Ti da napišeš da u Omladinskom pogonu ima novi Džeko ja bi povjerovao, bez šale i sarkazmaponosannavas je napisao/la: ↑pet avg 05, 2022 11:23 amEdin Ćurić koliko znam počeo je raditi sa 01.08. zvanično. Slažem se da je mogao i ranije početi pričati i da su dva dana bila dovoljna da riješi problem oko ovog malog ako je uspio saznati za problem. Vjerujem da saznao nije ili da je to već bila gotova stvar. Koliko znam mali nije igrao za nas ni na turniru u Hrasnici. I da je igrao u Hrasnici mogao je dogovoriti sve ranije i otići. Dogovara se u tajnosti obično. Kad dogovoriš onda je teško.
Mi nemamo sistem koji će otežati tim igračima da odu. To tek Ćurić treba uvesti ali i tada ne možeš nekoga spriječiti da ode. Pogotovo ako se radi o igračima koji ti nisu u prvom planu. Koliko se sjećam sa nama su potpisali Tarik Karić i Ali Pašić od igrača 2005 godište i to prije 20tak dana. Znači ili mallom nismo ponudili ugovor jer ne smatramo ga prospektom ili nas jemali već tad odbio. Ako ga ne smatramo prospektom a pokaže se da jeste onda je i do nas. U svakom drugom slučaju nek mu je sreteno. Pogotovo ako je pitar. AKo je bio kapiten onda je do loše procjene trenera. Ako su ga djeca izabrala za kapitena onda dečko ima neke kvalitete psihičke.
Iskreno gledao sam ovu genraciju prošle godine i sem golmana Karića nisam vidio nikog vrhunskog koji mogu daleko. Ima ih nekoliko koji mogu dobaciti do boljih liga i to treba gurati ali konkretno za ovog malog sam skeptik da će moći nešto. Više mi je žao što nam je Serdarević otišao u Radnik iz Hadžića. TO mi je mnogo gore. Ovo je više medijski. Na kraju krajeva i mi smo doveli dva igrača iz Torpeda u juniore pa nigjde ne piše. Opušteno vjerujte mi.