Pa kad tad ces morati igrati bez tih kartoniranih igraca, logicno je onda bolje da ih cistis protiv Igmana Sloge, nego da ti fale kasnije protiv jacih ekipa. Treba cistiti 1-2 igraca dok imamo ovaj laksi raspored, ne svi odjednom.blueboy je napisao/la:Priziva se Vršajević u 37. godini. Ide priča kako smo trebali čistiti kartone pred Igman, jer eto kao možemo dobiti Igman valjda i bez tih igrača. Nema ekipe u ligi koju mi možemo dobiti s pola snage i bez važnih igrača, zapamtite to.
Ma nema kalkulisanja. Nismo mi u stanju da kalkulisemo. Svaku tekmu s onim najboljim. Taj Igman je Sarajevo nadigrao, nisu imali sreću nego ih razbili u igri. Zrinjski protiv nas se opusti pa fasuje. Kad te potrefi karton, to je to, inače igraš s onim što imaš najbolje.amar92 je napisao/la: ↑sub sep 03, 2022 9:52 amPa kad tad ces morati igrati bez tih kartoniranih igraca, logicno je onda bolje da ih cistis protiv Igmana Sloge, nego da ti fale kasnije protiv jacih ekipa. Treba cistiti 1-2 igraca dok imamo ovaj laksi raspored, ne svi odjednom.blueboy je napisao/la:Priziva se Vršajević u 37. godini. Ide priča kako smo trebali čistiti kartone pred Igman, jer eto kao možemo dobiti Igman valjda i bez tih igrača. Nema ekipe u ligi koju mi možemo dobiti s pola snage i bez važnih igrača, zapamtite to.
Sto se Avdije tice, slazem se i ja da je star i inace ga ne bih dovodio, ali u trenutnoj situaciji bi nam dobro dosao. Galic je u bas losoj formi, zamjene skoro da i nema. Avdija je proslu sezonu bio redovan starter u Turskoj i fizicki je u dobroj formi. Skup ne bi bio sigurno.
A sta ako te “potrefi” da ti 5-6 igraca dobije zuti u jednom utakmici, npr. pred Borac se to zna cesto desiti. Onda necemo ni igrati iducu, predati odmah jel?Leon_Professional je napisao/la:Ma nema kalkulisanja. Nismo mi u stanju da kalkulisemo. Svaku tekmu s onim najboljim. Taj Igman je Sarajevo nadigrao, nisu imali sreću nego ih razbili u igri. Zrinjski protiv nas se opusti pa fasuje. Kad te potrefi karton, to je to, inače igraš s onim što imaš najbolje.amar92 je napisao/la: ↑sub sep 03, 2022 9:52 amPa kad tad ces morati igrati bez tih kartoniranih igraca, logicno je onda bolje da ih cistis protiv Igmana Sloge, nego da ti fale kasnije protiv jacih ekipa. Treba cistiti 1-2 igraca dok imamo ovaj laksi raspored, ne svi odjednom.blueboy je napisao/la:Priziva se Vršajević u 37. godini. Ide priča kako smo trebali čistiti kartone pred Igman, jer eto kao možemo dobiti Igman valjda i bez tih igrača. Nema ekipe u ligi koju mi možemo dobiti s pola snage i bez važnih igrača, zapamtite to.
Sto se Avdije tice, slazem se i ja da je star i inace ga ne bih dovodio, ali u trenutnoj situaciji bi nam dobro dosao. Galic je u bas losoj formi, zamjene skoro da i nema. Avdija je proslu sezonu bio redovan starter u Turskoj i fizicki je u dobroj formi. Skup ne bi bio sigurno.
Niko ti ne garantuje da ćeš dobiti Igmana i s najjačim rosterom, kamoli bez nekog od važnih igrača. Kad te potrefi karton potrefi, ideš bez kalkulisanja. Liga je takva ove sezone da svako svakog može dobiti bez obzira sa kakvim timom igra i da li možda ima igrača manje na terenu, a mi nemamo taj kvalitet da možemo kalkulisati protiv bilo koga. Ako ne idemo maksimalno nema šanse da ćemo dobiti bilo koga.amar92 je napisao/la: ↑sub sep 03, 2022 9:52 amPa kad tad ces morati igrati bez tih kartoniranih igraca, logicno je onda bolje da ih cistis protiv Igmana Sloge, nego da ti fale kasnije protiv jacih ekipa. Treba cistiti 1-2 igraca dok imamo ovaj laksi raspored, ne svi odjednom.blueboy je napisao/la:Priziva se Vršajević u 37. godini. Ide priča kako smo trebali čistiti kartone pred Igman, jer eto kao možemo dobiti Igman valjda i bez tih igrača. Nema ekipe u ligi koju mi možemo dobiti s pola snage i bez važnih igrača, zapamtite to.
