Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub apr 28, 2018 5:13 pm

Titule i kupovi ne interesuju nas, jer mi smo zeljini a zeljo je nas

avlami97
Kontakt:

sub apr 28, 2018 5:15 pm

Svi mi znamo da treba strpljenje i kontinuitet kako bi se izgradio dobar tim, a skupa sa timom i dobar strucni štab.
Često spominjem Svabu. Proveo je 8 g na klupi Zelje, a tek nakon 5 g odveo napravio ekipu i odveo je do 1/2 finala kupa uefa. Tri godine mu je trebalo da dodje do finala Yu kupa. Tabele kažu, da je bivao prvo 9., 9., 14. 7., 3.' 10....bodovno blize ispadanju nego vrhu. Znam da su bile druge okolnosti, ali su i tada neki klubove mijenjali trenere kao na traci.

Za sve je potreban predan rad, strpljenje i kontinuitet

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub apr 28, 2018 5:17 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:Ja ne vidim sta je to Papac promasio?
Polako ljudi grijesio je i Ferguson u dovodjenju i u pustanju igraca. Sjecamo se samo Andersona, Djemba Djemba pa Bebe itd. Pa je pustio Pogbu za pola miliona da bi ga sadasnja granitura vratila za 200m. Ja bi iskreno volio vidjeti Amara sa ovom upravom u tandemu, mislim da bi daleko dogurali.
Vala da je trazio goreg od Adia tesko bi ga pronasao..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Brkoo
Kontakt:

Jel ovo gospodin Odovic trener kadeta? Gledam slike na ovom portalu..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

sub apr 28, 2018 5:27 pm

Krupa gubi 2-0 od Sirokog.

Fejzić, Galešić, Maksimović, Redžić, Makitan, Lukić, Vukotić, Balabanović, Aleksić, Banović, Šamara.

Od meča protiv nas ne igraju im: Fajić, Marjanović, Nikodijević, Mirosavljevic, Dujakovic, Nikolic, Kutic

LeBlue
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub apr 28, 2018 5:34 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
SIMA_SIMAU je napisao/la:Ja ne vidim sta je to Papac promasio?
Polako ljudi grijesio je i Ferguson u dovodjenju i u pustanju igraca. Sjecamo se samo Andersona, Djemba Djemba pa Bebe itd. Pa je pustio Pogbu za pola miliona da bi ga sadasnja granitura vratila za 200m. Ja bi iskreno volio vidjeti Amara sa ovom upravom u tandemu, mislim da bi daleko dogurali.
Vala da je trazio goreg od Adia tesko bi ga pronasao..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk
Bi, Kerla. Druga pozicija ali gori.

cala
Kontakt:

sub apr 28, 2018 5:36 pm

I Kerla je bio glup, al ja mislim da je ovaj najgluplji koji je igrao u Zelji u zadnjih 5-10 godina.

LARSSON
Kontakt:

sub apr 28, 2018 5:38 pm

LARS1921 je napisao/la:
sub apr 28, 2018 5:27 pm
Krupa gubi 2-0 od Sirokog.

Fejzić, Galešić, Maksimović, Redžić, Makitan, Lukić, Vukotić, Balabanović, Aleksić, Banović, Šamara.

Od meča protiv nas ne igraju im: Fajić, Marjanović, Nikodijević, Mirosavljevic, Dujakovic, Nikolic, Kutic
31. minuta: Slobodan Starčević je napravio dvije izmjene. Umjesto Vukotića i Banovića ušli su Savić i Guskić.

:rofl: :rofl:

nookey
Kontakt:

sub apr 28, 2018 5:41 pm

Evo sve samo ih izudarajte majke im sa vrbasa odvratne!

LARSSON
Kontakt:

sub apr 28, 2018 5:45 pm

Dal će ih izudarati ne znam, al ih pune trenutno 4:0 poluvrijeme

LeBlue
Kontakt:

sub apr 28, 2018 5:50 pm

cala je napisao/la:
sub apr 28, 2018 5:36 pm
I Kerla je bio glup, al ja mislim da je ovaj najgluplji koji je igrao u Zelji u zadnjih 5-10 godina.
To je samo sto je godina dana ucinila svoje. Sjecas li se crvenog kartona, pa ruka penal.

ChWilla
Kontakt:

sub apr 28, 2018 5:54 pm

to su fizički moćni likovi za našu ligu i pravi trener to može usmjeriti. k'o što je amar usmjerio kerlu za tri naše titule. za mene je jučerašnja utakmica dokaz da bi moglo i s adijem. samo im ne treba dati da samostalno razmišljaju :D
gradi željo boli te *****

Dr. Adzem
Kontakt:

sub apr 28, 2018 5:55 pm

Ocekujem od nasih sportskih prijatelja da uzmu u Mostaru i da se sklone nama a i da komsije uzmu bod na kosevu jbg zahvaljujući nama vidjet će evropu i onda zadnje kolo sta Bog da na noz da ih uzmemo za titulu. Sasvim moguc scenario.
Cuva Bog Zelju svog!

