćorluka iz borbenosti. Perišić općenito zna nekad imati potez viška, ali je pokazao da je itekako opasan igrač i šteta što pogodi prečku. Turan je od prelaska u Barcu definitivno drugi igrač, što je očigledno se odrazilo i na partije u reprezentacije ali ne bi bilo korektno samo njega optuživat za ovaj rezultat Turske kad je čitava ekipa za qrac odigrala.

Na kraju se Poljaci dobro napatiše sa S. Irskom. Moram priznat da su dobro zatvorili Lewandowskog ali džaba kad je tu drugi ubica Milik. Predviđam mu dobar transfer jer momak je razvalio u Ajaxu, a i ako ovako nastavi na Euru zabijat smiješi mu se transfer u jak klub liga petice. Uglavnom, igrali su dosta čvrsto nazad momci u zelenim dresovima i nisu bili nešto previše zainteresovani za napad tako nismo mogli ni gledati atraktivnu utakmicu. Koliko se sjećam jedini konkretniji napadi su bili škarice Laffertya i ono kad je Washington izašao pred Vojčehom. Prvi put sam danas čuo za onog Kapustku i mogu reći da je momak strašno odigrao. Momku je tek 19 godina i igra na ovakvom takmičenju i pokazao je da ima muda što je najbitnije. Vjerujem da Poljaci imaju još svašta da pokažu pogotovo protiv protivnika koji se ne brane tokom čitave utakmice.

Njemci ofanzivno i više nego solidni,a nazad dosta nesigurni. Mogli su Ukrajinci itekako kazniti Njemce, ali eto nije se dalo. Ukrajinci su igrali veoma dobro večeras i siguran sam da je bila bilo koja repka umjesto Švaba da bi rezultat bio drugačiji. Gotze stagnira već od prelaska u Bayern i stvarno mi je upitno njegovo mjestu u prvih 11. Večeras je bio jako loš. Vjerovatno ima kredita kod Lowa zbog onog gola u finalu protiv Argentine, mada u sljedećoj utakmiici bih volio da Low krene s Gomezom u napadu koji je odigrao odličnu sezonu u Bešiktašu i koji igra redovno za razliku od Gotzea.

Prvi par sutra je Španija-Češka. Mislim da nema dileme ko je favorit ali treba imati na umu da je ova Španija itekako ranjiva i da nije to ona Španija koja je harala godinama. Ali opet očekuje se od njih da nemaju većih problema protiv Čeha. Za razliku od prošlih prvenstava, na ovom će na golu stajat De Gea koji drži Manchester u top 5 ekipa u Engleskoj prethodne 2 godine. Od novih igrača u prvih 11 tu će vjerovatno biti i Morata koji se pokazao kao igrač za velike utakmice,a na EP je svaka utakmica značajna. Očekuje se da i Koke bude član prvih 11 i da će imat ozbiljniju rolu nego na mundijalu. Šansu bi mogao dobiti i Nolito koji je najbolji igrač Celte i koji nas je nedavno rasturio s 2 gola. Česi imaju nekoliko iskusnih igrača kao što su Čeh, Lafata, Plašil i Rosicky ali i mlađi kao npr Daride mogu da predstavljaju veliku opasnost po protivničke ekipe. Česi nisu uopšte za odbacit imaju dobrih imena i mogu svima da predstavljaju tvrd orah, tako da Španci ne smiju podcjeniti Čehe.

Irska protiv Švedske je drugi meč koji nas čeka sutra. O Irskoj nemam potrebe ništa puno da pišem, naučili smo o njima na teži način. Ekipa koja dosta trči i stvarno daju sve od sebe na terenu,a nije baš da imaju krampe u ekipi. Šveđani bi mogli imati dosta problema sa čuvanjem Longa budući da mi njihova odbrana ne ulijeva ogromno povjerenje. Olson i Lustig su solidni bekovi i ništa više od toga, a Granqvist prosječan štoper. Dobro nije sad ni Long neka megaklasa,ali ima tu još dosta opasnih igrača u selekciji Irske. Kod Šveđana zna se - Zlatanera. Ne mora se dalje ništa više pisat nakon toga, mada Irci moraju obratit pažnju i na igrače iz veznog reda Švedske koji ima nekoliko iskusnih igrača,

I na kraju utakmica koju svi čekamo Belgija-Italija. Kao što sam napisao da smatram Hodgsona "najslabijom karikom" u Engleskoj, tako i smatram Wilmotsa u Belgiji. Jednostavno ne igraju uvjerljivo kako se od njih očekuje i ja sam siguran da ova ekipa može puno više pod vodstvom nekog boljeg stručnjaka. Čak bih ih u tom slučaju smatrao apsolutnim favoritom protiv Italije,ali sad jednostavno ne mogu koliko god Italija ima slabiji sastav nego na prethodnim takmičenjima. Ali opet Belgija ima tu sreću da imaju strašne individualce, pa kad ne ide onda mogu Hazard ili De Bruyne nekom svojom magijom mogu riješit utakmicu. Kompany će im sigurno dosta faliti. Conte je poznat kao odličan motivator. Očekujem veliku borbenost od Italije na terenu jer drugačije ne možeš igrat kod Contea u prvih 11. Opet ima tu kvaliteta kakvog takvog kod igrača Italije tako da je svašta moguće.

