Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Eric Cantona
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 02, 2023 11:16 pm

Eric Cantona je napisao/la:
sub avg 13, 2022 3:04 pm
Ako nekad Edis Mulalić dobije otkaz, ovi što se pitaju nešto u klubu, ozbiljno bi trebali razmisliti da slijedeći trener bude Edin Čurić.

staaarinavijac
Kontakt:

ned apr 02, 2023 11:29 pm

Navijači Želje su neka vrsta talaca uprave koja je (odnosno njeni članovi ) , eto , prihvatila da zadrži Klub u životu , ali neće da smjeni potkapacitiranog trenera , pa makar zaigrali u federalnoj ligi ...
Da kojim čudom Mulalić uvede klub u konferencijsku ligu, ko bi imao zdravlja da dođe na stadion i gleda kako nas neki kazahstanski tim rastavlja na proste faktore ...

salle86
Kontakt:

ned apr 02, 2023 11:40 pm

Drug reci da se šališ. Kakva crna konferencijska liga, Borac ispadne od ekipe sa Farskih ostrva, tako bi i nama bilo odma
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ANamelessGhoul
Kontakt:

pon apr 03, 2023 12:06 am

Pitari pisu da je Santos s njima dogovorio. Ako je istina ***** mu pomrle preventivno i njemu i menadzeru

volimtezeljo

pon apr 03, 2023 12:07 am

SamoNapad je napisao/la:
ned apr 02, 2023 11:00 pm
volimtezeljo je napisao/la:
ned apr 02, 2023 6:50 pm
SamoNapad je napisao/la:
ned apr 02, 2023 6:27 pm
Pranjic ako ovako bude radio sa Slobodom bit ce kvalitetan trener. Neke stvari koje on danas pokazao za kratak period i sa limitiranim igracima su bas vidljive. Ovo su pitari dobili na suhi kvalitet igraca, iskoristili sto ocigledno Pranjic forsira izgradnju napada bez nabijanja lopte. Eto primjera sta trebamo trazit od trenera.
Ali kup u srijedu nam je život!
Prosli trener je dobio Sarajevo 2:0.
I tad je Sarajevo bilo kvalitetnije od Slobode, ali tri boda ostala u Tuzli.
Istina Sloboda je igrala lijepo za oko, ali bolje im je da su igralo njihov fudbal i izvukli bod. Dugorocno, ako ne izbori opstanak noga mu je iz Slobode.
E to je taj problem u razmišljanju kod nas gdje imas:
1.Edisa koji kao ima rezultate a nema igre
2.imas trenere koji pokusavaju uspostaviti takticki sistem i koji za određen period i kvalitet igraca moze napravit dugoročnije rezultate.
Mi imamo dovoljan kvalitet igracki, kao neko ko se bavio trenerskim poslom mogu reci da nasa ekipa ocigledno dangubi na treningu jer nigdje nista nije prezentovano na terenu. Izjava da si vjezbao da branis aute a ne radis na izgradnji napada je katastrofa. Jedina stvar koja mislim da imamo srece je to sto cemo igrat na kvalitetnim terenima veci broj utakmica pa samim tim Edis ima vece sanse da se uguramo u Evropu. I to ne radi Edisa nego radi osobina igraca koje imamo pogotovo na boljem terenu.
To isto misle navijaci Slobode. Ocekuju od Amera Bekica, Vranjesa, Erica, Jusica, Osmankovica da im opstanak izbore, ima ih koju su zamisljali borbu za evropu. Sarajevo ih je pojelo, brat bratu 6-7 golova su mogli primiti.

Sloboda nema kad cekati rezultat, njima bodovi trebaju da bi ostali u ligi.
"Izjava da si vjezbao da branis aute a ne radis na izgradnji napada je katastrofa." Nisu jucer poceli igrati fudbal, a ni ovo ne iskljucuje da su radili nesto i prema naprijed. Jednostavno pojedinci su totalno van bilo kakve forme, uzasna pojacanja izuzev Drlje koji je jednom nesto pokazao.
Bender, Cocalic, Galic, Jasarevic, Krpic, Hodzic spic..
Samo neki od onih koji nisu tu. Svaki junior bi bolje igrao od njih. Ali trener je kukavica nad kukavicama.
I dodaj gluposti koje trener izvodi, tu smo gdje jesmo.
Ima tu svega, sve u klubu je amaterski. Uprava kao da ne postoji ili se bave samo reprogramima i dugovima.

