Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

igla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub apr 28, 2018 3:28 pm

Ako budu vraćali tako, hladno može doći Ibro iz Gradačca i tražit 1000 KM koju nema na papiru, ali je posudio za mini pripreme 2013. godine.

kremenko

sub apr 28, 2018 3:29 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:24 pm
Pa zato sto taj dug nije dokumentovan.. Kako mislis iz kluba dati pola miliona bez ikakve dokumentacije?

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk
Zaposlis ga na radno mjesto "čovjek koji sjedi na zapadu i gleda utakmicu" i das mu platu za to i vracas mu njegovo.
blueheart je napisao/la:
kremenko je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:22 pm
ChWilla je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:19 pm
e ti znaš da amara prave budalom.

treba se sjetiti otkud ovi ljudi uopšte tu, otkud da amar nije tu iako ga drugi put niko nije otjerao, niti mogao otjerati. jednostavno je - otud što jednostavno više nije moglo. što se ta idila kako se ranije radilo raspala sama od sebe iz temelja...
Ako ga ne prave sto mu ne vrate uloženo uz kamatu od 7% kao i ostali što su dobili?
Zasto ne spomenes da se tih hebenih 7 % vratilo kao donacija klubu...
Usput Amaru treba vratiti novce
Neka Amar sa svojih 7% radi sta hoće. Možda ih i on vrati u klub kao donaciju
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

LeBlue
Kontakt:

sub apr 28, 2018 3:30 pm

Ako zelimo nesto da napravimo od temelja, onda trebamo da pustimo da Papac radi na duzi period. Mislim da bi isto bilo koristno pojacati njegovu funkciju sa nekim skautom koji poznaje mozda i bolje nasu ligu "hands-on". Mozda i Papac isto vec razmislja o domacim igracima, gdje ja mislim ima potencijal. Uz to dovesti kvalitetnog trenera sa vise iskustva kao Bazdarevic, ili pokusati sa mladjim trenerom kao Sablic. Sa Mesom se samo bojim vec negativnog stava prema njemu, iako ima dobro znanje i iskustvo. Ono sto bih ja volio je vise struke, i gledati kako ove mlade igrace uvesti u prvi tim. To je ono sto mislim da je i prezentirano kao neki duzi plan.

igla
Kontakt:

sub apr 28, 2018 3:33 pm

Hajmo Amaru dati cijeli budžet, ugasiti Želju, osnovati FK Tuborg Sekta? Pošto vidim, prioriteti su nam drugačiji, dijelimo novac kluba u koji se kunemo bez papira ikakvih svakom ko kaže da mu se duguje?

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

kremenko je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:

treba se sjetiti otkud ovi ljudi uopšte tu, otkud da amar nije tu iako ga drugi put niko nije otjerao, niti mogao otjerati. jednostavno je - otud što jednostavno više nije moglo. što se ta idila kako se ranije radilo raspala sama od sebe iz temelja...
Ako ga ne prave sto mu ne vrate uloženo uz kamatu od 7% kao i ostali što su dobili?
Po tom principu treba dati zaradjene pare i Vernesu Selimovicu, iako nema na papiru. I ne samo Vernesu, nego svim igračima koje je neko zajebo na riječ. Ko je taj sto je prevario i "ukrao" dogovoreno i zaradjeno Vernesu, E. Colicu...?

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Plava Porodica
Kontakt:

sub apr 28, 2018 3:35 pm

Dati platu Amaru kao rate za otplatu duga.
Lupam 10000 mu je plata za vodjenje, 20000 mu isplacujemo dok ne isplatimo.
Ugovor visegodisnji i cijeli klub na dobitku.
O tome se vec pisalo.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

igla
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub apr 28, 2018 3:37 pm

avlami97 je napisao/la:
kremenko je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:

Po tom principu treba dati zaradjene pare i Vernesu Selimovicu, iako nema na papiru. I ne samo Vernesu, nego svim igračima koje je neko zajebo na riječ. Ko je taj sto je prevario i "ukrao" dogovoreno i zaradjeno Vernesu, E. Colicu...?

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Nije Amar, on je sam tad bio, bio trener, uprava, čidtačica, fizioterapeut, nije on obećao, već lešinari koji se kriju iza njega, ali nije on.

sahmat

sub apr 28, 2018 3:38 pm

ChWilla je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:27 pm
vojina karijera je svemirski brod za lendrićevu, a sudeći po ovoj sezoni tako će i ostati. za nas je svejedno iako su vrlo različiti igrači, nema tima i krajnji rezultat je isti.
Samo pogledaju karijeru Sanela Jahica :rofl:
"Znaš li šta je najbitnije u životu? Željo, prijatelju."

