Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

cala
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 13, 2025 2:15 pm

Malo se pozurilo sa jugom, mogli su sacekat da vide hocemo li drugo pretkolo igrati barem.

Gubimo puno kapaciteta i prodaje za evropu.

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned jul 13, 2025 2:25 pm

Jedina stvar koja me radovala kod sudijske ekipe u četvrtak bila je adekvatna nadoknada. Ukazivanje pomoći, krađa vremena od strane njihovog golmana koja je počela u 10. minuti je bila nadoknađena, a mi smo zabili gol u 96. minuti. U našoj ligi bi prvo poluvrijeme bilo produženo 1 minut, drugo 3 minute i to je to. Na najadekvatniji i najslađi način smo kaznili odugovlačenje.
Koper nije bezveze ekipa, vidjelo se da mogu u par poteza izbaciti našu sredinu i brzo doći od svog do našeg šesnaesterca. Međutim, to se rijetko dešavalo. jer smo ih naprosto ugušili. Obzirom da ne vrijedi pravilo gola u gostima, tamo se igra kao da je 0:0. Njihov problem je što svoju igru ne mogu analizirati, jer ni sami ne znaju šta im je dobro u igri, a šta loše kad se usporede s našom igrom. Mi smo bili glavni štab na Grbavici.
Ono što bih volio više vidjeti u Kopru je da pokušamo napasti kroz sredinu i tako ući u kazneni prostor. Ovdje kad god smo ubacivali tamo bude jedno 10 njihovih glava ne možeš im ništa. Na kraju smo uspjeli iz jedno 50. puta zabiti gol. Kombinacijom napada kroz sredinu i bokove ne daješ njihovoj obrani ustaljeni obrazac po kojem napadaš i otežavaš im da se brane. Toga nam je falilo u četvrtak.
Pričalo se da se Boljevića prebaci nekad u vrh napada, meni bi Pejić mogao biti opcija u napadu. Ima visinu, šut, može i glavom nešto uraditi, dobro je pokretan za napadača.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned jul 13, 2025 2:30 pm

cala je napisao/la:
Malo se pozurilo sa jugom, mogli su sacekat da vide hocemo li drugo pretkolo igrati barem.

Ugovorom ima mjesec dana da se mora poceti sa radovima tako sam procitao negdje.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Dzezvar
Kontakt:

ned jul 13, 2025 3:40 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
cala je napisao/la:

Ugovorom ima mjesec dana da se mora poceti sa radovima tako sam procitao negdje.
Tako je...mjesec dana je rok za pocetak radova.Mi vise nemamo nista sa tim.dok se radovi ne zavrse...
A uskoro bi trebalo poeceti mjenjanje trave na terenu.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Okolele
Kontakt:

ned jul 13, 2025 3:49 pm

Dajte nam kameru sa sjevera da pratimo radove..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned jul 13, 2025 3:52 pm

Dzezvar je napisao/la:
ned jul 13, 2025 3:40 pm
SIMA_SIMAU je napisao/la:
cala je napisao/la:

Tako je...mjesec dana je rok za pocetak radova.Mi vise nemamo nista sa tim.dok se radovi ne zavrse...
A uskoro bi trebalo poeceti mjenjanje trave na terenu.
Zna li se vremenski koliko bi to trebalo trajati? Gdje cemo igrati ili cemo domacinstva okrenuti?
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

SamoNapad
Kontakt:

ned jul 13, 2025 4:46 pm

Kad bas ove godine uđemo u grupe KL a samo 9000 ljudi bude to moglo gledati.
Znaci nema gostujucih u ligi dok se pravi jug, a što se tiče terene to ne bi trajalo dugo jer je samo travnati dio upitanju ako se ne varam . Nije ono kao prvi put kad se postavlja pa da traje sve po 1-2 mjeseca .

Mirek11
Kontakt:

ned jul 13, 2025 4:54 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
ned jul 13, 2025 2:25 pm
Jedina stvar koja me radovala kod sudijske ekipe u četvrtak bila je adekvatna nadoknada. Ukazivanje pomoći, krađa vremena od strane njihovog golmana koja je počela u 10. minuti je bila nadoknađena, a mi smo zabili gol u 96. minuti. U našoj ligi bi prvo poluvrijeme bilo produženo 1 minut, drugo 3 minute i to je to. Na najadekvatniji i najslađi način smo kaznili odugovlačenje.
Koper nije bezveze ekipa, vidjelo se da mogu u par poteza izbaciti našu sredinu i brzo doći od svog do našeg šesnaesterca. Međutim, to se rijetko dešavalo. jer smo ih naprosto ugušili. Obzirom da ne vrijedi pravilo gola u gostima, tamo se igra kao da je 0:0. Njihov problem je što svoju igru ne mogu analizirati, jer ni sami ne znaju šta im je dobro u igri, a šta loše kad se usporede s našom igrom. Mi smo bili glavni štab na Grbavici.
Ono što bih volio više vidjeti u Kopru je da pokušamo napasti kroz sredinu i tako ući u kazneni prostor. Ovdje kad god smo ubacivali tamo bude jedno 10 njihovih glava ne možeš im ništa. Na kraju smo uspjeli iz jedno 50. puta zabiti gol. Kombinacijom napada kroz sredinu i bokove ne daješ njihovoj obrani ustaljeni obrazac po kojem napadaš i otežavaš im da se brane. Toga nam je falilo u četvrtak.
Pričalo se da se Boljevića prebaci nekad u vrh napada, meni bi Pejić mogao biti opcija u napadu. Ima visinu, šut, može i glavom nešto uraditi, dobro je pokretan za napadača.
Slazem se, i ja bih ako je Boljevic spreman za revans krenuo sa Pejicem u spicu a Cveta i Bolja po krilima.
Pejic je dobar, pokretan, defanzivno ok, sut i u revansu bi po meni bio korisniji. Vjerujem da bi se sa ovom trojicom gore mogla neka polukontra, kontra mogla iskoristiti.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

