avlami97 je napisao/la: ↑čet jan 22, 2026 2:30 pm
Nijaz je uradio dobru stvar sto je direktno razgovarao sa Dzekom. Sada ne moze reci niko me nije zvao ili neku suplju udariti.
Sam Dzeko je bez bilo cije prisile jednom prilikom obecao da ce doci u Zelju kao fudbaler.
Obecanje je dug.
Obećao je tom prilikom i da će prije toga odigrati sezonu u 'ajduka
Ne trebamo biti namćori, koji vam je ba. Ja se iskreno ježih cijeli dan jučer (a i tokom ostatka njegove karijere) činjenicom da je naš najbolji ambasador, ničim izazvan, niti prisiljen. Kad se sjetim utakmice u Rome u LŠ, mislim protiv Chelsea, kada je prilikom izlaska iz aviona mahao pasošom Bosne. Nisam vidio da Salaha predstavljaju piramidama i onim kapama što su nosili faraoni, niti Livaju šugamanom, morskim papučama i šaharom i sl hahahaha a Džeku dočekaju dresom Bosne i Hercegovine, bosanskom koju pije iz fildžana, objave tipa "babuka" po mrežama i sl.
Pa jarane ako mogu ljudi koji ničim nisu vezani za Xavija, Iniestu, Busquetsa i sl. dočekivati u svojim klubovima, dajući im i crno iza nokta samo da bi zaigrali, a oni i više nego u poodmaklim godinama i nemaju više šta ponuditi, zašto mi ne bismo mogli čekati i istrpiti Džeku koji bi ovdje završio karijeru? Džeko je sinonim za poslijeratni bh. fudbal, njegovim dolaskom u Klub u bilo kojoj ulozi, A POSEBNO ONOJ NA TERENU, mi bismo postali top tema domaćih, regionalnih, pa i evropskih medija. Upratite samo koliko ga i dan danas pamte, prozivaju i prizivaju navijači klubova koji su mu bile stanice u karijeri.
Neka sada hara, neka postane legenda i vrati Schalke u Bundesligu, a onda neka bude povod domaćoj utakmici protiv Laktaša sa 15 hiljada ljudi i čovjekom na čovjeku.
A i da ne dođe nije smak svijeta, ljudski je sanjati i nadati se. Lijep je osjećaj, nema šta.