Kladionicarski sajt....de se malo uozbiljite....SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑uto okt 24, 2023 6:22 pmMjerodavnije od sportskih analiticara sport1 forumaDzezvar je napisao/la: ↑uto okt 24, 2023 4:02 pmPrema Sofa scoreu...mjerodavno nema sta...SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑uto okt 24, 2023 3:51 pmhttps://misamosjedimouredakciji.ba/prem ... prvenstva/
![]()
Eto onda sve znas....Ludvig Leple je napisao/la: ↑uto okt 24, 2023 4:36 pmNisam ni ja rekao da si ti rekao da će biti nešto, nego na glas razmišljam...Dzezvar je napisao/la: ↑uto okt 24, 2023 4:09 pmPazi,ja nisam rekao da hoce i da je ovaj zamjena...Hajde da vidimo sta ce da se desi.Ludvig Leple je napisao/la: ↑uto okt 24, 2023 3:28 pmAko Uprava sad promijeni trenera onda što se mene lično tiče mogu i oni svi za njim.
Ako je ovo trener za nas svaka čast svima koji učestvuju u toj lakrdiji.
FK Zeljeznicar Banja Luka
Manager 23/24 (Jul 5, 2023) -
FK Leotar Trebinje
Manager 21/22 (Jun 23, 2021) 21/22 (Dec 13, 2021)
FK Borac Banja Luka
Manager 19/20 (Jun 9, 2019) 19/20 (Mar 5, 2020)
FK Krupa na Vrbasu
Manager 18/19 (Jun 11, 2018) 18/19 (Oct 8, 2018)
Kao sto rekoh samo na glas razmisljam
Maestro_1921 je napisao/la: ↑uto okt 24, 2023 2:27 pmFakat pojedini pretjeruju, igra uopšte nije bila loša. Nije bila perfektna, al sigurno nije bila loša kako neki hoće da predstave. Stvorili smo sasvim dovoljno prilika i zicera da ih rutiniramo i ponizimo, da smo samo dio prilika iskoristili pričalo bi se o rutinskoj pobjedi. Pa sam Amoah je promašio 2-3 mrtva zicera uz pogođenu prečku. Drljo 1 na 1 sa golmanom opet ne pogađa, vidjeli smo jučer kako Mašović iz iste situacije rutinski pogađa protiv Veleža. Drljo na prijateljskoj ne zna pogodit kad izađe sam na golmana, što smo vidjeli protiv Zrinjskog. Gasalu sam Amoah u kaznenom stoji, on loptu šalje na sjever. Ljudi nam dva puta šutnuli po golu, jednom sa distance, drugi put kad je Drljo pustio onog Veličkovića da se prošeta pored njega do gola. Rustemović sasvim solidnu utakmicu odigrao, al jok hajmo ga pljuvat, šta će on, pitar. Drina isto dobru utakmicu odigrao. Drago mi je zbog malog Šabića što je debitovao.
Kad smo mi to nekog rutinski pobjedili, pa se neki ibrete? Zadnji put možda baš Zvijezdu 2019. godine. Botovi pljuju Bašića što ih rutinski nismo dobili kao da smo prije njega sve rutinski završavali. Čovjek tu tek 6 mjeseci, jedne pripreme sa ekipom prošao, uz katastrofalan prelazni rok. Sportski direktor izađe i javno, otvoreno i direktno kaže da GOŠK daje veće plate od nas, kaže da igrač u jebenoj Slogi ima platu o kojoj mi možemo samo sanjati. I mi kao nešto bolji od njih, mi smo Željo ovo, ono, ne smiješ izgubiti od njih. Trener isto kaže da koga god smo nazvali od igrača, nikad nam se više nije javio, da smo nudili plate na nivou prve lige Federacije. I onda sa takvom, jedva sklepanom i totalno neizbalansiranom ekipom neko ima obraza da mu nešto prigovori, da mu nameće borbu za Evropu i tjera ga. Kud ćeš dalje kad i novinari vide da je totalno promašen prelazni rok i da nam je ekipa katastrofa. Trebao bi možda malo više biti poput kuhara i kamatara i da poslije svakog kiksa baci igrače pod autobus, umjesto što ih brani. Što neko neki dan napisa, tačno mi je žao čovjeka. U ekipi ima igrače koji osnovne stvari ne znaju, al bukvalno osnovne stvari. Ima "profesionalnog" fudbalera od 28 godina, koji loptu primiti ne zna. Halo, LOPTU NE ZNA DA PRIMI, to se u pjetlićima uči. Ima igrače koji ne znaju kako treba šut uputiti, ne znaju aut izvesti itd.. Pa valjda trener prvog tima treba da ima gotove igrače, spremne za profesionalni fudbal, a ne da ih uči pravilnom šutu, pasu, prijemu lopte, izvođenju auta, o čemu pričamo ljudi?! Ima bekove od kojih niti jedan ne zna uputiti bar pristojan centaršut, sa 40 metara centriraju, a igrač im i ne izlazi u presing. Kao zamjena za najbolje krilo lige doveden mu je igrač iz treće lige, i to preko probe jer je bio jedino krilo koje se pojavilo na probi. Kao zamjena za najboljeg zadnjeg veznog lige mu je doveden igrač koji je cijelu sezonu bio zakucan za klupu u klubu koji se borio za goli život i koji je opstanak izborio tek u zadnjem kolu. Kao pojačanje mu je za stopera doveden igrač iz Stupčanice.