teatrale36
Kontakt:

ned jul 13, 2025 5:13 pm

kemo je napisao/la:
ned jul 13, 2025 1:19 pm
Valter je napisao/la:
ned jul 13, 2025 12:58 pm
Ne znam kakav ugovor pitari imaju vezano za Lavor, al ako može zašto ne Koševo. Hajmo mi aBd proći Slovence.
Nikad, ali nikad!
Pa gore smo dvije titule osvajali, napunili ga ko što niko nikad nije, šta fali ako prodajemo dalje, mada po meni su požurili, trebalo je Europu odraditi pa poslije.

Valter
Kontakt:

ned jul 13, 2025 5:20 pm

Pejić mi se pravo dopao, volim igrače koji pokrivaju veliki dio terena. Staviti Pejića na špic gubiš ga defanzivno a uz to znamo kako je Bolja defanzivno odgovoran. Valjda Ado zna.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

kemo
Kontakt:

ned jul 13, 2025 7:02 pm

teatrale36 je napisao/la:
ned jul 13, 2025 5:13 pm
kemo je napisao/la:
ned jul 13, 2025 1:19 pm
Valter je napisao/la:
ned jul 13, 2025 12:58 pm
Ne znam kakav ugovor pitari imaju vezano za Lavor, al ako može zašto ne Koševo. Hajmo mi aBd proći Slovence.
Nikad, ali nikad!
Pa gore smo dvije titule osvajali, napunili ga ko što niko nikad nije, šta fali ako prodajemo dalje, mada po meni su požurili, trebalo je Europu odraditi pa poslije.
Da smo osvojili 22 titule, Grbavica je nasa kuca i samo tu smo domacini. Radije bih pred 3 hiljade igrao na Grbavici nego pred 33 hiljade na onome smecu od stadiona. Grbavica je Zeljo!
I da, nisu pozurili nista nego se slijede zakonski rokovi. Generacijama unazad sanjamo novi Jug i sad kad je doslo do toga smeta nam sto cemo POTENCIJALNO jednu utakmicu igrati bez Juga. Boze sacuvaj.

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned jul 13, 2025 7:08 pm

igla je napisao/la:
ned jul 13, 2025 1:07 am
Rasprodan stadion u Koper (A3, A4 i A5). 😁
Ostalo je još malo A1. A2 je predviđen za sezonske, ako ništa vjerujem da će to otvoriti za prodaju na dan utakmice. B1 sektor je ostao sa dosta izbora, ali najdalje od naših.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Okolele
Kontakt:

ned jul 13, 2025 7:36 pm

Sudija sa Kipra u revanšu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

cikoradovic
Kontakt:

ned jul 13, 2025 7:55 pm

Zamjena gornjeg sloja terena, ako se ne dira podloga, traje od 30 do 45 dana.

SanMan
Kontakt:

ned jul 13, 2025 8:30 pm

Pa SanSiro/Giuseppe Meazza kad se za.ebavaju Inter i Milan zamjene za 2 dana - što kod nas toliko

Occasionally
Kontakt:

ned jul 13, 2025 8:31 pm

zubanovic89 je napisao/la:
ned jul 13, 2025 12:40 pm
Ako se potrude i razvale jug pravo brzo moze se iznajmit montazna tribina do vikinga 😁

slika

Occasionally
Kontakt:

ned jul 13, 2025 8:53 pm

cikoradovic je napisao/la:
ned jul 13, 2025 7:55 pm
Zamjena gornjeg sloja terena, ako se ne dira podloga, traje od 30 do 45 dana.
slika

Occasionally
Kontakt:

ned jul 13, 2025 8:55 pm

Okolele je napisao/la:
ned jul 13, 2025 7:36 pm
Sudija sa Kipra u revanšu..
viewtopic.php?f=51&t=800&start=206440#p580332

cikoradovic
Kontakt:

ned jul 13, 2025 9:17 pm

Radila je Alba prije par godina na Bilinom identično zamjenu kao što je kod nas planirana, nakon 40 dana teren je bio u upotrebi. Problem je čekanje da nikne druga i to je najduži proces.

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned jul 13, 2025 9:41 pm

Šteta što se to nije izvelo u pauzi, jer se na stadionu nije igralo preko 45 dana. Ovako ako spojimo sa reprezentativnom pauzom i zamijenimo domaćinstvo s Borcem, između Zrinjskog i Sarajeva na Grbavici je 5 sedmica. Eventualno ako se zbog Europe odgodi sa Zrinjskim onda bi se uklopilo uz zamjenu domaćinstva s Borcem.

Trenutno korisnika/ca: dzulijano_pike, Google [Bot] i 39 gostiju.

Prijava