Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

fcz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet dec 08, 2017 4:19 pm

E hajmo se vala sad malo svadjat oko toga ko je veci general poslije bitke, a Zeljo nam napravio seriju kakvu dugo nije.

Uzivajmo ljudi, potrudimo se da nas u nedjelju dodje sto vise da podrzimo momke, zasluzili su pun stadion jer su nam podobro zalijecili rane koje bole jos od maja.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Grbavica
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:20 pm

Leon_Professional je napisao/la:
pet dec 08, 2017 4:08 pm
LeBlue je napisao/la:
pet dec 08, 2017 3:56 pm
Nemogu da razumim pointu, da moras biti strucnjak da das kritiku ili svoje misljenje. U cemu je onda pointa foruma. Isto kao da se vracamo u crno doba. Razumijem i potpuno se slazem da se treba birati kako ce se formulisati. Nikad nisam bio zagovornik pljuvanja, ali mi obicni navijaci svakako trebamo da imamo potpuno pravo da kazemo ono sto mislimo. Nemoras ni biti strucnjak da neke stvari vidis, pogledaj razne utakmice i mozes neke stvari uociti. Nije kvantna nauka. Uostalom ako se poredi nasa kritika sa onom u regiji, mi smo mala maca. Druga je stvar ako neko pljuje iz svojih licnih interesa, njih treba odma odstraniti.
Poenta je da moras klimati i sutiti. I ne smijes nista reci jer ce ti traziti licencu na uvid.
Dok s druge strane, kad tvrdis da je to nesto dobro onda nisi strucnjak i mozes to napisat bez uvida licence.
Pa eto sad izaberi sta ti je lakse. :D

Slazem se da je.nidje veze napisati : "odron" , "ubleha" "ne treba" i samo to napisati bez realnog obrazlozenja.
Kad napises odmah ( evo striktno za Roka ) da je spor za vezni red i da je mozda bolje da igra stopera kao u Kini, opet je i to pljuvanje i opet si strucnjak koji je za 15min.to skontao. I opet si u istom kosu.
Pustimo se mi, kritika konstruktivna valja jer tako "oni" ne uzimaju. Sve se predstavlja pljuvanje, i svi su u istom kosu ako ne ides niz dlaku.
A bas mislim da se na ovom forumu kod vecine u postovima moze naci i objasnjenje i konstruktivnost. Bar se vecina trudi to napisati.

Al jbg, ne valja eto ni to.
Brkaš pojmove.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Leon_Professional
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:23 pm

Ne brkam ja.
Bas mislim da neko drugi brka pojmove pa stavlja sve u isti kos.

Al nebitno. Radnik jos odraditi.
Zadnja izmjena: Leon_Professional, dana/u pet dec 08, 2017 4:25 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Plava Porodica
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:25 pm

Sve sam pretrpio..
I nije mi bilo jasno kako se uvijek vratimo na iste teme.. Pogotovo na rasprave sa portalom i forumašima tamo. I u krug..
Ali, ovo sad.. Pa nadyebali ste sve teme, sve forume na dunjaluku.
Jel' shvatate o čemu pišete? Za šta služi forum ako nećeš diskutovati o nečemu što voliš, jer da ne volimo bolio bi nas ku.rac i za forum i za društvene mreže.
Dan te yebo kaže frajer ne treba kritikovati nikad jao jao :rofl1:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

sastrane

U pravu je Avlami 100%.
90% onih tekstova po portalima kojim srozavaju naseg Zelju je poteklo iz ovakvih mjesta. Kaze neko, Elsner slovenac ubleha 10kg viska. Zeljo zjani protiv nekog, osvane naslov "Propao velikan radi polovnjaka" itd itd i slicno.
Situacija i trenutak nije za kritike. Svaka kritika trenutno moze napraviti vise stete nego koristi. Zasto? Zato sto Je Zeljo trn u oko mnogima. Da je zdrava sredina moglo bi se, ali posto nije najbolje je da sutimo i pustimo da razmisljaju ljudi kojima vjerujemo. Pritisak se stvara i sa foruma, i drustvenih mreza itd

