Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SanMan
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet okt 07, 2021 11:14 pm

"......šetača kerova isplatiti u narednih nekoliko godina i udariti mu tarabu...."
Kako bolan isplatiti ga, čovjek potpuno nezakonito radio (sam doveo svoje ljude u upravu i sam sebi napravi ugovor) i uzimo sebi ogromne pare a i svojim pajdašima pravio ugovore štetne po klub i uništio klub i umjesto da ide u zatvor treba ga isplatiti. O prošlim vremenima prodajama igrača i kamatama na kamate da i ne govorimo.
Pa prošla uprava na ćelu sa Misimovićem je pala samo zbog toga što je pokrenula sudske procese protiv određenih osoba a ne zbog "loših" sportskih rezultatata koji su samo izgovor za naivne.

MATORI
Kontakt:

čet okt 07, 2021 11:46 pm

Mehmed Baždarević je napisao/la:
čet okt 07, 2021 10:35 pm
Ovaj dio za Gredića se odnosio na situaciju iz koje nas je čupao, ništa drugo. Stadion je gorio, situacija iz koje je nas je Gredić čupao, tranzicijski period bilo je perioda kad se klub trebao ugasiti više puta pa je opet uz pomoć navijača spašen i dočekao je svoj jubilej od 100. godina. Za Misimovića nisam ništa negativno rekao, samo sam konstatirao da dok je pravih navijača koji su tu i sa i bez Misimovića i sa Gredićem i bez njega i sa Amarom i bez njega i sa Vukotićem i bez njega - dok je takvih a fala Bogu ima ih klub se neće ugasiti.

Porediiti Senada sa Amarom je smiješno iako se ja u nekim situacijama nisam slagao sa njim recimo konstantno smjenjivanje trenera, odnos prema određenim igračima ali naspram mitomana iz Trebinja je zlatan - ako ništa do sad bi imali funkcionalan klub, bez dugova, natkriven novi jug. I ja bih sada kao i 90% vas prihvatio da se on vrati ali svi znamo da od toga nema ništa. Senad je svoje završio sa Željom on više neće biti predsjednik, šetača kerova isplatiti u narednih nekoliko godina i udariti mu tarabu. Zahvaliti se i jednom i drugom na trofejima, stadionu, istoku, NEGATIVNIM NIZOVIMA vrijedi naglasiti i krenuti u potpuno drugu priču a njih dvojicu ostaviti iza i krenuti u novu epohu nekog novog moćnog Željezničara.

Za mene su i jedan i drugi prošlost, a morate priznati da su obojica vlastiti interes i svoje egoe ostavili po strani vjerovatno bi sad igrali grupnu fazu nekog takmičenja i bili daleko trofejniji od prvih pratitelja uz evropski stadion , ali eto helem nejse tako je trebalo biti da nam se oči otvore i to je to!
Mehmede opet nisi u pravu.
U zadnjem pasosu kazes..."obojica vlastiti interesi"...
Je li se pravis lud namjerno ili slucajno Boga ti?
Ovdje i inace...nisu SVIM navijacima svrake mozak popile pa da ne pamte.
Da TEBI poonovim:
Babuki je PONUDJENO da preuzme KOMPLET sportski segment.
ODBIO JE!!!!
Rekao je parafraziram:
"NE, ja dolazim sa svojim ljudima da preuzmem SVE!!!
Sa njim u drustvu na tom sastanku bio je njegov menadzer i to pazi sad JOS JEDNA LEGENDA?
Zuban!
Ako imas jos lafo "nejasnoca" pitaj - bit ce ti kvalitetno odgovoreno.

storm_raider
Kontakt:

čet okt 07, 2021 11:54 pm

Kakav je bolan interes imao Misimovic, covjek je zbog Zelje bio u gubitku na mnogim poljima? Jedan je gubio novac zbog Zelje, drugi je zaradjivao i kamatario Zelju (opet ce vjerovatno), bukvalno zivio od Zelje i zivjece jos godinama. Kako iko moze to svesti u istu ravan? Nevjerovatno.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

