Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ANamelessGhoul
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 29, 2024 10:02 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
sri maj 29, 2024 9:21 pm
Investitora ni na vidiku :)
Pa logicno. Traze investitora, a Boga mole da ga ne nadju

MiroslavKruzik

sri maj 29, 2024 10:05 pm

Gdje su oni što im je smetao Kerim Balić?
Smeta li vam novi Upravni Odbor, pun novih "Balića", ili je samo do političke boje, pa šutite?!

FK Željezničar taoc politika!

storm_raider
Kontakt:

sri maj 29, 2024 10:06 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
sri maj 29, 2024 9:52 pm
storm_raider je napisao/la:
sri maj 29, 2024 9:38 pm
Neka nam je Bog na pomoci. Sretno svima koji su se uhvatili posla. Boljih nema u ovom trenutku, to mora biti jasno.
Kakvo je tvoje misljenje o novom Upravnom odboru, tj. cemu se mozemo nadati? Forumasi iznad spominju neke investitore.. Ipak si jedan od upućenijih i jedan od rijetkih kojem vjerujem na forumu.
Pa takvo kako sam napisao, boljih nemamo, a da zele. Imam osjecaj da ljudi nekada imaju prevelika ocekivanja i da misle da se neko otima za stolicu u Zelji. Daj Boze da je tako. Nama cilj treba biti da ne ispadnemo naredne sezone, jer 4 ispadaju. Ako ima investitor, za mene je to novost. Strah me je da ne budemo naredne godine opet sazivali odbor za hitnost, ali nadam se najboljem. Eto najiskrenije, a nadam se a grijesim i da postoje interesi investitora koji su najbolji za Zelju, mada mislim da Zeljo ovakav kakav je danas se ne moze zastiti bez zakona o sportu. Sretno im i hvala sto su se uhvatili posla. Nase je da podrzimo, makar ovako u pocetku bez predrasuda. Posteno je ljudima dati sansu, niko od njih nece nesto posebno hajrovati zbog ovoga, a vremena ce im itekako oduzeti.

Meni licno je svejedno ko je koja stranka ako ce raditi u korist Kluba. Isto sam pisao za Balica, onomad za Gojera, sada i za ove. Drago mi je da je Jasko tu..., on ce uvijek biti uz Zelju.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Valter
Kontakt:

sri maj 29, 2024 10:12 pm

Po imenima solidan izbor.
Mislio sam da napišem "E hajmo počev od sutra da ih rušimo jer ima kvalitetnijih ljudi na sve strane" kad ono rušenje već počelo.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Gagi tm 87
Kontakt:

Cikoradovic kakvo je tvoje misljenje o novom upravnom odboru,imamo li se cemu nadat u novoj sezoni?

Zvaka72
Kontakt:

sri maj 29, 2024 10:16 pm

MiroslavKruzik je napisao/la:
sri maj 29, 2024 8:41 pm
BC1921 je napisao/la:
sri maj 29, 2024 7:40 pm
sri maj 29, 2024 7:16 pm

Bgm fino nam je magodin sdp ubacio člana u odbor, nisu mogli manjeg lopova poslati od Grabovice😂

Jedno dva zivota ti treba da stignes Grabovicu po odgledanim utakmicama Zelje. Cijela familija im je plava. Licno ga poznajem od malih nogu, ne sumnjaj u njegovu ljubav prema plavoj boji. Uz sve to jedan je od uglednijih profesora. O ostalim stvarima da se diskutovati, ali sigurno je Zeljovac 1/1.
Pa sigurno da mi treba, kao i za Amara Osima, ali to ne isključuje njegov kriminal i nesposobnost koju je pokazao na pozicijama u drzavnim kompanijama. Obični poslušnik politika za koje je dobijao pozicije u drzavnim kompanijama, kasnije na tenderima izvlacio novac za ženinu kompaniju kako su više puta mediji pisali itd

Postavlja se pitanje treba li nam jedan takav u Upravi kluba? Ja smatram da su Magoda i sdp mogli pronaći poštenijeg poslušnika, a ne potrošenog Grabovicu, koji je svoje ne(znanje) pokazao u drzavnim kompanijama od Elektroprivrede do Bosnalijeka...
Moj Miro tebe baš prenijelo ti svašta udrobi frajer sa Bosnalijekom ama baš nikakve veze i frajer je bio direktor EP BiH od 2010 do 2014 i prije a i poslije toga je profesor i privatnik a ako te baš interesuje krenuo je sa juga kao i većina nas.
Budi mi pozdravljen.
Plava porodica me ubi u pojam.

