Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SamoIstina
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jun 30, 2025 3:59 pm

exbabilon je napisao/la:
pon jun 30, 2025 3:44 pm
Ima li Stilic ikakva konkretna zaduzenja na radnom mjestu u klubu?
Zaduzen je da prima pare koje mu klub duguje od ranije.

cikoradovic
Kontakt:

pon jun 30, 2025 4:22 pm

Kako ekskluzivno saznaje Sport bez cenzure, u vlasničku strukturu FK Triglav ulazi Vedad Vito Mulaosmanović, američko-bosanski biznismen i sportski entuzijasta, koji je već ostavio snažan pečat u bh. fudbalu.

Njegov potpis stoji iza povratka NK Vitez u Prvu ligu FBiH kao i renesanse zeničkog omladinskog fudbala, tačnije činjenice da se Akademija NK Čelik putem U-19 selekcije vratila u Premijer ligu Bosne i Hercegovine prvi put nakon sezone 2018/19.

Nakon što je pokazao da zna kako sistemski unaprijediti klubove u domaćim okvirima, Mulaosmanović se sada odlučuje na iskorak prema međunarodnoj sceni.

Triglav iz Kranja postaje njegov novi projekat, mjesto gdje će pokušati implementirati sličnu strukturu rada, ondnosno pristup gdje je **** na mladim igračima sa ciljem da se napravi rezultatski iskorak kroz stabilan organizacioni model.
Nakon višemjesečnih pregovora uspjeli smo da postignemo dogovor s gospodinom Vedadom Mulaosmanovićem, koji će biti naš strateški partner kada je u pitanju omladinski pogon. Sponzor preuzima sve obaveze kada je u pitanju omladinski pogon, samo partnerstvo će donijeti i proširivanje kadra kada je u pitanju klub, odnosno omladinski pogon, tu će biti dobro poznata imena Maid Ređić i Adis Nurković, a ovom prilikom im čestitam na velikom trudu kako bi došli do ovog partnerstva. Obaveze prema njima dvojici će snositi naš partner i klub neće imati obavezu da njih financira. Ugovor s partnerom uključuje i značajna ulaganja u infrastrukturu, tu se misli na budući trening kamp Plandilo, koje nam treba odobriti Gradsko vijeće i ovom prilikom pozivam ih da to urade što prije, kako bi i u suradnji sa Nogometnim savezom BiH, ali i našim novim partnerom krenuli u tu priču. Svi treneri u omladinskom pogonu ostaju trenutno u klubu, ali moraju se dokazati novom direktoru omladinskog pogona i strateškom partneru i na njima je da rade i daje sve od sebe. Napravili smo izuzetan posao za budućnost omladinskog pogona i možemo biti svi ponosni na ono što nas očekuje u naredne četiri godine. Naša suradnja vjerujem da će biti dugoročna i da ćemo nastaviti ugovor i kada postojeći istekne.
Da smo pametni, pa da ugostimo gospodina u salonu i popričamo. Garantujem da ima prostora da se sredi neka saradnja po pitanju omladinskog pogona.

amar92
Kontakt:

pon jun 30, 2025 5:16 pm

505 VITEŠKA je napisao/la:
milanribar je napisao/la:
pon jun 30, 2025 3:28 pm
505 VITEŠKA je napisao/la:
pon jun 30, 2025 3:26 pm
Sedorf Alić Troupee Ilievski

Na papiru stvarno ozbiljna pojačanja, vidjet ćemo kako će to izgledat u ligi

Hoće li se napadat trofej ili će se nastaviti sa luzerskim mentalitetom
Neće se napadat trofej nego evropa. Čemu nerealne ambicije, da lakše rastjeramo sve jedino...
Ima tri kluba jača finansijski i igrački od nas trenutno i tu smo da čekamo svoju šansu.
Muftić Troupee Karamarko Sedorf Alić Eric Lagumdzija Sosic Cvetanoski Boljevic Ilievski Malekinusic? i jos kvalitetne rotacije imamo

