Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SamoNapad
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet maj 09, 2025 4:42 pm

Sky1 je napisao/la:
pet maj 09, 2025 4:28 pm
SamoIstina je napisao/la:
pet maj 09, 2025 2:01 pm
Pitari em imaju vlasnika i ogroman budzet, em ne placaju drzavi ni priblizno koliko bi trebali. To Mirva rjesava preko svojih kompanija. Moze im se. Borac isto moze sta hoce, posto je Dodik iznad drzave i svih njenih zakona, kao i sto pokazuje svaki dan.

S tim da ovi drugi bar ne glumataju, ne prave se da su patriote koje hoce boljitak ove drzave, lige i generalno naseg fudbala. To je nesto o cemu trebaju malo razmisliti ovi sto kontaju da mi sa pitarima trebamo u njihove lazne borbe protiv NSBiH.

I sutra ce doci neki nivo vlasti i dati pare Torpedu, a ljudi privatizovani i jos uz to godinama zakidaju drzavu. Saberite o kakvim se ciframa tu radi. Manje na plate trose od nas, a imaju igrace koji primaju 10, 15, 20, 30 hiljada Eura mjesecno :rofl1:

Samo u BiH, ali ne mozes kriviti ljude sto koriste pogodnosti koje imaju. Ja bih isto radio da sam na Mirvicevom mjestu. Ko je kriv nama sto necemo investitora i privatizaciju. Ko je kriv Zrinjskom sto sve placa pa im igracima kasne plate po 3-4 mjeseca... doduse, za njih se ne sekiram, tu je HDZ ako sta zapne. Mi ga ovdje najvise pusimo.
Koje kompanije? Je li ikada iko čuo i za jednu? Čime se on bavi? Odakle mu pare? Stvarno misterija.
Ma sad ce početi ljude uvjeravati da je Rogic, Pavicic, Kuprešak,Turkes i kompanija igraju za bonove. Ljudi igraju za plate u rasponu od 15 hiljada do 30 hiljada ako ne i vise .
Sarajevo te pare daje godinama od Fanima pa dalje (Sarajevo je bankomat i to svaki igrač zna u našoj ligi). 70% neto plate ide na doprinose pa skontajte kolike pare dodju državi, nek sitni privatnik ovako nesto uradi ima da plava koverta doletit u sekundi. Priča se stvorila da mi smo dužnici a mi da odradimo godinu dvije kao oni bili bi ko visoko profitabilna kompanija.
Ono sto me samo zanima na koji način izvlače pare jer nema zarade ni od navijača, igraca a bgm ni od Evrope . Gdje to oni zarade 15 miliona da pokriju troškove i da vlasnik zaradi ?

fcz
Kontakt:

pet maj 09, 2025 5:02 pm

NEZALAGANJE je napisao/la:
pet maj 09, 2025 3:51 pm
Nevjerovatno je citati brojne komentare ovdje na ovo poslovanje drugih.

Znaci samo zato sto neko vrsi utaju i fingira izvjestaje, to bi trebao raditi i Zeljo, jer eto to prolazi??Nema veze sto je protuzakonito jel?

Znaci svi vi sto pisete to, isti kao i ovi drugi.Sutra bi ukrali da ste u prilici i izvarali zarad licne koristi.Aferim.
Zamisli da kazes djetetu: "E moj sine, svi dilaju, pare ubise a ti budala poso naso."
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

reks1
Kontakt:

pet maj 09, 2025 5:40 pm

Mozda da na prvoj domacoj stavimo kakav sto i kutiju da se skupi sta para.Komsija je svetinja ,pa da se igracima kona pripomogne.Ne znam kako deveraju sa tim platicama na ovoj skupoci
Inace "premije "su cudo,pa otprilike kao i topli obrok(neoporeziv)
Topli obrok igracu Borca prilikom prolaza u tekmi sa Olimpijom,iako nije bio ni blizu Ljubljane je bio 2500
Ima se ,moze se
I ne znam sta vas cudi
Sto i ono ispod stola je najcuveniji patent ovih prostora

Ludvig Leple
Kontakt:

pet maj 09, 2025 6:11 pm

Jbt o čemu vi raspravljate, imate kratku pamet izgleda...
Sve to je nas sad snašlo i kišemo 23.12.2018. i vi pomišljate da je to ipak možda i normalno, nevjerovatno.

Bolje je da malo pričamo o ekipi, da li će Denis skupiti m.uda i gurnuti 4 kola najmanje 4 juniora da odigraju. Jasno je da nije to isti nivo i da je sve drugačije ali gurni ih uz Al Jabera i Husu da se kale i ginu, kad će ako neće sad, ali mislim da od toga nema ništaaaaaa.

ISB87
Kontakt:

pet maj 09, 2025 6:31 pm

Nije nas nista snaslo, mi nismo placali nikakve doprinose i tako smo gomilali dugove. Ovaj vid finansiranja mi i ne mozemo ispostovati jer zivimo dan za dan.