Fanzi
Kontakt:

sri maj 29, 2024 10:20 pm

Adnan Mataradžija je vrhunski ekspert u poslu kojim se bavimo. Poznajem ga lično i smatram da je velika šteta za Želju i njega što nisu mogli i ranije sarađivati. Ljudina.

Nimalo ne smatram da je parola za Amara Osima bila OK. Jedan Gilmar, četničina, naš bivši golman nije doživio da mu se digne parola. Prije nego neko napiše o meni da sam Amarovac, nek sebi ispali metak u koljeno. Hvala.

I za kraj... Nama ne gine privatizacija. Jedini je to način da se otresemo ovog limba Što neko lijepo napisa, hajdemo preventivno pljuvati. Makar toliko. Smeta me što smo u istom krugu pakla patnje, mi koji smo znali da će se sve ovo odvijati, oni koji nisu vjerovali, i oni koji su učinili sve da se nađemo u ovoj situaciji. Nas više boli.

Qooler
Kontakt:

sri maj 29, 2024 10:21 pm

Valter je napisao/la:
Po imenima solidan izbor.
Mislio sam da napišem "E hajmo počev od sutra da ih rušimo jer ima kvalitetnijih ljudi na sve strane" kad ono rušenje već počelo.
Druže, niko njih ne ruši, oni su se davno srušili sami.
Nije im niko odavde uticao na biografiju, sami su je napisali svojim postupcima.
Jadan samo Željo, šta mora sve prejahat preko njega.

salle86
Kontakt:

sri maj 29, 2024 10:26 pm

Jbg @fanzi, uz sav respekt ja ipak smatram da je parola bila baš na mjestu.
Došao jednom da nas spasi nakon što smo iole počeli ličiti na klub, pa nas opet gurnuo u provaliju. Što reče na LZN "nemoj me ti enese bgt više braniti". Očito da se moralo jasno i glasno reći kako Željo nije ničije vlasništvo već naš ... šta god i koliko god to zvučalo "čudno".
Jer neki ne shvataju kad im tiho na uho kažeš da smetaju
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

MATORI
Kontakt:

sri maj 29, 2024 10:34 pm

salle86 je napisao/la:
sri maj 29, 2024 10:26 pm
Jbg @fanzi, uz sav respekt ja ipak smatram da je parola bila baš na mjestu.
Došao jednom da nas spasi nakon što smo iole počeli ličiti na klub, pa nas opet gurnuo u provaliju. Što reče na LZN "nemoj me ti enese bgt više braniti". Očito da se moralo jasno i glasno reći kako Željo nije ničije vlasništvo već naš ... šta god i koliko god to zvučalo "čudno".
Jer neki ne shvataju kad im tiho na uho kažeš da smetaju
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

MiroslavKruzik

sri maj 29, 2024 10:44 pm

Zvaka72 je napisao/la:
BC1921 je napisao/la:
sri maj 29, 2024 7:40 pm

Jedno dva zivota ti treba da stignes Grabovicu po odgledanim utakmicama Zelje. Cijela familija im je plava. Licno ga poznajem od malih nogu, ne sumnjaj u njegovu ljubav prema plavoj boji. Uz sve to jedan je od uglednijih profesora. O ostalim stvarima da se diskutovati, ali sigurno je Zeljovac 1/1.
Pa sigurno da mi treba, kao i za Amara Osima, ali to ne isključuje njegov kriminal i nesposobnost koju je pokazao na pozicijama u drzavnim kompanijama. Obični poslušnik politika za koje je dobijao pozicije u drzavnim kompanijama, kasnije na tenderima izvlacio novac za ženinu kompaniju kako su više puta mediji pisali itd

Postavlja se pitanje treba li nam jedan takav u Upravi kluba? Ja smatram da su Magoda i sdp mogli pronaći poštenijeg poslušnika, a ne potrošenog Grabovicu, koji je svoje ne(znanje) pokazao u drzavnim kompanijama od Elektroprivrede do Bosnalijeka...
Moj Miro tebe baš prenijelo ti svašta udrobi frajer sa Bosnalijekom ama baš nikakve veze i frajer je bio direktor EP BiH od 2010 do 2014 i prije a i poslije toga je profesor i privatnik a ako te baš interesuje krenuo je sa juga kao i većina nas.
Budi mi pozdravljen.
Nije mene ništa prenijelo, raspitaj se po tuzilaštvu i vidjet ces da ima itekako veze sa Bosnalijekom, samo ne u smislu direktorske pozicije, nego u drugim vezama.