Ja ne vidim da je ovo lošije od Borca i Sarajeva, a tek Zrinjskog kojeg su napustili najbolji igrači

Ja jedno te isto uvijek vidim a to je gubitnički i luzerski mentalitet koji se evo nastavlja i u ovoj sezoni
Od tih nabrojanih, Sosic i Boljevic bi igrali u top 3 ekipe kod nas, mozda i Karamarko. Mi smo po budzetu za place u rangu sa Slogom, 5. mjesto. Iza trojke i Veleza. Evropa ostaje cilj i da se cekaju nove promjene u savezu.

santakuruz
Kontakt:

pon jun 30, 2025 6:57 pm

SamoNapad je napisao/la:Ljudi su kupili pratioce , valjda jedino tako mogu. Oni i jesu influenseri (varalice) u svakom smislu. Na stranu to , bez para nema ozbiljnog OP. Jer kako ces drugacije izdvojiti talentovanije ako im neces dati ugovore i uvjete. Kod pitara svakoh 6 mjeseci se promijeni kordinator,direktor jer su nebitni kad nemaju konkurenata sto se tice akademije. Moze kod njih raditi bilo ko jer parama privlace roditelje i djecu.
Na prvu ovo sto pitari rade sa Akademijom je odlicno. Medjutim omjer ulozeno-ostvareno je haman isti kao i kod nas. Debilizam je npr skupiti djecu 2014-2015 godiste, pokupiti sve sto valja po skolama fudbala i raditi sa tom djecom na nacin kako Akademija radi. Sa djecom tog uzrasta se ne radi 5-6 treninga sedmicno + utakmice vikendom. Za tri godine od te generacije ces imati vise dijabeticara (ne daj Boze) nego djece koja ce i dalje ozbiljno trenirati. Ako popricas sa roditeljima te djece, vidjeces da se samo prica o tome kojeg novog djecaka ce dovesti i koga ce otpustiti. U generaciji 2014 vec imas roditelja koji su svoju djecu povukli iz Akademije jer su ta djeca konstantno pod pritiskom tjeranja iz Akademije. To ne doprinosi razvoju djece.
A evo pogledajte i proslu sezonu ko je pokupio titule o omladinskim kategorijama u Premijer ligi. Kako se prica o Akademiji i koliko ulazu, trebali su glatko biti prvaci u sve tri kategorije. Osvojili su samo najmladju. Ne ide to bas tako jednostavno. Nije fazon pokupiti najtalentovanije djecake iz ostalih skola fudbala, pa onda to isto raditi svako 6 mjeseci. To nije poenta omladinskog pogona.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pon jun 30, 2025 7:03 pm

I ovo s Lausom je logican potez jel tako ?

fcz
Kontakt:

pon jun 30, 2025 7:16 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
pon jun 30, 2025 7:03 pm
I ovo s Lausom je logican potez jel tako ?
Uz Dangubica jos jedna poprilicno velika fula ove "smjene".
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

svabo
Kontakt:

pon jun 30, 2025 7:28 pm

MATORI je napisao/la:
pon jun 30, 2025 3:05 pm
Dzezvar je napisao/la:
pon jun 30, 2025 1:53 pm
MATORI je napisao/la:
pon jun 30, 2025 1:40 pm