Teren ocajan unistise hladno ogromnu investiciju, ne mogu se pare skupiti za pristojne pripreme, ne znam kad su zadnji put nasli kakvog sponzora..

Pranjic nije Jakirevic. Jakirevic je trener bio i prije Zrinskog, kandidat za selektora. Dati sad nekom sansu da prvi put vodi Zelju je van svake pameti. Tu bi bas morali imati srece.

Dudic bi bio dobro rijesenje. Koliko je realan ne znam.

volimtezeljo

pon apr 03, 2023 12:07 am

ANamelessGhoul je napisao/la:
Pitari pisu da je Santos s njima dogovorio. Ako je istina ***** mu pomrle preventivno i njemu i menadzeru
Pise Hrasno

Diverzant
Kontakt:

pon apr 03, 2023 12:09 am

ANamelessGhoul je napisao/la:
To pišu otkad je došao kod nas
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Maestro_1921
Kontakt:

pon apr 03, 2023 12:29 am

Onog ko je odbio Hadžikića treba poslati ili u zatvor ili u ludnicu.

kokoška
Kontakt:

pon apr 03, 2023 2:12 am

Imal ko da dobro izvodi aut u Velezu, treba Sablji javit da nas ne iznenade..

Z_1921
Kontakt:

pon apr 03, 2023 3:08 am

Maestro_1921 je napisao/la:
ned apr 02, 2023 10:57 pm
TheBlue je napisao/la:
ned apr 02, 2023 10:44 pm
Dudica zaganjati...
Bez zaj.ebancije...
Kakav crni Dudić, lupa neke cifre, umislio se, glumi zvijezdu. Ne možemo ga platiti svakako.
Ako se već razmišlja o Dudiću, ja bih onda radije da vratimo Adžema. Dudić osvojio kup sa Veležom i to mu je najveće dostignuće, u nikad goroj ligi, protiv nikad goreg i poljuljanijeg Sarajeva. Adžem ima osvojen Kup i diobu prvog mjesta, gdje nam je titula oteta, znamo već kako. Znamo da pare sa njim neće biti problem. Dok smo bili stabilni, sa onom upravom, radio je za manju platu od ove koju sad ima Mulalić. Ima znanje, ima ljubav prema Klubu, zašto da ne?! Nek opet osvoji Kup, ovaj bismo proslavili.
Adzem ocigledno nije ista osoba sto se moglo vidjeti po njegovim objavama nedavno, nisam siguran da li se bavi uopste fudbalom (pricalo se da otvara menadzersku agenciju).
I nazalost, ta titula nam nije oteta. Sami smo je sebi izbili iz ruku u Mostaru.

Z_1921
Kontakt:

pon apr 03, 2023 3:10 am

Leon_Professional je napisao/la:
ned apr 02, 2023 6:48 pm
Fićo je napisao/la:
ned apr 02, 2023 6:01 pm
Leon_Professional je napisao/la:
ned apr 02, 2023 5:38 pm
Kakav ba Tuce, po čemu je Tuce kompetentan da bude trener, eto hljeba ti.
Po čemu nije? Neće biti gori od ublehe kako god da okreneš. Pa kako se bojimo ozbiljnije promjene i ishitrenog izbora trenera, najbezbolnija i najlogičnija opcija je Tuce, šta nije jasno? Tu je, poznaje ekipu, ima dobar odnos sa igračima, poštuju ga, slušaju ga, zar treba još nešto? Normalno, ako ima ambiciju i želju, da radi kao trener.
Da, treba.
Pričate o smislenim akcijama a Tucetovi kvaliteti to što poznaje ekipu i što ima odnos dobar. Iz tog ćemo dobiti akcije i bolju igru?

I još dati nekom da se uči na Želji, bez dana iskustva ni u omladinskoj školi, ni bilo gdje.
Ne znam je li se i školovao za trenera, a sumnjam, igrao je fudbal do sada, nije imao kad.

Eto vaših želja i ambicija. Pa ako ćemo tako mijenjati, onda stvarno i ne zaslužujemo nešto dobro i više
:palacgore: :palacgore: :palacgore:

MiroslavKruzik

pon apr 03, 2023 3:59 am

Maestro_1921 je napisao/la:
pon apr 03, 2023 12:29 am
Onog ko je odbio Hadžikića treba poslati ili u zatvor ili u ludnicu.
Odbijen je od strane sportskog direktora, po njemu tada je bio problem što imamo 5 perspektivnih golmana, te bi dovođenje Hadžikića bilo gomilanje i nepotrebno, pogotovo za platu od 4k.

