Zaduzen je da prima pare koje mu klub duguje od ranije.
Kako ekskluzivno saznaje Sport bez cenzure, u vlasničku strukturu FK Triglav ulazi Vedad Vito Mulaosmanović, američko-bosanski biznismen i sportski entuzijasta, koji je već ostavio snažan pečat u bh. fudbalu.
Njegov potpis stoji iza povratka NK Vitez u Prvu ligu FBiH kao i renesanse zeničkog omladinskog fudbala, tačnije činjenice da se Akademija NK Čelik putem U-19 selekcije vratila u Premijer ligu Bosne i Hercegovine prvi put nakon sezone 2018/19.
Nakon što je pokazao da zna kako sistemski unaprijediti klubove u domaćim okvirima, Mulaosmanović se sada odlučuje na iskorak prema međunarodnoj sceni.
Triglav iz Kranja postaje njegov novi projekat, mjesto gdje će pokušati implementirati sličnu strukturu rada, ondnosno pristup gdje je **** na mladim igračima sa ciljem da se napravi rezultatski iskorak kroz stabilan organizacioni model.
Da smo pametni, pa da ugostimo gospodina u salonu i popričamo. Garantujem da ima prostora da se sredi neka saradnja po pitanju omladinskog pogona.Nakon višemjesečnih pregovora uspjeli smo da postignemo dogovor s gospodinom Vedadom Mulaosmanovićem, koji će biti naš strateški partner kada je u pitanju omladinski pogon. Sponzor preuzima sve obaveze kada je u pitanju omladinski pogon, samo partnerstvo će donijeti i proširivanje kadra kada je u pitanju klub, odnosno omladinski pogon, tu će biti dobro poznata imena Maid Ređić i Adis Nurković, a ovom prilikom im čestitam na velikom trudu kako bi došli do ovog partnerstva. Obaveze prema njima dvojici će snositi naš partner i klub neće imati obavezu da njih financira. Ugovor s partnerom uključuje i značajna ulaganja u infrastrukturu, tu se misli na budući trening kamp Plandilo, koje nam treba odobriti Gradsko vijeće i ovom prilikom pozivam ih da to urade što prije, kako bi i u suradnji sa Nogometnim savezom BiH, ali i našim novim partnerom krenuli u tu priču. Svi treneri u omladinskom pogonu ostaju trenutno u klubu, ali moraju se dokazati novom direktoru omladinskog pogona i strateškom partneru i na njima je da rade i daje sve od sebe. Napravili smo izuzetan posao za budućnost omladinskog pogona i možemo biti svi ponosni na ono što nas očekuje u naredne četiri godine. Naša suradnja vjerujem da će biti dugoročna i da ćemo nastaviti ugovor i kada postojeći istekne.
Od tih nabrojanih, Sosic i Boljevic bi igrali u top 3 ekipe kod nas, mozda i Karamarko. Mi smo po budzetu za place u rangu sa Slogom, 5. mjesto. Iza trojke i Veleza. Evropa ostaje cilj i da se cekaju nove promjene u savezu.505 VITEŠKA je napisao/la:Muftić Troupee Karamarko Sedorf Alić Eric Lagumdzija Sosic Cvetanoski Boljevic Ilievski Malekinusic? i jos kvalitetne rotacije imamomilanribar je napisao/la: ↑pon jun 30, 2025 3:28 pmNeće se napadat trofej nego evropa. Čemu nerealne ambicije, da lakše rastjeramo sve jedino...505 VITEŠKA je napisao/la: ↑pon jun 30, 2025 3:26 pmSedorf Alić Troupee Ilievski
Na papiru stvarno ozbiljna pojačanja, vidjet ćemo kako će to izgledat u ligi
Hoće li se napadat trofej ili će se nastaviti sa luzerskim mentalitetom
Ima tri kluba jača finansijski i igrački od nas trenutno i tu smo da čekamo svoju šansu.
Ja ne vidim da je ovo lošije od Borca i Sarajeva, a tek Zrinjskog kojeg su napustili najbolji igrači
Ja jedno te isto uvijek vidim a to je gubitnički i luzerski mentalitet koji se evo nastavlja i u ovoj sezoni
Na prvu ovo sto pitari rade sa Akademijom je odlicno. Medjutim omjer ulozeno-ostvareno je haman isti kao i kod nas. Debilizam je npr skupiti djecu 2014-2015 godiste, pokupiti sve sto valja po skolama fudbala i raditi sa tom djecom na nacin kako Akademija radi. Sa djecom tog uzrasta se ne radi 5-6 treninga sedmicno + utakmice vikendom. Za tri godine od te generacije ces imati vise dijabeticara (ne daj Boze) nego djece koja ce i dalje ozbiljno trenirati. Ako popricas sa roditeljima te djece, vidjeces da se samo prica o tome kojeg novog djecaka ce dovesti i koga ce otpustiti. U generaciji 2014 vec imas roditelja koji su svoju djecu povukli iz Akademije jer su ta djeca konstantno pod pritiskom tjeranja iz Akademije. To ne doprinosi razvoju djece.SamoNapad je napisao/la:Ljudi su kupili pratioce , valjda jedino tako mogu. Oni i jesu influenseri (varalice) u svakom smislu. Na stranu to , bez para nema ozbiljnog OP. Jer kako ces drugacije izdvojiti talentovanije ako im neces dati ugovore i uvjete. Kod pitara svakoh 6 mjeseci se promijeni kordinator,direktor jer su nebitni kad nemaju konkurenata sto se tice akademije. Moze kod njih raditi bilo ko jer parama privlace roditelje i djecu.
