Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon dec 15, 2025 6:36 pm

Da on
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Valter
Kontakt:

pon dec 15, 2025 6:44 pm

Moramo se pomiriti sa činjenicom da položaj na tabeli treba da nas interesuje jedino u kontekstu opstanka tj. osiguranja bezbjedne bodovne prednosti u odnosu na zonu ispadanja da ne bi zadnjih 4-5 kola igrali pod pritiskom a znamo kako tada kvalitetno izgledamo. Ove godine četvrto mjesto vjerovatno neće voditi u Europu a za prva tri imamo šansu isto kao što imamo da osvojimo LaLigu. Poraz od Sloge baš bi bio problematičan, bod i nije tako loš iako bi i u tom slučaju poslije prvog kola nastavka došli na 7 bodova od zone ispadanja (poraz od Posušja).

Potruditi se da izborimo polufinale kupa iako sa Slogom to sigurno neće biti baš lagan zadatak (plus faktor sudije). A onda uz veliku dozu sreče pokušati i nešto više.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

ubaceni element
Kontakt:
Status: Online

pon dec 15, 2025 7:27 pm

south side je napisao/la:
pon dec 15, 2025 2:36 pm
Sky1 je napisao/la:
pon dec 15, 2025 1:56 pm
south side je napisao/la:
pon dec 15, 2025 1:10 pm
Još jednom da vidimo te mudonje koje ce odbiti ponudu koja je i više nego povoljna za klub.
Znaš li neke detalje iz ponude?
Ne znam detalje ali ono što je procurilo je da je slična Digislicevoj čak i bolja. Neko je na onom forumu pisao da ima jedna stavka koja im nije smetala u Digislicevoj ponudi a sada im u Sanjinovoj kao smeta, kao ona bi mogla predstavljati problem.
Znaci pojma nemas sta pise u ponudi, ali znas da je izdajnik ko ne prihvati?

Occasionally
Kontakt:

pon dec 15, 2025 8:15 pm

Nešto kontam ova aktuelna situacija ZA ili PROTIV...

Recimo da svi MI koji smo za ZA očekujemo da će doći blagostanje i progres. Evropa. Puna Grbavica. Brend No1 u regiji.
Navodimo primjere da su se svi uspješni timovi u regiji "probili" tako što su se prodali.

A šta ako se svi klubovi u ovoj napaćenoj Ligi prodaju ! Svi dobiju investitora. Većeg - manjeg kalibra ali investitora.
Čemu se onda svi ti naši klubovi mogu nadati ?
Kako će investitori vratiti svoj novac?
Nikako. Biznis kao i svaki. Rizik. Ali njima zanimacija dok imaju višak novca.

Svi MI koji smo za PROTIV slutimo da će to biti samo mešetarenje s igračima i dokolica za investitora da ima čime da hrani svoj ego. Kontra burazera recimo.

Pitanje svih pitanja...
Ko garantuje da će dolazak investitora biti i progres za Želju na svakom polju?
Ko garantuje da će se Vico i Beus skloniti da i mi zaradimo koji milion u Konferencijskoj ?
Barem svake četvrte godine. Jer i pitari se napinju da prezime u Evropi.
Znači, garancija da će biti dogovora tj Evropa u krug. Na četri dijela !
Bajka.

Dvije parole.
PROTIV UZDAJ SE U SE I U SVOJE KLJUSE ! ( kad kljuse crkne, donji si)
ZA INVESTICIJE DONOSE PROGRES ! ( kada se investitor povuče, donji si)

Uglavnom, dok ne pokušaš nečeš ni znati.

ubaceni element
Kontakt:

pon dec 15, 2025 8:47 pm

Nije problem biti za investitora, problem je slijepo biti za nesto sto ne znamo ni sta je ponudjeno, a moze se primjetiti da je ogromna vecina za to nesto bez da uopste pita sta je to nesto.