Smanjite malo očekivanja, prva tri mjesta su svakako rezervisana, za četvrto ćemo se boriti vjerovatno. Nakon dobrih zimskih priprema i bar pristojnog prelaznog roka očekujem puno bolje igre na proljeće.
Mene nervira ovo poredjenje zvijezda iz etno sela, jesu ljudi iz etno sela ali se ulaze u klub pa ljudi dovedu bozu vukoju koji nije htio da produzi ugovor sa sirokim brijegom jer nije zadovoljan primanjima. Covjek jedan od najboljih igraca lige jel stvarno mislis da nije imao gdje pa je eto otisao u etno selo. Ljudi su doveli nekih igraca o kojima mi mozemo sanjati, ali eto, oni su etno selo nemaju pojma a mi smo Zeljo nismo mi kontaktirali Bozu Vukoju nije to kalibar za nas...Valter je napisao/la: ↑uto okt 24, 2023 3:58 pmNekako mi neke stvari na ovom forumu nisu jasne. Da li se zbog nekog kontinuiteta ne smije napisati da Bašić (osim kvaliteta igrača) ima i neke druge greške u svom radu. Evo i ja sam za to da neke stvari malo i istrpimo. I neka još Nermina pogotrovo što u ovakvoj situacija ko zna koga možemo dovesti. Ali zar se ne smije reči neka kritika na njegov rad a da se to ne nazove pljuvanjem. U zadnjih devet utakmica ima sedam poraza, Ima dvije pobjede, jednu u 94 minuti i ovu protiv Zvijezde, ali proti Zvijezde iz etno sela, a ne protiv Crvene Zvezde. Protiv ekipe koja je u premier ligu ušla zahvaljujući administraciji fudbalskog saveza. Inače bi igrali protiv Krupe koju sa onakvom igrom sigurno ne bi dobili. U gostima jedan gol i maksimalno još jedna šansa u 5 utakmica. I onda na kraju za sve kriv Bekrić. Bekrić daleko od cvjećke al mnogi treneri bi bili sretni da su dobili Ovčinu i Ćosića. A Nerminu oni postadoše največi problem, čovjek jednostavno ne zna šta da radi sa njima. Ako ništa mislim da je jedino Ćosić ujedinio mišljenja pojedinaca na oba foruma. Svi se naprosto slažu da ga Nermin pogrešno koristi. Ko zna možda on i uspije sa tim forsiranjem al ne pročitah da za sada neko to odobrava jer nam ozbiljno utiče na igru. Naravno da to nije jedina primjedba. Pa šta je onda problem uputiti kritiku na njegov rad. On nahvali rad momčadi u reprezentativoj pauzi kad ono u subotu uvečer polumrtva ekipa. Al eto na kraju dobismo pa opet stvari pod tepih.