Ne dovodim ja u pitanje da su oni Željovci, kao ni Amaru Osimu, druge stvari su upitne i udaljavaju ih od našeg kluba.

Budi i ti meni pozdravljen.

Zvaka72
Kontakt:

sri maj 29, 2024 10:51 pm

sri maj 29, 2024 10:44 pm
Zvaka72 je napisao/la:

Budi mi pozdravljen.
Nije mene ništa prenijelo, raspitaj se po tuzilaštvu i vidjet ces da ima itekako veze sa Bosnalijekom, samo ne u smislu direktorske pozicije, nego u drugim vezama.

Ne dovodim ja u pitanje da su oni Željovci, kao ni Amaru Osimu, druge stvari su upitne i udaljavaju ih od našeg kluba.

Budi i ti meni pozdravljen.
E čuj raspitaj se u tužilaštvu jarane nisam ja ni Džermin Pašić a ni Avdo Avdić Ali frajer već 10 godina nema zvaničnu funkciju ako mu nisu već digli optužnicu onda neće ni sad jedino ratni zločin ne zastarjeva.
Jedino ako si ti pravi Miro kružik pa iz MUP- a imaš informacije.
Plava porodica me ubi u pojam.

BC1921
Kontakt:

sri maj 29, 2024 11:05 pm

Qooler je napisao/la:
sri maj 29, 2024 9:36 pm
BC1921 je napisao/la:
sri maj 29, 2024 9:28 pm
sri maj 29, 2024 9:15 pm

Daj ne pravi se blesav, nisu problem pozicije, problem je kriminal i vlastita korist koja je izvlačena kroz direktorske pozicije koje je obavljao. Ne botujte, u upravu su nam ušli krimi kadrovi vladajucih stranka. Juče sda, danas trojkaši, tako da sjaši kurta uzjaši murta.

slika

slika

slika

slika

slika

To nije odgovor na pitanje u kojim drzavnim kompanijama je bio i koja mu je zenina firma i kako kotira on u sdp-u. Nije lijepo sto lazes i izmisljas. Pored svega, opet si fulio cijelu pricu i na koji nacin "krade pare".
I na sve to, zaboli me briga sta lik radi i kako, bas kao sto me zaboli briga za sve ijednog dok rade u interesu Zelje.
Ja sam ti samo rekao da nema potrebe da pricas o tome ko je njega instalirao i koliki je Zeljovac, jer je sigurno veci od ijednog kojeg poznajes kao i cijela mu porodica.
A letice svakako kao fisek ne bude li radio u korist Zelje, taraba se spucala Amaru koji je... a kamo li jednom Grabovici...
Imaš google, ne smaraj čovjeka. Kužik je 100% upravu. Nije ni njegovo ni bilo koga od nas da ti ovde otvaramo oči koje tako jako želiš držati zatvorenim. A to što je kao on željovac, nagledali smo se takvih koji umalo ugasiše Želju. Takav tip osobe bi prodao i mater. Uostalom nije džabe Lagumdžijin asistent i potrčko, zna se kakav nivo uvlakača i poslušnika samo egistira oko onog narcisa.

Lutas gore od Kruzika. Nije Lagumdzijin potrcko vec Niksicev i s njim ima jos par firmi. Ne pisite stvari koje ne znate.
Decko sa nikom Kruzik je pisao da je bio u Bosnalijeku bla bla bla... Da je kao nesto izvlacio i prao pare preko EP a lik uzeo pare na skroz drugi nacin... Spominje mu zenu, a zena se bavi skroz drugim poslom, ali eto on je nasao clanak na sda portalu i to je to. To sto je Kruzik sdaovac je njegov problem i nema potrebe da pise stvari koje nisu istina.
Nemas ti i on meni sta otvarati oci, jer da bi nekome otvarao oci mora nesto znati a ti i on znate stvari sa Avdinig portala.
Eto onako usput, naj... mame i sdpovcima i sdaovcima i nipovcima i ovim iz pederskenstranke, da ne bude da imam veze sa politikom...
Krivina Jug

kvalitet
Kontakt:

sri maj 29, 2024 11:20 pm

E čuj tačno net i peđa blagovčanin sda portal i novinar...cirkus.

