Ma sad ce početi ljude uvjeravati da je Rogic, Pavicic, Kuprešak,Turkes i kompanija igraju za bonove. Ljudi igraju za plate u rasponu od 15 hiljada do 30 hiljada ako ne i vise .Sky1 je napisao/la: ↑pet maj 09, 2025 4:28 pmKoje kompanije? Je li ikada iko čuo i za jednu? Čime se on bavi? Odakle mu pare? Stvarno misterija.SamoIstina je napisao/la: ↑pet maj 09, 2025 2:01 pmPitari em imaju vlasnika i ogroman budzet, em ne placaju drzavi ni priblizno koliko bi trebali. To Mirva rjesava preko svojih kompanija. Moze im se. Borac isto moze sta hoce, posto je Dodik iznad drzave i svih njenih zakona, kao i sto pokazuje svaki dan.
S tim da ovi drugi bar ne glumataju, ne prave se da su patriote koje hoce boljitak ove drzave, lige i generalno naseg fudbala. To je nesto o cemu trebaju malo razmisliti ovi sto kontaju da mi sa pitarima trebamo u njihove lazne borbe protiv NSBiH.
I sutra ce doci neki nivo vlasti i dati pare Torpedu, a ljudi privatizovani i jos uz to godinama zakidaju drzavu. Saberite o kakvim se ciframa tu radi. Manje na plate trose od nas, a imaju igrace koji primaju 10, 15, 20, 30 hiljada Eura mjesecno
Samo u BiH, ali ne mozes kriviti ljude sto koriste pogodnosti koje imaju. Ja bih isto radio da sam na Mirvicevom mjestu. Ko je kriv nama sto necemo investitora i privatizaciju. Ko je kriv Zrinjskom sto sve placa pa im igracima kasne plate po 3-4 mjeseca... doduse, za njih se ne sekiram, tu je HDZ ako sta zapne. Mi ga ovdje najvise pusimo.
Sarajevo te pare daje godinama od Fanima pa dalje (Sarajevo je bankomat i to svaki igrač zna u našoj ligi). 70% neto plate ide na doprinose pa skontajte kolike pare dodju državi, nek sitni privatnik ovako nesto uradi ima da plava koverta doletit u sekundi. Priča se stvorila da mi smo dužnici a mi da odradimo godinu dvije kao oni bili bi ko visoko profitabilna kompanija.
Ono sto me samo zanima na koji način izvlače pare jer nema zarade ni od navijača, igraca a bgm ni od Evrope . Gdje to oni zarade 15 miliona da pokriju troškove i da vlasnik zaradi ?