Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Maestro_1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto okt 24, 2023 2:27 pm

Fakat pojedini pretjeruju, igra uopšte nije bila loša. Nije bila perfektna, al sigurno nije bila loša kako neki hoće da predstave. Stvorili smo sasvim dovoljno prilika i zicera da ih rutiniramo i ponizimo, da smo samo dio prilika iskoristili pričalo bi se o rutinskoj pobjedi. Pa sam Amoah je promašio 2-3 mrtva zicera uz pogođenu prečku. Drljo 1 na 1 sa golmanom opet ne pogađa, vidjeli smo jučer kako Mašović iz iste situacije rutinski pogađa protiv Veleža. Drljo na prijateljskoj ne zna pogodit kad izađe sam na golmana, što smo vidjeli protiv Zrinjskog. Gasalu sam Amoah u kaznenom stoji, on loptu šalje na sjever. Ljudi nam dva puta šutnuli po golu, jednom sa distance, drugi put kad je Drljo pustio onog Veličkovića da se prošeta pored njega do gola. Rustemović sasvim solidnu utakmicu odigrao, al jok hajmo ga pljuvat, šta će on, pitar. Drina isto dobru utakmicu odigrao. Drago mi je zbog malog Šabića što je debitovao.
Kad smo mi to nekog rutinski pobjedili, pa se neki ibrete? Zadnji put možda baš Zvijezdu 2019. godine. Botovi pljuju Bašića što ih rutinski nismo dobili kao da smo prije njega sve rutinski završavali. Čovjek tu tek 6 mjeseci, jedne pripreme sa ekipom prošao, uz katastrofalan prelazni rok. Sportski direktor izađe i javno, otvoreno i direktno kaže da GOŠK daje veće plate od nas, kaže da igrač u jebenoj Slogi ima platu o kojoj mi možemo samo sanjati. I mi kao nešto bolji od njih, mi smo Željo ovo, ono, ne smiješ izgubiti od njih. Trener isto kaže da koga god smo nazvali od igrača, nikad nam se više nije javio, da smo nudili plate na nivou prve lige Federacije. I onda sa takvom, jedva sklepanom i totalno neizbalansiranom ekipom neko ima obraza da mu nešto prigovori, da mu nameće borbu za Evropu i tjera ga. Kud ćeš dalje kad i novinari vide da je totalno promašen prelazni rok i da nam je ekipa katastrofa. Trebao bi možda malo više biti poput kuhara i kamatara i da poslije svakog kiksa baci igrače pod autobus, umjesto što ih brani. Što neko neki dan napisa, tačno mi je žao čovjeka. U ekipi ima igrače koji osnovne stvari ne znaju, al bukvalno osnovne stvari. Ima "profesionalnog" fudbalera od 28 godina, koji loptu primiti ne zna. Halo, LOPTU NE ZNA DA PRIMI, to se u pjetlićima uči. Ima igrače koji ne znaju kako treba šut uputiti, ne znaju aut izvesti itd.. Pa valjda trener prvog tima treba da ima gotove igrače, spremne za profesionalni fudbal, a ne da ih uči pravilnom šutu, pasu, prijemu lopte, izvođenju auta, o čemu pričamo ljudi?! Ima bekove od kojih niti jedan ne zna uputiti bar pristojan centaršut, sa 40 metara centriraju, a igrač im i ne izlazi u presing. Kao zamjena za najbolje krilo lige doveden mu je igrač iz treće lige, i to preko probe jer je bio jedino krilo koje se pojavilo na probi. Kao zamjena za najboljeg zadnjeg veznog lige mu je doveden igrač koji je cijelu sezonu bio zakucan za klupu u klubu koji se borio za goli život i koji je opstanak izborio tek u zadnjem kolu. Kao pojačanje mu je za stopera doveden igrač iz Stupčanice.
Smanjite malo očekivanja, prva tri mjesta su svakako rezervisana, za četvrto ćemo se boriti vjerovatno. Nakon dobrih zimskih priprema i bar pristojnog prelaznog roka očekujem puno bolje igre na proljeće.