MrkiMedo
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:27 pm

Joj sto Zeki napravise usi na instagramu :rofl:

ponosannavas
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:28 pm

Izlija je napisao/la:
pet dec 08, 2017 3:42 pm
Niko nije rekao da mi ne možemo bolje od ovog i svi smo svjesni da je i ovo ovako daleko od idealnog samo što neki vide "čašu polu praznu a neki polu punu". Sve je to divno i krasno dok se suprotni stavovi ne brane ličnim uvredama, nekada isti igrač bude loš a nekada brilijantno odigra, nekada se to desi u istoj utakmici, bože moj šta da se radi. Ja mislim da nemamo navijača koji je stariji od kluba i moja je životna želja da i kada ja umrem klub ostane na zdravim nogama, sve će ovo jednom biti jučer a sutra nam može biti bolje samo ako zajedno učinimo sve što smo mogli kako bi kolektiv napredovao. Nekada je to prešutiti loše a nekada kritikovati i kada je dobro, ovaj naš forum je super podloga za filtriranje nebitnog jer u moru nebuloza ipak se prava istina razazna. Malo je ovdje malicioznih jer smo ih svi kao kolektiv istisnuli i hvala vam na tome, nemojte samo da razlika u "čaši" vas razdvoji jer u istu " čašu " gledate i volite je svim srcem i dušom.
Ovo je suština. Dodao ih još i to što sam sto puta ponavljao da je kultura dijaloga najbolja. I da bar malo razmislimo ili izanaliziramo prije nego napišemo nešto. Razlog je vrlo jednostavan, a to je da ako nas deset napiše Elsner je kloc to postaje mišljenje većine. Izuzimajući ovaj forum. Ovdje piše nas stotinjak i otpilike se snamo kakvi smo. Neko plane, neko jebe majke, neko je strpljivi i sl. Međutim evo ako samo uzmemo zanjih pet šest godina i sve što se dešavalo u Želji možemo reći da moramo naučiti neke stvari:

1. ne pljuvati odmah po novoom treneru ili igraču nit ga hvaliti(ADžem je neopravdano pljuvan odmah od starta, bilo je grešaka njegovih to niko ne spori, ali kao neko novi mora ih imati jer ne može biti vidovit da zna unaprijed kako će neko reagovati na njegov koncept igre. Isto tako i igrač se neki uklopi a neki ne u neki drui koncept. Rijetki se uklope u sve)
2. isto važi i za poteze uprave
3. uvijek saslušati ii drugu stranu prije nego doneseš sud. TO je recimo primjer ovaj oko lopti za derbi. MI vidimo ofarbano i odmah pljujemo ali ima uvijek i drugo objašnjenje
4. Ništa nije gotovo dok se prvenstvo ne završi ili dok ne izgubiš matematički šanse za nešto (bez obzira jesi li prvi ili stižeš zaostatak)
5. uzmite u obziri i srgumente druge strane

Psihologija je čudo, ali za sve ovo gore nabrojano nam treba strpljenje. Ishitrene reakcije dovode do grešaka. Treab pustiti bar neko vrijeme pa davati mišljenje. U sportu a pogotovo u fudbalu je specifično jer se uvijek priča u smislu šbb kbb. Trebao je igrati Zec, a ne Zeba je pretpostavka da bi ovaj odigrao baš tu tekmu bolje, ali kad odgledaš deset tekmi i jednog i drugog možeš reći da je veća vjerovatnoća da će ovaj drugi odigrati bolje. ALi kod nas i ako mu kažeš da je bolji Zec na krilu jer je brži, jer se vraća nazad i sl, onda su to argumenti. Imao ih je i Zeba npr protiv Krupe na krilu jer je tamo igrao spor visok igrač koji nije išao naprijed i ovaj nam je koristio. Svako zašto ima svoje zato, a skloni smo uvijek zauzimati strane i to porpilično oštro. Sredine nemamo, a najbitnije podrška ne treba izostati sve dok se ne uvijerimo da neko ne može i nije za toga, a za to treba bar polusezona. Možda će uprava npr to primjetiti i ranije jer zna više informaciaj ali mi kao gledaoci teško. Uprava je pokazala sada na primjeru SLavke da je ipak imala neku okvirnu viziju za sportski segment. Inače da je suprotno, Slavko ne bi dobio nogu. Tad smo mislili da glupost rade. Lutali jesu jer nisu dobro procijenili ko je taj koji će tu okvirnu strategiju provoditi u djelo. Fulili su tri puta, ali sad vidim da su tačno znali šta hoće da radi trener. TO je u skladu onoga što i mi svi ovdje pričamo stalno. Evo ovaj četvrti put će nadam se biti dobro aBd.

