Naravno da ne bi tekme sastavio jer da je imao recimo 26 godina kada si vec izgradjen kao fudbaler i ne mozes puno da napredujes sigurno da je takva situacija ne bi igrao i ne bi zadovoljavale te igre nikoga, prvog mene. Bitno je da momak ima potencijal i da MOZE postati ozbiljan igrac za nasu ligu. Sve sto ja pokusavam da kazem je da je sve to normalno za mlade igrace. Odigraju super utakmicu pa dvije lose. Uvijek je lutrija gurati takvog igraca jer ne znas na sta ce da izadje to sve. Ne mora da znaci da ce subasic biti igracina ali cinjenica je da momak ima potencijal i ja mislim da bi se fino snasao na prednjem veznom. Da ne bude da dizem subasica u nebo, jedino sto ja hocu da kazem je da se sigurno vise isplati gurati njega zadnjih 20 minuta utakmice nego recimo bekrica a vidi se stvarno da stila ne moze vise 90 minuta da igra. Smatram da bi i stila bolje partije pruzao jer ne mora da cuva snagu da bi mogao sto vise da izdrzi a sa subasicem bi sigurno imali konkretnu izmjenu u odnosu na bekrica koji je igrac manje kada treba presing da se vrsi. Ipak 20 minuta po utakmici za igraca od 21 godinu pomaze da ne ispadne iz takmicarske forme a trkom i borbom moze pruziti vise od umornog stile. Cinjenica je da stila moze podvaliti neku loptu ali kad si umoran teze ti je i da se izvlacis za pas i da pravis presing i koncentracija pada. Koliko smo puta vidjeli da u drugom poluvremenu stila prodje par igraca uradi neki fin prodor i onda mu ostane nedovoljno snage za sut. Kada mi sa tribina gledamo ne razmisljamo tako ali odmoran igrac je uvijek bolji od umornog ako iole zna lopte da igraVeteran1965 je napisao/la: ↑čet sep 01, 2022 3:55 pmBez snage,energije, discipline i agažovanja, ne možeš ni na ozbiljan termin otići. Ako zanemarimo tehničke karakteristike, momak nema ništa od ovog. I nikad tu igrača neće biti.Svakako vrijeme će pokazati ko je u pravu. Ja bi iskreno volio da griješim,i da bude sve kontra od ovoga što pišem. Momak da nije bio U 21, ne bi tekme sastavio u Želji, li eto valjda ja ne znam, a uz to i glupe postove i analize pišem.
Znas kako, ja smatram da tu dodje malo do zasicenja jer subasic je igrao prvu postavu dugo vremena kod nas a jos je mlad. Pa malo se ufuras da si zvijezda pa ovo pa ono, psihicki se treba nositi sa svime time. Mislim da je fina stvar sto je na klupi malo vremena ali oteglo se to nesto, pa 8 utakmica ja koliko se sjecam mozda je dobio priliku 10 15 minuta na krilu da zaigra umjesto gasala jednu utakmicu ali ne sjecam se koju (mislim protiv zrinjskog ali nisam siguran) . Sada smo dobili amoaha i gasal nam prelazi na klupu kao zamjena za desno krilo a subasic sada nema sanse da zaigra na krilu nikako. Ovako kad bi krenuo da mu dajes minutazu kakvu takvu na prednjem veznom jer je to jedina opcija za njega sada, sigurno da bi i on razmislio malo i shvatio da mora da da 140% od sebe da bi se nametnuo treneru. Zbog toga mislim da kad bi se krenulo sa davanjem minutaze subasicu da bi se automatski i povecalo njegovo zalaganje i htijenje u odnosu na proslu sezonu jer prosle sezone se znalo da on igra prvu postavu jer opcija nije bilo a sada je situacija takva da ako hoces da igras moras to da zaradis ali momak ne igra nikako i to mene brine jer ne bi volio da propadne i ode negdje sljedece sezone i proslavi se kako to biva cesto kod nas (a obicno i ti sto odu nama zabijaju golove kad igramo protiv njih).Stuart2 je napisao/la: ↑čet sep 01, 2022 3:34 pm
Slazem se za Subasica uglavnom ali ako on ne promjeni pristup igri i udupla zalaganje ,energiju, htijenje bojim se da ce Veteran biti vise u pravu.
A sto se tice da je zavaljen na krilu tu se ne treba dvoumiti sekunde zavaljen i te kako
Eno Gasala proslu sezonu momak se samo zabijao u protivnicke bekove ali ova sezona skroz druga prica znaci moze se.