Ne mogu se sloziti ali postujem tvoj odgovor i misljenje.santakuruz je napisao/la: ↑uto okt 24, 2023 2:16 pmVidi, evo konkretno za mene, ja nisam zaljubljen u Basica ili bilo kojeg drugog trenera. Ja bih nekako da ljudi shvate da nama puno stvari ne funkcionise i da smo zbog toga u ovako losoj situaciji a nazalost nista od toga se ne moze popraviti smjenom trenera. Mi mozemo promijeniti trenera i dobiti neki pozitivni sok (mozda) mjesec-dva ali opet cemo se vratiti na isto. Imamo li dobar skauting? Nemamo. Imamo li funkcionalnu omladinsku skolu? Nemamo. Imamo li zatvorenu finansijsku konstrukciju koja garantuje izdvajanja za pojacanja? Nemamo. Imamo li jake operativce u klubu koji se mogu oduprijeti vanjskim uticajima, osigurati zastitu u savezu? Nisam siguran. Imamo li kvalitetan igracki kadar? Nemamo. Kako ce onda promjena trenera nesto postici? Basic je realno pokazao neke naznake na osnovu kojih mozes reci da nesto zna. Sad mu je potreban kontinuitet rada i podrska u smislu ovih gore nabrojanih stvari. Ako mu to ne mozes obezbijediti i dovedes novog trenera kojem to isto neces obezbijediti, nista nisi dobio. A kroz kontinuitet rada sa istim trenerom mozda nesto uspijes izmajmunisati.cikazubo je napisao/la:Da bi se neko istrpio treba da postoji razlog za takav poduhvat, vi poredite Basica nekada amatera igraca i trenera Travnika, Metalegea i Radomlja u kojima je dobio otkaz te nekadasnjeg pomocnika u Angoli sa jednim Jakirovicem, covjekom koji je bio ozbiljan profi fudbaler, koji je radio u HNLu i Mariboru prije nego ce doci u Zrinjski.
Al nije prvi put da se zaljubite u trenera koji puno prica.
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Iskreno dosta ovih pressica ne gledam jer me ne zanimaju, osim ako je neki igrac u pitanju npr sta se desilo sa Stilicem zadnju tekmu, jer ne moze mi nesto reci sto ne gledam uzivo vec, ali mi kao da smo navikli na ne znam sta pa nam ovo ne valja. Zivo me zanima ko bi ga u ovom trenutku zamijenio, a da je bolji hajmo reci?cikazubo je napisao/la: ↑sri okt 25, 2023 12:03 amNe mogu se sloziti ali postujem tvoj odgovor i misljenje.santakuruz je napisao/la: ↑uto okt 24, 2023 2:16 pmVidi, evo konkretno za mene, ja nisam zaljubljen u Basica ili bilo kojeg drugog trenera. Ja bih nekako da ljudi shvate da nama puno stvari ne funkcionise i da smo zbog toga u ovako losoj situaciji a nazalost nista od toga se ne moze popraviti smjenom trenera. Mi mozemo promijeniti trenera i dobiti neki pozitivni sok (mozda) mjesec-dva ali opet cemo se vratiti na isto. Imamo li dobar skauting? Nemamo. Imamo li funkcionalnu omladinsku skolu? Nemamo. Imamo li zatvorenu finansijsku konstrukciju koja garantuje izdvajanja za pojacanja? Nemamo. Imamo li jake operativce u klubu koji se mogu oduprijeti vanjskim uticajima, osigurati zastitu u savezu? Nisam siguran. Imamo li kvalitetan igracki kadar? Nemamo. Kako ce onda promjena trenera nesto postici? Basic je realno pokazao neke naznake na osnovu kojih mozes reci da nesto zna. Sad mu je potreban kontinuitet rada i podrska u smislu ovih gore nabrojanih stvari. Ako mu to ne mozes obezbijediti i dovedes novog trenera kojem to isto neces obezbijediti, nista nisi dobio. A kroz kontinuitet rada sa istim trenerom mozda nesto uspijes izmajmunisati.cikazubo je napisao/la:Da bi se neko istrpio treba da postoji razlog za takav poduhvat, vi poredite Basica nekada amatera igraca i trenera Travnika, Metalegea i Radomlja u kojima je dobio otkaz te nekadasnjeg pomocnika u Angoli sa jednim Jakirovicem, covjekom koji je bio ozbiljan profi fudbaler, koji je radio u HNLu i Mariboru prije nego ce doci u Zrinjski.
Ja smatram da Basic ne izvlaci ni blizu maksimuma iz ove ekipe, da sanjari, da gura nesto sto ne ide sa ovakvom vrstom igraca, da gubi svlacionicu i da takav rad u konacnici ne vodi nicemu dobrom.
Roster i uslovi generalno u kojim radi su daleko bolji nego se pokusava predstaviti.
Prije Evrope nije donio nikakav napredak ni takticki ni bodovni. U Evropi je to bio savrsen posao zakljucno sa utakmicom protiv Borca, od tog momenta do danas smo u konstantnoj stagnaciji, nema ekipe koja nam ne moze dati go na Grbavici i koja nas ne moze dobit na strani, totalna nestabilnost, ranjivost i disbalans u svim linijama, kao i takticka naivnost protiv ovih jacih. Stagnacija ce se i nastaviti a raspad svlacionice tek slijedi, zivi bili pa vidjeli.
