Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Eldar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon nov 04, 2024 5:56 pm

Sto bi rekao Suljo, iz utakNice u utakNicu bice sve bolje i bolje :rofl:

storm_raider
Kontakt:

pon nov 04, 2024 7:37 pm

Ove sedmice pocinje montiranje tribine od oko 100 mjesta na pomocnom terenu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ANamelessGhoul
Kontakt:

pon nov 04, 2024 7:47 pm

Reprezentacija ba kaže ništa od transfera zasad a jesmo kurate sreće vazda ovo nisu istine

svabo
Kontakt:

pon nov 04, 2024 8:27 pm

ANamelessGhoul je napisao/la:
pon nov 04, 2024 7:47 pm
Reprezentacija ba kaže ništa od transfera zasad a jesmo kurate sreće vazda ovo nisu istine
Opusti se druže, opasna negativa te obuzela. Biće dobro sve.

Occasionally
Kontakt:

pon nov 04, 2024 8:36 pm

slikaonline image hosting free
Odgledah sad ovaj intervju Bikića sa Denisom na FTV
Dohvatili su se svih aktuelnih pitanja i tema oko Želje i lige uopšte.
E sad taj dio oko Zrinjskog, osvajanja titula, izlaska u Evropu i zarade koja ide uz to.
Mi imamo svoje probleme i znamo gdje smo sada, šta je bilo proljetos i šta sve naša Uprava i smije planirati kratkoročno oko Želje. Na svim poljima. Otplate dugova, dovođenja igrača, ulaganja u omladinski pogon... Pa eto i to da se ulaže u Jug tj tribinu.
Ono zbog čega pišem sad ovaj post a vraćam se gore na spomenuti Zrinjski.
Ako mislimo sebi dobro, mi jednostavno moramo uraditi sve što je u našoj moći i indirektno ili direktno ( Allahu dragi, da osvojimo prvenstvo 24/25) dovesti do toga da ni Zrinjski a niti Borac osvoje ovogodišnju titulu. To ako se desi, teško da ikada više mi možemo biti u prilici da se približimo i napadnemo titulu. Teško. Skoro pa nikako u izglednoj budučnosti.
Dakle spominje se dobit od Jabera (Jazek, hvala ti) i nameće se pitanje kako će to Uprava iskoristiti tj eksploatisati na najbolji mogući način. Na čelu su ljudi iz realnog sektora. Oni znaju koliko je bitno ulagati u tehnologiju i ljude i biti u trendu. Oni znaju šta je prioritet za saniranje nekih od dugova a šta može čekati.
Uložiti u igrački kadar. Maksimalno. Stručni štab je taj koji će to dozirati da ne narušimo svlačionicu i odnose u njoj a da se kvalitetno pojačamo kroz dovođenje 3-4 igrača.
E sad će neki reći „vidi pitare i njihovo ulaganje a gdje su?“. Eno ih ispred nas i trenutno rješavaju utakmice bez manje muke nego mi.
Ovaj čovjek na klupi. Vidi se da voli Želju i da ga doživljava poput nas. Dajmo mu atribute. Dajmo mu tih par igrača s kojima on može raditi (iznivelisati kvalitet u tih novodovedenih i eventualno njegov nivo znanja i autoriteta kojim će ih voditi).
Evo da sačekamo utakmicu s Veležom, a hladne glave, a zatim do sredine decembra slijede nam utakmice koje možemo rutinski odraditi, i kao što se reklo u ovih zadnjih 24 sata na forumu da je Evropa stim osigurana. Do 14. februara raditi dovesti pojačanja, odraditi pripreme i napasti na vrh.
2.500.000,00 KM
Dvamilionapetstotinahiljada 00/100 KM
Dva i po miliona.
Heeej...
E ako to nije dovoljno da se napokon vratimo tamo gdje i pripadamo, e onda stvarno ne znam šta treba da se desi i kada bi se opet nešto poklopilo da ovako planiramo kao sada sa ovim novcem od Jabera.

