Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 24, 2019 3:34 pm

Qooler je napisao/la:
sri apr 24, 2019 2:44 pm
PRIJEDLOG :
Ako je neko blizu ove uprave, da predloži rješenje da se na krovu Istoka stave solarni paneli, bar nešto njih i onda to spojiti na ono grijanje da se zimi trava održava, a ljeti se ta struja može prodavati. Dakle Željo sigurno može dobiti sve dozvole da bude vlasnik male solarne elektrane na krovu od bar 23kW. To bi u potpunosti dalo funkciju onom grijanju terena jer bi se grijao bez troškova el. energije. Ljeti bi mogao prodavati višak struje, ali velika prednost bi bila da se iskoristi sisitem grijanja terena zimi!
Odlican prijedlog! Ovaj forum ce podrzati svaku akciju, kao i do sada, bez obzira ko sjedi u Zelji. To nam je obaveza prema Klubu koji volimo. Problem su troskovi kupovine panela, ne znam sada trenutno, ali znam da je prije 10+ godina jedan panel bio oko 10 000 km. Definitivno, eko energija je buducnost, odnosno sadasnjost ostatka napredne Europe i svijeta.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Qooler
Kontakt:

sri apr 24, 2019 3:39 pm

Kospa je napisao/la:
sri apr 24, 2019 3:26 pm
Qooler je napisao/la:
PRIJEDLOG :
Ako je neko blizu ove uprave, da predloži rješenje da se na krovu Istoka stave solarni paneli, bar nešto njih i onda to spojiti na ono grijanje da se zimi trava održava, a ljeti se ta struja može prodavati. Dakle Željo sigurno može dobiti sve dozvole da bude vlasnik male solarne elektrane na krovu od bar 23kW. To bi u potpunosti dalo funkciju onom grijanju terena jer bi se grijao bez troškova el. energije. Ljeti bi mogao prodavati višak struje, ali velika prednost bi bila da se iskoristi sisitem grijanja terena zimi!
Ono sto meni tesko pada je reakcija 90% raje a vjerovatno i uprave na ovakve i slicne prijedloge. Nas je pristup ovakvom i slicnim prijedlozima pronaci 1001 razlog zasto ne uraditi nesto ovako, omalovaziti drugog tipa "ne pametuj" ili podsmjeh na svakom koraku, umjesto pronaci makar jedan nacin kako uciniti da ovo funkcionise.

Imamo covjeka u upravi bas za ovo... Borisu Misiracu, imamo i ljude iz EP znaci mogli bi sve zavrsiti i da nas ubace u mrezu pa da jos i zaradimo od toga.

Sve krene od ideje, najbolje smo to vidjeli na primjeru istoka i izgradnje stadiona... razlika od pristupa ideji cini ljude Zujom ili Misimovicem
Super. Pa eto, treba u projekat krova ovo ubaciti. Ja imam iskustva u ovome, ali ne bi se petljao ovde. Više sam naveo jer bi bilo šteta da se krov napravi bez ovog. Procedura je otrpilike sledeća koliko se sjećam:

- idejni projekat (bilo koja projektantska kuca)
- predhodna elektroenergetska sagasnost (EPBiH)
- glavni projekat (isto kao prva tačka)
- energetska dozvola (ministarstvo energetike)
- registracija kod operatora za obnovljive izvore, problem je ako se žele subvencionirane cijene...ali ovde se ne mora ići na tu opciju jer je namjena grijanje terena.
- dozvola od FERK-a kao proizvođača
- upotrebna dozvola
- probni rad

Čim malo svjetlosti ima teren bi se sam čistio ..tj topio snijeg.

Plava Porodica
Kontakt:

sri apr 24, 2019 3:41 pm

Qooler je napisao/la:
sri apr 24, 2019 2:38 pm
Plava Porodica je napisao/la:
sri apr 24, 2019 11:17 am
Valjda uspijem ući na poluvremenu.
I ovako moram pobjeći sa posla ranije da bih stigao i to malo pogledati..
Povedi nas Amare, tri bobe nikad važnije!
Naprijed Željo ljubavi moja!!!
Može se ući na poluvremenu. Isprobano na istoku jednom podavno!
Hvala na info prijatelju..
Nadam se da ću uletiti dok ne zamandale :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