Okolele
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:29 pm

Vazda neko zakuhava glupostima..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Plava Porodica
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:30 pm

mirzza je napisao/la:
pet dec 08, 2017 11:46 am
Glupo je potezati pitanje kritike, posebno dobronamjerne, jer svako neka podje od sebe da nije savrsen i da ima prostora za napredak koliko hoces.
E sada je problem kako ces prihvatiti kritiku, da li ces nesto promijeniti na osnovu te kritike. To je vec individualna stvar.
Ako te neko vise puta kritikuje za istu stvar, tada si glup, jer ocito da ne zelis da popravis sto ne valja.
Ova ekipa dolaskom Adzema je prosla kroz turbulentan period, valjalo je u hodu, raditi slijedece:
1.) imati rezultate, a od pocetka smo u top 3 na tabeli, mozda smo samo kolo nakon poraza kod ex vojnika u doboju pali ispod
2.) popravljati fizicku spremu jer su nam igraci bili u katastrofalnom stanju
3.) uvoditi mlade igrace u takvom raspolozenju
4.) rijesiti se gubitnickog mentaliteta koji nam je dovukao gospon kartoteka, debaklom u kupu i gubljenjem titule
5.) promjena nacina razmisljanja igraca koji sada napadaju nakon 2-0 sa sirokim, a prije smo 1-0 na Grbavici protiv Radnika, Krupe grcevito branili
6.) izgraditi ekipu