Normalno da je bolje posteno, samo komentarisemo.
MIRZA RASCIC

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

pet maj 09, 2025 7:27 pm

Kad bi mogli ocekivati pocetak gradnje juga, obzirom da se blizi kraj zalbenom roku?

1921.ba
Kontakt:

pet maj 09, 2025 11:18 pm

Pred tribinama Grbavice u "retro" izdanju: Naš Željezničar dočekuje Slogu

https://1921.ba/pred-tribinama-grbavice ... slogu-9850
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

svabo
Kontakt:

sub maj 10, 2025 12:54 am

Znaci samo zato sto neko vrsi utaju i fingira izvjestaje, to bi trebao raditi i Zeljo, jer eto to prolazi??Nema veze sto je protuzakonito jel?

Znaci svi vi sto pisete to, isti kao i ovi drugi.Sutra bi ukrali da ste u prilici i izvarali zarad licne koristi.Aferim.
Evo ja se zalažem da svi imaju isti status i istu polaznu osnovu. Ako dva kluba rade regularno, a ostali muljaju, ovi regularni ispadaju budale, pogotovo jer ove druge neće niko sankcionisati za to što muljaju. Šta je onda rješenje da bi ovi koji hoće da rade regularno imali isti status sa muljatorima?

svabo
Kontakt:

sub maj 10, 2025 12:58 am

PlavaDobrinja1921 je napisao/la:
pet maj 09, 2025 7:27 pm
Kad bi mogli ocekivati pocetak gradnje juga, obzirom da se blizi kraj zalbenom roku?
Kako stvari stoje gradit će se jug dugo, jer za završetak kompletne tribine treba mnogo više para od iznosa koji je kanton prebacio općini Novo Sarajevo. Bojim sa da ovo sve ne bude nakaradno, odnosno da se uradi centralni dio tribine i tu sve stane.

NEZALAGANJE
Kontakt:

sub maj 10, 2025 2:24 am

svabo je napisao/la:

Evo ja se zalažem da svi imaju isti status i istu polaznu osnovu. Ako dva kluba rade regularno, a ostali muljaju, ovi regularni ispadaju budale, pogotovo jer ove druge neće niko sankcionisati za to što muljaju. Šta je onda rješenje da bi ovi koji hoće da rade regularno imali isti status sa muljatorima?
Rjesenje je da radis po zakonu i tu NEMA alternative.Glupo je uopste o tome i diskutovati.
Ovi koji to ne cine ce se kad tad suociti s posljedicama.
Muljali smo i mi godinama (nisi placao porez) i jesmo li se izvukli iz toga? Naravno da nismo, vec smo unazadjeni barem 10 godina.

Usput, pogledaj malo fin.izvjestaj Sarajeva, ako imas priliku.Ljudi su cisti kratkorocno zbog ove fingiranosti, ali dugorocno su im obaveze skocile na skoro 18mil.Ne znam zbog cega, ali kao pametan covjek mogu pretpostaviti da su to posudbe vlasnika ili 3.lica koje se sigurno koriste i za te famozne koverte. Jel to put kojim trebamo ici da bi imali jednaku startnu poziciju kao i oni?
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

ono.na
Kontakt:

sub maj 10, 2025 6:55 am

I na kraju krajeva, hajd da su miljama ispred nas, osvajaju titule i da kaskamo rezultatski, navijacki itd.

Ne.
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

salle86
Kontakt:

sub maj 10, 2025 10:01 am

svabo je napisao/la:

Rjesenje je da radis po zakonu i tu NEMA alternative.Glupo je uopste o tome i diskutovati.
Muljali smo i mi godinama (nisi placao porez) i jesmo li se izvukli iz toga? Naravno da nismo, vec smo unazadjeni barem 10 godina.

Usput, pogledaj malo fin.izvjestaj Sarajeva, ako imas priliku.Ljudi su cisti kratkorocno zbog ove fingiranosti, ali dugorocno su im obaveze skocile na skoro 18mil.Ne znam zbog cega, ali kao pametan covjek mogu pretpostaviti da su to posudbe vlasnika ili 3.lica koje se sigurno koriste i za te famozne koverte. Jel to put kojim trebamo ici da bi imali jednaku startnu poziciju kao i oni?
Neće nikad vjeruj
I mi nismo radili ovo sad što se radi. Mi smo imali samo Stanića prijavljenog, za njega plaćali ostali nisu postojali. Ako već hoćeš muljati, radi to "pošteno".
Niko nikome ne može nametnuti da plaća igrača 10 milja. To je interni dogovor. Nisam ekonomista ali ima stavki koje ne podliježu oporezivanju, konkretno kod mene na platnoj listi je to TO, putni troškovi, službene dnevnice, nagrade...Vjerujem da ima još toga. Na tome frizira sve.
Konkretno kod nogometaša mi naompada živa lova za potpis ugovora. Neko reče mi to nemamo. Ok, ne znam da li onda postoji opcija ugovora gdje ćeš imati lupam platu 3 milje, premija koja je 99% ostvariva još 3 milje. Eto 6 kolika je recimo nekome plata.
Da ne bude zabune, ja jesam za pošteno ali kad ti 10 od 12 timova u ligi igra svoju igru, ti tu više nisi pošten već glup.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SamoNapad
Kontakt:

sub maj 10, 2025 10:30 am

Niko ne govori da ne placamo doprinose, nego da igraci ne budu prijavljeni na pune cifre kao i kod pitara i borca. Igrac koji ima 30 milja (doprinosi na tu cifru 21 milja) platu prijave ga na 5000(doprinosi na tu cifru 3 500) na osnovu doprinosa su dobri 17 hiljada najmanje kad skontas ds su doprinosi 70% u nasoj drzavi.
To je pljacka klasicna, placaju oni doprinose samo pet puta manje.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub maj 10, 2025 11:23 am

Prijave igraca na 2000 (plate doprinose na taj iznos), mi prijavimo igraca na 7-8000 (platimo doprinose), pred drzavom i zakonom smo isti i cisti smo.

Sada ostaje drugi par cipela sto oni vjerovatno kroz duple Ugovore i na neke druge nacine isplacuju tu razliku koju drzava "ne vidi" ili ne zeli da vidi.
Alea iacta est!

svabo
Kontakt:

sub maj 10, 2025 2:08 pm

svabo je napisao/la:

Kako nam je država uređena, ako mi budemo išli sve po zakonu a ostali mimo zakona, uskoro ćemo krenuti kao Čelik. Znam kako radi Sarajevo, ali neće ih niko dirati budi siguran, jer su podmazani fino i ovi koji ih trebaju dirati. I sad će uzeti od transfera bar 5 miliona eura, od tih para se namiri i vlasnik i svima dobro. Borac uzeo 15 miliona eura od Evrope, uzet će i od transfera i oni su ti pobjegli finansijski svjetlosnu godinu, a još imaju i poleđinu. Mi samo moramo skontati hoćemo li nastaviti gledati kako drugi uzimaju lovu, busati se u prsa "nikom te ne damo", i igrati na fanatizam navijača svake sezone. Taj fanatizam neće trajati zauvijek.

ublehas
Kontakt:

sub maj 10, 2025 3:59 pm

salle86 je napisao/la:
sub maj 10, 2025 10:01 am
svabo je napisao/la:

Neće nikad vjeruj
I mi nismo radili ovo sad što se radi. Mi smo imali samo Stanića prijavljenog, za njega plaćali ostali nisu postojali. Ako već hoćeš muljati, radi to "pošteno".
Niko nikome ne može nametnuti da plaća igrača 10 milja. To je interni dogovor. Nisam ekonomista ali ima stavki koje ne podliježu oporezivanju, konkretno kod mene na platnoj listi je to TO, putni troškovi, službene dnevnice, nagrade...Vjerujem da ima još toga. Na tome frizira sve.
Konkretno kod nogometaša mi naompada živa lova za potpis ugovora. Neko reče mi to nemamo. Ok, ne znam da li onda postoji opcija ugovora gdje ćeš imati lupam platu 3 milje, premija koja je 99% ostvariva još 3 milje. Eto 6 kolika je recimo nekome plata.
Da ne bude zabune, ja jesam za pošteno ali kad ti 10 od 12 timova u ligi igra svoju igru, ti tu više nisi pošten već glup.
Nisi u pravu.
Konkretno.
TO je neoporeziv u visini 1% prosječne plate federacije.
Naknada za prevoz je neoporeziva
Regres (u visini pola prosječne plate FBiH) je neoporeziv
"Bajramluci i Bozicnice" u visini 30% prosječne plate FBIH
Pomoć po uredbi Vlade...

Znaci legalno neoporezivo godisnje mozes isplatiti 2-3 hiljade maraka, i to je to.

Da bi nekom dao zovu lovu istu moras imati van novčanih tokova. To jeste, neko mora iz svog džepa dati pare i iste halaliti.

Norsborg
Kontakt:

sub maj 10, 2025 5:32 pm

DOKLE VISE?
MA NE MOZETE VI NAS KAZNITI KOLIKO MI MOZEMO PLATITI.

Norsborg
Kontakt:

sub maj 10, 2025 5:34 pm

Nas "Generalni Sponzor" postao GENERALNI SPONZOR SAVEZA.

svabo
Kontakt:

sub maj 10, 2025 8:32 pm

Jel sad jasnije ko su najlojalniji Vicini saučesnici u ovoj šprdanciji od lige?

ISB87
Kontakt:

sub maj 10, 2025 8:38 pm

Sad napadamo trece mjesto :D
MIRZA RASCIC

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Maestro_1921 i 121 gost.

Prijava