Dr. Adzem
Kontakt:

Ocekujem od nasih sportskih prijatelja da uzmu u Mostaru i da se sklone nama a i da komsije uzmu bod na kosevu jbg zahvaljujući nama vidjet će evropu i onda zadnje kolo sta Bog da na noz da ih uzmemo za titulu. Sasvim moguc scenario.
Cuva Bog Zelju svog!

storm_raider
Kontakt:

sub apr 28, 2018 5:58 pm

kremenko je napisao/la:
sub apr 28, 2018 4:10 pm
storm_raider je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:54 pm
kremenko je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:12 pm

Hajmo sad tjerati mak na konac.
Ko je od njih uložio svoje pare?
Amar je ulozio u klub svojih 500-600k oko kojih se sada spore.
Koliko je ulozio Misimovic, Hadzic, Siljak, Hadziosmanovic peti ili deseti?
Nekima se vraća ulaganje uz kamatu od 7% a Amara se pravi budalom.
Misimovic je ulozio, koliko ne znam, kao sto ni ti ne znas koliko je Amar. Isto tako i ostali. Koliko je ko ulozio su mahalske price.

Ali, ono sto se ne spominje je da je bruka sponzora dosla preko licnih i poslovnih poznanstava tih istih ljudi koji su u Upravi i to je kumulativni novac koji se ne spominje i cesto podcjenjuje, a nije mali. Sto se tice te kamate od 7%, to je @Izlija jednom objasnio kako i zasto. Osnove ekonomije. Tih 7% se vratilo neoporezivo kao donacija klubu. Nemoj to namjerno da izostavljas.

Takodjer, nije Amar bio clan Uprave, da se moze porediti. Zato nemojte konstruisati i mijesati kruske i jabuke. Amar je bio trener, Misimovic i ekipa su clanovi Uprave. Clanovi Uprave biraju trenera, trener bira ekipu. I svako snosi svoje odgovornosti.

Mi mozemo pricati koliko je ulozio i sta je uradio Misimovic u odnosu na Zuju i ostale, a ne u odnosu na Amara. Ili da svedem na taj nivo: koliko je ulozio Adzem novca, a koliko Amar?

To sto je Amar ulagao svoj novac je samo pokazatelj neucinkovitosti i neorganizovanosti tadasnje Uprave, kao i njegove dobre volje i ljubavi prema Zelji. Danas ne bi morao, niti mogao ulagati, vec bi samo trenirao ekipu. To je razlika izmedju sistema tadasnjeg i danasnjeg i prestanite vec jednom mijesati kruske i jabuke i Amara i Misimovica. Poredite Amara sa Petrovicem, ako vec morate da ga sa nekim poredite (mada je neuporedivo!!!), ali ne sa predsjednikom Upravnog odbora.

Kada vec tjeramo mak na konac.

Bilo je pitanje vremena kada ce neko izvuci iz rukava izmisljeni odnos Amar vs. Miske. Muka mi je od tih konstrukcija.
Amar je tada bio sve u klubu i bukvalno bio lokomotiva, ostali su se samo slepali.
Bio je i dadilja igračima i dželat. Bio je i knjigovodja i SD i menadjer, radio je posao za sviju. I da to sve ne bi otišlo u pm davao je svoje pare. Iz svog džepa.
Znaju ljudi iz kluba veoma dobro koliko je Amar dao para, ali ne mogu da nadju modus za vraćanje.
Evo im modus.
Daj mu ugovor na 5 godina.
10k plata 10k dug
Amar bi klub kostao manje nego Vranješ i Mehremic zajedno. A više će nam bodova donijeti od njih
Mislim da ne znaju, jer ti ljudi koji mu duguju vec dugo nisu u klubu. A nema ni dokaza da mu se duguje. E sada, ja licno vjerujem u taj dug i vjerujem da se on mora vratiti. Ne znam je li istina, ali vjerujem da ima istine. Modus se mora naci i nadam se zaista da se na tome radi.

