Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Jacksparrow
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 23, 2023 8:34 pm

Pa svaki naredni kiks pljuvaci ce biti sve glasniji i glasniji
FCŽ

Jacksparrow
Kontakt:

pon okt 23, 2023 9:25 pm

Joj jedino je hajduk gori od nas... isti kalup ljudi i kod njih samo instant rezultati nikoga nikada istrpiti i slicno
FCŽ

kokoška
Kontakt:

pon okt 23, 2023 9:41 pm

Adzemi, Mulalici, Kamatarevici i ostale legende su zavrsile karijeru na Grbavici, podrska Basicu i upravi.

storm_raider
Kontakt:

pon okt 23, 2023 9:49 pm

kokoška je napisao/la:
Adzemi, Mulalici, Kamatarevici i ostale legende su zavrsile karijeru na Grbavici, podrska Basicu i upravi.
Nemoj Adzema u tu grupu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Valter
Kontakt:

pon okt 23, 2023 10:07 pm

kokoška je napisao/la:
Kakve veze ima podrška Bašiću sa ovom trojicom, Slažem se da bi bilo dobro da je njihova karijera u klubu završena. Dobro došli na tribine.
Ali Bašić treba zaslužiti podršku na terenu, previše je vadione na kvalitet igrača. Zato dobar trener to treba podići na višu razinu, Pokojni Ivica Osim bi sa ovim igračima uzeo prvenstvo u ovakoj ligi. Niko od njega ne traži da bude Ivica, al teško se vidi bilo kakav napredak. Al eto ima vremena do kraja polusezone da pokaže da ovo može i mora bolje, Vakat je Nermine.
Naravno puna podrška upravi.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

salle86
Kontakt:

pon okt 23, 2023 10:47 pm

Kad se malo glava ohladi, opet kontam nije lahko biti ni SSŠ ni SD kluba kakav je Željo. Pa ni sjediti "u fotelji" bila skupštinska ili neka jača.
Vazda omča oko vrata, dugovi, dugovi, dugovi...
Nije da branim Bekrića ali fakat jeste teško, mora se priznati, pronaći igrača koji iste pa i više para može dobiti u svakom klubu u ligi. Ta šuplja "Željo je ime, otimaju se igrači da dođu" ne znam zaista koliko pije vode u situaciji kad svi ti igrači žive od ovog posla, i svakako će tu biti sezonu, dvije i gledati da se ispale dalje.
Naravno to ga i ne amnestira od toga da je prelazni rok zaista čudno odrađen, fali igrača na nekim pozicijama i nema ko da igra, pa onda Nermin htio ne htio mora ubacivati Drlju, Gasala, Turanjanina, Bibera, pa i Rustemovića i tako dalje i tako bliže..a znaš opet da od njih nema neke koristi i realno ne možeš nešto ni ubosti koga god da staviš jer je to sve isti (ne)kvalitet gdje jedino može presudno biti ako su taj daj ustali na desnu nogu pa imaju bljesak. Pa se zato onda desi da jedan meč igrač bude najbolji, već slijedeći je najgori pojedinac, da nema konstante...

