AsharaK je napisao/la: ↑pet maj 03, 2024 10:10 pm
Dobro ljudi, hvala Dini al on nije trener kakvog mi trebamo. Odradio je svoje, ja bih mu dao posao skauta da radi.
A kakvog to trenera mi trebamo, a koji je realan, da ga možemo priuštiti? Čovjek je doktor nauka i za Bašića i za prevaru od ćelavog Arapa i za Akrapovića. I postoji još jedan bitan segment cijele ove priče. Željo nema velikih para, bolje od nas stoje minimalno četiri ekipe, ali minimalno. Nama je borba za Evropu jedini realan cilj, nešto slično prošloj sezoni, kad se sve poklopi da izborimo 3. ili 4. mjesto. U takvoj situaciji, gdje nemamo para, a ni igrački kadar bog zna kakav, neko ala Dine je najbolje rješenje. On osjeti ovaj klub, on zna kako klub diše, ima autoritet u ovom klubu, sa dobrim stručnim štabom(!!!) će sigurno napraviti bolji rezultat od raznih “stručnjaka”, a uz to promovisati neko naše dijete, što bi trebao biti prioritet.
Da imamo investitora i para, Dino u takvoj situaciji ne bi bio rješenje, jer je odmah klima u klubu drugačija, mislim da se tu ne bi snašao. Ali u ovakvoj situaciji, dovedi jednog Jakirovića koji je bio avangarda u našoj ligi, mislim da s ovim Željom ne bi mogao više od 5. mjesta. A koštao bi sigurno puno više. Mi moramo, a pogotovo ljudi u klubu, shvatiti da je ovo prelazni period do pronalaska investitora, jer drugačije na duže staze nećemo preživjeti. Ovo je od danas do sutra i takvo nam treba rješenje na klupi.