IlProfessore
Kontakt:

pet okt 08, 2021 12:18 am

Grbavica je napisao/la:
čet okt 07, 2021 9:01 pm
IlProfessore je napisao/la:Koliko znam, kamatareviću su se posvećivale parole, nosio trans sa njegovim likom, pjevalo mu se, skandiralo mu se, citirale su se njegove izjave i rečenice, dizalo ga se u nebesa i zvijezde, a za Misketa se skandiralo samo par puta, i to da ga se otjera. Da je ne znam kakav insan iza rečenica napisanih, u startu griješi stavljajući Misketa i morža u istu rečenicu, a nakon što smo na rubu gašenja, ja to lično tumačim kao podlo i uvrijedljivo da bi se krivica prebacila i na Misketa. Za kamatara se navijalo na Željinim utakmicama i to su fakti.
Brkas babe i zabe
Ne, ovo je u sridu. Bukvalno kako sam i mislio, jer vidim evo da nastavlja sa relativiziranjem. Kada raja odavde kaže da ne mogu njih dvojica stajati u istoj rečenici, to je činjenica, zaista NE MOGU, jer kada ih ubacuju to je čisto izjednačavanje krivice za trenutno stanje. Jedan je Željovac, drugi je katil našeg kluba.

neroazzuro
Kontakt:

pet okt 08, 2021 8:45 am

Ne znam jel nam Meša malo sporiji ili je samo hinja.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet okt 08, 2021 9:19 am

Sta sada znaci ova blokada. Moze li ona uticati na POSTOJANJE I FUNKCIONISANJE KLUBA?

Koji su nam naredni koraci STA TREBAMO URADITI?
Alea iacta est!

kvalitet
Kontakt:

pet okt 08, 2021 9:36 am

Joj, joj, joj… pa zar ništa naučili niste s Amarom? Pa nemojte praviti mitove od ljudi, nemojte previše uzdizati bilo koga, uvijek nam se obije o glavu. Ne kažem da neko s nekim može/ne može u istu rečenicu, mislim da svi znaju ko nas je doveo u ovu situaciju, ali preuveličavati značaj drugih i žmiriti na njihove greške dok su bili u klubu nije dobro. Isto, ali isto smo radili s Amarom, a znamo šta se desilo na kraju. Stvarno sam mislio da će nam ova situacija poslužiti za restart u svakom smislu, pa i u načinu razmišljanja.

Digresija: Newcastle je jedan od najvećih klubova na svijetu kada govorimo o broju navijača. “Prodadoše” se Saudijcima. Navijači u deliriju, jer znaju da ovo znači dolazak puno većeg kapitala u klub. Zašto se onda i mi ne bismo privatizirali, “prodali”, ako će to značiti dizanje kluba na viši nivo i kraj priče o dugovanjima, finansijskim problemima itd? Moderni fudbal - ili ćemo se prilagoditi ili nas neće biti.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Dzezvar
Kontakt:

pet okt 08, 2021 10:02 am

kvalitet je napisao/la:
Joj, joj, joj… pa zar ništa naučili niste s Amarom? Pa nemojte praviti mitove od ljudi, nemojte previše uzdizati bilo koga, uvijek nam se obije o glavu. Ne kažem da neko s nekim može/ne može u istu rečenicu, mislim da svi znaju ko nas je doveo u ovu situaciju, ali preuveličavati značaj drugih i žmiriti na njihove greške dok su bili u klubu nije dobro. Isto, ali isto smo radili s Amarom, a znamo šta se desilo na kraju. Stvarno sam mislio da će nam ova situacija poslužiti za restart u svakom smislu, pa i u načinu razmišljanja.

Digresija: Newcastle je jedan od najvećih klubova na svijetu kada govorimo o broju navijača. “Prodadoše” se Saudijcima. Navijači u deliriju, jer znaju da ovo znači dolazak puno većeg kapitala u klub. Zašto se onda i mi ne bismo privatizirali, “prodali”, ako će to značiti dizanje kluba na viši nivo i kraj priče o dugovanjima, finansijskim problemima itd? Moderni fudbal - ili ćemo se prilagoditi ili nas neće biti.
Trebe samo iskreno govoriti i uporedjivati stvari.
Na kraju vidi se sta je iza koga ostalo ako cemo posteno.
Nismo blesavi...
I ne mogu njih dvojica nikako u jednu ne recenicu nego u jednu cijelu pricu.
Dzaba ga revitiliziras......
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Leon_Professional
Kontakt:

pet okt 08, 2021 10:49 am

https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... jak-697194

Prvi čovjek Željezničara: Sve će biti poznato u ponedjeljak

Ptali smo prvog čovjeka FK Željezničara o stanju sa blokiranim računima.

FK Željezničar ove sezone ima dosta problema uzrokovanih teškom situacijom u društvu i finansijskom krizom koju je izazvala pandemija koronavirusa.