Evo recite vi,
slika

fcz
Kontakt:

pon nov 04, 2024 8:40 pm

Na onom tamo forumu pricaju da ima neka ponuda za Karamarka? Nadam se da ga necemo izgubiti, taman je odbrana poslije dugo vremena pocela da lici na nesto.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

CuneLastavica
Kontakt:

pon nov 04, 2024 8:46 pm

Hare79 je napisao/la:
pon nov 04, 2024 9:40 am
Jest da smo fino odigrali i da su nam srca razgaljena ali ne treba ni precjenjivati ovu pobjedu. Jest da smo ih izdominirali al u ekipi Širokog nesto debelo ne štima, letargija na terenu i klupi, bez ikakve reakcije, Haračić prestajao pored klupe kao mumija.
Ma vala, dva puta zaredom 3:0 u gostima, govori i o nama dosta... Nekad smo znali sami sebi pritisak stvorit, i kiksat protiv ekipa u krizi koje moramo trehnut
Vazda su takvi protiv nas znali zablistati
A i bgm vecina nas je ovdje bila i za 1:0 zadovoljna pa cak i bod izvuc

salle86
Kontakt:

pon nov 04, 2024 8:50 pm

Realno, ja mislim da je ove sezone titula "izgubljena". Previše je Zrinjski odmakao da bi se gonili, i svako bespotrebno bacanje para u te "napade na titulu" bar po meni nema smisla.
Bolje planirati dugoročnije, vezati ugovorima ove ključne igrače i kopati da se za narednu sezonu dodatno pojačamo, ciljati obavezno mlađe igrače zbog U21 pravila. Ove sezone Europa puna šaka brade
Zadnja izmjena: salle86, dana/u pon nov 04, 2024 8:58 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

svabo
Kontakt:

pon nov 04, 2024 8:52 pm

Igralo je i Sarajevo u Širokom pa ne dobi, Borac isto dole gubio 2:0 u 15. minuti. Borac ne dobi Veleža u Mostaru, mi jesmo. Previše se ovdje podcjenjuju naše pobjede u gostima, baš se ono naprđuje i traži dlaka u jajetu.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon nov 04, 2024 9:15 pm

salle86 je napisao/la:
Realno, ja mislim da je ove sezone titula "izgubljena". Previše je Zrinjski odmakao da bi se gonili, i svako bespotrebno bacanje para u te "napade na titulu" bar po meni nema smisla.
Bolje planirati dugoročnije, vezati ugovorima ove ključne igrače i kopati da se za narednu sezonu dodatno pojačamo, ciljati obavezno mlađe igrače zbog U21 pravila. Ove sezone Europa puna šaka brade
Ima i Kup
Željezničar ante portas !

Mulalic Edis
Kontakt:

pon nov 04, 2024 9:45 pm

cikoradovic je napisao/la:
pon nov 04, 2024 5:31 pm
flux je napisao/la:
pon nov 04, 2024 5:26 pm
Dobrodosao nazad, koliko je nase od Jabera :D
Od 2 do 2.5 miliona maraka se očekuje na kraju kad se riješi što treba.
Cim si se javio zakuhao se transfer. Ja veceg malera u zivotu nisam vidio. Nemoj vise zdravlja ti.
Grande Miske 💪

svraka
Kontakt:

pon nov 04, 2024 10:23 pm

Mulalic Edis je napisao/la:
pon nov 04, 2024 9:45 pm
cikoradovic je napisao/la:
pon nov 04, 2024 5:31 pm
flux je napisao/la:
pon nov 04, 2024 5:26 pm
Dobrodosao nazad, koliko je nase od Jabera :D
Od 2 do 2.5 miliona maraka se očekuje na kraju kad se riješi što treba.
Cim si se javio zakuhao se transfer. Ja veceg malera u zivotu nisam vidio. Nemoj vise zdravlja ti.
:rofl1:
Vrati se ciko gdje ti je mjesto
Forza 1921!

Oda majstore!

bianco blu
Kontakt:

pon nov 04, 2024 10:27 pm

Ima li gdje snimak sinoćnje utakmice?

Occasionally
Kontakt:

pon nov 04, 2024 11:23 pm

salle86 je napisao/la:
Cjenim tvoje postove i stavove.
Ali...
Ove sezone Evropa i puna šaka brade je 2 pretkola i cca 600.000 KM.
Ako se ne varam nekih 8% našega budžeta za sezonu.

