SamoNapad je napisao/la: ↑ned apr 02, 2023 11:00 pm
volimtezeljo je napisao/la: ↑ned apr 02, 2023 6:50 pm
SamoNapad je napisao/la: ↑ned apr 02, 2023 6:27 pm
Pranjic ako ovako bude radio sa Slobodom bit ce kvalitetan trener. Neke stvari koje on danas pokazao za kratak period i sa limitiranim igracima su bas vidljive. Ovo su pitari dobili na suhi kvalitet igraca, iskoristili sto ocigledno Pranjic forsira izgradnju napada bez nabijanja lopte. Eto primjera sta trebamo trazit od trenera.
Ali kup u srijedu nam je život!
Prosli trener je dobio Sarajevo 2:0.
I tad je Sarajevo bilo kvalitetnije od Slobode, ali tri boda ostala u Tuzli.
Istina Sloboda je igrala lijepo za oko, ali bolje im je da su igralo njihov fudbal i izvukli bod. Dugorocno, ako ne izbori opstanak noga mu je iz Slobode.
E to je taj problem u razmišljanju kod nas gdje imas:
1.Edisa koji kao ima rezultate a nema igre
2.imas trenere koji pokusavaju uspostaviti takticki sistem i koji za određen period i kvalitet igraca moze napravit dugoročnije rezultate.
Mi imamo dovoljan kvalitet igracki, kao neko ko se bavio trenerskim poslom mogu reci da nasa ekipa ocigledno dangubi na treningu jer nigdje nista nije prezentovano na terenu. Izjava da si vjezbao da branis aute a ne radis na izgradnji napada je katastrofa. Jedina stvar koja mislim da imamo srece je to sto cemo igrat na kvalitetnim terenima veci broj utakmica pa samim tim Edis ima vece sanse da se uguramo u Evropu. I to ne radi Edisa nego radi osobina igraca koje imamo pogotovo na boljem terenu.
To isto misle navijaci Slobode. Ocekuju od Amera Bekica, Vranjesa, Erica, Jusica, Osmankovica da im opstanak izbore, ima ih koju su zamisljali borbu za evropu. Sarajevo ih je pojelo, brat bratu 6-7 golova su mogli primiti.
Sloboda nema kad cekati rezultat, njima bodovi trebaju da bi ostali u ligi.
"Izjava da si vjezbao da branis aute a ne radis na izgradnji napada je katastrofa." Nisu jucer poceli igrati fudbal, a ni ovo ne iskljucuje da su radili nesto i prema naprijed. Jednostavno pojedinci su totalno van bilo kakve forme, uzasna pojacanja izuzev Drlje koji je jednom nesto pokazao.
Bender, Cocalic, Galic, Jasarevic, Krpic, Hodzic spic..
Samo neki od onih koji nisu tu. Svaki junior bi bolje igrao od njih. Ali trener je kukavica nad kukavicama.
I dodaj gluposti koje trener izvodi, tu smo gdje jesmo.
Ima tu svega, sve u klubu je amaterski. Uprava kao da ne postoji ili se bave samo reprogramima i dugovima.
Teren ocajan unistise hladno ogromnu investiciju, ne mogu se pare skupiti za pristojne pripreme, ne znam kad su zadnji put nasli kakvog sponzora..
Pranjic nije Jakirevic. Jakirevic je trener bio i prije Zrinskog, kandidat za selektora. Dati sad nekom sansu da prvi put vodi Zelju je van svake pameti. Tu bi bas morali imati srece.
Dudic bi bio dobro rijesenje. Koliko je realan ne znam.