Na Grbavici uspijevaju da se bore sa tekućim obavezama, ali i dugovima i zaostacima iz prehodnih godina. Aktuelnom Upravnom odboru FK Željezničar na čelu sa Nazifom Hasanbegovićem, puno stvari nije išlo "na ruku", ali su se uspijevali boriti sa svim nedaćama.

Porezna uprava Federacije BiH objavila je listu blokiranih računa, a na njoj se nalaze i računi kluba sa Grbavice. Prema evidenciji poreznika na listi se nalazi 13 računa u raznim bankama, koji su povezani sa klubom sa Grbavice.

Razlog je vjerovatno porezni dug iz prethodnog perioda, čije je servisiranje preuzela na sebe aktuelna vlada kluba.

O čemu se zapravo radi tražili smo pojašnjenje od prvog čovjeka kluba sa Grbavice. U kratkom telefonskom razgovoru Hasanbegović nam je rekao slijedeće:

- Svi znate koje i kakve probleme imamo i o tome je rečeno dosta u posljednje vrijeme. Mi smo sve iznijeli i na prethodnoj Skupštini kluba, na kojoj smo prezentovali i stanje naših obaveza, ali i ukazali na problem servisiranja svih obaveza. Što se tiče konkretno ovog slučaja, nadam se da ćemo u ponedjeljak imati jasnu situaciju oko računa i njihovog stanja, pa bih više o tome govorio kada budemo imali sve relevantne podatke pred sobom. Sigurno je da će se klub oglasiti po ovom pitanju putem službenih kanala za komunikaciju, rekao je prvi čovjek kluba sa Grbavice za Sport1.ba.

govnovod:

Želji blokirani računi, prvi čovjek kluba bez komentara

Novi problem na Grbavici
Centralna banka Bosne i Hercegovine objavila je da su početkom ovog mjeseca blokirani računi FK Željezničar.

Iz Centralne banke BiH su objavili da je blokirano ukupno 13 računa kluba u šest banaka kluba sa Grbavice i očekuje se da iz Željezničara uskoro objasne o čemu se radi.

Povodom tih informacija kontaktirali smo prvog čovjeka ovog kluba Nazifa Hasanbegovića, ali on nije imao komentar na ovu temu.

Poznato je da se Željezničar nalazi u finansijskoj krizi već neko vrijeme, a navijači tima s Grbavice se ipak nadaju nekakvom izlazu iz ove agonije, ali i žele transparentiji rad uposlenika kluba.

Sigurno je da u Željezničaru rade na tome da riješe problem koji se pojavio, te se očekuje da se sarajevski klub oglasi povodom blokiranih računa.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet okt 08, 2021 11:00 am

GOVNOGOVNO nece da napise da je glavni uzročnik blokade racuna SAMPANJAC EKIPA koja nije nista placala, vec samo nabijala dug.

NECETE DUSMANI, nas klub ne mozete unistiti, ako treba da "koljemo kravu radi kile mesa (prodaja pomocnog)" zaklat ce se ali vi se omastit necete.
Alea iacta est!

salle86
Kontakt:

pet okt 08, 2021 11:05 am

SanMan je napisao/la:
čet okt 07, 2021 11:14 pm
"......šetača kerova isplatiti u narednih nekoliko godina i udariti mu tarabu...."
Kako bolan isplatiti ga, čovjek potpuno nezakonito radio (sam doveo svoje ljude u upravu i sam sebi napravi ugovor) i uzimo sebi ogromne pare a i svojim pajdašima pravio ugovore štetne po klub i uništio klub i umjesto da ide u zatvor treba ga isplatiti. O prošlim vremenima prodajama igrača i kamatama na kamate da i ne govorimo.
Pa prošla uprava na ćelu sa Misimovićem je pala samo zbog toga što je pokrenula sudske procese protiv određenih osoba a ne zbog "loših" sportskih rezultatata koji su samo izgovor za naivne.
Sve si ti drug upravu, ali sve je to "po zakonu" i ne možeš osporiti to. Možeš ići u nedogled i natezati se, a tako opet samo klub ispašta, ili se pokušati dogovoriti da se to koliko toliko prebije. Ali sve na papir da ne bude sutra opet jovo nanovo.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

zeka_tm87
Kontakt:

pet okt 08, 2021 11:22 am

cipiripi je napisao/la:
pet okt 08, 2021 11:00 am
GOVNOGOVNO nece da napise da je glavni uzročnik blokade racuna SAMPANJAC EKIPA koja nije nista placala, vec samo nabijala dug.