Ne kažem ja da je Hadžikić golman koji ne griješi, svaki golman je sklon tome, ali imati priliku dovesti školovanog golmana i odbiti ga zbog ovih koje imamo sada u Klubu, to najbolje govori o stanju u Klubu.

Velež kada je dobio priliku da pregovara, raskinuo je ugovor sa golmanom Jovičićem i dogovorio Hadzikica, jer su znali kakav kvalitet dobijaju.

ubaceni element
Kontakt:

pon apr 03, 2023 7:47 am

Kojih pet? Pa nemamo nijednog da valja.

salle86
Kontakt:

pon apr 03, 2023 8:35 am

kokoška je napisao/la:
pon apr 03, 2023 2:12 am
Imal ko da dobro izvodi aut u Velezu, treba Sablji javit da nas ne iznenade..
🤣
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Leon_Professional
Kontakt:

pon apr 03, 2023 8:53 am

Dudic kad bi dosao, ja ne bih mogao gledati onu glavu na nasoj klupi. Pogotovo slusati onu pricu.

Ono je meni rijetko odvratan lik. Nemojte ga zivi bili.

Simply Blue
Kontakt:

pon apr 03, 2023 9:17 am

A i jest, vala, ni tetovaza, ni gela, ni undercuta, ni helanki, ni vokabulara, dikcije...takvi nam ne trebaju
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Leon_Professional
Kontakt:

pon apr 03, 2023 9:20 am

Simply Blue je napisao/la:
pon apr 03, 2023 9:17 am
A i jest, vala, ni tetovaza, ni gela, ni undercuta, ni helanki, ni vokabulara, dikcije...takvi nam ne trebaju
Nije, nego kad bi prosipao pricu da ce nam se vratiti nekad, bas bih volio vidjeti reakciju foruma.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon apr 03, 2023 9:38 am

Il da mu ne daju da radi ni kao čistačica.

igla
Kontakt:

pon apr 03, 2023 9:43 am

Dudić je u svemu ispred Edisa. I u znanju, i u manirima i u odgovornosti, obzirom da je on podnio ostavku.

Sličnost im je da i jedan i drugi imaju visoko mišljenje o sebi.

Dzezvar
Kontakt:

pon apr 03, 2023 9:43 am

Kenan Magoda,Ministar kulture i sporta kantona Sarajevo.

Tražim isto što traži svaki građanin Kantona Sarajevo, svaki navijač, tražim igru sarajevskih klubova na višem nivou, tražim da se titule vrate u naš grad.

Ako toga nema, neka niko ne računa da mi raspoređujemo novac poreznih obaveznika, a da ne očekujemo rezultate. Nisu nepoznati modeli po kojima neko ko je sponzor kluba postaje i član uprave. Postavlja se pitanje šta je onda Vlada KS koja izdvaja često veći novac nego sponzori kluba? Donator koji daje novac tek tako sigurno nećemo biti.

U protekle 4 godine smo dali nekoliko miliona. Šta smo dobili? Ispadanja iz liga, poraze od ekipa koje nemaju uslove ni izbliza kao sarajevski klubovi…Ako će se tako nastaviti onda treba razmisliti da li je možda opravdano novac odvojen za sport uložiti na drugačiji način.

Budžet MKS KS nije populizam i priča klubovima koju oni žele da čuju, kupovina podrške navijačkim skupinama kako sada to mnogi pokušavaju da tumače, to nije vodilja mene kao ministra kulture i sporta i vrijeme je da se ta praksa završi.

Spremni smo na ulaganje u infrastrukturu i obezbjeđivanje boljih uslova za sportiste, želimo vidjeti veći broj mladih u trenažnom procesu, ali i vrhunske sportske dogadjaje u našem Sarajevu.

Spremni smo dati i biti partneri, ali očekujemo da oni koji zapravo finansiraju sport - građani Kantona Sarajevo, zauzvrat dobiju ozbiljan pristup i rezultate.

Ne tako davno to smo imali, a to je između ostalog povratak evropske košarke u Skenderiju!
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Trenutno korisnika/ca: billybih, Dzezvar, Google [Bot], NEZALAGANJE i 39 gostiju.

Prijava