Adzem je sve to uspio, veliki posao, ogroman, nezahvalan.
Prvo je sklonio dizelase Ugljesu, Markovica i dao prostor Hajdarevicu i Sabanu, naravno tu je igrao Ramovic na pocetku jer su se djeca postepeno uvodila.
Lutao jeste, jer je morao probati, a nije imao prilike prije sa obzirom na preuzimanje ekipe.
Neki njegov potpis se vidio protiv Goska pa zatim poraz od Mladosti, zatim protiv Krupe, pa poraz od Slobode i Zrinjskog, pa protiv Mladosti pa remi kao poraz u Vitezu. Taman kad sam mislio evo nasao je dobitnu formulu, on uopet uhebe sve sa saranjem ekipe.
Opet se vracam Vitezu, to nam je bila blagodet sto bi uspjesni privrednik rekao, tu smo vidjeli ko moze a ko ne. Vidjeli smo da Zeba ne moze, da Elsner ne moze, da kombinacija Kajkut Vojo ne moze.
Mi sa ovom ekipom, trkacki raspolozenom moramo igrati presing jer imamo takve mogucnosti, a to ti pruza vezna linija gdje caruje Jovan uz asistenciju Sabana/Hareta i naprijed veliki trud Ramovica koji skace, trci, dribla, vraca se u odbranu, ulazi u duele, kada na to dodas brza krila u vidu Zake i Zecine i ogroman posao koji radi Vojo u spicu dobijes jednu jako potentnu ekipu prema naprijed. Stvarno velika pojacanja su nam i Ramovic i Zec koji tek sada trebaju doci na svoje jer su dosli iz malih klubova u veliki. Asima ne treba otpisivati, izuzetno brz i zahvalan igrac, pogledajte samo jucer da je u trenutku centarsuta Zake bio u liniji sa stoperom da bi mu pobjeao 2 metra i zabio glavom, izuzetno brze noge ima. Zatim pogledati drugi gol Krupi i presing Asima i Sinana, fantazija.
Nazad imamo prostora za napredak. Statisticki imamo najbolju odbranu lige do sada, a u stvarnosti tu vidim jos veci prostor za napredak posebno na bekovskim pozicijama gdje je vremesni Stanic najbolji bek kada sve saberes i oduzmes u ovoj polusezoni.
U jednom momentu bezivotni Sinisa se probudio i pruzio mozda i ponajbolje partije u svetom dresu, a sa druge strane kolega Projic je bar za mene razocarenje.
Najavljen kao veliko iskusno pojacanje, nije se uspio do kraja uklopiti, ima odredjeni kvalitet ali bih licno vise tu volio vidjeti Jasarevica ili Markovica iz Sirokog.
Stoperi Graovac, Kemo i Bogic uz jednu pristojnu tekmu Velica. Na pocetku greske, neuigranost, a sada to djeluje bolje, ipak i tu imamo prostor za napredak.
Svi hvale Bogicevica i moram mu odati priznanje na profesionalizmu i zalaganju jer sa tolikim godinama igrati po teskim terenima mogu samo profesionalci, ipak vjerujem da se mnogi nece sa mnom sloziti jucer je ispao 2 puta sto je omogucilo 2 sanse Sirokom, izadje na centar ispadne i ostavi brisani prostor, prvi put su ga pretrcali i centrirali, drugi put lopta koju bi on pokupio da je bio u liniji je prosla i u situaciji 1 na 1 nas vadi Veca.
Hvala, ali moramo traziti bolje rjesenje.
Upravo te dvije pozicije su nam prioritet u prelaznom roku, na jednoj je cijelu karijeru proveo Adzem, dok je Papac igrao i jednu i drugu tako da ne sumnjam da ce naci najbolje rjesenje.
Stranci u ekipi: Jovan, Sinisa, Projic, Vojo i Elsner.
Jovan i Vojo donose prevagu, Sinisa i Projic vec receno, dok Elsner za stranca i iskusnog igraca nije pokazao apsolutno nista vrijedno pomena. Visak kilograma je prisutan, mozda i najsporiji nas igrac. Defitnivno se rijesiti. Gledao sam klipove decka kada je bio mladji i igrao fudbal karijere, i tada je bio spor ali je igrao mozgom i dobro se postavljao, danas je tri puta sporiji i smijesno dijeluje na terenu pa ne znam otkud tolika potreba velicati jedan pas protiv Sirokog na 2-0.
Sta ce odluciti sa njim briga me, da li ce dobiti sansu da prodje pripreme ili mu je noga nek se brinu Ado i Sasa oni ga gledaju na treningu svaki dan.
Vojo mora popraviti realizaciju, fizicki spreman, koristi mozak, dobro se gradi, uklopio se izvanredno jer je zbog njega prodisala cijela ekipa, i krila i Ramovic i Jovan, ali fule protiv Sarajeva i Sirokog igracu njegovog kvaliteta se ne smiju desavati u kontinuitetu.
Ipak on i Kajkut uz Mujagu bi trebali biti dovoljni.
Idemo aBd zavrsiti pobjedom nad Radnikom ovu polusezonu, kupiti pametno i potuci se na proljece, sacuvati se povreda i nadati se duploj kruni, sto da ne.
Prijatelju odličan post zaista, ali eto promače ljudima jer imaju jednu odličnu temu za razgovor.
Apsolutno se sve slažem,a i da se ne slažem..ko sam to ja da kritujem? Šta sam ja to pomogao klubu? Nisam stručan yebiga.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ponosannavas
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:35 pm

sastrane je napisao/la:
U pravu je Avlami 100%.
90% onih tekstova po portalima kojim srozavaju naseg Zelju je poteklo iz ovakvih mjesta. Kaze neko, Elsner slovenac ubleha 10kg viska. Zeljo zjani protiv nekog, osvane naslov "Propao velikan radi polovnjaka" itd itd i slicno.
Situacija i trenutak nije za kritike. Svaka kritika trenutno moze napraviti vise stete nego koristi. Zasto? Zato sto Je Zeljo trn u oko mnogima. Da je zdrava sredina moglo bi se, ali posto nije najbolje je da sutimo i pustimo da razmisljaju ljudi kojima vjerujemo. Pritisak se stvara i sa foruma, i drustvenih mreza itd
Tako je. I novinar ubleha vidi da je pet ljudi napisalo to. Imat će znači lajkove. Samo napiše tekst i to se širi ko epidemija. LJudi koji ne gledaju tekme misle da je sve dno dna i logično ne dođu na tekmu.