salle86
Kontakt:

pon dec 15, 2025 8:51 pm

Problem je što ovo trenutno ne može biti bolje više, od bilo čega
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ISB87
Kontakt:

pon dec 15, 2025 9:01 pm

Ma da, svakako smo u qurcu bez evrope. A kamoli da tako tabirimo dvije, tri sezone.
MIRZA RASCIC

Norsborg
Kontakt:

pon dec 15, 2025 9:14 pm

ubaceni element je napisao/la:
Nije problem biti za investitora, problem je slijepo biti za nesto sto ne znamo ni sta je ponudjeno, a moze se primjetiti da je ogromna vecina za to nesto bez da uopste pita sta je to nesto.
Zasto ti uopste moras znati sta je u ponudi? Ima radna grupa koja sve dogovara a skupstina odlucuje.
Da li si ikad bio bitan izasta? Da li su te pitali da li otpustiti Corica a dovesti Adzema,da li si pitan koliko ce Adzem dovesti novih igracina, da li si ikada pitan barem za jednog igraca, da li da igra ili ne? I mnogo toga je bilo a da nisi pitan. I sad bi ti kao htjeo da znas sta je u ponudi pa da kao ti odlucis da li prihvatiti ili ne.
Cekaj i Boga moli da ovi sto ce glasati, glasaju za ulazak jer ovako vise ne ide.

Valter
Kontakt:

pon dec 15, 2025 9:31 pm

Pošto nam je ovako kraj, pošto nam je još brži kraj ako dovedemo investitora, najbolje prije ulaska investitora ugasiti klub a imovinu rasprodati (lokacija izuzetno atraktivna). Pošto je Željo udruženje građana interesuje me da li bi u tom slučaju aktivni članovi imali pravo na procentualni dio od prodaje poslije izmirenja ranijih obaveza kluba. A uz sve to oslobodili bi smo se stresa koji nosi odlazak na Željinu utakmicu.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

SamoNapad
Kontakt:

pon dec 15, 2025 9:39 pm

Vecina raje je za investitora a onaj ko nije vjerovatno i ne zna koliko smo mi zaostali u svim segmentima. Pa nama vise ni omladinski pogon ne moze bit u vrhu svojih liga, kod nas igra samo ono sto ne moze u akademiju otici. Prica da smo mi Zeljo i da ce igrac potpisati za nas zbog toga je proslost svi idu gdje su pare i gdje su bolji uslovi. Cisto poslovno i profesionalno pitanje za svakog bi li prije otisao bolju firmu sa boljim parama i uslovima ili tavorio u losoj firmi?
Zamisli nama u 2025 treneri i strucni stab cine likovi koji su bili ovih 6.mjeseci, pa njih niko za ozbiljno ne shvata nigdje oni ne mogu raditi u premijer ligi (to je zagarantovano). Nama i treba Mirvic sa Nijazom prvi jer ima pare drugi jer zna nasu ligu i zna nas klub . Parama moras kupiti najbolje ljude od igraca do struke pusti suplju da ce nesto samo od sebe se pojaviti . Evo 10 godina svi su neku politiku probali i sve je propalo u roku godinu dana ako ne nadjemo invesitora i naredni koji bi dosli ne bi dalje od 6 mjeseci izdrzali . Mi pare nismo zaradili za ove igrace sto smo pokupovali nego nam je sposobni Jozak sve dao i servirao a nesposbi likovi sve rastalili.
Zadnja izmjena: SamoNapad, dana/u pon dec 15, 2025 9:40 pm, ukupno mijenjano 1 put.