sri apr 24, 2019 3:43 pm

CURVA je napisao/la:
sri apr 24, 2019 3:40 pm
storm_raider je napisao/la:
Qooler je napisao/la:
PRIJEDLOG :
Odlican prijedlog! Ovaj forum ce podrzati svaku akciju, kao i do sada, bez obzira ko sjedi u Zelji. To nam je obaveza prema Klubu koji volimo. Problem su troskovi kupovine panela, ne znam sada trenutno, ali znam da je prije nekoliko godina jedan panel bio oko 10 000 km. Definitivno, eko energija je buducnost, odnosno sadasnjost ostatka napredne Europe i svijeta.
Tako je storme svi su prolazni navijacii i nasa svetinja ce uvijek biti tu .Nego imali ista za krov zna li neko ?
Za krov zaista ne znam, samo bih volio da se zadrzimo na ovom tvom prijedlogu jos malo ako je to moguce? Znas li koliko kosta panel danas slucajno?
I ispravi me ako grijesim, paneli i zimi rade dosta ok (nesto smanjeno naravno), samo je bitno da nije oblacno? Koliko znam najbitnije je da dnevna svjetlost dopire do njih i da nije previse hladno (da nema hladnog vjetra). Kazem to jer sam i sam vlasnik dva panela (za privatnu upotrebu), ali sam poodavno zavrsavao to, pa se ne sjecam vise. Govorim to jer ja ove svoje upotrebljavam 9 - 10 mjeseci godisnje (zimi smanjena efikasnost).

Qooler
Kontakt:

sri apr 24, 2019 3:44 pm

storm_raider je napisao/la:
Qooler je napisao/la:
PRIJEDLOG :
Odlican prijedlog! Ovaj forum ce podrzati svaku akciju, kao i do sada, bez obzira ko sjedi u Zelji. To nam je obaveza prema Klubu koji volimo. Problem su troskovi kupovine panela, ne znam sada trenutno, ali znam da je prije 10+ godina jedan panel bio oko 10 000 km. Definitivno, eko energija je buducnost, odnosno sadasnjost ostatka napredne Europe i svijeta.
Nisu to nikakve cijene takve. Oko 50 000 KM je 23kW sa panelima i invertorima , svom opremom..... Jedan panel ima oko 300 W i cijena mu je oko 400-500KM. Šteta bi bilo to propustiti kod samog projekta krova.

storm_raider
Kontakt:

sri apr 24, 2019 3:46 pm

Ma ja, sada je to dosta jeftinije...

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri apr 24, 2019 3:47 pm

Hajmo sada sa ovim prijedlogom prema Upravi odlicna je ideja.
Zamolio bih momka da ovu ideju objavi o na org-u jer jedn od clanova org-a i clan Uprave
Alea iacta est!

Qooler
Kontakt:

sri apr 24, 2019 4:00 pm

cipiripi je napisao/la:
sri apr 24, 2019 3:47 pm
Hajmo sada sa ovim prijedlogom prema Upravi odlicna je ideja.
Zamolio bih momka da ovu ideju objavi o na org-u jer jedn od clanova org-a i clan Uprave
Da li misliš na mene? I kako misliš na org-u da ja objavim?

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri apr 24, 2019 4:08 pm

Moze neko od nas ko je registrovan na org-u uz tvoju saglasnost da objavi ovu ideju
Alea iacta est!

zeljeznicka21

sri apr 24, 2019 4:49 pm

CURVA je napisao/la:
sri apr 24, 2019 3:23 pm
kokoška je napisao/la:
sri apr 24, 2019 2:13 pm
CURVA je napisao/la:
sri apr 24, 2019 1:39 pm

Znam koko da ti nebi nedostajao :placeodsmijeha: nego poslije Krupe toliko sam srao protiv igraca da nebi imao obraza vise pisati.
Ma to mozda gavranu nebi nedostajao, znas da su koke druga sorta peradi...
Ma vidio si kakva je to prelivoda ,toliko ga je brat podrzavao a on me zove na kafu sa Danan da bog sacuva .Prijedlog za panele je odlican nego ko li ce imati bolju podrsku sampioni sa koseva ili mi koji se borimo za 4 mjesto.
cini mi se da ih ima manje od hiljadu trenutno, kod nas ocekujem 4 milje
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri apr 24, 2019 4:55 pm

Kakva je ovo posjeta majko mila
Željezničar ante portas !

Qooler
Kontakt:

sri apr 24, 2019 4:56 pm

cipiripi je napisao/la:
Moze neko od nas ko je registrovan na org-u uz tvoju saglasnost da objavi ovu ideju
Pa naravno. Imate saglasnost. Ja inace sam ucestvovao u svakoj dosadasnjoj akciji za Zelju, pa je najmanje sto mogu dati ideju. Slobodno pisite i ako bude pozitivan odziv, da idemo dalje.