NECETE DUSMANI, nas klub ne mozete unistiti, ako treba da "koljemo kravu radi kile mesa (prodaja pomocnog)" zaklat ce se ali vi se omastit necete.
Ma nece began da ocrnjava sefa svog draguljceta nipod razno.i ovo je samo pocetak blacenja Kluba od strane gamadi s gg.ba.

MiroslavKruzik

pet okt 08, 2021 12:45 pm

kvalitet je napisao/la:

Prvi koji bi nešto treboa naučiti si ti sam, svuko vam je gospodar pamet u plićak i pustio niz vodu a vi ste svrsavali na njegov dolazak, a upozoravalo se. Sad kad si skonto da si bio kratke pameti, relativiziras stvari i porucujes nama svima. Bolan, vecina ovdje nije bila za dolazak na onakav nacin Amara, i ti sad nama govoris "pa zar nista naucili niste s Amarom"

Srami se i nek te je stid hinjski potencirati jednu te istu stvar, a pogotovo ti neće proći relativizacija radnika od neradnika u vodstvu kluba.

kvalitet
Kontakt:

pet okt 08, 2021 12:51 pm

Dzezvar je napisao/la:
pet okt 08, 2021 10:02 am
kvalitet je napisao/la:

Trebe samo iskreno govoriti i uporedjivati stvari.
Na kraju vidi se sta je iza koga ostalo ako cemo posteno.
Nismo blesavi...
I ne mogu njih dvojica nikako u jednu ne recenicu nego u jednu cijelu pricu.
Dzaba ga revitiliziras......
Jedno je iskreno govoriti i upoređivati, a drugo od nekoga praviti mit i žmiriti na greške. To smo imali s Amarom, a sad nas dosta, uključujući i mene, njega ne želi nikad više vidjeti u klubu. Uzmi i igrače, dizali u nebesa mnoge, a većina nam se pos*ala u usta. Ja samo kažem, nemojte nikoga veličati, svima priznati zasluge, ali uvijek u istoj rečenici upozoriti na greške koje su radili. To je konstruktivno i tako treba biti.

kvalitet
Kontakt:

pet okt 08, 2021 1:03 pm

Bosanac1993 je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Prvi koji bi nešto treboa naučiti si ti sam, svuko vam je gospodar pamet u plićak i pustio niz vodu a vi ste svrsavali na njegov dolazak, a upozoravalo se. Sad kad si skonto da si bio kratke pameti, relativiziras stvari i porucujes nama svima. Bolan, vecina ovdje nije bila za dolazak na onakav nacin Amara, i ti sad nama govoris "pa zar nista naucili niste s Amarom"

Srami se i nek te je stid hinjski potencirati jednu te istu stvar, a pogotovo ti neće proći relativizacija radnika od neradnika u vodstvu kluba.
Neću dopustiti da lažeš, izmišljaš i spinuješ na Dodikov način. Čitaj moje postove. Govorio sam da im se (Amaru i toj ekipi) TREBA PRUŽITI PRILIKA I PODRŠKA JER JE TO U ŽELJINOM INTERESU. Kad sam vidio nakon nekog vremena da ne valja, počeo sam kritički se odnositi. To je, za mene, jedino ispravno.

U Amarove trenerske sposobnosti malo ko da je sumnjao, uključujući mene. Čitaj malo. Niko nije mogao očekivati onakav rezultat. Nakon što je i sam u intervjuu priznao da je on doveo ljude, kad smo vidjeli šta je ostavio iza sebe - logično da ga više ne želim vidjeti u klubu.

Evo sad Nazif. Ima moju podršku, ali ako vidim da ne valja, logično da ću biti za odlazak.

Ali tebi i takvima kao ti, koji bi da manipulirate i izmišljate, nije problem sve ovo što sam naveo. Problem je što sam bio za to da se Senad skloni s pozicije. I danas stojim iza toga da se bio pogubio, da je trebao poziciju prepustiti npr. Vedranu, a da on radi na projektima stadiona, kampa i slično. No, da ne smije imati veze sa sportskim segmentom. Uz to, kritikovao sam što se nisu pojavili na sjednici Skupštine.

Eto, to vama smeta i zbog toga ste mene i još neke svrstali u “Amarovce”, a to nema nikakve veze s istinom. I dok ja i još neki pokušavamo realno gledati na stvari, vi se i dalje vraćate na Senada, a neki od vas još predlažu da ga nešto molimo. Pri tome, apsolutno ignorišete sve njegove greške. E to nije konstruktivno. Svaka čast na svemu urađenom, puno je radio, ali je i griješio. Naravno da je stanje bilo neuporedivo bolje nego poslije njega, ali to ne znači da ne treba ukazati na njegove greške.

