Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

exbabilon
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon sep 01, 2025 9:44 am

Hoce li potpisati Deni do odlaska u Medjugorje?

milanribar
Kontakt:

pon sep 01, 2025 9:58 am

Samir Memišević je bez kluba, samo kažem, beton igrač koji je imao mjesta u reprezentaciji itakako kad vidimo kakve defanzivce je sve zvao Barbarez.
Uz to može igrati zadnjeg veznog vrlo dobro, pogotovo u našoj ligi.

DizelForce
Kontakt:

pon sep 01, 2025 10:04 am

fcz je napisao/la:
ned avg 31, 2025 3:54 pm
DizelForce je napisao/la:
ned avg 31, 2025 3:05 pm
ma ljudi u 6 kola primili 2 gola i to iz dvije greske kardinalne, polako sabur procepit ce i napad, pa eto borcu belaja
Ma mislim da im niko ne stavlja tu omcu "ganjanja" Borca. I ne treba. Nek oni izbore Evropu i dernek. Ako bi se eventualno poklopile stvari za Kup onda ludilo.

Odbrana trenutno fakat izgleda nevjerovatno dobro u odnosu na onaj uzas koji smo gledali u prethodnih par sezona. Nadajmo se da ce ostati tako a valjda ce se i ofanziva u hodu rijesiti.
ljudski se nadat pa makar to bilo 1% sanse, ali elem nama treba veznjak pod hitno i kad bi onaj samir malo smrso bilo bi lijepo

Ludvig Leple
Kontakt:

pon sep 01, 2025 11:17 am

milanribar je napisao/la:
pon sep 01, 2025 8:16 am
Dzezvar je napisao/la:
ned avg 31, 2025 3:37 pm
santakuruz je napisao/la:
ned avg 31, 2025 3:02 pm
Pogledas tabelu i vidis napredak. Ako nista drugo. Pogledati i pod rubrikom porazi.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Do jacih protivnika....ja bih ipak taj rezime ostavio za polusezonu.....prije 2 godine smo odigrali fantasticno 4 utakmice pa se poslijeborili za oostanak..
Kako nije napredak? Prije sveg defanzivno a nismo baš igrali protiv levata i Velež i Zrinjski su neko ko se bori za evropu i vrh tabele, Sloga i Radnik su sredina tabele.
Ovo što mi trenutno igramo je goli qurac.

Govorim konkretno na posljednju utakmicu.

Ono što smo mi u subotu igrali ličilo je na sve osim na fudbal. Da nije bilo Ericka u dvije ili tri situacije mi bi primili lagane golove, čovjek čita igru samo tako. Odigrali smo destruktivno i samo smo se bavili da zaustavimo Slogu u napadima, a da mi napadnemo to je bilo u domenu naučne fantastike. Pitanje je vremena kada će Šukilović pogriješiti, do sada ga vadi Osmanović koliko može da stigne. Ja odavno većeg tremaroša od njega nisam vidio, on samo nabija loptu.

Dalje, ranije sam napisao i stojim iza toga da mora prilagođavati kako taktiku tako i ekipu za svaku utakmicu. Evo ja kao neko ko nema trenersku licencu sam predvidio da nam krila neće ništa napraviti i tako je bilo. Što zbog agresivnosti protivničkih igrača na oba naša krila, što sama postavka Sloge to nije dozvoljavala. Protiv Sloge samo je trebao napuniti sredinu igračima i to bi išlo mnogo bolje i vjerujem da bi smo napravili više izglednih šansi. Ovako smo samo potrošili brdo lopti nabijanjem Šukilovića i Osmanovića na krila koja su bila mrtva.
Radovac je morao igrati ovu utakmicu i nadam se da će Adžem popustiti što se njega tiče, a Krpiću se zahvaliti, svakako ga sisoje traži. Ako dođe kako se priča Deni M. onda je to već ozbiljna vezna linija i mogućnost dobrih rotacija.

Pejić bljesnuo protiv plemića i onda se vratio u kolotečinu. Nikakve koristi od njega u Doboju. Protiv plemića je imao dosta nebranjenog prostora i mogao je da luta i traži sebi šansu koju je na kraju i iskoristio. Vrlo vjerovatno da će moći isto odigrati i protiv Borca, jer će nas napasti kao i plemići.