Ne znam zašto se ičemu nadate. Ovdje se stvarno mora crtati da mi ne možemo računati na kontinuirani sportski uspjeh bez privatizacije. Samo da ne ispadnemo. A za razliku od storma smatram da se može to uraditi i bez Zakona o sportu, da se Klub zaštiti, određeni ljudi su već dali neka rješenja. Ovo je preživljavanje, ha bio jedan SDA isprdak u klubu u vidu Balića, ha bili ovi vrlo, vrlo, vrlo sumnjivi likovi iz nazovi ljevice. Mene naša Uprava sad podsjeća na Veležovu, a to mi se baš ne sviđa. Puno političkog smeća.

Živim za dan kad ćemo svi mi shvatiti koliko smo zapravo mali klub (kao i svi drugi u državi), da drastično smanjimo očekivanja, da se prodamo kao i skoro svi drugi uspješni klubovi u Evropi (pa evo i u Hrvatskoj sve više), a tad ćemo možda moći i računati na to da se mogu stvoriti osnove za neki uspjeh. Pa da i mi doživimo da igramo grupnu fazu nečega i da završimo taj stadion. Iako nemam informacije, čini mi se da nekad sebe precjenjujemo i u ovim pregovorima s potencijalnim investitorima.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Sky1
Kontakt:

sri maj 29, 2024 11:23 pm

Stvarno ne znam šta da mislim o novom UO. Žao mi što Almir Hadžiosmanović nije ostao. Previše ovdje likova iz JP. Na hajr.

Qooler
Kontakt:

sri maj 29, 2024 11:25 pm

BC1921 je napisao/la:
Qooler je napisao/la:
BC1921 je napisao/la:
sri maj 29, 2024 9:28 pm

To nije odgovor na pitanje u kojim drzavnim kompanijama je bio i koja mu je zenina firma i kako kotira on u sdp-u. Nije lijepo sto lazes i izmisljas. Pored svega, opet si fulio cijelu pricu i na koji nacin "krade pare".
I na sve to, zaboli me briga sta lik radi i kako, bas kao sto me zaboli briga za sve ijednog dok rade u interesu Zelje.
Ja sam ti samo rekao da nema potrebe da pricas o tome ko je njega instalirao i koliki je Zeljovac, jer je sigurno veci od ijednog kojeg poznajes kao i cijela mu porodica.
A letice svakako kao fisek ne bude li radio u korist Zelje, taraba se spucala Amaru koji je... a kamo li jednom Grabovici...
Imaš google, ne smaraj čovjeka. Kužik je 100% upravu. Nije ni njegovo ni bilo koga od nas da ti ovde otvaramo oči koje tako jako želiš držati zatvorenim. A to što je kao on željovac, nagledali smo se takvih koji umalo ugasiše Želju. Takav tip osobe bi prodao i mater. Uostalom nije džabe Lagumdžijin asistent i potrčko, zna se kakav nivo uvlakača i poslušnika samo egistira oko onog narcisa.

Lutas gore od Kruzika. Nije Lagumdzijin potrcko vec Niksicev i s njim ima jos par firmi. Ne pisite stvari koje ne znate.
Decko sa nikom Kruzik je pisao da je bio u Bosnalijeku bla bla bla... Da je kao nesto izvlacio i prao pare preko EP a lik uzeo pare na skroz drugi nacin... Spominje mu zenu, a zena se bavi skroz drugim poslom, ali eto on je nasao clanak na sda portalu i to je to. To sto je Kruzik sdaovac je njegov problem i nema potrebe da pise stvari koje nisu istina.
Nemas ti i on meni sta otvarati oci, jer da bi nekome otvarao oci mora nesto znati a ti i on znate stvari sa Avdinig portala.
Eto onako usput, naj... mame i sdpovcima i sdaovcima i nipovcima i ovim iz pederskenstranke, da ne bude da imam veze sa politikom...
Dzaba krečiš, tj pokušavaš da okrečiš.
Nije ga Nikšić postavio nigdje, jer tad Niksić bio nebitan. Oni su se uvezali tek nakod pada slučajnog prolaznika. Zna se ko je vedrio i oblačio tada, ko je postavljao i kome je bio potrčko. Počeo si da ga znaš lično, prosipat neki marketing, garantovat za njega, a pojma nemaš ili mi se više čini da ne želiš imati. Ja se samo pitam, jel ljudi kao ti misle da su svi okolo glupi,a ti maher?
Prosipaš se više nego branioci šetača Lutve, počni njega branit, lakše ti je to krečit, a možeš i djelit pojedine argumente. Evo za početak da ni jedan nema optužnicu, a pored toga imaju mnogo toga zajedničkog. Samo ti nastavi.