Igraš s onim što imaš tad.amar92 je napisao/la: ↑sub sep 03, 2022 1:28 pmA sta ako te “potrefi” da ti 5-6 igraca dobije zuti u jednom utakmici, npr. pred Borac se to zna cesto desiti. Onda necemo ni igrati iducu, predati odmah jel?Leon_Professional je napisao/la:Ma nema kalkulisanja. Nismo mi u stanju da kalkulisemo. Svaku tekmu s onim najboljim. Taj Igman je Sarajevo nadigrao, nisu imali sreću nego ih razbili u igri. Zrinjski protiv nas se opusti pa fasuje. Kad te potrefi karton, to je to, inače igraš s onim što imaš najbolje.amar92 je napisao/la: ↑sub sep 03, 2022 9:52 am
Pa kad tad ces morati igrati bez tih kartoniranih igraca, logicno je onda bolje da ih cistis protiv Igmana Sloge, nego da ti fale kasnije protiv jacih ekipa. Treba cistiti 1-2 igraca dok imamo ovaj laksi raspored, ne svi odjednom.
A efektivne igre 17 minuta. Nigdje se manje ne igra nego kod nas.
Ako ce igrat fudbal i otvorit se tim bolje za nas.fcz je napisao/la: ↑sub sep 03, 2022 5:17 pmVecina nas je nekako racunala da nam je ovaj niz od naredne 4 utakmice "lagan" ali mogli bi imati vise problema nego sto se nadamo.
Sloboda cini mi se po prvi put u historiji igra ofanzivno a Sloga je trenutno najefikasniji tim lige. Dobro je sto i jedni i drugi 3 dana prije nas igraju sa svinjama ali nasa situacija s kartonima bi nam mogla napraviti velike belaje.
Teska je ovo liga, bas nemas predaha. Naredni period nam je mozda i preloman. Ako iz ove cetiri tekme izadjemo manje ili vise neokrznuti mozemo si dozvoliti neke ambicije. Ako "puknemo" bojim se da nam slijedi repriza prethodnih par sezona.
Da je Coca tu i da nam je barem jedan bek u formi OK ali s ovakvom odbranom ne znam koliko mozemo biti mirni. Mogle bi to biti utakmice s puno golova pa i preokreta.Dr. Adzem je napisao/la: ↑sub sep 03, 2022 6:21 pmAko ce igrat fudbal i otvorit se tim bolje za nas.fcz je napisao/la: ↑sub sep 03, 2022 5:17 pmVecina nas je nekako racunala da nam je ovaj niz od naredne 4 utakmice "lagan" ali mogli bi imati vise problema nego sto se nadamo.
Sloboda cini mi se po prvi put u historiji igra ofanzivno a Sloga je trenutno najefikasniji tim lige. Dobro je sto i jedni i drugi 3 dana prije nas igraju sa svinjama ali nasa situacija s kartonima bi nam mogla napraviti velike belaje.
Teska je ovo liga, bas nemas predaha. Naredni period nam je mozda i preloman. Ako iz ove cetiri tekme izadjemo manje ili vise neokrznuti mozemo si dozvoliti neke ambicije. Ako "puknemo" bojim se da nam slijedi repriza prethodnih par sezona.
Ma generalno su nama teške utakmice sa Slobodom, u zadnjoj utakmici sezone smo 1:1 igrali s njima, a navodno su slabiji bili. Jusić nam zabio iz voleja ili poluvoleja ako se dobro sjećam, frajer koji je stoper... Nadajmo se da će igrati kao danas, otvoreno, visoko, a ne bunker, jer tanki smo mi, malo šta možemo na postavljenu odbranu, jedino da Štila izvede neki svoj mađioničarski trik.fcz je napisao/la: ↑sub sep 03, 2022 6:28 pmDa je Coca tu i da nam je barem jedan bek u formi OK ali s ovakvom odbranom ne znam koliko mozemo biti mirni. Mogle bi to biti utakmice s puno golova pa i preokreta.Dr. Adzem je napisao/la: ↑sub sep 03, 2022 6:21 pmAko ce igrat fudbal i otvorit se tim bolje za nas.fcz je napisao/la: ↑sub sep 03, 2022 5:17 pmVecina nas je nekako racunala da nam je ovaj niz od naredne 4 utakmice "lagan" ali mogli bi imati vise problema nego sto se nadamo.