Imamo tri dobra stopera Marin/Seedorf/Osmanović, zašto ne probati 3-5-2 u utakmicama sličnim onoj od subote, svakako imaš Odinaku i Alića koji lete prema naprijed, a imaju snage trčati cijelu utakmicu.

milanribar
Kontakt:

pon sep 01, 2025 11:25 am

Ludvig Leple je napisao/la:
pon sep 01, 2025 11:17 am
Dzezvar je napisao/la:

Do jacih protivnika....ja bih ipak taj rezime ostavio za polusezonu.....prije 2 godine smo odigrali fantasticno 4 utakmice pa se poslijeborili za oostanak..
Kako nije napredak? Prije sveg defanzivno a nismo baš igrali protiv levata i Velež i Zrinjski su neko ko se bori za evropu i vrh tabele, Sloga i Radnik su sredina tabele.
Ovo što mi trenutno igramo je goli qurac.

Govorim konkretno na posljednju utakmicu.

Ono što smo mi u subotu igrali ličilo je na sve osim na fudbal. Da nije bilo Ericka u dvije ili tri situacije mi bi primili lagane golove, čovjek čita igru samo tako. Odigrali smo destruktivno i samo smo se bavili da zaustavimo Slogu u napadima, a da mi napadnemo to je bilo u domenu naučne fantastike. Pitanje je vremena kada će Šukilović pogriješiti, do sada ga vadi Osmanović koliko može da stigne. Ja odavno većeg tremaroša od njega nisam vidio, on samo nabija loptu.

Dalje, ranije sam napisao i stojim iza toga da mora prilagođavati kako taktiku tako i ekipu za svaku utakmicu. Evo ja kao neko ko nema trenersku licencu sam predvidio da nam krila neće ništa napraviti i tako je bilo. Što zbog agresivnosti protivničkih igrača na oba naša krila, što sama postavka Sloge to nije dozvoljavala. Protiv Sloge samo je trebao napuniti sredinu igračima i to bi išlo mnogo bolje i vjerujem da bi smo napravili više izglednih šansi. Ovako smo samo potrošili brdo lopti nabijanjem Šukilovića i Osmanovića na krila koja su bila mrtva.
Radovac je morao igrati ovu utakmicu i nadam se da će Adžem popustiti što se njega tiče, a Krpiću se zahvaliti, svakako ga sisoje traži. Ako dođe kako se priča Deni M. onda je to već ozbiljna vezna linija i mogućnost dobrih rotacija.

Pejić bljesnuo protiv plemića i onda se vratio u kolotečinu. Nikakve koristi od njega u Doboju. Protiv plemića je imao dosta nebranjenog prostora i mogao je da luta i traži sebi šansu koju je na kraju i iskoristio. Vrlo vjerovatno da će moći isto odigrati i protiv Borca, jer će nas napasti kao i plemići.

Imamo tri dobra stopera Marin/Seedorf/Osmanović, zašto ne probati 3-5-2 u utakmicama sličnim onoj od subote, svakako imaš Odinaku i Alića koji lete prema naprijed, a imaju snage trčati cijelu utakmicu.
Nije htio da mijenja ekipu koja pobjeđuje, mislim da nije taj nivo trenera niko u ligi da može prilagodit za svakog protivnika taktiku. Uveo je u drugom Šošića i Koningsa i promijenio formaciju, tu smo ih čak i stisli bilo je prilika pogotovo ona Boljevića. Tu se vidjelo da bi sa 4 5 1 više uradili. Opet smo imali šanse da ih pobijedimo bolje nego oni.
Suđenje je bilo takvo da je pucao žute nama za svaki jači faul a njima tolerisao to je dovoljno da te poremeti i da ne prevagne na tvoju stranu.
Najbitnije je ovakve utakmice ne gubiti, jer smo ih prošle sezone gubili masovno i onda kuknjava...

Dzezvar
Kontakt:

pon sep 01, 2025 11:26 am

Dzezvar je napisao/la:
santakuruz je napisao/la:
ned avg 31, 2025 3:02 pm
Pogledas tabelu i vidis napredak. Ako nista drugo. Pogledati i pod rubrikom porazi.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma.uz duzno postovanje meni nije napredak....nkko nas od ovih nije napao kako treba...vidjeli smo protiv Kopra kako to izgleda....2. Tekma
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

milanribar
Kontakt:

pon sep 01, 2025 11:31 am

Kako god na polusezoni će se dati neka ocjena, nije pošetno ni na osnovu jedne il dvije loše utakmice reći da ništa ne valja a ove što smo dobili kao protvnici nisu na nivou bili...
Imamo više širine u igri, bolje igrače u odbrani imamo, trojica nam fale mi opet ne primimo go dvije tekme, to za mene znači da ima neki sistem da ima neke uigranosti u defanzivi.
Ofanzivno se možda još tražimo nekad izgleda ok nekad loše, fali nam širine na sredini i još 1 il 2 vezna koji mogu dat ruke.

