Na turniru će nastupiti i omladinci ljubljanske Olimpije koje sa klupe vodi bivši fudbaler Željezničara, Amir Agić.
Dugo godina je radio sa omladincima Olimpije. Kasnije je bio dio Omladinske Škole Olimpija. To je druga škola koju je pokrenuo jedan drugi trener. Bili su partneri sa klubom Olimpijom. Zadnjih par godina je radio u jednom trećeligašu, gdje je bio pomoćnik, pa trener a na kraju i sportski direktor. Mislim da je nešto radio i u tamošnjem savezu, isto nešto oko mladih.
Agić je bio dio Želje od 2003. do 2005. godine.
U Želju ga je doveo Nijaz Brković, s kojim je Agić sredinom devedesetih godina igrao u Sloveniji.
Mnogi portali su prenijeli članak kojeg sam podijelio jutros.
Njegova funkcija još nije precizirana, ali se očekuje da će imati važnu ulogu u pronalaženju pojačanja, posebno na slovenačkom tržištu. Ovu vijest sam je podjelio na svom Facebook profilu i Amir Agić.
Malo je čudna situacija, nakon Kopera je dao intervju za jedan portal gdje kaže da više nije u nogometu. Opet sa druge strane je navodno podijelio informaciju na svom profilu. Najbolje da sačekamo zvaničnu potvrdu od kluba ako tu ima nešto uopšte. Može i neko upućeniji da nam kaže nešto više.
Agić više nije u nogometu. Zaposlio je u jednoj firmi u Ljubljani. Vodi miran, porodični život. U Sarajevu nije dugo bio, ponekad dođe u Sanski Most odakle je porijeklom. Prati Želju, ali i Olimpiju.
”Žao mi je što Željo nije prošao Koper u Konferencijskoj ligi. Igračima Kopera su se odsjekle noge na Grbavici. Znam privatno jer sam pričao sa ljudima iz kluba. Ono što sam primjetio da ekipa Želje nema taj kvalitet, kao što je imala ona moja prije 20 i više godina. Ipak, vjerujem da će Željo opet biti onaj stari, da će se neke stvari promijeniti na bolje” rekao je na kraju razgovora za naš portal Amir Agić.
Sjećam ga se dok je igrao za Želju, ozbiljna glava je bio.