AsharaK
Administrator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 20, 2026 6:41 pm

Gagi tm 87 je napisao/la:
sri maj 20, 2026 6:13 pm
Je li se vraćaju stare vedete Tunović,Tanović i badžo ili postoji mogućnost da Sanin bude predsjednik UO?
Ako cemo realno Tunovic je doktor za sve ove poslije njega sto su dosli, levati ne mogu namac pare za plate, samo nas jos vise zavalili.
Željezničar ante portas !

plavi kanarinac
Kontakt:

sri maj 20, 2026 6:45 pm

Hahaha ugasise nas gore nego iskru bugojno.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

ubaceni element
Kontakt:

sri maj 20, 2026 7:19 pm

Norsborg je napisao/la:
sri maj 20, 2026 5:16 pm

Naravno, i sada sam za ulazak. Najmanje je kriva skupstina. Skupstini je serviran statut, tamo nisu pravnici, nasi i Mirvicevi advokati sve navodno po zakonu usaglasili i skupstinari digli ruku za ulazak investitora. Ko je muckao, to treba sada ispitati.
JOS UVIJEK SAM ZA INVESTITORA, INACE KLJUC U BRAVU.
Serviran statut da glasaju za nesto sto ne razumiju. Serviran Mirvic da glasaju a ne znaju detalje za sta glasaju i sta ce biti ako plan propadne. Kad se upozoravalo na to ti i tebi slicni ste vrsili pritisak da se mora izglasati i da je izdajnik i neprijatelj kluba ko stisne da postavi pitanje a kamoli glasa protiv. Nazalost vecina clanova skupstine je podlegla tome da se niko nije zapitao a sta ako statut ne prodje, sta ako nas Mirvic odyebe. Zato danas imamo to sto imamo, pa izvolite spasavajte nas sad.

Occasionally
Kontakt:

sri maj 20, 2026 8:23 pm

slika

Norsborg
Kontakt:

sri maj 20, 2026 8:49 pm

ubaceni element je napisao/la:
sri maj 20, 2026 7:19 pm
Norsborg je napisao/la:
sri maj 20, 2026 5:16 pm

Naravno, i sada sam za ulazak. Najmanje je kriva skupstina. Skupstini je serviran statut, tamo nisu pravnici, nasi i Mirvicevi advokati sve navodno po zakonu usaglasili i skupstinari digli ruku za ulazak investitora. Ko je muckao, to treba sada ispitati.
JOS UVIJEK SAM ZA INVESTITORA, INACE KLJUC U BRAVU.
Serviran statut da glasaju za nesto sto ne razumiju. Serviran Mirvic da glasaju a ne znaju detalje za sta glasaju i sta ce biti ako plan propadne. Kad se upozoravalo na to ti i tebi slicni ste vrsili pritisak da se mora izglasati i da je izdajnik i neprijatelj kluba ko stisne da postavi pitanje a kamoli glasa protiv. Nazalost vecina clanova skupstine je podlegla tome da se niko nije zapitao a sta ako statut ne prodje, sta ako nas Mirvic odyebe. Zato danas imamo to sto imamo, pa izvolite spasavajte nas sad.
Da li smo imali expertsku grupu za pregovaranje? Jesmo.
Da li smo imali advokate koji ce nas zastiti? Jesmo.
Da li je pred skupstinare iznesen statut, usaglasen sa expertima po pitanju i finansija i pravnih stvari? Jeste.
Skupstinarima se prezentira statut, jedini moguci izlaz iz finansijske i rezultatske krize i statut se izglasa.
Mirvicev uslov za ulazak je bio da Brkovic vodi klub.
Kako ga je vodio i zasto je smijenjen jos uvijek ne znamo. Ocito nesto nije valjalo. Jedina pozitivna stvar je, po meni, dovodjenje Bicakcica i mozda Hodzica ( ne znamo jer se povrijedio).
Trener nije dovodio igrace nego Brkovic.
Zbog gore nabrojanog mislim da expertna grupa i advokatska grupa sa obje strane treba za ovu situaciju da odgovara.

salle86
Kontakt:

sri maj 20, 2026 9:08 pm

Ko je ikad izašta u Želji odgovarao bgt
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SamoIstina
Kontakt:

sri maj 20, 2026 9:38 pm

Fudbalski klub Željezničar neće dobiti novi Statut, odnosno izmjene Statuta u ranije predviđenoj formi kako bi se omogućio sporazum o strateškom partnerstvu sa Saninom Mirvićem.