Protiv Borca će bit pravi ispit i mislim da uz brza krila i jaku defanzivu možemo da ih ugrozimo.

Dzezvar
Kontakt:

pon sep 01, 2025 11:37 am

pon sep 01, 2025 11:31 am
Kako god na polusezoni će se dati neka ocjena, nije pošetno ni na osnovu jedne il dvije loše utakmice reći da ništa ne valja a ove što smo dobili kao protvnici nisu na nivou bili...
Imamo više širine u igri, bolje igrače u odbrani imamo, trojica nam fale mi opet ne primimo go dvije tekme, to za mene znači da ima neki sistem da ima neke uigranosti u defanzivi.
Ofanzivno se možda još tražimo nekad izgleda ok nekad loše, fali nam širine na sredini i još 1 il 2 vezna koji mogu dat ruke.

Protiv Borca će bit pravi ispit i mislim da uz brza krila i jaku defanzivu možemo da ih ugrozimo.
Slazem se da na polusezoni mozemo analizirati sve utakmice i dati sud....ovako mali je uzorak za bilo sta reci.

ublehas
Kontakt:

pon sep 01, 2025 11:55 am

Napadački djelujemo loše, ali zato odbrambeno prilično dobro, i mislim da to nije do igrača, nego do same postavke igre i instrukcija SS.

Što se tiče bodova, mislim da imamo onoliko koliko je relano ili malo preko.

Moje neko mišljenje je da je realno bilo da imamo:

6 boba protiv Rudara i Radnika (uzeli 2, znači -4)
2 boda protiv Zrinjskog i Veleža (uzeli 6, znači +4)
2-4 boda protiv Posušja i Sloge (uzeli 4, znači +2-0)

Prema tome, da me je neko pitao koliko bodova ćemo imati poslije ovih 6 utakmica reko bi da je realno da imamo 10-12. Mi uzeli 12, i mislim da je to više nego ok.

Da ne zaboravimo, kone, Zrinjski, Bojac, a vjerovatno i Velež imaju dosta veće budžete od nas (pogotovo ovi prvi), pa niko ne uzima lagano ove "otpisane" ekipe.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pon sep 01, 2025 11:59 am

Cuj mali uzorak, ovo je osma utakmica vec, ulazimo u 4.mjesec nama igra izbij nabij.

Gagi tm 87
Kontakt:

pon sep 01, 2025 12:18 pm

Zasto nasi ne bi pokusali dovesti Dinu Halilovica sto je u velezu igrao dobar igrač,a nama na veznom gori,nema kluba a ne vjerujem da je pretjerano skup ...

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon sep 01, 2025 12:25 pm

Odigrali smo do sada osam zvanicnih utakmica, og broja nasi napadaci su dali JEDAN gol i to Krpci iz penala. Na platnom spisku imamo cetri napadaca i jos ni jedan nije zabio go iz igre.

Mi smo zaista dobro pozicionirani na tabeli kad se sagleda igra cjelokupne ekipe.
Krpic je bio u pravu kada je Adzemu rekao da napadaci nemaju dovoljno lopti i da skripi u sredini terena i u tranziciji.
Slijedi pauza i nadat se da ce se nesto popraviti, ali cisto sumnjma jer mi u nasem rosteru nemamo klasicne 10-ke koja ce uvezati linije i koja ce dijeliti asistencije napadacima pa da i oni "prorade" napokon
Alea iacta est!

Dzezvar
Kontakt:

pon sep 01, 2025 12:42 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
Cuj mali uzorak, ovo je osma utakmica vec, ulazimo u 4.mjesec nama igra izbij nabij.
E jbg sad....moras se ti nakaciti...
Napisao sam da ne vidim napredak,kao sto ga drugi vide.Na osnovu 5+2 nije realno da donosimo neke konacne sudove.....kako sa moje strane tako i sa strane ovih koji vide napredak.
Statiskia je cudo puno otkriva ali i puno sakriva.
Zadnja izmjena: Dzezvar, dana/u pon sep 01, 2025 12:47 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

milanribar
Kontakt:

pon sep 01, 2025 12:46 pm

cipiripi je napisao/la:
pon sep 01, 2025 12:25 pm
Odigrali smo do sada osam zvanicnih utakmica, og broja nasi napadaci su dali JEDAN gol i to Krpci iz penala. Na platnom spisku imamo cetri napadaca i jos ni jedan nije zabio go iz igre.