Sky1
Kontakt:

sri maj 29, 2024 11:32 pm

Meni prva asocijaca ganjanje bombama sa Sarajevo Tower kada vidjeh ovaj jedan iz ANS drive.

Sky1
Kontakt:

sri maj 29, 2024 11:34 pm

I, da. Je li moguće da su ljudi onoliko glupi u onoj nekakvoj grupi na FB. Ćuj, Amaw je iz porodice Osim zaslužuje respekt. Kakvo glupo pravdanje. Da je moj brat, nije veći od Želje i zdravo ba.

cikoradovic
Kontakt:

sri maj 29, 2024 11:39 pm

Gagi tm 87 je napisao/la:
Cikoradovic kakvo je tvoje misljenje o novom upravnom odboru,imamo li se cemu nadat u novoj sezoni?
Tunović i Badžak palac gore. Ostatak ne poznajem da bi mogao komentarisati, mogu reći samo što sam pročitao ili čuo. Matardžija mi je ok, isto i Kovačević. O ostalim ne mogu reći ništa osim to što sam pročitao. Ako nam pomognu da uspostavimo bolju konekciju sa budžetima, federalnim, kantonalnim, opštinskim, uredu, ostalo je upitno, s obzirom da su svi uposlenici u državnim preduzećima. Ali ne treba im suditi dok ne vidimo šta će uraditi, ništa se ne može sakriti, sve se čuje prije ili kasnije.

Pogledajmo Tunovića, ušao je kao anonimus svima, pa je začepio usta, unio značajnu količinu novca, rješavao poslove i zaslužio mjesto predsjednika. Nadam se da će i ovi tako da nas demantuju.

Mislim da nije konačan sastav UO, moguće da će nam se priključiti još dva čovjeka u doglednom vremenu.

Hajmo sada, trener, SD i dogovorena pojačanja.

BC1921
Kontakt:

sri maj 29, 2024 11:43 pm

Qooler je napisao/la:
sri maj 29, 2024 11:25 pm
BC1921 je napisao/la:
Qooler je napisao/la:

Dzaba krečiš, tj pokušavaš da okrečiš.
Nije ga Nikšić postavio nigdje, jer tad Niksić bio nebitan. Oni su se uvezali tek nakod pada slučajnog prolaznika. Zna se ko je vedrio i oblačio tada, ko je postavljao i kome je bio potrčko. Počeo si da ga znaš lično, prosipat neki marketing, garantovat za njega, a pojma nemaš ili mi se više čini da ne želiš imati. Ja se samo pitam, jel ljudi kao ti misle da su svi okolo glupi,a ti maher?
Prosipaš se više nego branioci šetača Lutve, počni njega branit, lakše ti je to krečit, a možeš i djelit pojedine argumente. Evo za početak da ni jedan nema optužnicu, a pored toga imaju mnogo toga zajedničkog. Samo ti nastavi.

Ja ti kazem da lutas i ti opet. Za koga ja garantujem??? Ja sam ti reko da je veci Zeljovac i od tebe i od Kruzika zajedno i nema potrebe da pises lazi. I ne vidim gdje ja njega branim, osim da sam rekao da ti i Kruzik lupetate gluposti i pisete stvari na osnovu clanaka a nemate pojma. Ne pisem skim je bio dobar nego ciji je potrcko sad i skim sada dijeli firme. Da znam ga licno nekih 30 godina, tako da ja znam sta kuda i kako a dok vi pricate stvsri koje vam je napisao Avdo... Dozivi se i ne lupetaj gluposti.
Krivina Jug

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 36 gostiju.

Prijava