Dominic
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:37 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
pet dec 08, 2017 4:18 pm
Dominic je napisao/la:
pet dec 08, 2017 4:13 pm
Ko se razumije u gradjevinske radove i zna koliko nam treba love da se osposobe poslovni prostori ispod Istoka? Treba stolariju kupiti (vrata i prozore), razvesti struku, ostakliti vece prednje povrsine, razvesti struju...sta jos? Nije valjda da to toliko kosta pa nemamo pare?
Ja sam cuo da je krov pod moranje ako zelimo 100% funkcionalne prostore na istoku..
Auu, ako je tako to su onda u totalu dobre pare. Bez titule i neka 2-3 kola u Evropi naredne godine nema nista od toga do 2019.

bogi
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:50 pm

Ma ja mislim da i kad osvojimo duplu da će se ovdje voditi u najmanju ruku nepotrebne rasprave, da ih ne nazivam drugačije iskreno.

Osvrt na prethodni dio:
Nisam puno pisao, nemam vremena baš, obaveze stigle u ovom decembru. Sviđa mi se "novi" Željo, kretnje igrača su sama fantazija, čestitke Nedimu (ako mu tako bi ime) digao je kondiciju na takav nivo, koji je nama prošle sezone bio nezamisliv, pročitao sam većinu stranica nešto sam preskočio da se ne lažemo, pa da se osvrnem od ovo za Roka. Elsner koliko god neko tvrdio da je loš i slično, ne može reći da nije koristan, dobar je za zadnjih 20 minuta pogotovo, kad neko kaže Dino Hasanović je za njeg De Rossi ja se naježim. Kakav Dino ?
1) Uvijek na treningu igra štopera, što je logično jer vezne pozicije (centralne i zadnje) drže Blagojević, Hajdarević, Šaban, Elsner, i Marković na treninzima.
2) U kojem segmentu igre je Dino bolji od Elsnera ? To niko još nije napisao, prave iste stvari puno faulova,
3) Što se tiče onog pasa Elsnera, mislim da ga Dino nikad ne bi poslao onako, bar moje iskustvo kaže da ne bi.
Po meni pametnom dosta, ako neko stvarno hoće debatovati na ovu temu, bujrum u PP da ne nabijamo ovdje ljudimo bezveze rasprave.

Što se tiče naše odbrane, stvarno igraju na zavidnom nivou, Bogičeviću defintivno dati ugovor do ljeta minimalno, Siniša se diže i ne bi bilo loše uz neki "popust" u plati, tj. da se ne preplati, da mu se produži ugovor na godinu i pol. Graovac da je naše dijete ne bi se onoliko nervirao :D , užasno gotivan lik :D Projić oscilira, ali ne sumnjam da će nakon nekog vremena i njega Adžem razigrati, ali defintivno da nam treba lijevi bek, i ovim putem sve čestitke Stani na 250 nastupa, neopaženo si postao legenda kluba! Osmanković pliva, ali mislim da je to jer nema dovoljno utakmica u nogama još uvijek, tj. kad je prošle godine trebao sticati ove utakmice koje sticaju Hajdarević i ostala mlada garda, neki "njemački filozof" je mislio da je on loš, ali otom potom, šta je bilo, bilo je.

Vezni red nam je takav beton da ne vidim potrebu da se spominje pojačanje, okej Beširović stvarno jeste igrač da digne na još veći nivo, ali sumnjam da bi htio na klupu kraj Hajdarevića i Blagojevića, plus ima ugovor. Ako možemo naći nekog kome je uredu da sjedi na klupi i isključivo igra kad zatreba onda nek se dovode, samo da Šabanadžović i Hajdarević ne ispaštaju.
Zec nadolazi polako ali sigurno, i kao što je neko napisao, nek halali zaboravio sam ko, onakav Zec i jeste naše oružje ni sam ne znaš šta će da uradi, po meni super.
O Zakariću nema potrebe puno govoriti, sve je rečeno. Sinan je sve što desetka treba da bude ubjedljivo naš najbolji igrač na ovoj poziciji usudio bih se reći nakon Štilića, nek me isprave ako je bio neko bolji. Vojo samo da realizacija nadođe i mislim da će biti špic u rangu Lendrića bez pretjerivanja, ne zaboravimo da je dao dva gola u šest mečeva, jest malo naspram napadača tipa Lendrića, ali ovo nije napadač peterca ili šesnaesterca, nego napadač koji radi za ekipu.
Klupu ne bih detaljisao, treba nam još jedan fin igrač sa klupe koji može zakrpiti više pozicija, ionako je ovo najduži post koji sam ikad napisao.