Nije ovdje samo Basic kriv, naravno da ogromnu krivicu nosi lazov Bekric kao i rukovodstvo, ali tema Basic posebno iritira zbog kolicine zastitnika koji vole njegove presice i floslule.
U tvom postu je puno receno. Gubljenje svlacionice se desavalo i svim trenerima izmedju mandata Amara Osima. Ne moze me niko ubijediti da to opet nije slucaj, da se ne radi o rovarenju izvana koje je doslo nakon odlicnih euro nastupa i pobjede protiv Borca. A znamo svi da je preko igraca ipak najlakse razoriti atmosferu i malo pomalo uzdrmati klub.cikazubo je napisao/la:Ne mogu se sloziti ali postujem tvoj odgovor i misljenje.santakuruz je napisao/la: ↑uto okt 24, 2023 2:16 pmVidi, evo konkretno za mene, ja nisam zaljubljen u Basica ili bilo kojeg drugog trenera. Ja bih nekako da ljudi shvate da nama puno stvari ne funkcionise i da smo zbog toga u ovako losoj situaciji a nazalost nista od toga se ne moze popraviti smjenom trenera. Mi mozemo promijeniti trenera i dobiti neki pozitivni sok (mozda) mjesec-dva ali opet cemo se vratiti na isto. Imamo li dobar skauting? Nemamo. Imamo li funkcionalnu omladinsku skolu? Nemamo. Imamo li zatvorenu finansijsku konstrukciju koja garantuje izdvajanja za pojacanja? Nemamo. Imamo li jake operativce u klubu koji se mogu oduprijeti vanjskim uticajima, osigurati zastitu u savezu? Nisam siguran. Imamo li kvalitetan igracki kadar? Nemamo. Kako ce onda promjena trenera nesto postici? Basic je realno pokazao neke naznake na osnovu kojih mozes reci da nesto zna. Sad mu je potreban kontinuitet rada i podrska u smislu ovih gore nabrojanih stvari. Ako mu to ne mozes obezbijediti i dovedes novog trenera kojem to isto neces obezbijediti, nista nisi dobio. A kroz kontinuitet rada sa istim trenerom mozda nesto uspijes izmajmunisati.cikazubo je napisao/la:Da bi se neko istrpio treba da postoji razlog za takav poduhvat, vi poredite Basica nekada amatera igraca i trenera Travnika, Metalegea i Radomlja u kojima je dobio otkaz te nekadasnjeg pomocnika u Angoli sa jednim Jakirovicem, covjekom koji je bio ozbiljan profi fudbaler, koji je radio u HNLu i Mariboru prije nego ce doci u Zrinjski.
Ja smatram da Basic ne izvlaci ni blizu maksimuma iz ove ekipe, da sanjari, da gura nesto sto ne ide sa ovakvom vrstom igraca, da gubi svlacionicu i da takav rad u konacnici ne vodi nicemu dobrom.
Roster i uslovi generalno u kojim radi su daleko bolji nego se pokusava predstaviti.
Prije Evrope nije donio nikakav napredak ni takticki ni bodovni. U Evropi je to bio savrsen posao zakljucno sa utakmicom protiv Borca, od tog momenta do danas smo u konstantnoj stagnaciji, nema ekipe koja nam ne moze dati go na Grbavici i koja nas ne moze dobit na strani, totalna nestabilnost, ranjivost i disbalans u svim linijama, kao i takticka naivnost protiv ovih jacih. Stagnacija ce se i nastaviti a raspad svlacionice tek slijedi, zivi bili pa vidjeli.
Nije ovdje samo Basic kriv, naravno da ogromnu krivicu nosi lazov Bekric kao i rukovodstvo, ali tema Basic posebno iritira zbog kolicine zastitnika koji vole njegove presice i floslule.
Nije pojedinacni sport, ali kod nas su 2 igrača glavni krivci za sve. I to cak kad i ne igraju. Kako to onda ima logike ako nogomet nije pojedinacni sport. Cak najbolje to oslikava situacija koju si spomenuo s derbija.
Transfermarkt je opet vise mjerodavan u odredjivanju cijene igrača nego sportski analiticari sport1 foruma.Dzezvar je napisao/la: ↑uto okt 24, 2023 7:37 pmKladionicarski sajt....de se malo uozbiljite....SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑uto okt 24, 2023 6:22 pmMjerodavnije od sportskih analiticara sport1 foruma
Isto kao sto je i transfermarkt mjerodavan oko cijene igraca....
