Fakat pojedini pretjeruju, igra uopšte nije bila loša. Nije bila perfektna, al sigurno nije bila loša kako neki hoće da predstave. Stvorili smo sasvim dovoljno prilika i zicera da ih rutiniramo i ponizimo, da smo samo dio prilika iskoristili pričalo bi se o rutinskoj pobjedi. Pa sam Amoah je promašio 2-3 mrtva zicera uz pogođenu prečku. Drljo 1 na 1 sa golmanom opet ne pogađa, vidjeli smo jučer kako Mašović iz iste situacije rutinski pogađa protiv Veleža. Drljo na prijateljskoj ne zna pogodit kad izađe sam na golmana, što smo vidjeli protiv Zrinjskog. Gasalu sam Amoah u kaznenom stoji, on loptu šalje na sjever. Ljudi nam dva puta šutnuli po golu, jednom sa distance, drugi put kad je Drljo pustio onog Veličkovića da se prošeta pored njega do gola. Rustemović sasvim solidnu utakmicu odigrao, al jok hajmo ga pljuvat, šta će on, pitar. Drina isto dobru utakmicu odigrao. Drago mi je zbog malog Šabića što je debitovao.
Kad smo mi to nekog rutinski pobjedili, pa se neki ibrete? Zadnji put možda baš Zvijezdu 2019. godine. Botovi pljuju Bašića što ih rutinski nismo dobili kao da smo prije njega sve rutinski završavali. Čovjek tu tek 6 mjeseci, jedne pripreme sa ekipom prošao, uz katastrofalan prelazni rok. Sportski direktor izađe i javno, otvoreno i direktno kaže da GOŠK daje veće plate od nas, kaže da igrač u jebenoj Slogi ima platu o kojoj mi možemo samo sanjati. I mi kao nešto bolji od njih, mi smo Željo ovo, ono, ne smiješ izgubiti od njih. Trener isto kaže da koga god smo nazvali od igrača, nikad nam se više nije javio, da smo nudili plate na nivou prve lige Federacije. I onda sa takvom, jedva sklepanom i totalno neizbalansiranom ekipom neko ima obraza da mu nešto prigovori, da mu nameće borbu za Evropu i tjera ga. Kud ćeš dalje kad i novinari vide da je totalno promašen prelazni rok i da nam je ekipa katastrofa. Trebao bi možda malo više biti poput kuhara i kamatara i da poslije svakog kiksa baci igrače pod autobus, umjesto što ih brani. Što neko neki dan napisa, tačno mi je žao čovjeka. U ekipi ima igrače koji osnovne stvari ne znaju, al bukvalno osnovne stvari. Ima "profesionalnog" fudbalera od 28 godina, koji loptu primiti ne zna. Halo, LOPTU NE ZNA DA PRIMI, to se u pjetlićima uči. Ima igrače koji ne znaju kako treba šut uputiti, ne znaju aut izvesti itd.. Pa valjda trener prvog tima treba da ima gotove igrače, spremne za profesionalni fudbal, a ne da ih uči pravilnom šutu, pasu, prijemu lopte, izvođenju auta, o čemu pričamo ljudi?! Ima bekove od kojih niti jedan ne zna uputiti bar pristojan centaršut, sa 40 metara centriraju, a igrač im i ne izlazi u presing. Kao zamjena za najbolje krilo lige doveden mu je igrač iz treće lige, i to preko probe jer je bio jedino krilo koje se pojavilo na probi. Kao zamjena za najboljeg zadnjeg veznog lige mu je doveden igrač koji je cijelu sezonu bio zakucan za klupu u klubu koji se borio za goli život i koji je opstanak izborio tek u zadnjem kolu. Kao pojačanje mu je za stopera doveden igrač iz Stupčanice.
Smanjite malo očekivanja, prva tri mjesta su svakako rezervisana, za četvrto ćemo se boriti vjerovatno. Nakon dobrih zimskih priprema i bar pristojnog prelaznog roka očekujem puno bolje igre na proljeće.