U moru svih ovih pokušaja pronalaska opravdanja svima i svakome u klubu, mene najviše boli što se promijenilo more trenera, a na kraju gotovo da ni jedan ne vidi ovo najosnovnije što se sa tribine može vidjeti. Neko bi pomislio da mi navijači glumimo stručnjake bez pokrića, ali fakat ja ne znam, a volio bih da mi neko ovo demantuje ili potvrdi, da vidim Jel fakat to tako ili je do mene...nama je ogroman znači problem kad protivnik krene u napad. Jednostavno nemaš igrača koji će presjeći loptu prije nego što ona pređe centar, na bilo koji način dozvoljen ili nedozvoljen.
Znači treba nam vezni igrač zadatka, Mekić to nije i on treba da gradi napade i da mu je to osnovni posao. Ali kako mi većinom igramo 451 znači pored njega mi imamo još 2 "vezna" koje ja koliko god pokušavao da shvatim, ne mogu skontati kakva je njihova uloga u ekipi. Jer jedino što rade je da odmah se rješavaju lopte i dodaju je prvom do sebe. Znači nama treba jedan ili dva takva igrača od zadatka koji neće dati protivniku kao do sad što nam je običaj, da se lagano došeta od svog kaznenog do našeg. Rustemović, Turanjanin, Biber, pa i Ćosić znači igraju te pozicije, i ja bih da sam kojim slučajem na mjestu Nermina njima dao isključivo te zadatke da zaustavljaju napade kako znaju i umiju, po cijenu i kartona i čega sve ne, pa nek igraju u rotaciji svako malo, ali mora se pokazati želja da se odbraniš što prije, umjesto da puštaš štopere i golmana na vjetrometinu da sami rade taj posao pa onda i oni ispadaju često lošiji nego što jesu realno.
To je prva stvar.
Druga stvar naši napadi. Kod nas napad svaki ide na postavljenu protivničku odbranu. Ok nisu to brzi igrači ali ruku na srce nije ni sa druge strane Marselo, Alaba i sl pa da ne možeš. Kao to izbjeći ? Umjesto lopte u noge dok naš igrač stoji, ja bih forsisao loptu u prostor / u for, po svaku cijenu. Bolje takva 3 napada imati po poluvremenu, nego 10 u noge pa onda povuci potegni.
I treća stvar, Krpić što manje prekršaja u napadu, bespotrebnih. Ok borbenost i sve to, shvatam ja to, ali nije borbenost kad kasniš na loptu ili nebitno možda je i pas ili centaršut loš, ali nema zaista potrebe da pravi prekršaj na već izgubljenu loptu i tako pušta(mo) protivnika da vrati loptu kroz prekid umjesto kroz igru gdje postoji realno makar 30% šansi da će štoper pogrešno reagovati.

Zaista ja bih volio eto te 3 stvari da vidim kod nas, mislim fakat da to nije ni puno ni teško, i da to itekako kod nas škripi a može se popraviti vrlo brzo i lahko.
Za početak
Zadnja izmjena: salle86, dana/u pon okt 23, 2023 10:52 pm, ukupno mijenjano 3 puta.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

santakuruz
Kontakt:

pon okt 23, 2023 10:51 pm

Valter je napisao/la:
kokoška je napisao/la:
Kakve veze ima podrška Bašiću sa ovom trojicom, Slažem se da bi bilo dobro da je njihova karijera u klubu završena. Dobro došli na tribine.
Ali Bašić treba zaslužiti podršku na terenu, previše je vadione na kvalitet igrača. Zato dobar trener to treba podići na višu razinu, Pokojni Ivica Osim bi sa ovim igračima uzeo prvenstvo u ovakoj ligi. Niko od njega ne traži da bude Ivica, al teško se vidi bilo kakav napredak. Al eto ima vremena do kraja polusezone da pokaže da ovo može i mora bolje, Vakat je Nermine.
Upravo zbog ovakvih, totalno neutemeljenih tvrdnji mi imamo velik broj pljuvaca i psovaca. Imamo hrpu navijaca koji ne znaju nabrojati cijelu ekipu ali znaju da bi sa ovakvim igrackim kadrom neki drugi trener osvojio prvenstvo. Ovu ekipu da vode Ivica Osim, Mourinho i Hitzfield zajedno, mi bi imali mozda 3-4 boda vise od ovog sad. Pa Igman je jaci od nas na barem 6 pozicija i mi bi neki rezultat. Pa nama pola ekipe ima problema sa osnovnim tehnickim stvarima, prijem, centarsut, sut, pas iz prve, duga lopta i mi nesto palumudimo.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

salle86
Kontakt:

pon okt 23, 2023 10:56 pm

santakuruz je napisao/la:
Valter je napisao/la:
kokoška je napisao/la:
Upravo zbog ovakvih, totalno neutemeljenih tvrdnji mi imamo velik broj pljuvaca i psovaca. Imamo hrpu navijaca koji ne znaju nabrojati cijelu ekipu ali znaju da bi sa ovakvim igrackim kadrom neki drugi trener osvojio prvenstvo. Ovu ekipu da vode Ivica Osim, Mourinho i Hitzfield zajedno, mi bi imali mozda 3-4 boda vise od ovog sad. Pa Igman je jaci od nas na barem 6 pozicija i mi bi neki rezultat. Pa nama pola ekipe ima problema sa osnovnim tehnickim stvarima, prijem, centarsut, sut, pas iz prve, duga lopta i mi nesto palumudimo.

A vidi druže, ok složio bih se ja sa tobom. Kad gledamo samo Želju ne možeš se čudom načuditi nekim reakcijama igrača.
Ali treba gledati širu sliku, liga je otprilike i blago rečeno teška karina, i nema mnogo kvalitetnih pojedinaca već je sve u 5 deka.
A ne može biti eto da mi 10 godina dovodimo sve retarde koji ne znaju osnovne stvari.
Malo je i do struke, malo do igrača, malo do pritiska sa tribina, do love, do terena, do čega sve ne.
Naš je veliki problem što svi na svim poljima daju neki svojoj minimum i to je to. A za bolje od ovoga mora se ipak malo više oznojiti...da krenem prvo evo od sebe kao navijača, pa dalje
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

storm_raider
Kontakt:

uto okt 24, 2023 9:01 am

Valter je napisao/la:
kokoška je napisao/la:
Mnogi zaboravljaju da smo pokojnog Ivicu, najboljeg trenera koji je hodao ovim prostorima, morali istrpiti. Neka druga vremena su bila, danas se sve hoce i odmah. Pa i taj Zrinjski je pored sveg novca i vrhunskih igraca za ovu ligu istrpio Jakirevica. Daleko je Basic od Ivice, to znamo svi, ali raduje da podrzavamo. Pljuvaca ce uvijek biti, samo su im internet platforme omogucile uticaj.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Ludvig Leple
Kontakt:

uto okt 24, 2023 9:07 am

salle86 je napisao/la:
Valter je napisao/la:

A vidi druže, ok složio bih se ja sa tobom. Kad gledamo samo Želju ne možeš se čudom načuditi nekim reakcijama igrača.
Ali treba gledati širu sliku, liga je otprilike i blago rečeno teška karina, i nema mnogo kvalitetnih pojedinaca već je sve u 5 deka.
A ne može biti eto da mi 10 godina dovodimo sve retarde koji ne znaju osnovne stvari.
Malo je i do struke, malo do igrača, malo do pritiska sa tribina, do love, do terena, do čega sve ne.
Naš je veliki problem što svi na svim poljima daju neki svojoj minimum i to je to. A za bolje od ovoga mora se ipak malo više oznojiti...da krenem prvo evo od sebe kao navijača, pa dalje
@santakruz i @salle86 odlično ste ovo posložili, dijelim mišljenje. Evo ja trunim i mislim da sam u pravu 100% da je Bekrić trebao sa Badžakom sjesti i dogovoriti prelazak Denkovića kod nas, daj mu procenat od nekog budućeg transfera, a ovaj momak ima potencijala i to kakvog. Dalje, Bekrić je iz nekog razloga odbio Tonija Jovića da igra kod nas za 2.500KM, a valjao bi nam na drugom krilu. Ima igrača po federalnoj ligi, ali da bi nešto uspjeli nafatati mora se i hodati i skautirati, a ne čekati da ti menadžeri nude polovnjake. U Slobodi je npr. onaj ubica Hadžanović, raznese brat, udara, stiže, gura, ubio se za razbijača iza Al Jabera, Mekića i još jedno veznjaka.