Nije ovo problem u viđenju fudbala ljudi nego je naš mentalitet kar'na. Previše smo subjektivni, nikako objektivni.SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑sri okt 25, 2023 11:02 amNije pojedinacni sport, ali kod nas su 2 igrača glavni krivci za sve. I to cak kad i ne igraju. Kako to onda ima logike ako nogomet nije pojedinacni sport. Cak najbolje to oslikava situacija koju si spomenuo s derbija.
Najveci hejt dobija igrač koji je po svemu nas najbolji igrac. A pojedini koji ne nastupaju kako treba prolaze bez ikakve kritike. Najbolji primjer je Ovcina ili Krpic ili bilo ko iz odbrane.
Ovcina iz Evrope je pojačanje, Ovcina trenutni je katastrofa. I to prolazi ispod radara jer? Jer Mekic ne zna to i to, i jer je Rustemovic pitar.
Ok svi su ispod ocekivanog to je istina. Sto se kritikuju 3 igraca onda?
S velikom vecinom posta se slažem. Dodao bih da je Rustemovic okej s Mekicem u tandemu. Jer Mekic tad vecinu puta iznosi loptu, a Rustemovic je miran na lopti, pravi faul kad treba i slao je par dugih lopti koje su sve prosle.Ludvig Leple je napisao/la: ↑sri okt 25, 2023 11:35 amNije ovo problem u viđenju fudbala ljudi nego je naš mentalitet kar'na. Previše smo subjektivni, nikako objektivni.SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑sri okt 25, 2023 11:02 amNije pojedinacni sport, ali kod nas su 2 igrača glavni krivci za sve. I to cak kad i ne igraju. Kako to onda ima logike ako nogomet nije pojedinacni sport. Cak najbolje to oslikava situacija koju si spomenuo s derbija.
Najveci hejt dobija igrač koji je po svemu nas najbolji igrac. A pojedini koji ne nastupaju kako treba prolaze bez ikakve kritike. Najbolji primjer je Ovcina ili Krpic ili bilo ko iz odbrane.
Ovcina iz Evrope je pojačanje, Ovcina trenutni je katastrofa. I to prolazi ispod radara jer? Jer Mekic ne zna to i to, i jer je Rustemovic pitar.
Evo sad da pitamo sve članove foruma zbog čega Mekića ne karakterišu kao trenutno najboljeg igrača FKŽ, njih 90% će reći zato što je nosio bordo duksericu na utakmici FK Torpeda. Ne gledamo širu sliku, nikada nećemo reći jest jbo majku loše sam procijenio ili pogriješio sam, a tom prilikom moram da kažem da je član foruma Miroslav Kružik bio u pravu za moj komentar za Stefana Denkovića i njegove godine. Jbg, meni se čini mnogo življi i mlađi od Gasala pa me ponese pjesma malo...
Mene ne insteresuje što Mekić nosi bordo duksericu sve dok igra na 100% svojih mogućnosti. Primjetno je da on ne može doći do izražaja kad je u sastavu Štilić, jer svaka lopta se gura Štiliću, a on je uz Drlju naš najveći potrošač lopti u prazno, što bi Velid Spaho rekao jako i nikome.
Evo ja lično nemam ništa protiv Rustemovića, ali kod njega me ubi ona sporoća prilikom primanja lopte i pasa prema naprijed. Njegova igra se svodi na vraćanje lopte štoperima od kojih se očekuje da organizuju napad. Baš smo kolega i ja protiv Zvijezde izbrojali mislim u prvom poluvremenu cca 20 pasova prema nazad i možda par prema naprijed. Meni to govori da on nema hrabrosti da povuče loptu i aktivno učestvuje u igri.
Ja još uvijek ne mogu da shvatim da nama više od pola igrača ne zna primiti loptu, a da daju tačan pas je špansko selo za njih.
Nermine, stavi Al Jabera da igra!
Ja ovako razmišljam, od nekih igrača zaista nemam nikakva očekivanja. Dok recimo Mekić, Amoa, Coca, Štila, Krpa...od njih očekujen "nešto" i kad to ne pruže onda mi zasmeta.SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑sri okt 25, 2023 11:38 amOk svi su ispod ocekivanog to je istina. Sto se kritikuju 3 igraca onda?
Izvini brate, ali ako pocnes prethodni post s "**** pasove, asistencije, golove" nije ispratio igraca jednom. Nema potrebe za daljnjom diskusijom. Lp.