Živim za dan da se “prodamo” i da neko drugi upravlja klubom, jer se mi iz mahalaštine ovako nikad nećemo izvući.

alenmesanovic
Kontakt:

pet okt 08, 2021 2:57 pm

storm_raider je napisao/la:
Kakav je bolan interes imao Misimovic, covjek je zbog Zelje bio u gubitku na mnogim poljima? Jedan je gubio novac zbog Zelje, drugi je zaradjivao i kamatario Zelju (opet ce vjerovatno), bukvalno zivio od Zelje i zivjece jos godinama. Kako iko moze to svesti u istu ravan? Nevjerovatno.
Nemam namjeru da se svađam sa nekim, ja izražavam svoje mišljenje (zato forum i služi) i iskreno me zaboli ***** (izvinjajem se ali se moram tako izraziti) i za Amarom i za Senadom mene interesuje samo Željo.

Znam ja, a znate i vi zbog čega Amar i Senad nisu mogli zajedno. Prvi dio je navodni dug a drugo je ono indirektno prozivanje za namještanje utakmica dok je Amar bio trener.

"Razgovam sa svakim ko može pomoći klubu i što može biti dobro za klub. Razgovarali smo, ali se moraju poklopiti ambicije trenera i kluba. Ovaj klub se nikada neće baviti radnjama van terena. Vi znate da uvijek imamo u takmičenju radnje koje se događaju van terena i bitno je da znamo ko se ne bavi tim. Ako se ambicije Amara Osima poklope sa klupskim, ne postoji osoba koja nije dobrodošla u klub. Interes kluba je iznad svakog drugog interesa"

Nemam namjeru pisati više, ne zanima me ni Amar ni Senad - Željo je za mene na prvom mjestu. A ove digresije usporen, Amarovac, Misketovac, violina itd itd neću komentarisat svako ima svoje mišljenje tako da budite mi pozdravljeni i poselamljeni !

MiroslavKruzik

pet okt 08, 2021 3:03 pm

[quote=kvalitet post_id=500928 time=1633691008 user_id=544]
[quote=Bosanac1993 post_id=500926 time=1633689938 user_id=1854]
[quote=kvalitet post_id=500920 time=1633678613 user_id=544]

[/quote]

Neću dopustiti da lažeš, izmišljaš i spinuješ na Dodikov način. Čitaj moje postove. Govorio sam da im se (Amaru i toj ekipi) TREBA PRUŽITI PRILIKA I PODRŠKA JER JE TO U ŽELJINOM INTERESU. Kad sam vidio nakon nekog vremena da ne valja, počeo sam kritički se odnositi. To je, za mene, jedino ispravno.

U Amarove trenerske sposobnosti malo ko da je sumnjao, uključujući mene. Čitaj malo. Niko nije mogao očekivati onakav rezultat. Nakon što je i sam u intervjuu priznao da je on doveo ljude, kad smo vidjeli šta je ostavio iza sebe - logično da ga više ne želim vidjeti u klubu.

Evo sad Nazif. Ima moju podršku, ali ako vidim da ne valja, logično da ću biti za odlazak.

Ali tebi i takvima kao ti, koji bi da manipulirate i izmišljate, nije problem sve ovo što sam naveo. Problem je što sam bio za to da se Senad skloni s pozicije. I danas stojim iza toga da se bio pogubio, da je trebao poziciju prepustiti npr. Vedranu, a da on radi na projektima stadiona, kampa i slično. No, da ne smije imati veze sa sportskim segmentom. Uz to, kritikovao sam što se nisu pojavili na sjednici Skupštine.

Eto, to vama smeta i zbog toga ste mene i još neke svrstali u “Amarovce”, a to nema nikakve veze s istinom. I dok ja i još neki pokušavamo realno gledati na stvari, vi se i dalje vraćate na Senada, a neki od vas još predlažu da ga nešto molimo. Pri tome, apsolutno ignorišete sve njegove greške. E to nije konstruktivno. Svaka čast na svemu urađenom, puno je radio, ali je i griješio. Naravno da je stanje bilo neuporedivo bolje nego poslije njega, ali to ne znači da ne treba ukazati na njegove greške.

Živim za dan da se “prodamo” i da neko drugi upravlja klubom, jer se mi iz mahalaštine ovako nikad nećemo izvući.

