kremenko je napisao/la: ↑sub apr 28, 2018 4:10 pm
storm_raider je napisao/la: ↑sub apr 28, 2018 3:54 pm
kremenko je napisao/la: ↑sub apr 28, 2018 3:12 pm
Hajmo sad tjerati mak na konac.
Ko je od njih uložio svoje pare?
Amar je ulozio u klub svojih 500-600k oko kojih se sada spore.
Koliko je ulozio Misimovic, Hadzic, Siljak, Hadziosmanovic peti ili deseti?
Nekima se vraća ulaganje uz kamatu od 7% a Amara se pravi budalom.
Misimovic je ulozio, koliko ne znam, kao sto ni ti ne znas koliko je Amar. Isto tako i ostali. Koliko je ko ulozio su mahalske price.
Ali, ono sto se ne spominje je da je bruka sponzora dosla preko licnih i poslovnih poznanstava tih istih ljudi koji su u Upravi i to je kumulativni novac koji se ne spominje i cesto podcjenjuje, a nije mali. Sto se tice te kamate od 7%, to je @Izlija jednom objasnio kako i zasto. Osnove ekonomije. Tih 7% se vratilo
neoporezivo kao donacija klubu. Nemoj to namjerno da izostavljas.
Takodjer, nije Amar bio clan Uprave, da se moze porediti. Zato nemojte konstruisati i mijesati kruske i jabuke. Amar je bio trener, Misimovic i ekipa su clanovi Uprave. Clanovi Uprave biraju trenera, trener bira ekipu. I svako snosi svoje odgovornosti.
Mi mozemo pricati koliko je ulozio i sta je uradio Misimovic u odnosu na Zuju i ostale, a ne u odnosu na Amara. Ili da svedem na taj nivo: koliko je ulozio Adzem novca, a koliko Amar?
To sto je Amar ulagao svoj novac je samo pokazatelj neucinkovitosti i neorganizovanosti tadasnje Uprave, kao i njegove dobre volje i ljubavi prema Zelji. Danas ne bi morao, niti mogao ulagati, vec bi samo trenirao ekipu. To je razlika izmedju sistema tadasnjeg i danasnjeg i prestanite vec jednom mijesati kruske i jabuke i Amara i Misimovica. Poredite Amara sa Petrovicem, ako vec morate da ga sa nekim poredite (mada je neuporedivo!!!), ali ne sa predsjednikom Upravnog odbora.
Kada vec tjeramo mak na konac.
Bilo je pitanje vremena kada ce neko izvuci iz rukava izmisljeni odnos Amar vs. Miske. Muka mi je od tih konstrukcija.
Amar je tada bio sve u klubu i bukvalno bio lokomotiva, ostali su se samo slepali.
Bio je i dadilja igračima i dželat. Bio je i knjigovodja i SD i menadjer, radio je posao za sviju. I da to sve ne bi otišlo u pm davao je svoje pare. Iz svog džepa.
Znaju ljudi iz kluba veoma dobro koliko je Amar dao para, ali ne mogu da nadju modus za vraćanje.
Evo im modus.
Daj mu ugovor na 5 godina.
10k plata 10k dug
Amar bi klub kostao manje nego Vranješ i Mehremic zajedno. A više će nam bodova donijeti od njih
Mislim da ne znaju, jer ti ljudi koji mu duguju vec dugo nisu u klubu. A nema ni dokaza da mu se duguje. E sada, ja licno vjerujem u taj dug i vjerujem da se on mora vratiti. Ne znam je li istina, ali vjerujem da ima istine. Modus se mora naci i nadam se zaista da se na tome radi.
To sto je Amar bio to sve, samo ukazuje na nemanje sistema, nista vise. Pa na kraju krajeva, zato se i potrosio, jer je bio to sve. A ne moze se jedan covjek pitati za sve, taj centralizovani sistem je u svijetu davno prevazidjen i ismijan. Decentralizacija moci je sadasnjost i buducnost. U klubu moraju biti strucnjaci za sva polja, i ova Uprava radi upravo to. Meni je interesantno da se iza Amara ova prica krije svo vrijeme i da se mnoge neke sitne interesdjije kriju iza krinke jedne takve legende. Ne pisem o tebi, vec generalno.
Amar Osim je legenda i on mora biti u klubu do kraja svog zivota, ali da radi ono sto najbolje radi u sistemu koji najbolje radi. A mislim da se u ovaj sistem kakav je sada u klubu moze uklopiti svako ko je kvalitetan, jer je podloga jaka. Mi jesmo titule osvajali, ali smo igrali na krompiristu i Grbavica je licila na olupinu. Sjecam se kada su dolazili neki ljudi iz Rusije, culi sve najbolje o Zelji i dosli da obidju Grbavicu, da su se nasi crvenili. Ljudi razvili kiseli osmijeh i ono komentarisali kao " Ma ja, bio je rat. " 15 godina od rata proslo. Jugoslavija se izgradila nakon 10 godina mnogo krvolocnijeg i goreg rata, a mi nismo ni okrecili ono sto smo imali. Nemojte mijesati kruske i jabuke i izvlaciti Amara kada god sportski rezultati ne idu, pa koristiti to kao oruzje protiv Misimovica.
Amar Osim je legenda i treba taj argument koristiti iskljucivo za sportski dio kluba kojim smo/nismo zadovoljni. Sto se tice ekonomije, pravnih stvari, marketinga, itd., tu Amar nema pojma na kraju krajeva i zlonamjerna konstrukcija je koristiti taj argument protiv strucnjaka koji sjede u Upravnom odboru kluba, a kojim smo svi jako zadovoljni. To samo otkriva nista drugo do sitne interese i kratkovidnost, pogotovo ovdje na forumu gdje je glas razuma ipak dosta jak i ispliva svako zlonamjeran.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/