Zvaka72
Kontakt:

uto okt 24, 2023 2:43 pm

salle86 je napisao/la:
pon okt 23, 2023 10:47 pm
Kad se malo glava ohladi, opet kontam nije lahko biti ni SSŠ ni SD kluba kakav je Željo. Pa ni sjediti "u fotelji" bila skupštinska ili neka jača.
Vazda omča oko vrata, dugovi, dugovi, dugovi...
Nije da branim Bekrića ali fakat jeste teško, mora se priznati, pronaći igrača koji iste pa i više para može dobiti u svakom klubu u ligi. Ta šuplja "Željo je ime, otimaju se igrači da dođu" ne znam zaista koliko pije vode u situaciji kad svi ti igrači žive od ovog posla, i svakako će tu biti sezonu, dvije i gledati da se ispale dalje.
Naravno to ga i ne amnestira od toga da je prelazni rok zaista čudno odrađen, fali igrača na nekim pozicijama i nema ko da igra, pa onda Nermin htio ne htio mora ubacivati Drlju, Gasala, Turanjanina, Bibera, pa i Rustemovića i tako dalje i tako bliže..a znaš opet da od njih nema neke koristi i realno ne možeš nešto ni ubosti koga god da staviš jer je to sve isti (ne)kvalitet gdje jedino može presudno biti ako su taj daj ustali na desnu nogu pa imaju bljesak. Pa se zato onda desi da jedan meč igrač bude najbolji, već slijedeći je najgori pojedinac, da nema konstante...

U moru svih ovih pokušaja pronalaska opravdanja svima i svakome u klubu, mene najviše boli što se promijenilo more trenera, a na kraju gotovo da ni jedan ne vidi ovo najosnovnije što se sa tribine može vidjeti. Neko bi pomislio da mi navijači glumimo stručnjake bez pokrića, ali fakat ja ne znam, a volio bih da mi neko ovo demantuje ili potvrdi, da vidim Jel fakat to tako ili je do mene...nama je ogroman znači problem kad protivnik krene u napad. Jednostavno nemaš igrača koji će presjeći loptu prije nego što ona pređe centar, na bilo koji način dozvoljen ili nedozvoljen.
Znači treba nam vezni igrač zadatka, Mekić to nije i on treba da gradi napade i da mu je to osnovni posao. Ali kako mi većinom igramo 451 znači pored njega mi imamo još 2 "vezna" koje ja koliko god pokušavao da shvatim, ne mogu skontati kakva je njihova uloga u ekipi. Jer jedino što rade je da odmah se rješavaju lopte i dodaju je prvom do sebe. Znači nama treba jedan ili dva takva igrača od zadatka koji neće dati protivniku kao do sad što nam je običaj, da se lagano došeta od svog kaznenog do našeg. Rustemović, Turanjanin, Biber, pa i Ćosić znači igraju te pozicije, i ja bih da sam kojim slučajem na mjestu Nermina njima dao isključivo te zadatke da zaustavljaju napade kako znaju i umiju, po cijenu i kartona i čega sve ne, pa nek igraju u rotaciji svako malo, ali mora se pokazati želja da se odbraniš što prije, umjesto da puštaš štopere i golmana na vjetrometinu da sami rade taj posao pa onda i oni ispadaju često lošiji nego što jesu realno.
To je prva stvar.
Druga stvar naši napadi. Kod nas napad svaki ide na postavljenu protivničku odbranu. Ok nisu to brzi igrači ali ruku na srce nije ni sa druge strane Marselo, Alaba i sl pa da ne možeš. Kao to izbjeći ? Umjesto lopte u noge dok naš igrač stoji, ja bih forsisao loptu u prostor / u for, po svaku cijenu. Bolje takva 3 napada imati po poluvremenu, nego 10 u noge pa onda povuci potegni.
I treća stvar, Krpić što manje prekršaja u napadu, bespotrebnih. Ok borbenost i sve to, shvatam ja to, ali nije borbenost kad kasniš na loptu ili nebitno možda je i pas ili centaršut loš, ali nema zaista potrebe da pravi prekršaj na već izgubljenu loptu i tako pušta(mo) protivnika da vrati loptu kroz prekid umjesto kroz igru gdje postoji realno makar 30% šansi da će štoper pogrešno reagovati.

Zaista ja bih volio eto te 3 stvari da vidim kod nas, mislim fakat da to nije ni puno ni teško, i da to itekako kod nas škripi a može se popraviti vrlo brzo i lahko.
Za početak
Hahaha pa i ja to cijelo vrijeme govorim bukvalno igramo bez sredine i odbrana ispada kriva zbog golova a sredina uopće ne presjeca napade.
Isti slučaj i kad napadamo nemamo igrača sredine koji će zadržati,odbraniti i proslijediti loptu već samo prvom do sebe jedino Mekić koji ke skoro uvijek markiran.
Plava porodica me ubi u pojam.