salle86
Kontakt:

uto okt 24, 2023 9:15 am

Ludvig Leple je napisao/la:
Ima igrača po federalnoj ligi, ali da bi nešto uspjeli nafatati mora se i hodati i skautirati, a ne čekati da ti menadžeri nude polovnjake.
I ovo 100%
Neće ti niko sigurno dovesti dobrog igrača za džabe, i to prvom tebi ga ponuditi. A ti samo da sjediš i čekaš takve.
Ako već nemaš, a priča nam je da nemamo love onda moraš kopati "duboko" da iskopaš nešto što valja za manje love
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

cikazubo
Kontakt:

uto okt 24, 2023 9:45 am

Basic je i prije Zelje zavrsio karijeru al eto mi smo merhamet, a pljuvacemo svoje.

Sheldon
Kontakt:

uto okt 24, 2023 10:23 am

Ludvig Leple je napisao/la:
salle86 je napisao/la:

@santakruz i @salle86 odlično ste ovo posložili, dijelim mišljenje. Evo ja trunim i mislim da sam u pravu 100% da je Bekrić trebao sa Badžakom sjesti i dogovoriti prelazak Denkovića kod nas, daj mu procenat od nekog budućeg transfera, a ovaj momak ima potencijala i to kakvog. Dalje, Bekrić je iz nekog razloga odbio Tonija Jovića da igra kod nas za 2.500KM, a valjao bi nam na drugom krilu. Ima igrača po federalnoj ligi, ali da bi nešto uspjeli nafatati mora se i hodati i skautirati, a ne čekati da ti menadžeri nude polovnjake. U Slobodi je npr. onaj ubica Hadžanović, raznese brat, udara, stiže, gura, ubio se za razbijača iza Al Jabera, Mekića i još jedno veznjaka.
O kakvom potencijalu i buducem transferu Denkovica pricamo, momak/covjek ima 32 godine!? Ono sto ima u Konjicu je kao nama Zec u vakat pa eto razmisli bi li dosao i bismo li mu mi mogli ponuditi toliko.

Boljevic je igracina za Jovica. Slazem se da nam treba jaci skauting.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

kb80
Kontakt:

uto okt 24, 2023 11:24 am

storm_raider je napisao/la:
uto okt 24, 2023 9:01 am
Valter je napisao/la:
kokoška je napisao/la:
Mnogi zaboravljaju da smo pokojnog Ivicu, najboljeg trenera koji je hodao ovim prostorima, morali istrpiti. Neka druga vremena su bila, danas se sve hoce i odmah. Pa i taj Zrinjski je pored sveg novca i vrhunskih igraca za ovu ligu istrpio Jakirevica. Daleko je Basic od Ivice, to znamo svi, ali raduje da podrzavamo. Pljuvaca ce uvijek biti, samo su im internet platforme omogucile uticaj.
:palacgore:
Jbg znam da je neuporedivo, ali Fergusona su htjeli otjerati poslije mislim par sezona, ako ne i tri, pa im ostade covjek svi znamo koliko.
Nista, ali nista mi nemamo od konstantnog mjenjanja trenera i to još bez postavljenog sistema koji funkcioniše.
Mislim da je ovo idealna prilika da se postave stvari kako treba.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

SamoNapad
Kontakt:

uto okt 24, 2023 12:45 pm

Općenito precijenjena je uloga trenera ,to nisu ljudi koji od nikakvih igrača prave vrhunske . Pogledaj našu prošlu sezonu igrali smo na kvalitet Santosa ,Štile i Hodžića .
Sad ove dvojice nema ,Štila je više povrijeđen i tu smo gdje smo.
Sarajevo sa Varešanovićem ili Rožmanom isto ce biti dok god imaju kvalitetnije igrače. Mi sutra da promijenimo trenera a ostavimo igrače efekat se nece mijenjati tako da nikad nije bilo bolje vrijeme nego sad da krenemo praviti neki sistem.

cikazubo
Kontakt:

uto okt 24, 2023 1:02 pm

Da bi se neko istrpio treba da postoji razlog za takav poduhvat, vi poredite Basica nekada amatera igraca i trenera Travnika, Metalegea i Radomlja u kojima je dobio otkaz te nekadasnjeg pomocnika u Angoli sa jednim Jakirovicem, covjekom koji je bio ozbiljan profi fudbaler, koji je radio u HNLu i Mariboru prije nego ce doci u Zrinjski.