Pozdrav svima koji su pročitali i hvala što su pročitali :D
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

Vrag

pet dec 08, 2017 4:55 pm

Dominic je napisao/la:
pet dec 08, 2017 4:37 pm
Hadzijalagic je napisao/la:
pet dec 08, 2017 4:18 pm
Dominic je napisao/la:
pet dec 08, 2017 4:13 pm
Ko se razumije u gradjevinske radove i zna koliko nam treba love da se osposobe poslovni prostori ispod Istoka? Treba stolariju kupiti (vrata i prozore), razvesti struku, ostakliti vece prednje povrsine, razvesti struju...sta jos? Nije valjda da to toliko kosta pa nemamo pare?
Ja sam cuo da je krov pod moranje ako zelimo 100% funkcionalne prostore na istoku..
Auu, ako je tako to su onda u totalu dobre pare. Bez titule i neka 2-3 kola u Evropi naredne godine nema nista od toga do 2019.
pa neces te pare skrsiti u tribine

LeBlue
Kontakt:

pet dec 08, 2017 5:01 pm

Konacno imamo ljude u strucnom stabu koji znaju nase igrace da pripreme psihicki i fizicki. Igraci koju su potpuno koncentrisani i prisutni sta se desava na terenu, i koji imaju snage da trce tokom citave utakmice.

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

pet dec 08, 2017 5:02 pm

Raspravljate se o tome treba li raspravljati o raspravama... allahumesali.

damirfile
Kontakt:

pet dec 08, 2017 5:04 pm

Hahaha

barbarez
Kontakt:

pet dec 08, 2017 5:04 pm

Fanzi je napisao/la:
pet dec 08, 2017 2:37 pm
Ne kontam jedino samog sebe što mi je toliko stalo mijenjati svijest kod ljudi i objašnjavati se pored puno bitnijih stvari.
Pitam se da je bilo ko na mjestu trenera kluba sa ovog foruma (DANANove zasluge znam), da li bi isto prolazio ko i Adžem. Vjerovatno bi.

Naravno moj barbarezu da je Adžem promijenio svoj pristup radi tvojih kritika i ljudi poput tebe. Strašno ga je pogodilo to da će ga Musemić pregaziti.
Vrijeđaš li vrijeđaš...

Najgore kad ne znaš koliko ne znaš. Gore je od toga kad misliš da znaš, a ne znaš... Zajebano.