Evo ovako pošto mnogi nismo zaboravili tvoje mišljenje od prije 3 godine i danas, neću i ne mogu ti prešutiti, jer svjesno lažeš i krivicu prebacuješ na ljude koji JASNO kažu da ne postoji niti jedan relativan argument da u istu ravan smjestite grobara kluba kojeg ste prizivali i doveli na račun leđa bivšeg predsjednika kluba.

JEDNOSTAVNO NEĆETE NIKAD NITI ĆETE USPJETI, TO ŠTO VAM JE REALNOST I VJEROVANJE U IDOLA ZASLIJEPILA VID I GLAVU TO NIJE PROBLEM NAS KOJI GA NISMO NI PRIZIVALI.

Niko ovdje ne brani gospodina Misimovića, bezuspjesno pravite o tome mit i stvarate takvu sliku. Taj čovjek nema iza sebe mašineriju botova, medije, menadzere niti lažnu ideologiju nego je imao red, rad, dispciplinu i iskrenu ljubav prema klubu. I na osnovu tog, nikad necemo dopustiti da neznanje, nesposobnost, bezobrazluk, kamatarenje i zaljevanje šampanjcima opravdavate kako ste vi nazivali rezultatskim neuspjehom sportskog segmenta bivšeg predsjednika.

Navedi i ti i tebi slični ijednu nelegalnu, nezakonitu, štetnu i svjesnu radnju bivšeg predsjednika kojeg niko od nas, pa niti ja lično ne prizivam u klub. Spinujete, lažete, obmanjujete o nekim njegovim nelagalnim radnjama, dugovima, kamatama koje je uzimao, stanju u kojem se pogubio kao predsjednik kluba, da je pobjegao od odgovornosti da se pojave na skupstini kluba (a znas jako dobro sta su mu amarovi radili a ne samo njemu nego i forumasima sa ovog foruma). Zar mislis da se gospoda ikad spusta na nivo jednog konobara i narkomana koji su napravili ratno stanje na stadionu i medijski linč na strukturu Uprave Fk Zeljezničar?! Nikada, to zapamtite i ti i tebi slični koji ste prizivali zlo a danas se kajete, kajete se što ste bili saučesnici kriminala i unazađenja kluba toliko da će nam trebati 5 do 10 god stabilizacije.

I ti ako si za prodaju, postoji struktura navijača koja je protiv prodaje kluba, isto kao što je iza toga lično stajao protiv i gospodin Misimovic. A, da, i tu Vam je smetao, jer treba zapeti i raditi da bi Željo bio neovisan i svoj!

Dok je jedan slao mejlove i organizaciju kluba u 4h ujutro, drugi nije mogao doći na treninge kluba za koje je itekako plaćen. I ti nekome našao pričati o greškama bivšeg predsjednika, pa daj reci nam stručnjak i uđi u klub budi bolji od štrebera kako ste ih nazivali sačinjenih od obrazovanih i poslovno ostvarenih ljudi, ljudi koji su u Klub trajno ugradili najbolje prakse i činili ga održivim.

I opet ponavljam, nek' te je stid i sram što idalje lažeš i hinjski provlačiš teze o relativiziranju.
Zadnja izmjena: MiroslavKruzik, dana/u pet okt 08, 2021 6:35 pm, ukupno mijenjano 1 put.

MiroslavKruzik

pet okt 08, 2021 3:07 pm

pet okt 08, 2021 3:03 pm
kvalitet je napisao/la:

Evo ovako pošto mnogi nismo zaboravili tvoje mišljenje od prije 3 godine i danas, neću i ne mogu ti prešutiti, jer svjesno lažeš i krivicu prebacuješ na ljude koji JASNO kažu da ne postoji niti jedan relativan argument da u istu ravan smjestite grobara kluba kojeg ste prizivali i doveli na račun leđa bivšeg predsjednika kluba.

JEDNOSTAVNO NEĆETE NIKAD NITI ĆETE USPJETI, TO ŠTO VAM JE REALNOST I VJEROVANJE U IDOLA ZASLIJEPILA VID I GLAVU TO NIJE PROBLEM NAS KOJI GA NISMO NI PRIZIVALI.

Niko ovdje ne brani gospodina Misimovića, bezuspjesno pravite o tome mit i stvarate takvu sliku. Taj čovjek nema iza sebe mašineriju botova, medije, menadzere niti lažnu ideologiju nego je imao red, rad, dispciplinu i iskrenu ljubav prema klubu. I na osnovu tog, nikad necemo dopustiti da neznanje, nesposobnost, bezobrazluk, kamatarenje i zaljevanje šampanjcima opravdavate kako ste vi nazivali rezultatskim neuspjehom sportskog segmenta bivšeg predsjednika.