Uz Dangubica jos jedna poprilicno velika fula ove "smjene".Bozidar Radosevic je napisao/la: ↑pon jun 30, 2025 7:03 pmI ovo s Lausom je logican potez jel tako ?
Pa i Ćurić je naš, kontradiktoran si.MATORI je napisao/la: ↑pon jun 30, 2025 3:05 pmTo kakav je Nešo stručnjak rekli su ljudi iz struke...ne bih ja tu mudrovao ništa.Dzezvar je napisao/la: ↑pon jun 30, 2025 1:53 pmNapisao sam skaut i savjetnik DA,direktor NE...MATORI je napisao/la: ↑pon jun 30, 2025 1:40 pm
Ne bih se složio sa vama dvojicom - ali nikako!
Moje je mišljenje npr da je Nešo dr.sci i za ove koji su bili prije njega a i koji će biti poslije njega.
Pa vala da mu je i 9 banki!
Ali da nebi bilo "čiji je veći" - sacekajmo makar godinu.
...
PS
A vala biti bolji BOLJI direktor omladinskog pogona od Ćurića nije problem ko god da je došao.
Nece ni Neso nista vise uraditi od Curica...jer imamo taj nakaradni sistem,imamo najslabije placene trenere u omladinskom pogonu zato neka ne cudi sto uzimaju pare od roditelja da im djeca igraju......sistem je problem ne Curic ne Neso
Ima još nešto važnije od toga...
On je I jedna Velika Ljudina i ako ne mogne popraviti tu ništa, ne bude niko slijedio njegov sistem i ideje... sam će se povući - tj neće ga trebati tjerati niko...kao Ćurića npr....i sve one ranije "Ćuriće"....
Da još jednom ponovim...sačekajmo makar godinu.
Ne bih ovdje nista ni pisao da mi nije muka od našeg pljuvanja svakoga "našeg" ko dođe nešto raditi..tipa:...
Adzem prolupao, Nešo star i vjerovatno o on prolupo'...čekam sljedećeg?
Nasuprot tome svakog "stranca" docekujemo kao sultanovog izaslanika.
J.ebo ti nas.
Nece valjda igrac koji je dosao na posudbu biti glavni napadac???
Ja nigdje nisam napisao da Neso nije strucnjak i budala bih bio kada bi to napisao.Ali zbog njegovih godina i zdravlja mislim da nine za te funkcije.Zadnji put kada je bio u klubu zavrsio je u bolnici...tako da..MATORI je napisao/la: ↑pon jun 30, 2025 3:05 pmTo kakav je Nešo stručnjak rekli su ljudi iz struke...ne bih ja tu mudrovao ništa.Dzezvar je napisao/la: ↑pon jun 30, 2025 1:53 pmNapisao sam skaut i savjetnik DA,direktor NE...MATORI je napisao/la: ↑pon jun 30, 2025 1:40 pm
Ne bih se složio sa vama dvojicom - ali nikako!
Moje je mišljenje npr da je Nešo dr.sci i za ove koji su bili prije njega a i koji će biti poslije njega.
Pa vala da mu je i 9 banki!
Ali da nebi bilo "čiji je veći" - sacekajmo makar godinu.
...
PS
A vala biti bolji BOLJI direktor omladinskog pogona od Ćurića nije problem ko god da je došao.
Nece ni Neso nista vise uraditi od Curica...jer imamo taj nakaradni sistem,imamo najslabije placene trenere u omladinskom pogonu zato neka ne cudi sto uzimaju pare od roditelja da im djeca igraju......sistem je problem ne Curic ne Neso
Ima još nešto važnije od toga...
On je I jedna Velika Ljudina i ako ne mogne popraviti tu ništa, ne bude niko slijedio njegov sistem i ideje... sam će se povući - tj neće ga trebati tjerati niko...kao Ćurića npr....i sve one ranije "Ćuriće"....
Da još jednom ponovim...sačekajmo makar godinu.
Ne bih ovdje nista ni pisao da mi nije muka od našeg pljuvanja svakoga "našeg" ko dođe nešto raditi..tipa:...
Adzem prolupao, Nešo star i vjerovatno o on prolupo'...čekam sljedećeg?
Nasuprot tome svakog "stranca" docekujemo kao sultanovog izaslanika.
J.ebo ti nas.
Jel ko Zuban prije 2 godine, bas nam je ta opcija valjala pa mislim da treba opet pokusati.
Ma ja ko Zuban, pa dovest ces joj jednog napadaca. Frajer bi bio 4 opcija, logicno da hoce da ide.Bozidar Radosevic je napisao/la: ↑pon jun 30, 2025 8:44 pmJel ko Zuban prije 2 godine, bas nam je ta opcija valjala pa mislim da treba opet pokusati.
Da nismo ganjali trece mjesto bespotrebno, momak je mogao dobiti priliku i vidjeli bi na cemu smo, a potencijal je i vise nego tu. I po svoj logici stvari bi trebao biti 2/3 napadac ove sezone. Ali jok bolje posudjen igrac, koji je stariji, koji nije u 4.godine karijere dao vise od dva gola u karijeri.AsharaK je napisao/la: ↑pon jun 30, 2025 8:49 pmMa ja ko Zuban, pa dovest ces joj jednog napadaca. Frajer bi bio 4 opcija, logicno da hoce da ide.Bozidar Radosevic je napisao/la: ↑pon jun 30, 2025 8:44 pmJel ko Zuban prije 2 godine, bas nam je ta opcija valjala pa mislim da treba opet pokusati.