Ja sam dodatno razmisljao i ovo bi mogla biti i jos jeftinija investicija. Mislim da je sistem kablova za grijanje na principu jednosmjerne struje. Dakle ako trosis energiju iz mreze trebao bi ispravljač, koji je za velike snage skup. Kod solarne elektrane je obrnuo imas jednosmjernu struju i ako je zelis u mrezu trebas invertor, koji je opet skup. U ovom slucaju ako bude samo za potrebe grijanja terena ne trebaju ti invertori ni ispravljaci. Sto pojeftinjuje ovo za dodatnih 20-30% minimalno, ako ide bez invertora. Uglavnom ovo je po meni zaista jedini nacin da se to grijanje stadiona ostvari. Jer da placas el. energiju za to.. bankrotirali bi. Sada je bitno predvidjeti u projektu krova ovaj dio. Nije to nikakvo dodatno opterecenje za statiku u odnosu na ostatak konstrukcije. Mislim da je ovo jedini nacin da iskoristimo grijace na terenu. Mozemo trazit i neke ponude od firmi, ima mnogo tih firmi koje to rade. To bi bas bilo steta propustiti.

Plava Porodica
Kontakt:

sri apr 24, 2019 4:57 pm

Hajmo opet ovim jadovima pokazati šta je vjernost klubu..
Svi na Grbavicu!

Bar na drugo poluvrijeme :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

zeljeznicka21

sri apr 24, 2019 5:00 pm

AsharaK je napisao/la:
sri apr 24, 2019 4:55 pm
Kakva je ovo posjeta majko mila
i kad neko kaze ima isto Željovaca i pitara u gradu, pa ne moze ih se skupit preko 2-3 milje na utakmici, a da nije iz prve cetvorke utakmica, evo 5 godina
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

fcz
Kontakt:

sri apr 24, 2019 5:06 pm

Ma nisam ni sumnjao da ce nas biti danas duplo vise nego njih, to je jedina stvar koja se ne moze kupiti.

Ono sto me brine je rezultat, za mene je iskreno i bod veceras uspjeh.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Plava Porodica
Kontakt:

sri apr 24, 2019 5:12 pm

A jes se zvijezda razigrala u posljednim utakmicama
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

azbaha
Kontakt:

sri apr 24, 2019 5:18 pm

zeljeznicka21 je napisao/la:
sri apr 24, 2019 2:56 pm
Qooler je napisao/la:
PRIJEDLOG :
Mislim da su dozvole i sama investicija za to preskupe, nek napise neko ako je upucen
Kad smo stari i ja gledali privatno da stavimo solarne panele, bili su milja po kvadratu cini mi se. Ali problem je gdje bi tu elektricnu energiju cuvao, to je preskupo.

Kospicar
Kontakt:

sri apr 24, 2019 5:19 pm

Qooler je napisao/la:
sri apr 24, 2019 4:56 pm
cipiripi je napisao/la:
Pa naravno. Imate saglasnost. Ja inace sam ucestvovao u svakoj dosadasnjoj akciji za Zelju, pa je najmanje sto mogu dati ideju. Slobodno pisite i ako bude pozitivan odziv, da idemo dalje.

Ja sam dodatno razmisljao i ovo bi mogla biti i jos jeftinija investicija. Mislim da je sistem kablova za grijanje na principu jednosmjerne struje. Dakle ako trosis energiju iz mreze trebao bi ispravljač, koji je za velike snage skup. Kod solarne elektrane je obrnuo imas jednosmjernu struju i ako je zelis u mrezu trebas invertor, koji je opet skup. U ovom slucaju ako bude samo za potrebe grijanja terena ne trebaju ti invertori ni ispravljaci. Sto pojeftinjuje ovo za dodatnih 20-30% minimalno, ako ide bez invertora. Uglavnom ovo je po meni zaista jedini nacin da se to grijanje stadiona ostvari. Jer da placas el. energiju za to.. bankrotirali bi. Sada je bitno predvidjeti u projektu krova ovaj dio. Nije to nikakvo dodatno opterecenje za statiku u odnosu na ostatak konstrukcije. Mislim da je ovo jedini nacin da iskoristimo grijace na terenu. Mozemo trazit i neke ponude od firmi, ima mnogo tih firmi koje to rade. To bi bas bilo steta propustiti.
Evo ja cu objavit na orgu.
Hvala pasa.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri apr 24, 2019 5:30 pm

Ovaj Guzina dobar igrač
Željezničar ante portas !

SanMan
Kontakt:

sri apr 24, 2019 5:32 pm

azbaha je napisao/la:
sri apr 24, 2019 5:18 pm
zeljeznicka21 je napisao/la:
sri apr 24, 2019 2:56 pm
Qooler je napisao/la:
PRIJEDLOG :
Mislim da su dozvole i sama investicija za to preskupe, nek napise neko ako je upucen
Kad smo stari i ja gledali privatno da stavimo solarne panele, bili su milja po kvadratu cini mi se. Ali problem je gdje bi tu elektricnu energiju cuvao, to je preskupo.
Kad voziš sa Romanje prema Sokocu onaj čitavu pilanu pokrio solarnim panelima. Treba se potruditi oko papira a garant se isplati.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 44 gosta.

Prijava