Navedi i ti i tebi slični ijednu nelegalnu, nezakonitu, štetnu i svjesnu radnju bivšeg predsjednika kojeg niko od nas, pa niti ja lično ne prizivam u klub. Spinujete, lažete, obmanjujete o nekim njegovim nelagalnim radnjama, dugovima, kamatama koje je uzimao, stanju u kojem se pogubio kao predsjednik kluba, da je pobjegao od odgovornosti da se pojave na skupstini kluba (a znas jako dobro sta su mu amarovi radili a ne samo njemu nego i forumasima sa ovog foruma). Zar mislis da se gospoda ikad spusta na nivo jednog konobara i narkomana koji su napravili ratno stanje na stadionu i medijski linč na strukturu Uprave Fk Zeljezničar?! Nikada, to zapamtite i ti i tebi slični koji ste prizivali zlo a danas se kajete, kajete se što ste bili saučesnici kriminala i unazađenja kluba toliko da će nam trebati 5 do 10 god stabilizacije.

I ti ako si za prodaju, postoji struktura navijača koja je protiv prodaje kluba, isto kao što je iza toga lično stajao protiv i gospodin Misimovic. A, da, i tu Vam je smetao, jer treba zapeti i raditi da bi Željo bio neovisan i svoj!

Dok je jedan slao mejlove i organizaciju kluba u 4h ujutro, drugi nije mogao doći na treninge kluba za koje je itekako plaćen. I ti nekome našao pričati o greškama bivšeg predsjednika, pa daj reci nam stručnjak i uđi u klub budi bolji od štrebera kako ste ih nazivali sačinjenih od obrazovanih i poslovno ostvarenih ljudi, ljudi koji su u Klub trajno ugradili najbolje prakse i činili ga održivim.

I opet ponavljam, nek' te je stid i sram što idalje lažeš i hinjski provlačiš teze o relativiziranju.
Saopštenje vam prenosimo u cijelosti.

“Ponosni smo što smo pokazali da je u Klubu moguće napraviti značajne pomake naprijed, i to u vrlo specifičnoj i složenoj formi organizovanja, kakvo je po svim relevantnim parametrima udruženje građana.

Klub danas ima matricu poslovanja koja podrazumijeva zakonitost, transparentnost, društvenu odgovornost i socijalnu osjetljivost, te je kao takva garant opstanka Kluba. Pokazali smo i da je moguće započeti gradnju našeg doma, naše Grbavice, uprkos svim opstrukcijama i destrukcijama.

Pokazali smo i da je budućnost Kluba u okupljanju mladih ljudi koji danas čine administraciju kluba, koja je nevjerovatnom energijom i znanjem utkala sebe u svaku ciglu i busen Grbavice, te je bila dostojan reprezent u svim poslovnim procesima Kluba.

Nismo sretni što se put koji smo započeli i trasirali završava na kraju ove godine, ali smo istovremeno ponosni na sve sate, dane, mjesece i godine marljivog i poštenog rada poklonjenog klubu iz čiste ljubavi, vodeći se idejom da klub učinimo boljim.

Da li smo donosili pogrešne procjene? Sigurno da jesmo, jer smo mnogo i radili, ali smo se trudili da grešaka bude što manje i da ih ispravljamo. Da li je moglo bolje? Sigurno da jeste, jer je klub neiscrpan potencijal i nikada se nismo zadovoljili urađenim. Da li smo ostvarili sve ciljeve? Nismo, ali smo imali i visoko podignutu ljestvicu, koja je priznavala samo izvrsnost.

Titule su izgubljene, neke i u čudnim okolnostima i ostat će žal za istim. Istovremeno, osvojeni trofej Kupa BiH u protekloj sezoni i uspjeh u Omladinskoj ligi šampiona je važna satisfakcija za naš rad i čini nas neizmjerno ponosnim.

Budući angažman ove strukture Kluba, sačinjene od akademski obrazovanih i poslovno ostvarenih ljudi, koji su u Klub trajno ugradili najbolje prakse i učinili ga održivim, nažalost više nije moguć. I pored energije koju posjedujemo, sve činjenice govore da je u sadašnjim okolnostima i u uslovima ucjena, pritisaka na svlačionicu, medijskih špekulacija, sudijskih režija, interesnih i menadžerskih lobija, svaki naš dalji rad uzaludan, te bi naštetio klubu u nastavku sezone.