Zapravo se mimoilazimo u definiciji navijača.
To može još prolaziti zato što je klub u vlasništvu svojih članova. Onog trenutka kad ga se privatizuje, ovisno o situaciji možete klincu kritikovati.
A hajde ti nama objasni kakvi su to ljudi poput mene a kakav si ti i ljudi poput tebe. Sta ti znas ko je kakav i koliko ko sta zna ili ne zna .
Nista konkretno nisi napisao. Vec imas neki svoj stav i vodis diskusiju po principu moj tata je bolji od tvog tate .
Ako bi se nas klub vodio misljenjem koje ti zastupas,vrlo brzo bi ostao bez navijaca. Nije bitno jesam li ja svojom kritikom nesto promijenio,to uopste nije relevantno,vec je poenta sasvim druga. Ti zastupas tezu da su navijaci ljudi koji moraju biti uz klub ,pokazivati ljubav,trositi svoje novce a za uzvrat ako im se bilo sta ne svidja ne smiju pisnuti i nek se u pm,ima drugih klubova nek navijaju.
Cuj ti price to moze prolaziti dok je klub u vlasnistvu svojih clanova. Pa dalje kako nas glas nije bitan i kako mi nemamo pravo za bilo sta da se bunimo ili upuyimo kritike. To je poenta tvoja dva posta.
A kad se klub vodi politikom,navijaci najbolji sponzor kluba,akcije za stolice. Sta tad smo ovce za sisanje i budale, tad je Zeljo nas,ali onda kad nas neko kupi,mozemo pusit *****,Zeljo svakako nije nas. Nisam ni sekunde pogrijesio kad sam te nazvao SDA kadrom.
Strasno je kakve ti teze zastupas. Decenijama je bilo Mi smo Zeljini,Zeljo je nas. I sad ces nam ti i tebi slicni pricati da smo nebitni i da nemamo pravo glasa. Ja sam citav zivot svoj uz Zelju od djetinstva i obnove stadiona,do prvih trofeja poslije rata. Sta ces mi ti pricati koliko mi se sta pika .
Ali ako klub,njegov trener i igraci ne postuju navijace,onda ne vidim smisao postojanja tog kluba. Naravno da nece moja kritika piti vode,to nije ni poenta. Poenta je da covjek sam spozna gdje grijesi ,za dobrobit sviju nas.
Vodis raaprave ko uvrijedjena mlada,mislis napises jedan post za sehare,i mislis da si najpametniji. Nemoj ba zajebavat.
Meni je iskreno drago zbog sviju nas da je ovakav scenario ispao sa ekipom i Adzemom.
Ja i kad sam rekao to za Husrefa reko sam da se vidi njegov rad sa ekipom. Nisam nigdje govorio da ce pojest Adzema. Sva ti prica proizilazi izvlacenjem iz konteksta. Sva kritika za Adzema je bila da zelimo vidjeti upravo ovo sto smo gledali od ekipe. Sta je sporno jarane. Sta se to sporno pisalo. Ko je tjerao Adzema ili bilo sta drugo.
Napisete jedan post da valja i onda izvrcete price i dajete sebi za pravo da pisete ovake gluposti.
Pricas da su navijaci komisija za ocjenjivanje a ti nas analiziras i znas koliko znamo i ne znamo.
Zelis nam istaci da smo nebitni i da nemamo pravo glasa. Ovce za uzimanje para i nista drugo. Blago nama kad toliko znas i tako vidis nas navijace. Sreca da nisi sta u klubu. Ali imas potencijala ,stranka te prati ....

ponosannavas
Kontakt:

pet dec 08, 2017 5:11 pm

Kritika treba, ali razumna kritika kakvu najbolje daje @boccacio. Nismo svi ko on u pisanju, ali bar možemo ne psovati igračima. I imati strpljenja. A mišljenja drugačija su uvijek dobrodošla i imamo na to pravo svi mi.

ChWilla
Kontakt:

pet dec 08, 2017 5:13 pm

ja sam uživo na južnoj tribini čuo, od momaka otprilike njegovih godina, da anel igra zato što mu je otac refik. na utakmici sa mladosti u kupu, mislim da sam to ovdje i napisao. da adžem nije za trenera prvog tima želje, čuo sam mali milion puta od svih generacija, i u prvom nesretnom mandatu i sad. da će nas pitari razvaliti u ovom sad derbiju, čuo sam najmanje deset puta u sedmici prije, a zadnji put na putu za tribinu u prošli ponedjeljak, od jednog koji je sad i među vođama grupe.

to kritika nije. ma to nije ni pljuvanje, nisu ti ljudi ni zlonamjerni ni sa suprotnim interesima. ali bogami, neka blaža vrsta poremećaja, neke neuroze možda i jeste. sve oko kluba. a toga ima mnogo, i može mnogo negativno uticati na stvarne stvari...
gradi željo boli te *****

exbabilon
Kontakt:

pet dec 08, 2017 5:17 pm

Ako ne kritikujemo, kontam da ne trebamo ni hvaliti jer ne znamo o cemu pricamo. Sta znamo o kvaliteti terena, igracima, taktikama, navijanju, dresovima... Prakticno smo nekompetetni za sve. Sto uopce postoji forum?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.

Prijava