Kako saznajemo, to je prezentirano večeras na neformalnom sastanku članove Skupštine FK Željezničar, tijela koje bi već za dva dana trebalo održati zvaničnu sjednicu.

Tada bi u zvaničnoj formi najviši klupski organ trebao raspravljati o aktuelnom stanju u redovima "Plavih" s Grbavice, koji su uzdrmani odlukom nadležnog ministarstva pravde Federacije Bosne i Hercegovine da odbije upis izmjena sa sjednice iz decembra.

Ne toj su sjednici usvojene izmjene Statuta, odnosno odobreno partnerstvo s Mirvićem, ali ono nikad nije zvanično zaživjelo zbog toga što, kako je procijenilo Ministarstvo, procedura nije provedena u skladu sa zakonskim propisima koji se odnose na rad udruženja.

Kako smo saznali, večeras je spominjana mogućnost da se krene u izradu novog statuta, što bi trebalo značiti da se nije odustalo od ideje o strateškom partnerstvu.

Da li s Mirvićem ili će se tražiti druge opcije, ostaje da vidimo. Navodno, Mirvić je spreman čekati da se usvoji novi statut, ali do tada klub mora živjeti.

Zbog toga, uporedo s izradom novog statuta, Željezničar mora krenuti i u izbor nove uprave, barem kao prelaznog rješenja, s obzirom na to da je prethodni UO na čelu s Admirom Tunovićem razriješen dužnosti u decembru, a Upravni odbor koji je potom, na Mirvićevu inicijativu, preuzeo klub, nije nikad ozvaničen odlukom Ministarstva.
https://scsport.raport.ba/odrzan-sastan ... ova-uprava

ubaceni element
Kontakt:

Aha, znaci skupstina je tu onako, nije nuzno da se razumije to za sta se dizu ruke, nego daj da se dignu i da se progura to sto je neko naumio. A to sto se od 50+ skupstinara nije naslo barem 5 da upita “a sta ako ovo ne prodje” nije ni bitno. I sto ce ta ista skupstina opet da odlucuje nesto zbdrdazdola za 2 dana bez da se jasno prezentovalo sta je problem uopste.

teatrale36
Kontakt:

sri maj 20, 2026 10:11 pm

ubaceni element je napisao/la:
Aha, znaci skupstina je tu onako, nije nuzno da se razumije to za sta se dizu ruke, nego daj da se dignu i da se progura to sto je neko naumio. A to sto se od 50+ skupstinara nije naslo barem 5 da upita “a sta ako ovo ne prodje” nije ni bitno. I sto ce ta ista skupstina opet da odlucuje nesto zbdrdazdola za 2 dana bez da se jasno prezentovalo sta je problem uopste.
Sad čitam kažu prevelike ovlasti Saninu, možda nije ni loše što ovaj ministar koči, ne treba tako lako ni davati toliko ovlasti nekome. Ko god je bio zadnjih 20 tak godina u klubu gledao je da nas povali na neki način nažalost. Svi ko fol Željovci. Svaki je gledao da nešto hajruje od kluba. Tako da ne zna čovjek šta izabrati a svi digli zimus daj investitora ko da ćemo u LP zaigrati a znamo šta se desilo. Sve je ovo previše čudno za jedan fudbalski klub.

kvalitet
Kontakt:

sri maj 20, 2026 10:20 pm

Aha, znači mi bismo opet da neko da pare, ali da se ne pita baš sve…

Ljudi dragi, nebitno je li to Mirvić ili neko drugi, mi moramo ići u pravcu privatizacije, da smo spremni čim to zakonski omoguće. Dugoročno nas bez toga NEMA! Mislim, može nas biti, ali borba za opstanak ili druga liga.

Do izmjena zakona, nekako prilagoditi Statut i to je to. Nemoguće je biti opet relevantan faktor u ligi ako - ili nemaš gazdu, ili nisi politički projekat.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

teatrale36
Kontakt:

sri maj 20, 2026 10:24 pm

Meni se čini da svi ovi predsjednici, investitori i ostali neformalni članovi koje vrte po Upravama ponajmanje vole Želju mislim da puno više vole nekretnine koje posjedujemo i da je sva njihova ljubav usmjerena na to.

Majkel
Kontakt:

sri maj 20, 2026 10:49 pm

Pojedinci su još prije nekoliko mjeseci na forumu upozoravali da će nas koštati narativ: "Ili će se statut usvojiti ili ćemo se ugasiti".