Naravno da treba da se zalaze na treningu ali ja stvarno kad odem(rijetko) i pogledam trening nema tu nekoga ko se ne zalaze. Naprimjer na treningu pred borac kada smo se skupljali svi tako da je moguce da si i ti bio igrac koji je najvecu kurcobolju pokazivao je ruku na srce bekric koji kada se igralo primi 3 4 lopte na centru i suta sva 3 4 puta umjesto da je proslijedi amoahu ili nekome na krilo. A sto se tice utakmice protiv tuzle ja koliko znam mali seha je usao u igru a subasic tu nije ulazio nikakoVeteran1965 je napisao/la: ↑čet sep 01, 2022 7:21 pmJa razmišljam (ovo nema veze sa Subašićem) da ti svoj maksimum, zalaganje, htijenje, želju i emociju treba da pokažeš na treningu, da trener to vidi, i nakon toga odluči da ti pruži šansu. Drugi korak je kada dobiješ šansu, mnogo stvari treba da se poklopi pa da to iskoristiš. Jbg da je protiv torpeda uveo Subašića umjesto Bekrića, zijanili bi 100%, ovako nismo, i ko bi kao trener razmišljao da ga slijedeći put uvede u takvoj situaciji. Uveo ga je protiv Tuzle na 4-0 i mogli smo vidjeti neviđenu kurcobolju i mrtvilo. A malo utakmica imamo koje završimo ranije, pa se mogu davati šanse i takve izmjene praviti.
Ako već diskutujemo oko postavke, pogledaj kretanje Maldinija u toj formaciji, koji je lijevi štoper. Čovjek se kreće gdje god on hoće u šesnaestercu i tako unosi nemir u ekipu, bukvalno razabacao je sve defanzivce po šesnaestercu. Ako je tebi normalno da je lijevi štoper s desne strane, pa malo ulijeće u centaršut kao desni bek dok njegovu poziciju čuva Beganović(?), pa malo izlijeće na skok na mjestu gdje bi u ovakvoj postavci gdje smo uvučeni u svoj gol trebao skakati zadnji vezni a ne Maldini, opet zaboravljajući svoju poziciju. Ako to sve ne vidiš, a vidiš loše postavljanje Drine koji je čuvao svog igrača, pa kad lopta nije došla njegovom igraču nego drugom, stao na gol liniju da brani gol, onda imaš nešto protiv momka lično.Sheldon je napisao/la: ↑čet sep 01, 2022 2:40 pmMa itekako se moze diskutovati i o pogađanju a i o samoj postavci njega u toj akciji. Gdje je on uopste otisao kod ovog suta u gol, valjda se ide sto direktnije i blize lopti kako bi se sprijecio razvoj udarca? Ovo je puka sreca sto ga je pogodila u koljeno. To da igra dobro isto se ne slazemo, bezveze da se ne ponavljam. Jedino ako ti je iz utakmice u utakmicu biti krivac za gol = igrati dobro kao stoper onda igra dobro. Imamo u konkurenciji boljeg i mladjeg igraca, ali daj da istrpimo Drinu jedno 3 godine dok ne bacimo bruku bodova i moguceg uspjeha i skontamo da smo ga dzaba trpili. Ali eto ako iko ima zivaca to smo mi. Drina je mala maca sta se sve trpilo godinama.Haklapuc je napisao/la: ↑čet sep 01, 2022 12:58 pmNe bi se moglo diskutovati, pogledaj još jednom tu situaciju. Branit ću ga uvijek jer je potencijal i jer generalno dobro igra. Neko bi pao psihički nakon što je izbačen iz ekipe prošle sezone, on nije, znači da pokazuje psihičku zrelost i igra bez ikakvog straha.Sheldon je napisao/la: ↑čet sep 01, 2022 12:46 pm
Moram priznati fino si me nasmijao. Ispadoh ja sad neki zagrizeni hejter Drinin. Kriv je za gol i to su primijetili i drugi (prelistaj forum), ali halal mu bilo zbog intervencije u nadoknadi. Moglo bi se diskutovati da li je napucan ili je intervenisao ali da ne remetimo finu atmosferu, intervenisao je![]()
Pohvale i Maldiniju za pas prema Amoahu kod drugog gola, gledamo njegove duge lopte 10 godina, hvala Bogu da je jednom prošlo.