Al nije prvi put da se zaljubite u trenera koji puno prica.

kb80
Kontakt:

uto okt 24, 2023 1:37 pm

cikazubo je napisao/la:
Da bi se neko istrpio treba da postoji razlog za takav poduhvat, vi poredite Basica nekada amatera igraca i trenera Travnika, Metalegea i Radomlja u kojima je dobio otkaz te nekadasnjeg pomocnika u Angoli sa jednim Jakirovicem, covjekom koji je bio ozbiljan profi fudbaler, koji je radio u HNLu i Mariboru prije nego ce doci u Zrinjski.

Malo ti je to bezobrazno, ali hajde...
Dovodimo igrače za kikiriki, u odnosu na druge klubove naravno, pa tako i trenera.
Volio bih da možemo dovesti stručnog trenera koji je trenirao školovane i iskusne igrače, pa da ovim našim zada trening i da se čovjek sj..be gdje je došao, jer nisu sposobni, pa da kaže s čim raspolaže. Mislim da se trebamo polako dizati kako u otpisu dugova, tako i u igračkom i trenerskom kadru. Balans da imamo, a ne ho-ruk, to je opet moje mišljenje.

rodrigo87
Kontakt:

uto okt 24, 2023 1:40 pm

cikazubo je napisao/la:

Koga predlazes kao zamjenu?

Dzezvar
Kontakt:

uto okt 24, 2023 2:09 pm

rodrigo87 je napisao/la:
uto okt 24, 2023 1:40 pm
cikazubo je napisao/la:

Koga predlazes kao zamjenu?
Branislav Krunic
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

santakuruz
Kontakt:

uto okt 24, 2023 2:16 pm

cikazubo je napisao/la:Da bi se neko istrpio treba da postoji razlog za takav poduhvat, vi poredite Basica nekada amatera igraca i trenera Travnika, Metalegea i Radomlja u kojima je dobio otkaz te nekadasnjeg pomocnika u Angoli sa jednim Jakirovicem, covjekom koji je bio ozbiljan profi fudbaler, koji je radio u HNLu i Mariboru prije nego ce doci u Zrinjski.

Vidi, evo konkretno za mene, ja nisam zaljubljen u Basica ili bilo kojeg drugog trenera. Ja bih nekako da ljudi shvate da nama puno stvari ne funkcionise i da smo zbog toga u ovako losoj situaciji a nazalost nista od toga se ne moze popraviti smjenom trenera. Mi mozemo promijeniti trenera i dobiti neki pozitivni sok (mozda) mjesec-dva ali opet cemo se vratiti na isto. Imamo li dobar skauting? Nemamo. Imamo li funkcionalnu omladinsku skolu? Nemamo. Imamo li zatvorenu finansijsku konstrukciju koja garantuje izdvajanja za pojacanja? Nemamo. Imamo li jake operativce u klubu koji se mogu oduprijeti vanjskim uticajima, osigurati zastitu u savezu? Nisam siguran. Imamo li kvalitetan igracki kadar? Nemamo. Kako ce onda promjena trenera nesto postici? Basic je realno pokazao neke naznake na osnovu kojih mozes reci da nesto zna. Sad mu je potreban kontinuitet rada i podrska u smislu ovih gore nabrojanih stvari. Ako mu to ne mozes obezbijediti i dovedes novog trenera kojem to isto neces obezbijediti, nista nisi dobio. A kroz kontinuitet rada sa istim trenerom mozda nesto uspijes izmajmunisati.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 40 gostiju.

Prijava