Kapiten
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon jun 13, 2016 9:22 am

Da, Kapustka odlicno odigrao, mogao bi on biti otkrice Eura :D

Danas uz Čehe.
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon jun 13, 2016 9:24 am

Cesi su moji favoriti iz sjene, sjajna reprezentacija.
Željezničar ante portas !

Prodajem IPTV

delinjo
Kontakt:

pon jun 13, 2016 3:53 pm

pa otvorenije bi Gibraltar igrao :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon jun 13, 2016 4:06 pm

Meni Morata strašno dobar

Prodajem IPTV

STEVIE
Kontakt:

pon jun 13, 2016 5:19 pm

Više sretno, nego spretno. Tačna rečenica koja opisuje završetak meča kontra Češke.

Negativno iznenađen glede predstave Furije, katastrofalan napadački dio ekipe, kao što najavih prije turnira, ova ekipa ne posjeduje WC napadača. Greška je nepozivanje Torresa i Coste. Aduriz je low-rated napadač. A Morata više može poslužiti kao back-up. Tipičan primjer današnji meč. Kako god, tri boda su uknjižena. Turska je idući protivnik.

Slijedi meč Irske i Švedske... Miriše na remi, i 2.5/MANJE. Odigrah popravni. Morata me koštao siće. :roll:
“Ultra culture is a way of life, a subculture, that goes far beyond the match day.
Punks were punk, and ultras are ultra.“

Kapiten
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon jun 13, 2016 5:55 pm

Vala meni je drago da onog cigana Costu ne gledam ovdje. Dosta mi ga je vise u EPL... :mrgreen:
Svi su jako oprezni na otvaranju EP-a, nadam se da ce vec u drugom kolu malo manje kalkulisati.

Od ove naredne utakmice ocekujem malo bolji fudbal. Mislim da bi mogli vidjeti i 2-3 gola...

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon jun 13, 2016 7:09 pm

Kakva tekma :klanjase2:

Prodajem IPTV

Kapiten
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon jun 13, 2016 7:52 pm

Dobri Irci, steta sto nisu uzeli sva 3 boda.

rios
Kontakt:

pon jun 13, 2016 8:13 pm

Nisam pisao nista sinoc nakon Njemacke pa cu evo sad nesto malo,jer sam ih naveo kao prve favorite..
Prvo je kolo pa tako treba biti oprezan sa bilo kakvim uranjenim zakljuccima.To se odnosi i na Njemacku,sinoc onako jedna li-la utakmica u kojoj su imali srece na jednoj ali i nesrecu na drugoj strani da se golman Ukrajine razbrani i skine par dobrih situacija.Jesu pobjedili ali nekako nisu bas ostavi jak dojam koji bi opravdao tu ulogu prvog favorita,ono da covjek kaze e to je to..
Pomalo im,cini mi se,fali pravi centarfor kao sto je bio Klose.Probali su sa Geceom ali nije to bas nesto bas bilo aman zaman.Sve su svemu,ako zele trofej morat ce to bolje ipak.
Ove danas uvodne dvije tekme nisam gledao zbog poslovnih obaveza,al vidim po komentarima da Spanija nije blistala,da li to znaci da se kriza sa SP-a jos nije zavrsila ili je jednostavno Ceska prejaka,ne znam,vidjet cemo..Ovu drugu utakmicu sam onako letimicno pregledao,Irska ostavila jak utisak,Svedska vise sretno nego spretno do remija..
Sad cekam pravu poslasticu,dva moja favorita iz sjene.. :)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Plava Porodica
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:49 pm