Ne bih se složio sa vama dvojicom - ali nikako!
Moje je mišljenje npr da je Nešo dr.sci i za ove koji su bili prije njega a i koji će biti poslije njega.
Pa vala da mu je i 9 banki!
Ali da nebi bilo "čiji je veći" - sacekajmo makar godinu.
...
PS
A vala biti bolji BOLJI direktor omladinskog pogona od Ćurića nije problem ko god da je došao.
Napisao sam skaut i savjetnik DA,direktor NE...
Nece ni Neso nista vise uraditi od Curica...jer imamo taj nakaradni sistem,imamo najslabije placene trenere u omladinskom pogonu zato neka ne cudi sto uzimaju pare od roditelja da im djeca igraju......sistem je problem ne Curic ne Neso
To kakav je Nešo stručnjak rekli su ljudi iz struke...ne bih ja tu mudrovao ništa.
Ima još nešto važnije od toga...
On je I jedna Velika Ljudina i ako ne mogne popraviti tu ništa, ne bude niko slijedio njegov sistem i ideje... sam će se povući - tj neće ga trebati tjerati niko...kao Ćurića npr....i sve one ranije "Ćuriće"....
Da još jednom ponovim...sačekajmo makar godinu.
Ne bih ovdje nista ni pisao da mi nije muka od našeg pljuvanja svakoga "našeg" ko dođe nešto raditi..tipa:...
Adzem prolupao, Nešo star i vjerovatno o on prolupo'...čekam sljedećeg?
Nasuprot tome svakog "stranca" docekujemo kao sultanovog izaslanika.
J.ebo ti nas.
Pa i Ćurić je naš, kontradiktoran si.

plavi kanarinac
Kontakt:

pon jun 30, 2025 7:32 pm

Hamza nas prvi napadac.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon jun 30, 2025 7:46 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
pon jun 30, 2025 7:32 pm
Hamza nas prvi napadac.
Nece valjda igrac koji je dosao na posudbu biti glavni napadac???
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

SamoIstina
Kontakt:

pon jun 30, 2025 7:59 pm

Mislim da ce ipak Mario Ilievski biti prvi napadac.

Dzezvar
Kontakt:

pon jun 30, 2025 8:01 pm

MATORI je napisao/la:
pon jun 30, 2025 3:05 pm
Dzezvar je napisao/la:
pon jun 30, 2025 1:53 pm
MATORI je napisao/la:
pon jun 30, 2025 1:40 pm

Ne bih se složio sa vama dvojicom - ali nikako!
Moje je mišljenje npr da je Nešo dr.sci i za ove koji su bili prije njega a i koji će biti poslije njega.
Pa vala da mu je i 9 banki!
Ali da nebi bilo "čiji je veći" - sacekajmo makar godinu.
...
PS
A vala biti bolji BOLJI direktor omladinskog pogona od Ćurića nije problem ko god da je došao.
Napisao sam skaut i savjetnik DA,direktor NE...
Nece ni Neso nista vise uraditi od Curica...jer imamo taj nakaradni sistem,imamo najslabije placene trenere u omladinskom pogonu zato neka ne cudi sto uzimaju pare od roditelja da im djeca igraju......sistem je problem ne Curic ne Neso
To kakav je Nešo stručnjak rekli su ljudi iz struke...ne bih ja tu mudrovao ništa.
Ima još nešto važnije od toga...
On je I jedna Velika Ljudina i ako ne mogne popraviti tu ništa, ne bude niko slijedio njegov sistem i ideje... sam će se povući - tj neće ga trebati tjerati niko...kao Ćurića npr....i sve one ranije "Ćuriće"....
Da još jednom ponovim...sačekajmo makar godinu.
Ne bih ovdje nista ni pisao da mi nije muka od našeg pljuvanja svakoga "našeg" ko dođe nešto raditi..tipa:...
Adzem prolupao, Nešo star i vjerovatno o on prolupo'...čekam sljedećeg?
Nasuprot tome svakog "stranca" docekujemo kao sultanovog izaslanika.
J.ebo ti nas.
Ja nigdje nisam napisao da Neso nije strucnjak i budala bih bio kada bi to napisao.Ali zbog njegovih godina i zdravlja mislim da nine za te funkcije.Zadnji put kada je bio u klubu zavrsio je u bolnici...tako da..
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ubaceni element
Kontakt:

pon jun 30, 2025 8:28 pm

Pa i Curic kad je dosao bilo je opstenarodno veselje, pa sta ispade? Valjda je to trebala biti lekcija.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon jun 30, 2025 8:32 pm

Ljudi dragi kad cete shvatit da je Hamza tu jer je u21 i donosi dodatnu opciju i to je veliki plus jer te nista ne kosta. Da je Laus izganjao nase papire i bio u21, on bi ostao a ovaj nikad ne bi dosao. Od ovog imamo koristi i mi, a i Istra.
Željezničar ante portas !