@Teatrale36
Pa nisam ja kriv sto nisu u siroj konkurenciji, imaju ugovore i moja je zelja sastav koji sam napisao.
Imam osjecaj da se dobro razumijes u fudbal tj da si ga nekad trenirao pa mi je drago sto diskutujem sa nekim upucenim. Ne znam sto tako podrugljivo Maldini za Acu govoris, ipak je on ovom klubu dao vise nego puno. Inace po prirodi volim braniti slabije i ugrozene pa tako i ovdje. Po meni se uzimaju na zub neki ljudi neopravdano a neki glorificiraju isto tako neopravdano. Tako da se zauzimam za ove prve. To ti je odgovor sto ne komentarisem Vegu ili Acu. Malica sam prosle sezone u raji pljuvao svaki dan po citav dan i vise nemam namjeru. I ovdje sam ga spomenuo par puta imas u postovima. Vidis da u svakoj ekipi Vegu stavljam. Sada analiza ovog tvog vidjenja situacija.Haklapuc je napisao/la: ↑čet sep 01, 2022 9:57 pmAko već diskutujemo oko postavke, pogledaj kretanje Maldinija u toj formaciji, koji je lijevi štoper. Čovjek se kreće gdje god on hoće u šesnaestercu i tako unosi nemir u ekipu, bukvalno razabacao je sve defanzivce po šesnaestercu. Ako je tebi normalno da je lijevi štoper s desne strane, pa malo ulijeće u centaršut kao desni bek dok njegovu poziciju čuva Beganović(?), pa malo izlijeće na skok na mjestu gdje bi u ovakvoj postavci gdje smo uvučeni u svoj gol trebao skakati zadnji vezni a ne Maldini, opet zaboravljajući svoju poziciju. Ako to sve ne vidiš, a vidiš loše postavljanje Drine koji je čuvao svog igrača, pa kad lopta nije došla njegovom igraču nego drugom, stao na gol liniju da brani gol, onda imaš nešto protiv momka lično.Sheldon je napisao/la: ↑čet sep 01, 2022 2:40 pmMa itekako se moze diskutovati i o pogađanju a i o samoj postavci njega u toj akciji. Gdje je on uopste otisao kod ovog suta u gol, valjda se ide sto direktnije i blize lopti kako bi se sprijecio razvoj udarca? Ovo je puka sreca sto ga je pogodila u koljeno. To da igra dobro isto se ne slazemo, bezveze da se ne ponavljam. Jedino ako ti je iz utakmice u utakmicu biti krivac za gol = igrati dobro kao stoper onda igra dobro. Imamo u konkurenciji boljeg i mladjeg igraca, ali daj da istrpimo Drinu jedno 3 godine dok ne bacimo bruku bodova i moguceg uspjeha i skontamo da smo ga dzaba trpili. Ali eto ako iko ima zivaca to smo mi. Drina je mala maca sta se sve trpilo godinama.Haklapuc je napisao/la: ↑čet sep 01, 2022 12:58 pm
Ne bi se moglo diskutovati, pogledaj još jednom tu situaciju. Branit ću ga uvijek jer je potencijal i jer generalno dobro igra. Neko bi pao psihički nakon što je izbačen iz ekipe prošle sezone, on nije, znači da pokazuje psihičku zrelost i igra bez ikakvog straha.
Pohvale i Maldiniju za pas prema Amoahu kod drugog gola, gledamo njegove duge lopte 10 godina, hvala Bogu da je jednom prošlo.
@Teatrale36
Pa nisam ja kriv sto nisu u siroj konkurenciji, imaju ugovore i moja je zelja sastav koji sam napisao.
Ako ti je Drina kriv za gol protiv Tuzle gdje Cocalića preskače lopta i njegov igrač šutira glavom, Bender radi ono što ni golman u pionirima ne radi, a to je da odbije loptu po sredini. Ako je Drina kriv što nije sve to predvidio pa krenuo na loptu za koju je znao da će biti odbijena na nogu igraču kojeg bi trebao čuvati, onda imaš nešto protiv momka lično.
Ako ti je za gol Sarajeva glavni krivac Drina, onda opet imaš protiv momka lično. Vego se postavlja kao amater, Bender prim gol iz mrtvog ugla i opet je glavni krivac Drina zbog ofsajd zamke?
Možemo mi ovako do sutra, ali i Malić i Vego i Galić i Kosorić su ove sezone lošiji od Drine pa nisi slova napisao protiv njih, što li?