AMAR OSIM !

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub apr 28, 2018 3:39 pm

sahmat je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:38 pm
ChWilla je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:27 pm
vojina karijera je svemirski brod za lendrićevu, a sudeći po ovoj sezoni tako će i ostati. za nas je svejedno iako su vrlo različiti igrači, nema tima i krajnji rezultat je isti.
Samo pogledaju karijeru Sanela Jahica :rofl:
Joj ne spominji ga, prizivao sam i njega i Kerlu, pa kako na kraju zavrsi :placeodsmijeha:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

blueheart
Kontakt:

sub apr 28, 2018 3:39 pm

kremenko je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:29 pm
Hadzijalagic je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:24 pm
Pa zato sto taj dug nije dokumentovan.. Kako mislis iz kluba dati pola miliona bez ikakve dokumentacije?

Zaposlis ga na radno mjesto "čovjek koji sjedi na zapadu i gleda utakmicu" i das mu platu za to i vracas mu njegovo.
blueheart je napisao/la:
kremenko je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:22 pm

Zasto ne spomenes da se tih hebenih 7 % vratilo kao donacija klubu...
Usput Amaru treba vratiti novce
Neka Amar sa svojih 7% radi sta hoće. Možda ih i on vrati u klub kao donaciju
Tebi je akcenat na 7%, a da bi Brko to ostvario vjerovatno mora imati kakvih papira ,ugovora i sl. A posto to Brko nema jbg mora se valjda strpiti...
DRZAVA ZELJO

bianco blu
Kontakt:

sub apr 28, 2018 3:42 pm

fcz je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:17 pm
Nastupi u Evropi ce pokazati mnogo toga. Tamo nema Beusā ni Mujicā. Ako se i tu pokazu bolje od nas onda nam je to znak da ipak nesto rade bolje od nas.
zrinjski je ljetos jedva od maribora ispao. Oda maribora koji je kasnije igrao ligu prvaka protiv liverpula, koji je skoro finalista

Brkoo
Kontakt:

sub apr 28, 2018 3:44 pm

LeBlue je napisao/la:
Ako zelimo nesto da napravimo od temelja, onda trebamo da pustimo da Papac radi na duzi period. Mislim da bi isto bilo koristno pojacati njegovu funkciju sa nekim skautom koji poznaje mozda i bolje nasu ligu "hands-on". Mozda i Papac isto vec razmislja o domacim igracima, gdje ja mislim ima potencijal. Uz to dovesti kvalitetnog trenera sa vise iskustva kao Bazdarevic, ili pokusati sa mladjim trenerom kao Sablic. Sa Mesom se samo bojim vec negativnog stava prema njemu, iako ima dobro znanje i iskustvo. Ono sto bih ja volio je vise struke, i gledati kako ove mlade igrace uvesti u prvi tim. To je ono sto mislim da je i prezentirano kao neki duzi plan.
Postavlja se pitanje da li je Papac pravi covjek za tako nesto. Covjek je fulio sa svim pojacanjima. Da li je nesto pozitivno uradio od kad je sportski direktor?

Kakvo iskustvo ima Bazdarevic? Vodjenje francuskih i africkih znj klubova, najveci uspjeh plasman u prvu ligu francuske. Covjek koji puno prica a malo radi, to je pokazao dok je vodio reprezentaciju.

Sablic je trener u rangu Adzema, po mom misljenju nije bolji od Adzema, Adzem ga je u sedam dana tri puta nadmudrio.

Ta prica oko djece i mladih igraca mi ide na qrac strasno. Koliko je mladih igraca igralo kad smo osvajali titule, jako malo, igrali oni koji bas imaju kvalitet(Hodzic, Bajic, Hadziahmetovic, Sehic, Visca itd), nisi nikoga puno trpio i zbog toga nisu ispastali rezultati..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

kremenko

sub apr 28, 2018 3:46 pm

Ništa onda, valja nam se strpiti do titule, do tada ekipu neka vodi plejada levata... i što je najgore, kraj im se ne nazire!

Hadzijalagic
Kontakt:

sub apr 28, 2018 3:48 pm

Vala brko vise trpimo ove ublehe poput Mehremica i Hadzica nego omladince i to iz godine u godinu.. 80% omladinaca koji su dobili konkretniju sansu su opravdali povjerenje i bili bar bara-bara sa ovim silnim poluigracima koje smo dovodili..

Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u sub apr 28, 2018 3:48 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub apr 28, 2018 3:49 pm

Imamo dobru ekipu po imenima, ali nema timske igre. Ne treba praviti sad frku, uvjeren sam da je Hadzic okej igrac, da Modic moze dat ruke, da je Vranjes vrhunski igrac za ligu kada se dozira i kad igra na pravoj poziciji.
Mi smo ovako stvari postavljali prije nastavka sezone: Hajdarevic, Sabanadzovic/Vranjes, Blagojevic
Medjutim, nista od toga. Imali bi dva odlicna para i jos Modica koji bi se ukljucivao.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

storm_raider
Kontakt:

sub apr 28, 2018 3:54 pm

kremenko je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:12 pm
storm_raider je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:07 pm
exdomorocki je napisao/la:
sub apr 28, 2018 2:59 pm
Vise su ove strukture bacile miliona niz vjetar,budimo malo objektivni!
Ali su mnogo vise i ulozilli u klub.
Hajmo sad tjerati mak na konac.
Ko je od njih uložio svoje pare?
Amar je ulozio u klub svojih 500-600k oko kojih se sada spore.
Koliko je ulozio Misimovic, Hadzic, Siljak, Hadziosmanovic peti ili deseti?
Nekima se vraća ulaganje uz kamatu od 7% a Amara se pravi budalom.
Misimovic je ulozio, koliko ne znam, kao sto ni ti ne znas koliko je Amar. Isto tako i ostali. Koliko je ko ulozio su mahalske price.

Ali, ono sto se ne spominje je da je bruka sponzora dosla preko licnih i poslovnih poznanstava tih istih ljudi koji su u Upravi i to je kumulativni novac koji se ne spominje i cesto podcjenjuje, a nije mali. Sto se tice te kamate od 7%, to je @Izlija jednom objasnio kako i zasto. Osnove ekonomije. Tih 7% se vratilo neoporezivo kao donacija klubu. Nemoj to namjerno da izostavljas.

Takodjer, nije Amar bio clan Uprave, da se moze porediti. Zato nemojte konstruisati i mijesati kruske i jabuke. Amar je bio trener, Misimovic i ekipa su clanovi Uprave. Clanovi Uprave biraju trenera, trener bira ekipu. I svako snosi svoje odgovornosti.

Mi mozemo pricati koliko je ulozio i sta je uradio Misimovic u odnosu na Zuju i ostale, a ne u odnosu na Amara. Ili da svedem na taj nivo: koliko je ulozio Adzem novca, a koliko Amar?

To sto je Amar ulagao svoj novac je samo pokazatelj neucinkovitosti i neorganizovanosti tadasnje Uprave, kao i njegove dobre volje i ljubavi prema Zelji. Danas ne bi morao, niti mogao ulagati, vec bi samo trenirao ekipu. To je razlika izmedju sistema tadasnjeg i danasnjeg i prestanite vec jednom mijesati kruske i jabuke i Amara i Misimovica. Poredite Amara sa Petrovicem, ako vec morate da ga sa nekim poredite (mada je neuporedivo!!!), ali ne sa predsjednikom Upravnog odbora.

Kada vec tjeramo mak na konac.

Bilo je pitanje vremena kada ce neko izvuci iz rukava izmisljeni odnos Amar vs. Miske. Muka mi je od tih konstrukcija.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

igla
Kontakt:

sub apr 28, 2018 4:02 pm

Grijesis Storme.

Ne možeš porediti Amara ni sa Slavkom ni sa Misimovićem jer Željo danas i u vrijeme Amara su dva različita sistema. Danas smo klub sa svim organima kluba, a tada je trener na početku sezone otišao na odmor, kad se vratio imenovao sebe za menadžera, poput SD-a, , a onda dalje imenovao. Uz to je lično obavljao još par funkcija.

LeBlue
Kontakt:

sub apr 28, 2018 4:05 pm

Brkoo je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:44 pm
LeBlue je napisao/la:
Postavlja se pitanje da li je Papac pravi covjek za tako nesto. Covjek je fulio sa svim pojacanjima. Da li je nesto pozitivno uradio od kad je sportski direktor?

Kakvo iskustvo ima Bazdarevic? Vodjenje francuskih i africkih znj klubova, najveci uspjeh plasman u prvu ligu francuske. Covjek koji puno prica a malo radi, to je pokazao dok je vodio reprezentaciju.

Sablic je trener u rangu Adzema, po mom misljenju nije bolji od Adzema, Adzem ga je u sedam dana tri puta nadmudrio.

