pet okt 08, 2021 3:03 pm
[quote=kvalitet post_id=500928 time=1633691008 user_id=544]
[quote=Bosanac1993 post_id=500926 time=1633689938 user_id=1854]
[quote=kvalitet post_id=500920 time=1633678613 user_id=544]
Joj, joj, joj… pa zar ništa naučili niste s Amarom? Pa nemojte praviti mitove od ljudi, nemojte previše uzdizati bilo koga, uvijek nam se obije o glavu. Ne kažem da neko s nekim može/ne može u istu rečenicu, mislim da svi znaju ko nas je doveo u ovu situaciju, ali preuveličavati značaj drugih i žmiriti na njihove greške dok su bili u klubu nije dobro. Isto, ali isto smo radili s Amarom, a znamo šta se desilo na kraju. Stvarno sam mislio da će nam ova situacija poslužiti za restart u svakom smislu, pa i u načinu razmišljanja.
Digresija: Newcastle je jedan od najvećih klubova na svijetu kada govorimo o broju navijača. “Prodadoše” se Saudijcima. Navijači u deliriju, jer znaju da ovo znači dolazak puno većeg kapitala u klub. Zašto se onda i mi ne bismo privatizirali, “prodali”, ako će to značiti dizanje kluba na viši nivo i kraj priče o dugovanjima, finansijskim problemima itd? Moderni fudbal - ili ćemo se prilagoditi ili nas neće biti.
[/quote]
Prvi koji bi nešto treboa naučiti si ti sam, svuko vam je gospodar pamet u plićak i pustio niz vodu a vi ste svrsavali na njegov dolazak, a upozoravalo se. Sad kad si skonto da si bio kratke pameti, relativiziras stvari i porucujes nama svima. Bolan, vecina ovdje nije bila za dolazak na onakav nacin Amara, i ti sad nama govoris "pa zar nista naucili niste s Amarom"
Srami se i nek te je stid hinjski potencirati jednu te istu stvar, a pogotovo ti neće proći relativizacija radnika od neradnika u vodstvu kluba.
Neću dopustiti da lažeš, izmišljaš i spinuješ na Dodikov način. Čitaj moje postove. Govorio sam da im se (Amaru i toj ekipi) TREBA PRUŽITI PRILIKA I PODRŠKA JER JE TO U ŽELJINOM INTERESU. Kad sam vidio nakon nekog vremena da ne valja, počeo sam kritički se odnositi. To je, za mene, jedino ispravno.
U Amarove trenerske sposobnosti malo ko da je sumnjao, uključujući mene. Čitaj malo. Niko nije mogao očekivati onakav rezultat. Nakon što je i sam u intervjuu priznao da je on doveo ljude, kad smo vidjeli šta je ostavio iza sebe - logično da ga više ne želim vidjeti u klubu.
Evo sad Nazif. Ima moju podršku, ali ako vidim da ne valja, logično da ću biti za odlazak.
Ali tebi i takvima kao ti, koji bi da manipulirate i izmišljate, nije problem sve ovo što sam naveo. Problem je što sam bio za to da se Senad skloni s pozicije. I danas stojim iza toga da se bio pogubio, da je trebao poziciju prepustiti npr. Vedranu, a da on radi na projektima stadiona, kampa i slično. No, da ne smije imati veze sa sportskim segmentom. Uz to, kritikovao sam što se nisu pojavili na sjednici Skupštine.
Eto, to vama smeta i zbog toga ste mene i još neke svrstali u “Amarovce”, a to nema nikakve veze s istinom. I dok ja i još neki pokušavamo realno gledati na stvari, vi se i dalje vraćate na Senada, a neki od vas još predlažu da ga nešto molimo. Pri tome, apsolutno ignorišete sve njegove greške. E to nije konstruktivno. Svaka čast na svemu urađenom, puno je radio, ali je i griješio. Naravno da je stanje bilo neuporedivo bolje nego poslije njega, ali to ne znači da ne treba ukazati na njegove greške.
Živim za dan da se “prodamo” i da neko drugi upravlja klubom, jer se mi iz mahalaštine ovako nikad nećemo izvući.
Evo ovako pošto mnogi nismo zaboravili tvoje mišljenje od prije 3 godine i danas, neću i ne mogu ti prešutiti, jer svjesno lažeš i krivicu prebacuješ na ljude koji JASNO kažu da ne postoji niti jedan relativan argument da u istu ravan smjestite grobara kluba kojeg ste prizivali i doveli na račun leđa bivšeg predsjednika kluba.
JEDNOSTAVNO NEĆETE NIKAD NITI ĆETE USPJETI, TO ŠTO VAM JE REALNOST I VJEROVANJE U IDOLA ZASLIJEPILA VID I GLAVU TO NIJE PROBLEM NAS KOJI GA NISMO NI PRIZIVALI.
Niko ovdje ne brani gospodina Misimovića, bezuspjesno pravite o tome mit i stvarate takvu sliku. Taj čovjek nema iza sebe mašineriju botova, medije, menadzere niti lažnu ideologiju nego je imao red, rad, dispciplinu i iskrenu ljubav prema klubu. I na osnovu tog, nikad necemo dopustiti da neznanje, nesposobnost, bezobrazluk, kamatarenje i zaljevanje šampanjcima opravdavate kako ste vi nazivali rezultatskim neuspjehom sportskog segmenta bivšeg predsjednika.
Navedi i ti i tebi slični ijednu nelegalnu, nezakonitu, štetnu i svjesnu radnju bivšeg predsjednika kojeg niko od nas, pa niti ja lično ne prizivam u klub. Spinujete, lažete, obmanjujete o nekim njegovim nelagalnim radnjama, dugovima, kamatama koje je uzimao, stanju u kojem se pogubio kao predsjednik kluba, da je pobjegao od odgovornosti da se pojave na skupstini kluba (a znas jako dobro sta su mu amarovi radili a ne samo njemu nego i forumasima sa ovog foruma). Zar mislis da se gospoda ikad spusta na nivo jednog konobara i narkomana koji su napravili ratno stanje na stadionu i medijski linč na strukturu Uprave Fk Zeljezničar?! Nikada, to zapamtite i ti i tebi slični koji ste prizivali zlo a danas se kajete, kajete se što ste bili saučesnici kriminala i unazađenja kluba toliko da će nam trebati 5 do 10 god stabilizacije.
I ti ako si za prodaju, postoji struktura navijača koja je protiv prodaje kluba, isto kao što je iza toga lično stajao protiv i gospodin Misimovic. A, da, i tu Vam je smetao, jer treba zapeti i raditi da bi Željo bio neovisan i svoj!
Dok je jedan slao mejlove i organizaciju kluba u 4h ujutro, drugi nije mogao doći na treninge kluba za koje je itekako plaćen. I ti nekome našao pričati o greškama bivšeg predsjednika, pa daj reci nam stručnjak i uđi u klub budi bolji od štrebera kako ste ih nazivali sačinjenih od obrazovanih i poslovno ostvarenih ljudi, ljudi koji su u Klub trajno ugradili najbolje prakse i činili ga održivim.
I opet ponavljam, nek' te je stid i sram što idalje lažeš i hinjski provlačiš teze o relativiziranju.
Zadnja izmjena:
MiroslavKruzik, dana/u pet okt 08, 2021 6:35 pm, ukupno mijenjano 1 put.