Mi smo zaista dobro pozicionirani na tabeli kad se sagleda igra cjelokupne ekipe.
Krpic je bio u pravu kada je Adzemu rekao da napadaci nemaju dovoljno lopti i da skripi u sredini terena i u tranziciji.
Slijedi pauza i nadat se da ce se nesto popraviti, ali cisto sumnjma jer mi u nasem rosteru nemamo klasicne 10-ke koja ce uvezati linije i koja ce dijeliti asistencije napadacima pa da i oni "prorade" napokon
Ma meni nije problem da imamo napadača koji ne zabija, al nek radi druge stvari, košto je u svoje vrijeme radio Lazo. Tad si imao krila koja bi zabila po 10 golova na konto njegovog građenja i ostavljanja lopti.

Norsborg
Kontakt:

pon sep 01, 2025 1:40 pm

Je li danas predstavljanje? Za nadati se da je pojacanje.

Ludvig Leple
Kontakt:

pon sep 01, 2025 2:16 pm

Dzezvar je napisao/la:
pon sep 01, 2025 12:42 pm
Bozidar Radosevic je napisao/la:
E jbg sad....moras se ti nakaciti...
Napisao sam da ne vidim napredak,kao sto ga drugi vide.Na osnovu 5+2 nije realno da donosimo neke konacne sudove.....kako sa moje strane tako i sa strane ovih koji vide napredak.
Statiskia je cudo puno otkriva ali i puno sakriva.
Hahahahahahahahahaha e jest ti se Božo natovario :) :) :)

salle86
Kontakt:

pon sep 01, 2025 2:20 pm

A realno, malo kad smo mi makar ovaj period koji ja dobro pamtim, igrali neki "atomski fudbal". Istina bilo je tih sezona kad se igralo ali dosta manje u odnosu na ove "makljaža sezone". Zbog toga i jesmo takvi čim dođe Europa i ozbiljan protivnik koji ti kazni sve mahane koje inače nema ko u ovoj ligi.
Sad je drugi par opanaka što smo mi kao narod takvi, a i situacija je sa Željom specifična jer i dalje (po mom mišljenju trenutno neosnovano) furamo priču kako smo mi najveći BH klub (opet kažem možda neka ukupna slika ali trenutno daleko od toga) i kao takvima se naćeme pod moranje borba za vrh pod svaku cijenu...pa i ne samo za vrh već za "neku" od titula. A kad je tako onda većina trenera bira rezultate ispred igre.
Pa imamo to što imamo...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Sky1
Kontakt:

pon sep 01, 2025 2:22 pm

Norsborg je napisao/la:
pon sep 01, 2025 1:40 pm
Je li danas predstavljanje? Za nadati se da je pojacanje.
Ja nekako imam dojam da smo mi završili s pojačanjima ali opet vidjet ćemo. Fali nam prednji vezni, osim Šošića nemaš nikoga tu, proslo je sa Pejićem protiv Zrinjskog ali neće uvijek.

igla
Kontakt:

pon sep 01, 2025 3:24 pm

Mi smo tu gdje jesmo jer smo u odbrani odigrali ok utakmice do sad. Primio si 2 gola od Radnika i Rudara, gdje nisi ocekivao, ali si nulirao Velez, Posusje, Zrinjski i Slogu. Razlog bolji defanzivci, Sedorf, Trupe i Alić su unijeli kvalitet više u odnosu na Galića, Markovića i svih štopera.

Prema naprijed smo impotentni izuzetno. Po meni razlog je što nismo kvalitetno zamijenili Al Jabera, pa iznosimo loptu ko da se porađamo, a i Madžid je pao u formi/ne odgovara mu uloga.

fcz
Kontakt:

pon sep 01, 2025 3:30 pm

Zasto sutimo po pitanju disciplinske komisije??? Sta, znaci mogu nam drzati igraca odsutnim koliko pozele? O ovome bi moralo da bruji!
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 44 gosta.

Prijava