I to nam je kao dovoljno da opet imamo neki prihod koji bi obećavao Evropu i one tamo 2026.
Pa opet tako i 2027.
Evo i da je 2028. Evropa i 600 ili 900 hiljada KM.

A oni svake sezone titulu i odmah (očekivati da nisu glupi i ne ulažu u igrače i prolaz do grupne faze) zagarantovanih 7.000.000,00 KM

Jaz sve veći i veći u budučnosti.
Sada je svega 8 bodova (imaju kolo manje ali igraju s pitarima !) a mi dižemo ritam .

Nemoguće da će Uprava sve okrenuti na vraćanje dugova. To mi je nešto kao ono iz filmova kada osuđeni na smrtnu kaznu ima posljednju želju.
Koliko god volio Grbavicu i nadao se novom zdanju na Jugu toliko bih želio da se to privremeno zaustav zarad titule.

Ima i taj faktor oko Saveza. Nema šansi da nam dopuste da im remetimo planove i mešetarenja oko redoslijeda osvajanja titula (čitaj zarade od Evrope)
Svega smo svjesni. Svih prepreka.
Ali, da li to znači da se "pomirimo" sa sudbinom i budemo zadovoljni plasmanom kroz 2 ili max 3 pretkola.

Ja bih napao Evropu.

ono.na
Kontakt:

uto nov 05, 2024 12:09 am

[/quote]

Ako se ne varam nekih 8% našega budžeta za sezonu.

Ja bih napao Evropu.
[/quote]

Hvala za analizu drug. Na osnovu cega je to 8%, odnosno je li nam sezonski budzet iznad 5-7-9 mil? Koliki je?
I da li mislis napao Evropu kao ulazak u grupnu fazu ili mislis napao titulu?
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

avlami97
Kontakt:

uto nov 05, 2024 8:50 am

Arapska kultura i tradicija nalaže cjenkanje kao osnovni vid poštivanja zainteresiranih strana pri kupoprodaji. Bez cjenkanja nema posla na obostrano zadovoljstvo. Nešto se dešava oko eventualnog transfera Jabera. :D
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

milanribar
Kontakt:

uto nov 05, 2024 9:01 am

avlami97 je napisao/la:
uto nov 05, 2024 8:50 am
Arapska kultura i tradicija nalaže cjenkanje kao osnovni vid poštivanja zainteresiranih strana pri kupoprodaji. Bez cjenkanja nema posla na obostrano zadovoljstvo. Nešto se dešava oko eventualnog transfera Jabera. :D
Nije problem cifra nikad bila, jednostavno hoće da im se najbolji igrač razvija u evropi a iz evrope malo koji klub može ponudit cifru koju arapi nude za njega. Morat će se nać neko rješenje. Arapi bi najradije da ostane kod nas dok se ne pojavi neki klub iz evrope...

exbabilon
Kontakt:

uto nov 05, 2024 9:19 am

Svasta se desava oko transfera, ali da covjek ode pred nasu vaznu utakmicu, daje tamo izjave o tome kako prelazi u novi klub, prodje ljekarski pregled... i da na kraju sve propadne, fakat...

milanribar
Kontakt:

uto nov 05, 2024 9:25 am

exbabilon je napisao/la:
Svasta se desava oko transfera, ali da covjek ode pred nasu vaznu utakmicu, daje tamo izjave o tome kako prelazi u novi klub, prodje ljekarski pregled... i da na kraju sve propadne, fakat...
Gdje si vidio da je propalo, ljudi dali preporuku da ostane u evropi...

exbabilon
Kontakt:

uto nov 05, 2024 9:39 am

milanribar je napisao/la:
uto nov 05, 2024 9:25 am
exbabilon je napisao/la:
Gdje si vidio da je propalo, ljudi dali preporuku da ostane u evropi...
Onako kazem, pehovi bi bili veliki da sad propadne rekordan transfer. A to da ostane u Evropi, jel fazon da cekamo neku ponudu iz Evrope ili da ostane na posudbi u Evropi, a da se transfer ipak desi?

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Miso Ensar i 70 gostiju.

Prijava