Ta prica oko djece i mladih igraca mi ide na qrac strasno. Koliko je mladih igraca igralo kad smo osvajali titule, jako malo, igrali oni koji bas imaju kvalitet(Hodzic, Bajic, Hadziahmetovic, Sehic, Visca itd), nisi nikoga puno trpio i zbog toga nisu ispastali rezultati..
Odlicno razmisljanje. Papac je u klubu manje od pola godine. Doveo je dva kvalitetna igraca, Vranjesa i Hadzica. Fulio jednog totalno, Mehremica. Ali kako mi znamo sta je on uradio, kakve je on procese i procedure uveo u klubu. Pojma mi nemamo. Kod nas je bitno biti glasan da odjekuje na sve strane. Mesa Bazdarevic, vodio tim do finala Africke Lige Prvaka, dva tima uveo u Francusku prvu ligu. Za nase okolnosti je to dovoljno dobro. Sta sam pogresno rekao vezano za mlade igrace, moramo imati kontinuitet uvodjenja mladih igraca. To svi timovi rade u regionu. Lokomotiva ubaci Kastratija protiv Dinama pa im uvali dva komada a decko igrao protiv nasih juniora. Normalno, drugacije je igrati za Lokomotivu i za Zelju, ali je isto liga losija.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub apr 28, 2018 4:07 pm

Zivo me interesuje sta je sinoc Baka objasnio Adzemu vezano za Bit ce Zeljo k.... sampion. Krenuo je nesto: Zato sto Zakaric i tu je prekinuto.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

kremenko

sub apr 28, 2018 4:10 pm

sub apr 28, 2018 3:54 pm
kremenko je napisao/la:
sub apr 28, 2018 3:12 pm
sub apr 28, 2018 3:07 pm

Ali su mnogo vise i ulozilli u klub.
Hajmo sad tjerati mak na konac.
Ko je od njih uložio svoje pare?
Amar je ulozio u klub svojih 500-600k oko kojih se sada spore.
Koliko je ulozio Misimovic, Hadzic, Siljak, Hadziosmanovic peti ili deseti?
Nekima se vraća ulaganje uz kamatu od 7% a Amara se pravi budalom.
Misimovic je ulozio, koliko ne znam, kao sto ni ti ne znas koliko je Amar. Isto tako i ostali. Koliko je ko ulozio su mahalske price.

Ali, ono sto se ne spominje je da je bruka sponzora dosla preko licnih i poslovnih poznanstava tih istih ljudi koji su u Upravi i to je kumulativni novac koji se ne spominje i cesto podcjenjuje, a nije mali. Sto se tice te kamate od 7%, to je @Izlija jednom objasnio kako i zasto. Osnove ekonomije. Tih 7% se vratilo neoporezivo kao donacija klubu. Nemoj to namjerno da izostavljas.

Takodjer, nije Amar bio clan Uprave, da se moze porediti. Zato nemojte konstruisati i mijesati kruske i jabuke. Amar je bio trener, Misimovic i ekipa su clanovi Uprave. Clanovi Uprave biraju trenera, trener bira ekipu. I svako snosi svoje odgovornosti.

Mi mozemo pricati koliko je ulozio i sta je uradio Misimovic u odnosu na Zuju i ostale, a ne u odnosu na Amara. Ili da svedem na taj nivo: koliko je ulozio Adzem novca, a koliko Amar?

To sto je Amar ulagao svoj novac je samo pokazatelj neucinkovitosti i neorganizovanosti tadasnje Uprave, kao i njegove dobre volje i ljubavi prema Zelji. Danas ne bi morao, niti mogao ulagati, vec bi samo trenirao ekipu. To je razlika izmedju sistema tadasnjeg i danasnjeg i prestanite vec jednom mijesati kruske i jabuke i Amara i Misimovica. Poredite Amara sa Petrovicem, ako vec morate da ga sa nekim poredite (mada je neuporedivo!!!), ali ne sa predsjednikom Upravnog odbora.

Kada vec tjeramo mak na konac.

Bilo je pitanje vremena kada ce neko izvuci iz rukava izmisljeni odnos Amar vs. Miske. Muka mi je od tih konstrukcija.
Amar je tada bio sve u klubu i bukvalno bio lokomotiva, ostali su se samo slepali.
Bio je i dadilja igračima i dželat. Bio je i knjigovodja i SD i menadjer, radio je posao za sviju. I da to sve ne bi otišlo u pm davao je svoje pare. Iz svog džepa.
Znaju ljudi iz kluba veoma dobro koliko je Amar dao para, ali ne mogu da nadju modus za vraćanje.
Evo im modus.
Daj mu ugovor na 5 godina.
10k plata 10k dug
Amar bi klub kostao manje nego Vranješ i Mehremic zajedno. A više će nam bodova donijeti od njih

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 19 gostiju.

Prijava