To sto je Amar bio to sve, samo ukazuje na nemanje sistema, nista vise. Pa na kraju krajeva, zato se i potrosio, jer je bio to sve. A ne moze se jedan covjek pitati za sve, taj centralizovani sistem je u svijetu davno prevazidjen i ismijan. Decentralizacija moci je sadasnjost i buducnost. U klubu moraju biti strucnjaci za sva polja, i ova Uprava radi upravo to. Meni je interesantno da se iza Amara ova prica krije svo vrijeme i da se mnoge neke sitne interesdjije kriju iza krinke jedne takve legende. Ne pisem o tebi, vec generalno. Amar Osim je legenda i on mora biti u klubu do kraja svog zivota, ali da radi ono sto najbolje radi u sistemu koji najbolje radi. A mislim da se u ovaj sistem kakav je sada u klubu moze uklopiti svako ko je kvalitetan, jer je podloga jaka. Mi jesmo titule osvajali, ali smo igrali na krompiristu i Grbavica je licila na olupinu. Sjecam se kada su dolazili neki ljudi iz Rusije, culi sve najbolje o Zelji i dosli da obidju Grbavicu, da su se nasi crvenili. Ljudi razvili kiseli osmijeh i ono komentarisali kao " Ma ja, bio je rat. " 15 godina od rata proslo. Jugoslavija se izgradila nakon 10 godina mnogo krvolocnijeg i goreg rata, a mi nismo ni okrecili ono sto smo imali. Nemojte mijesati kruske i jabuke i izvlaciti Amara kada god sportski rezultati ne idu, pa koristiti to kao oruzje protiv Misimovica. Amar Osim je legenda i treba taj argument koristiti iskljucivo za sportski dio kluba kojim smo/nismo zadovoljni. Sto se tice ekonomije, pravnih stvari, marketinga, itd., tu Amar nema pojma na kraju krajeva i zlonamjerna konstrukcija je koristiti taj argument protiv strucnjaka koji sjede u Upravnom odboru kluba, a kojim smo svi jako zadovoljni. To samo otkriva nista drugo do sitne interese i kratkovidnost, pogotovo ovdje na forumu gdje je glas razuma ipak dosta jak i ispliva svako zlonamjeran.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

19tm87
Kontakt:

sub apr 28, 2018 5:59 pm

Dr. Adzem je napisao/la:
Sasvim moguci scenario , ali isto tako je najvjerovatnije kec u Bijeljini :placeodsmijeha:

Elegant
Kontakt:

sub apr 28, 2018 6:02 pm

Tipcino za nas sve nam se otvori, poklopi, samo mi svoj dio posla zajebemo i to sa stilom.

U srijedu Bog nas pogledao i pomogao.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Roberto Baggio
Kontakt:

sub apr 28, 2018 6:02 pm

Matematički, situacija je vrlo slična kao prošle godine nakon utakmice sa Zrinjskim na Grbavici, samo sada u njihovu korist. Čak smo mi prošle godine uspjeli prosuti i veću prednost, jer je nama tada bilo dovoljno 5 bodova iz tri posljednje utakmice za titulu, uz sve njihove pobjede, a Zrinjskom sada treba 6 iz tri utakmice, uz sve naše pobjede. Ako računamo da će sigurno uzeti Krupu u zadnjem kolu u Mostaru, onda ostaju ove dvije jake utakmice, kod kuće sa Širokim u sljedećem kolu, pa gostovanje na Koševu. Iz te dvije utakmice im trebaju 3 boda. Po tome, najvažnija utakmica im je u sljedećem kolu, ako dobiju Širokog kod kuće, na Koševu mogu i zijaniti, uz ta 3 podrazumijevana boda u zadnjem kolu.

Ali sva ta priča, ako mi uzmemo svih 9 bodova do kraja, a trenutno je puno realnije da mi nijednu od te tri utakmice nećemo dobiti. Poslije utakmice sa Radnikom imali smo 4 boda više od Zrinjskog, sedam kola do kraja. I onda četiri kola bez pobjede, osvojimo 3 boda...

Glavni krivac - Adžem. Imao je i više nego dovoljno materijala da napravi šampionsku ekipu, imao je i sasvim dovoljno prilika i da popravlja ono što nije išlo dobro, glavni konkurent je objektivno slabiji nego prošle godine... Nije se snašao, prepao se, izgubio se kada je bilo najvažnije. Od situacije da sedam kola do kraja imamo pravo na jedan kiks, doveo nas četiri kola poslije u situaciju da nam trebaju dva kiksa Zrinjskog, uz naše pobjede u koje više niko ne vjeruje. Jeste bolno bilo ono ostajanje bez pobjede u Mostaru, ali to nije nikakvo opravdanje, jer smo kolo poslije toga otišli na +4, i onda prestali igrati.

Nemam živaca za neke dublje analize, nema ni potrebe za njima. Nadam se da ćemo se nekako skupiti pa odigrati ovo što je ostalo do kraja maksimalno, pokušati pobijediti sve tri prvenstvene utakmice, ne predavati se kad primimo gol, uzeti kup. Treba nam trofej, bez obzira što se kupu u ovom kontekstu niko neće posebno radovati kao nekom značajnom uspjehu.
FK Željezničar 1921

Plava Porodica
Kontakt:

sub apr 28, 2018 6:04 pm

Dr. Adzem je napisao/la:
Ocekujem i ja put za tursku na nagradnoj za dvoje i isto ocekujem naci trebu da bude ta druga osoba

I promjeni nik, vakat je :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Brkoo
Kontakt:

sub apr 28, 2018 6:06 pm

Ja se nadam da Sasa Papac prati i federalnu ligu. Dva jako zanimljiva igraca Anis Devedzic iz Zvijezde Gradacac i Marko Zivkovic iz Orasja. Obojca jako mladi i talentovani igraci i obojci istice ugovor ubrzo. Treba ih sto prije kontaktirati..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 17 gostiju.

Prijava