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pon jun 30, 2025 8:44 pm

AsharaK je napisao/la:
Ljudi dragi kad cete shvatit da je Hamza tu jer je u21 i donosi dodatnu opciju i to je veliki plus jer te nista ne kosta. Da je Laus izganjao nase papire i bio u21, on bi ostao a ovaj nikad ne bi dosao. Od ovog imamo koristi i mi, a i Istra.
Jel ko Zuban prije 2 godine, bas nam je ta opcija valjala pa mislim da treba opet pokusati.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon jun 30, 2025 8:49 pm

AsharaK je napisao/la:
Jel ko Zuban prije 2 godine, bas nam je ta opcija valjala pa mislim da treba opet pokusati.
Ma ja ko Zuban, pa dovest ces joj jednog napadaca. Frajer bi bio 4 opcija, logicno da hoce da ide.
Željezničar ante portas !

SamoIstina
Kontakt:

pon jun 30, 2025 9:33 pm

Remiziramo prvu pripremnu: stotine komentara, 99% pljuvanje.

Dobijemo drugu pripremnu 5:0, tri komentara, od kojih su dva:
slika
I kako da covjek ostane pametan?

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pon jun 30, 2025 10:05 pm

AsharaK je napisao/la:
pon jun 30, 2025 8:49 pm
AsharaK je napisao/la:
Ma ja ko Zuban, pa dovest ces joj jednog napadaca. Frajer bi bio 4 opcija, logicno da hoce da ide.
Da nismo ganjali trece mjesto bespotrebno, momak je mogao dobiti priliku i vidjeli bi na cemu smo, a potencijal je i vise nego tu. I po svoj logici stvari bi trebao biti 2/3 napadac ove sezone. Ali jok bolje posudjen igrac, koji je stariji, koji nije u 4.godine karijere dao vise od dva gola u karijeri.

I to u-21 macku o rep, nikad na spica nismo stavili u-21 dok je ovog pravila, a da ti je aman bilo do u-21 na spicu mogao si komotono i Efendica probati koji je prosle sezone dao 7-8 golova i mladji je i potentniji ali valjda nije po ukusu naseg trenera 😆

ubaceni element
Kontakt:

pon jun 30, 2025 10:24 pm

Ne kontam to pljuvanje po Jaganjcu? U HNL je igrao daleko vise od recimo Sosica, tamo mu je produzen ugovor, nije sigurno na lijepe oci.

GegenPress
Kontakt:

pon jun 30, 2025 10:30 pm

Da je slucajno Perić iz Sesveta ili Nikolić iz Čačka svršavali bi, a pošto je Jaganjac onda ne valja, nema potrebe da teren bude mjerilo.
1921

SamoIstina
Kontakt:

pon jun 30, 2025 10:33 pm

Jaganjac je trebao otici u neki klub gdje ce imati minutazu. Za njega je u ovoj fazi karijere najbitnije da igra, a kod nas ce biti treci spic, u najboljem slucaju drugi.

Nema nimalo logike njegovo dovodjenje, ni iz nase ni iz njegove perspektive, i to jos na posudbu.

Daj Boze da mi svi grijesimo, ja mu zelim sve najbolje, ali njegovo dovodjenje je jedan od rijetkih poteza u ovom prelaznom roku koji nemaju smisla.

Trenutno korisnika/ca: billybih i 84 gosta.

Prijava