I pitaju me koga favorizuješ..
Favorizujem i želim dobar fudbal,jeb.emti i euro i utakmice,samo čovjek dangubi gledajući ovaj kvazi fudbal.
Ništa do četvrtfinala,ovo je fuj.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

delinjo
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:53 pm

kad vidis Buffona i njegovou motivaciju u ovim godinama ne mzoes da ne budes ljut na Dzeku i ostale nase kvazi zvjezdice....takva zelja strast,ljubav pa nevjerovatno ....Belgija sve dok ne promjeni selektora nece postatiti ozbiljna repka....svaka cast Italiji....do sada najbolji utisak su ostavili na mene a imali su najtezeg protivnika...BRAVO :palacgore:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

rios
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:57 pm

Italija talijanski.
Iskusni Bufon,granitna odbrana sa Kjelinijem,Bonucijem i Barzaljijem,iskusni i veceras odlicni DDR i gore sta se napravi..A naprave oni uvijek nesto,evo veceras 2 puta..Zasluzena pobjeda nad Belgijom,jos uvijek Italija ne moze biti u uzem krugu favorita,ali da su se neke stvari za njih na bolje promjenile ovom pobjedom jesu.Jednostavno ekipa koja je uvijek spremna napraviti podvig,imaju svoju filozofiju u igri godinama,mozda cak i decenijama i dzaba ti je..
Sa druge strane Belgija mene pocinje podsjecati pomalo na Englesku..Svake godine ekipa puna individualno kvalitetnih igraca,puno ocekivanja ali na terenu to i ne ide bas..Sto ne znam..Mozda zbog trenera,mozda zbog toga sto svako vuce na svoju stranu,ko ce sad znati..Vidjet cemo sta ce pokazati u sljedece dvije utakmice,ovo veceras je bilo anemicno totalno.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Plava Porodica
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:59 pm

Ma daleko će ova Italija dogurat 1000%.
Ništa više im ne treba osim Juvetovog bedema na golu i trojicom štopera.
Protiv njih ako napraviš bilo kakvu šansu moraš iskoristiti,pitanje je da li ćeš opet imati priliku.
Standardna žabarska igra, fuj jebe.mti antifudbal.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Kapiten
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon jun 13, 2016 11:12 pm

Talijani :klanjase2:
Prekaljeni asovi. A i zainatili su se nakon svih prica da ne mogu nista napraviti na ovom prvenstvu... Nevjerovatno su motivisano izgledali veceras.

Trebali bi se i Englezi nekad proglasit kao oni koji nemaju sanse, da ih vidimo tad, a ne uvijek neka prevelika ocekivanja :mrgreen:

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon jun 13, 2016 11:16 pm

Minjore je napisao/la:Treba imati u vidu da je ovo prvo kolo i da nosi ogroman teret, eventualni uspjeh ili neuspjeh donosi veliki pritisak ili olaksicu u nastavku turnira. Sutra ocekujem minimalnu pobjedu spanije, tvrdu utakmicu Belgije i Italije kao i Irske i SveCke .
Minjore tips :ganja:
Drago mi je zbog Italijana, samo ne znam sto pojedini jedu govna, kad istom igrom sinoc njemacka pobjedi ukrajinu..

delinjo
Kontakt:

pon jun 13, 2016 11:42 pm

Minjore je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Treba imati u vidu da je ovo prvo kolo i da nosi ogroman teret, eventualni uspjeh ili neuspjeh donosi veliki pritisak ili olaksicu u nastavku turnira. Sutra ocekujem minimalnu pobjedu spanije, tvrdu utakmicu Belgije i Italije kao i Irske i SveCke .
Minjore tips :ganja:
Drago mi je zbog Italijana, samo ne znam sto pojedini jedu govna, kad istom igrom sinoc njemacka pobjedi ukrajinu..
sve joj znas familijoooo :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon jun 13, 2016 11:44 pm

Steta sto se ne kladim mogao bi lopatom uzeti @delinjo..

Jaozinho22

uto jun 14, 2016 2:51 am

Pozitivno me iznenadi Italija. Granitna odbrana brzina po stranama i napadački tandem Brazilac i Sidraš. Nadam se da će svi biti zdravi kako bi mogli pokazat puni potencijal...
Španci standardno,kad igra Barca igra i Španija.....
2009 Barca 6 trofeja poslije Španci klepili prvenstvo
2011 Barca Liga i na krovu svijeta poslije Španci opet klepili prvenstvo
2013-14 Barca ispuhala,Španci ispuhali.
Ove godine Barca tu i tamo,Španci.....vidjet ćemo :)
Svakako da trebaju popravit realizaciju i ozbiljan su favorit.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

delinjo
Kontakt:

uto jun 14, 2016 2:55 am

Jaozinho22 je napisao/la:Pozitivno me iznenadi Italija. Granitna odbrana brzina po stranama i napadački tandem Brazilac i Sidraš. Nadam se da će svi biti zdravi kako bi mogli pokazat puni potencijal...
Španci standardno,kad igra Barca igra i Španija.....
2009 Barca 6 trofeja poslije Španci klepili prvenstvo
2011 Barca Liga i na krovu svijeta poslije Španci opet klepili prvenstvo
2013-14 Barca ispuhala,Španci ispuhali.
Ove godine Barca tu i tamo,Španci.....vidjet ćemo :)
Svakako da trebaju popravit realizaciju i ozbiljan su favorit.
familijo zavolio sam te samo zbog ovog avatara :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava