online image hosting free
Odgledah sad ovaj intervju Bikića sa Denisom na FTV
Dohvatili su se svih aktuelnih pitanja i tema oko Želje i lige uopšte.
E sad taj dio oko Zrinjskog, osvajanja titula, izlaska u Evropu i zarade koja ide uz to.
Mi imamo svoje probleme i znamo gdje smo sada, šta je bilo proljetos i šta sve naša Uprava i smije planirati kratkoročno oko Želje. Na svim poljima. Otplate dugova, dovođenja igrača, ulaganja u omladinski pogon... Pa eto i to da se ulaže u Jug tj tribinu.
Ono zbog čega pišem sad ovaj post a vraćam se gore na spomenuti Zrinjski.
Ako mislimo sebi dobro, mi jednostavno moramo uraditi sve što je u našoj moći i indirektno ili direktno ( Allahu dragi, da osvojimo prvenstvo 24/25) dovesti do toga da ni Zrinjski a niti Borac osvoje ovogodišnju titulu. To ako se desi, teško da ikada više mi možemo biti u prilici da se približimo i napadnemo titulu. Teško. Skoro pa nikako u izglednoj budučnosti.
Dakle spominje se dobit od Jabera (Jazek, hvala ti) i nameće se pitanje kako će to Uprava iskoristiti tj eksploatisati na najbolji mogući način. Na čelu su ljudi iz realnog sektora. Oni znaju koliko je bitno ulagati u tehnologiju i ljude i biti u trendu. Oni znaju šta je prioritet za saniranje nekih od dugova a šta može čekati.
Uložiti u igrački kadar. Maksimalno. Stručni štab je taj koji će to dozirati da ne narušimo svlačionicu i odnose u njoj a da se kvalitetno pojačamo kroz dovođenje 3-4 igrača.
E sad će neki reći „vidi pitare i njihovo ulaganje a gdje su?“. Eno ih ispred nas i trenutno rješavaju utakmice bez manje muke nego mi.
Ovaj čovjek na klupi. Vidi se da voli Želju i da ga doživljava poput nas. Dajmo mu atribute. Dajmo mu tih par igrača s kojima on može raditi (iznivelisati kvalitet u tih novodovedenih i eventualno njegov nivo znanja i autoriteta kojim će ih voditi).
Evo da sačekamo utakmicu s Veležom, a hladne glave, a zatim do sredine decembra slijede nam utakmice koje možemo rutinski odraditi, i kao što se reklo u ovih zadnjih 24 sata na forumu da je Evropa stim osigurana. Do 14. februara raditi dovesti pojačanja, odraditi pripreme i napasti na vrh.
2.500.000,00 KM
Dvamilionapetstotinahiljada 00/100 KM
Dva i po miliona.
Heeej...
E ako to nije dovoljno da se napokon vratimo tamo gdje i pripadamo, e onda stvarno ne znam šta treba da se desi i kada bi se opet nešto poklopilo da ovako planiramo kao sada sa ovim novcem od Jabera.
Evo recite vi,