Naravno, dočekani su na nož.

teatrale36
Kontakt:

sri maj 20, 2026 10:55 pm

Majkel je napisao/la:
sri maj 20, 2026 10:49 pm
Pojedinci su još prije nekoliko mjeseci na forumu upozoravali da će nas koštati narativ: "Ili će se statut usvojiti ili ćemo se ugasiti".

Naravno, dočekani su na nož.
Ma upravo to ko da smo igrali kantonalnu ligu, pa ne možemo nigdje. Da se razumijemo meni se ne svidjaju ni ovi Badžaci, Misimovići, badže, i ostali koji imaju loše namjere prema Želji, da je dočekati nekoga ko želi sportski napredak ali bez ovih skrivenih namjera,možda je Sanin taj ali ja više ne vjerujem nikome kad pročitam šta se sve piše i kakve kombinacije smišljaju.

AdmirA
Kontakt:

čet maj 21, 2026 12:02 am

Najgore sto su bivsi namirisali brzi povratak izgledno i jos se kazu pojavi njih dosta danas oko stadiona....

Puna podrska Saninu i onima koji su za to. Sve drugo, neka nam je Bog na pomoci.

Gagi tm 87
Kontakt:

čet maj 21, 2026 8:02 am

Ipak izgleda Sanin ne odustaje,nema nazad ??

kb80
Kontakt:

čet maj 21, 2026 9:12 am

AdmirA je napisao/la:
čet maj 21, 2026 12:02 am
Najgore sto su bivsi namirisali brzi povratak izgledno i jos se kazu pojavi njih dosta danas oko stadiona....

Puna podrska Saninu i onima koji su za to. Sve drugo, neka nam je Bog na pomoci.
Slažem se i to je naš najveći problem, "naši" koji bi to sve da srede za klub i navijače...
Puna podrška Saninu

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet maj 21, 2026 9:25 am

Zalosno je da su nam glavni izvor informacija raznorazni portali.

Prije nekoliko godina dosta raje sa foruma da li ovog ili org-a je bilo u Skupstini i mogli smo dobiti neke informacije vezano za nas klub, sada je potpuna tisina.

Sta je u pitanju da li ne znaju ili ne smiju iznositi informacije, ali ova sutnja iz kluba i od strane raje koja mozda nesto zna ostavlja prostor za manipulaciju armije navijaca.

Zna li neko sta se dogovaralo sinoc, kakvi su zaključci pred sutrasnju Skupstinu u kom smjeru ide nas klub ?
Alea iacta est!

kb80
Kontakt:

čet maj 21, 2026 9:49 am

cipiripi je napisao/la:
čet maj 21, 2026 9:25 am
Zalosno je da su nam glavni izvor informacija raznorazni portali.

Prije nekoliko godina dosta raje sa foruma da li ovog ili org-a je bilo u Skupstini i mogli smo dobiti neke informacije vezano za nas klub, sada je potpuna tisina.

Sta je u pitanju da li ne znaju ili ne smiju iznositi informacije, ali ova sutnja iz kluba i od strane raje koja mozda nesto zna ostavlja prostor za manipulaciju armije navijaca.

Zna li neko sta se dogovaralo sinoc, kakvi su zaključci pred sutrasnju Skupstinu u kom smjeru ide nas klub ?
Ovo mi se posebno ne sviđa, jer znamo kakvi smo i kako impulsivno reagujemo i nadam se da ćemo dobiti informacije upravo zbog toga. Ko zna što se šuti, možda zbog lešinara koji kruže i čekaju.

dzulijano_pike
Kontakt:

čet maj 21, 2026 10:19 am

I ministarstvo sere.
Gdje su bile institucije kad su nas prethodni zavaljivali u milionske dugove?
Treba Mirvića Skupstina izabrati na rukovodeće mjesto. Preko kluba samo sica, plate minimalne, preko Shopa ostalo neka zavrsava preko ugovora o djelu.
Sve velike pare neka se vrte preko Shopa, a u klub stavljati samo koliko treba.
Ili neka placa preko AirCash ko i brat mu.
Stavis ga kao direktora, menadžera, u ugovor mu stavis % od prodaje igraca. Dijelimo 50:50.
Dovedi igraca za svoj milion, prodaj ga za 5, 4 miliona razlike dijelimo popola
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet maj 21, 2026 11:43 am

Sanin i Brkovic nas ugasise a ovde ljudi raspravljaju o ministrima i Hrvatima, vi ako mislite da je nama neko drugi kriv vama svaka cast, a stanje je alarmantno sta su nam ova dva debila uradila.
Željezničar ante portas !

Trenutno korisnika/ca: BrUDA, CuneLastavica i 137 gostiju.

Prijava  •  Registracija