ublehas
Kontakt:

uto okt 24, 2023 2:44 pm

Po meni je Bašić u ovoj priči sasvm nebitan.
Bitan je kontinuitet kojeg nikad nećem imati dok god budemo mjenjali trenere kao na traci. Ni mnogo bolji klubovi to sebi ne mogu dopustiti, a kamo li mi.
Ja sam u 99% slučajeva bio protiv promjene trenera i još uvijek sam.

kemo
Kontakt:

uto okt 24, 2023 3:00 pm

Dzezvar je napisao/la:
uto okt 24, 2023 2:09 pm
rodrigo87 je napisao/la:
uto okt 24, 2023 1:40 pm
cikazubo je napisao/la:
uto okt 24, 2023 1:02 pm
Da bi se neko istrpio treba da postoji razlog za takav poduhvat, vi poredite Basica nekada amatera igraca i trenera Travnika, Metalegea i Radomlja u kojima je dobio otkaz te nekadasnjeg pomocnika u Angoli sa jednim Jakirovicem, covjekom koji je bio ozbiljan profi fudbaler, koji je radio u HNLu i Mariboru prije nego ce doci u Zrinjski.

Al nije prvi put da se zaljubite u trenera koji puno prica.
Koga predlazes kao zamjenu?
Branislav Krunic
Ahahahahaha, nadam se da se salis...

Dzezvar
Kontakt:

uto okt 24, 2023 3:03 pm

kemo je napisao/la:
uto okt 24, 2023 3:00 pm
Dzezvar je napisao/la:
uto okt 24, 2023 2:09 pm
rodrigo87 je napisao/la:
uto okt 24, 2023 1:40 pm

Koga predlazes kao zamjenu?
Branislav Krunic
Ahahahahaha, nadam se da se salis...
A bumo videli...za sad na glas razmisljam..
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Maestro_1921
Kontakt:

uto okt 24, 2023 3:24 pm

cikazubo je napisao/la:
uto okt 24, 2023 9:45 am
Basic je i prije Zelje zavrsio karijeru al eto mi smo merhamet, a pljuvacemo svoje.
Ma šta kažeš, završio karijeru. 😂
Sigurno ga je zato Mirvić htio kod gurbeta dovesti, i to baš par mjeseci prije njegovog dolaska u Želju. Sve dogovoreno bilo, bordo sako već bio spreman, samo zvanično predstavljanje ostalo. Vjerovatno nije znao da je "završio karijeru" kako ti kažeš i eto pustio ga nama jer smo merhametlije. Onda je najednom Mirza upao, vjerovatno nakon dogovora u separeu jedne od sarajevskih kafana. :kafa:

Ludvig Leple
Kontakt:

uto okt 24, 2023 3:28 pm

Ako Uprava sad promijeni trenera onda što se mene lično tiče mogu i oni svi za njim.

Ako je ovo trener za nas svaka čast svima koji učestvuju u toj lakrdiji.

FK Zeljeznicar Banja Luka
Manager 23/24 (Jul 5, 2023) -
FK Leotar Trebinje
Manager 21/22 (Jun 23, 2021) 21/22 (Dec 13, 2021)
FK Borac Banja Luka
Manager 19/20 (Jun 9, 2019) 19/20 (Mar 5, 2020)
FK Krupa na Vrbasu
Manager 18/19 (Jun 11, 2018) 18/19 (Oct 8, 2018)

Meha87
Kontakt:

uto okt 24, 2023 3:31 pm

Ima zanimljivih trenera poput Akrapovica, Custovica, Musemica al ista stvar kao i sa igrackim kadrom sumnjam da ih se moze priuštiti. Jeftiniji a bolji od basica tesko da se moze naci

Meha87
Kontakt:

uto okt 24, 2023 3:54 pm

Kako ja citao na forumu da nista ne valja i da treba odmah raskinuti ugovor sa njim

Valter
Kontakt:

uto okt 24, 2023 3:58 pm

Nekako mi neke stvari na ovom forumu nisu jasne. Da li se zbog nekog kontinuiteta ne smije napisati da Bašić (osim kvaliteta igrača) ima i neke druge greške u svom radu. Evo i ja sam za to da neke stvari malo i istrpimo. I neka još Nermina pogotrovo što u ovakvoj situacija ko zna koga možemo dovesti. Ali zar se ne smije reči neka kritika na njegov rad a da se to ne nazove pljuvanjem. U zadnjih devet utakmica ima sedam poraza, Ima dvije pobjede, jednu u 94 minuti i ovu protiv Zvijezde, ali proti Zvijezde iz etno sela, a ne protiv Crvene Zvezde. Protiv ekipe koja je u premier ligu ušla zahvaljujući administraciji fudbalskog saveza. Inače bi igrali protiv Krupe koju sa onakvom igrom sigurno ne bi dobili. U gostima jedan gol i maksimalno još jedna šansa u 5 utakmica. I onda na kraju za sve kriv Bekrić. Bekrić daleko od cvjećke al mnogi treneri bi bili sretni da su dobili Ovčinu i Ćosića. A Nerminu oni postadoše največi problem, čovjek jednostavno ne zna šta da radi sa njima. Ako ništa mislim da je jedino Ćosić ujedinio mišljenja pojedinaca na oba foruma. Svi se naprosto slažu da ga Nermin pogrešno koristi. Ko zna možda on i uspije sa tim forsiranjem al ne pročitah da za sada neko to odobrava jer nam ozbiljno utiče na igru. Naravno da to nije jedina primjedba. Pa šta je onda problem uputiti kritiku na njegov rad. On nahvali rad momčadi u reprezentativoj pauzi kad ono u subotu uvečer polumrtva ekipa. Al eto na kraju dobismo pa opet stvari pod tepih.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

SkenderijaTM87
Kontakt:

Meha87 je napisao/la:
uto okt 24, 2023 3:54 pm
SkenderijaTM87 je napisao/la:
uto okt 24, 2023 3:51 pm
https://misamosjedimouredakciji.ba/prema-sofascoreu-nedim-mekic-najbolji-igrac-premijer-lige-u-prvoj-trecini-prvenstva/

:bih:
Kako ja citao na forumu da nista ne valja i da treba odmah raskinuti ugovor sa njim
Znalci ogromni brate moj. Ne znaju sta mu zamjeraju samo kazu los je. Jake argumente znalci imaju.
Ljudi Bibera prije njega stavljaju hahahahahahahhahahhaha.

MiroslavKruzik

uto okt 24, 2023 4:02 pm

Valter je napisao/la:Nekako mi neke stvari na ovom forumu nisu jasne. Da li se zbog nekog kontinuiteta ne smije napisati da Bašić (osim kvaliteta igrača) ima i neke druge greške u svom radu. Evo i ja sam za to da neke stvari malo i istrpimo. I neka još Nermina pogotrovo što u ovakvoj situacija ko zna koga možemo dovesti. Ali zar se ne smije reči neka kritika na njegov rad a da se to ne nazove pljuvanjem. U zadnjih devet utakmica ima sedam poraza, Ima dvije pobjede, jednu u 94 minuti i ovu protiv Zvijezde, ali proti Zvijezde iz etno sela, a ne protiv Crvene Zvezde. Protiv ekipe koja je u premier ligu ušla zahvaljujući administraciji fudbalskog saveza. Inače bi igrali protiv Krupe koju sa onakvom igrom sigurno ne bi dobili. U gostima jedan gol i maksimalno još jedna šansa u 5 utakmica. I onda na kraju za sve kriv Bekrić. Bekrić daleko od cvjećke al mnogi treneri bi bili sretni da su dobili Ovčinu i Ćosića. A Nerminu oni postadoše največi problem, čovjek jednostavno ne zna šta da radi sa njima. Ako ništa mislim da je jedino Ćosić ujedinio mišljenja pojedinaca na oba foruma. Svi se naprosto slažu da ga Nermin pogrešno koristi. Ko zna možda on i uspije sa tim forsiranjem al ne pročitah da za sada neko to odobrava jer nam ozbiljno utiče na igru. Naravno da to nije jedina primjedba. Pa šta je onda problem uputiti kritiku na njegov rad. On nahvali rad momčadi u reprezentativoj pauzi kad ono u subotu uvečer polumrtva ekipa. Al eto na kraju dobismo pa opet stvari pod tepih.
Pa ko je vama zabranio da uputite konstruktivne kritike na rad trenera sagledavajuci sve argumente i situaciju u kojoj se nalazi klub na celu sa trenerom i igracima? Administracija foruma to sigurno nije radila, nikome nisu obrisali konstruktivnu kritiku niti su od Bašića napravili svetu kravu, druga stvar je što se ne dopušta plansko dirigovano botovanje po istoj matrici.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

Dzezvar
Kontakt:

Prema Sofa scoreu...mjerodavno nema sta...