ANamelessGhoul
Kontakt:

pon dec 15, 2025 9:40 pm

Valter je napisao/la:
Pošto nam je ovako kraj, pošto nam je još brži kraj ako dovedemo investitora, najbolje prije ulaska investitora ugasiti klub a imovinu rasprodati (lokacija izuzetno atraktivna). Pošto je Željo udruženje građana interesuje me da li bi u tom slučaju aktivni članovi imali pravo na procentualni dio od prodaje poslije izmirenja ranijih obaveza kluba. A uz sve to oslobodili bi smo se stresa koji nosi odlazak na Željinu utakmicu.
:r

ubaceni element
Kontakt:

pon dec 15, 2025 9:59 pm

Norsborg je napisao/la:
Zasto ti uopste moras znati sta je u ponudi? Ima radna grupa koja sve dogovara a skupstina odlucuje.
Da li si ikad bio bitan izasta? Da li su te pitali da li otpustiti Corica a dovesti Adzema,da li si pitan koliko ce Adzem dovesti novih igracina, da li si ikada pitan barem za jednog igraca, da li da igra ili ne? I mnogo toga je bilo a da nisi pitan. I sad bi ti kao htjeo da znas sta je u ponudi pa da kao ti odlucis da li prihvatiti ili ne.
Cekaj i Boga moli da ovi sto ce glasati, glasaju za ulazak jer ovako vise ne ide.
A gdje si ti vidio da ja kazem da mene treba pitati? Mozda da naucis citati s razumjevanjem za pocetak? Ljudi koji trebaju dici ruke za ili protiv jos uvijek ne znaju sta pise u ponudi, ali zato vi po forumima sve znate i stavljate ljudima pritisak unaprijed da su izdajnici ako ne dignu ruku za.

Sta recimo ako investitor trazi pomocni odmah, a da pare ulaze na rate? Jel izdajnik ko ne digne ruku za to?

Valter
Kontakt:

pon dec 15, 2025 10:03 pm

ANamelessGhoul je napisao/la:
pon dec 15, 2025 9:40 pm
Valter je napisao/la:
:r
Na forumu su postavljene dvije teze (tj. dvije parole)
PROTIV UZDAJ SE U SE I U SVOJE KLJUSE ! ( kad kljuse crkne, donji si)
ZA INVESTICIJE DONOSE PROGRES ! ( kada se investitor povuče, donji si)

Ovo je bio moj pokušaj da ih prevedem i ujedno dam konstruktivan prijedlog da koliko-toliko amortizujemo nastalu situaciju.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon dec 15, 2025 10:09 pm

A ogromna je razliika izmedju STRATESKOG PARTNERA i INVESTITORA.
#SAMOKAZEM

Norsborg
Kontakt:

pon dec 15, 2025 10:12 pm

pon dec 15, 2025 9:59 pm
Norsborg je napisao/la:
A gdje si ti vidio da ja kazem da mene treba pitati? Mozda da naucis citati s razumjevanjem za pocetak? Ljudi koji trebaju dici ruke za ili protiv jos uvijek ne znaju sta pise u ponudi, ali zato vi po forumima sve znate i stavljate ljudima pritisak unaprijed da su izdajnici ako ne dignu ruku za.

Sta recimo ako investitor trazi pomocni odmah, a da pare ulaze na rate? Jel izdajnik ko ne digne ruku za to?
Procitaj ponovo sta si napisao, biti slijepo za nesto sto ne znamo ni sta je ponudjeno. Znaci hoces da znas sta je ponudjeno. Zasto? Mi navijaci se nikada nismo pitali ni zasta pa tako ni sada. Skupstina je oformila radnu grupu od povjerenja koja je, nadam se sve dogovorila a skupstina ce glasati.

ubaceni element
Kontakt:

pon dec 15, 2025 10:49 pm

Prvo, svi hocemo da znamo sta je ponudjeno ali nije to poenta. Ako moram opet crtati, poenta je da ne mogu ja, ti, peti ili deseti reci “e da vidim tog mudonju sto ce glasati za (ili protiv, nebitno)” ako nemamo pojma o cemu ljudi uopste glasaju. Za sta, evo ti licno, posto rece da molis Boga da glasaju za, za sta treba da glasaju? Koji prijedlog treba da prihvate clanovi skupstine, posto ni sami jos uvijek ne znaju sta ce biti na glasanju?

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], Occasionally, PlavaDobrinja1921, ubaceni element i 83 gosta.

Prijava