Većina odgovornih osoba koja trenutno izlazi iz organa Kluba je u Klub došla onda kada je on de facto bio u stečaju. Kroz svoj rad zamjerili smo se mnogima jer smo poštivali univerzalna pravila, a najvažnije je bilo: Željezničar iznad svega. Sa tog kursa nismo odstupali ni milimetar, jer kada je u pitanju interes kluba – kompromisa nema.

Ovoj strukturi ostaje da se zahvali navijačima na bezrezervnoj podršci, koja je omogućila da se urade mnoge pozitivne stvari i naš stadion učini ponosom svih nas. Zahvaljujemo se i svim sponzorima Kluba i poslovnim partnerima, bez kojih veliki broj projekata ne bi bilo moguće uraditi. Ova struktura oduvijek Klub vidi kao otvoren za sve Željovce i sada je prilika da se svi oni koji misle da mogu svojim radim doprinijeti boljitku Kluba, uključe u rad i Klub učine još boljim.

Željovci naši, pripremite šalove, zastave i dlanove i podržite Klub u sezonama koje su pred nama, jer Željezničar je mnogo više od jedne grupe ljudi, upravnih odbora, predsjednika, trenera, igrača…

Interes Kluba neka svima bude iznad svega

Vidimo se na istoku, jugu, zapadu, sjeveru – jer Mi smo Željini, Željo je naš… “, stoji u saopštenju Upravnog i Nadzornog odbora FK Željezničar.

Dzezvar
Kontakt:

pet okt 08, 2021 3:59 pm

Mehmed Baždarević je napisao/la:
pet okt 08, 2021 2:57 pm
storm_raider je napisao/la:
Nemam namjeru da se svađam sa nekim, ja izražavam svoje mišljenje (zato forum i služi) i iskreno me zaboli ***** (izvinjajem se ali se moram tako izraziti) i za Amarom i za Senadom mene interesuje samo Željo.

Znam ja, a znate i vi zbog čega Amar i Senad nisu mogli zajedno. Prvi dio je navodni dug a drugo je ono indirektno prozivanje za namještanje utakmica dok je Amar bio trener.

"Razgovam sa svakim ko može pomoći klubu i što može biti dobro za klub. Razgovarali smo, ali se moraju poklopiti ambicije trenera i kluba. Ovaj klub se nikada neće baviti radnjama van terena. Vi znate da uvijek imamo u takmičenju radnje koje se događaju van terena i bitno je da znamo ko se ne bavi tim. Ako se ambicije Amara Osima poklope sa klupskim, ne postoji osoba koja nije dobrodošla u klub. Interes kluba je iznad svakog drugog interesa"

Nemam namjeru pisati više, ne zanima me ni Amar ni Senad - Željo je za mene na prvom mjestu. A ove digresije usporen, Amarovac, Misketovac, violina itd itd neću komentarisat svako ima svoje mišljenje tako da budite mi pozdravljeni i poselamljeni !
I gdje je ovdje Amar prozvan pa makar i indirektno....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

storm_raider
Kontakt:

pet okt 08, 2021 5:52 pm

kvalitet je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Govorio sam da im se (Amaru i toj ekipi) TREBA PRUŽITI PRILIKA I PODRŠKA JER JE TO U ŽELJINOM INTERESU. Kad sam vidio nakon nekog vremena da ne valja, počeo sam kritički se odnositi. To je, za mene, jedino ispravno.

Neko iskusniji, a mozda i pametniji od tebe je bio protiv toga da mu se pruzi prilika i podrska, jer to nije bilo u Zeljinom interesu. To je ispravno. Jedino ispravno.

Onakav rezultat na terenu je mnogo ljudi ocekivalo i to se tada pisalo. A ovakav rezultat van terena se znalo da ce biti, to je ko veoma jasno bilo. Medjutim, ko god je upozoravao i ko god je pisao da ce ovako biti na najgusniji nacin je napadan, udaralo mu se na cast da je neciji placenik (citaj: Senadov) i prijetilo. Je li to Zeljo? Ljudi nisu svjesni koliko su se ogrijesili. Dodje to sve na svoje i hvala Bogu pa je tako.

Ako vec pricamo o "katarzi" onda svako treba preuzeti odgovornost za sve lose i dobro sto je uradjeno, iz dobre ili lose namjere. I jasno treba pricati, opominjati i nikada ne zaboraviti. Tek onda mozemo pricati.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Prijava