fcz
Kontakt:

uto okt 24, 2023 4:06 pm

Valter je napisao/la:
Nekako mi neke stvari na ovom forumu nisu jasne. Da li se zbog nekog kontinuiteta ne smije napisati da Bašić (osim kvaliteta igrača) ima i neke druge greške u svom radu. Evo i ja sam za to da neke stvari malo i istrpimo. I neka još Nermina pogotrovo što u ovakvoj situacija ko zna koga možemo dovesti. Ali zar se ne smije reči neka kritika na njegov rad a da se to ne nazove pljuvanjem. U zadnjih devet utakmica ima sedam poraza, Ima dvije pobjede, jednu u 94 minuti i ovu protiv Zvijezde, ali proti Zvijezde iz etno sela, a ne protiv Crvene Zvezde. Protiv ekipe koja je u premier ligu ušla zahvaljujući administraciji fudbalskog saveza. Inače bi igrali protiv Krupe koju sa onakvom igrom sigurno ne bi dobili. U gostima jedan gol i maksimalno još jedna šansa u 5 utakmica. I onda na kraju za sve kriv Bekrić. Bekrić daleko od cvjećke al mnogi treneri bi bili sretni da su dobili Ovčinu i Ćosića. A Nerminu oni postadoše največi problem, čovjek jednostavno ne zna šta da radi sa njima. Ako ništa mislim da je jedino Ćosić ujedinio mišljenja pojedinaca na oba foruma. Svi se naprosto slažu da ga Nermin pogrešno koristi. Ko zna možda on i uspije sa tim forsiranjem al ne pročitah da za sada neko to odobrava jer nam ozbiljno utiče na igru. Naravno da to nije jedina primjedba. Pa šta je onda problem uputiti kritiku na njegov rad. On nahvali rad momčadi u reprezentativoj pauzi kad ono u subotu uvečer polumrtva ekipa. Al eto na kraju dobismo pa opet stvari pod tepih.
Kad vec shvatas poentu da je kontinuitet kljuc svakog uspjesnog rada, shvati jos jednu stvar.

Pisanje po forumima/komentarima je raj za povodljive, tu je psihologija mase duplo jaca nego uzivo. Jos veci je raj za botovanje, spinovanje, propagandu i agitovanje. Na tvoju jednu ce se zakaciti jos pedeset blesavih i deset zlonamjernih a tako se stvara losa atmosfera. U ovom trenutku, kad zlonamjerni aktivno rove a mi jos nismo dovoljno jaki da ih klepimo k'o komarca, najmanje nam treba losa atmosfera i to treba suzbijati koliko je moguce a nikako potpirivati.

Hoce li neciji komentar ili post pomoci treneru ili igracu da napreduje? Tesko brate. Ako mislis da imas efikasan savjet i dobronamjeran si, sjednes fino s Basicem pa mu ispricas. Ovako samo pomazes kome ne treba a ne pomjeras stvari "unaprijed" ni milimetar.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Dzezvar
Kontakt:

uto okt 24, 2023 4:09 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
Ako Uprava sad promijeni trenera onda što se mene lično tiče mogu i oni svi za njim.

FK Leotar Trebinje
FK Borac Banja Luka
FK Krupa na Vrbasu
Pazi,ja nisam rekao da hoce i da je ovaj zamjena...Hajde da vidimo sta ce da se desi.
Kao sto rekoh samo na glas razmisljam

Ludvig Leple
Kontakt:

uto okt 24, 2023 4:36 pm

Dzezvar je napisao/la:
uto okt 24, 2023 4:09 pm
Ludvig Leple je napisao/la:

FK Leotar Trebinje
FK Borac Banja Luka
FK Krupa na Vrbasu
Pazi,ja nisam rekao da hoce i da je ovaj zamjena...Hajde da vidimo sta ce da se desi.
Kao sto rekoh samo na glas razmisljam
Nisam ni ja rekao da si ti rekao da će biti nešto, nego na glas razmišljam...

alenmesanovic
Kontakt:

uto okt 24, 2023 6:17 pm

Razumijem veliki broj navijača, kontinuitet je potreban ali treba biti realan i iskren nije Bašić tek tako pod lupom. Ima tu diskutabilnog materijala o kojem bi se itekako dalo pričati.

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto okt 24, 2023 6:22 pm

Dzezvar je napisao/la:
Prema Sofa scoreu...mjerodavno nema sta...
Mjerodavnije od sportskih analiticara sport1 foruma

salle86
Kontakt:

uto okt 24, 2023 7:01 pm

Ama džaba svi tačni pasovi, golovi, asistencije.
Kad se u ključnom momentu odluči da ne treba ispratiti svog igrača pa nam taj zabije gol.
Nije nogomet pojedinačni sport
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], fanaticZeljin, Google [Bot] i 49 gostiju.

Prijava