uto jun 16, 2026 6:54 pm
Nikada do sada nisam napisao niti jedno jedino slovo oko naseg odnosa sa gospodinom Mirvicem jer sam smatrao da bi bilo nemoralno i neposteno imati apriori pozitivan ili negativan stav u vezi necega bez relevantnih i tacnih informacija. Mislio sam, vrijeme je najbolji sudija, pa cemo vidjeti da li smo na pravom kolosijeku. Proslo je, evo, vec 6 mjeseci, jos uvijek, kao ni vecina nas, ne znam sta se, zapravo dogadja, pa se nadam da mi necete zamjeriti ako neka svoja razmisljanja bazirana iskljucivo na logici i pozamasnom iskustvu oko sklapanja raznoraznih ugovora podijelim sa vama. Od samog pocetka, a s obzirom na cinjenicu koju mi, navijaci, precesto zaboravljamo da smo mi zakonski gledano Udruzenje gradjana, nije mi bilo jasno kako ce pravni strucnjaci angazovani za to pronaci modus operandi na osnovu kojeg ce obje ugovorne strane biti zadovoljne i zasticene. Nadalje, nije mi jasno kako ce se precizno i tacno, bez ostavljanja mogucnosti za neke subjektivne procjene definisati momenat kada jedna od stranaka zeli raskinuti saradnju i sto je mozda i najvaznije, koje ce posljedice zbog toga nastupiti.Jos jednom, ne zaboravimo da smo mi UG i da bilo kakva privatizacija na mala vrata nece proci u Ministarstvu, ne zbog toga sto nas tamo neko voli ili ne voli, nego sto bi to sa njihove strane bilo pucanje u vlastito koljeno i sjeca grane na kojoj ministar sjedi i uziva kao bubreg u loju. To, sada otvara onu toliko puta napisanu dilemu da bi mi htjeli da neko ulaze novac, a da se ne pita za svoj kapital koji zeli sto prije povratiti i uvecati. Kako ce to uraditi zapadnjak sa how much filozofijom ostaje misterija, nasa imovina koja nije mala i koja je trenutno u procesu dodatnog uvecanja za cca 6 miliona, a na osnovu budzetskih ulaganja u juznu tribinu smatra se javnim dobrom i pojedinac ce tesko staviti sape na nju. Ukoliko zeli da Zelju pretvori u preduzece za kupoprodaju igraca kao sto je uradio njegov brat sa konama, a ukoliko su cifre sa kojima se spekulise oko njegovih namjera da godisnje investira milione i priblizno tacne, onda ce morati rasprodavati skoro kompletan tim u svakom prelaznom roku, nadajuci se da ce barem biti na pozitivnoj nuli. Nije mi logicno, ali, bas nikako...Od same rijeci pozajmica sa dogovorenom kamatom, nije mi nikako dobro niti to smatram ispravnim nacinom saradnje sa gospodinom Mirvicem. Nabacah ja svasta nesto, to je samo dio stvari koje mi nikako ne daju mira, volio bih da bolja buducnost Zelje ne pocinje sa onim aBd, nadamo se da ce izdobriti, ne sekirajte se, pricao mi jedan covjek itd, nego na nekim realnim cinjenicama.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !