Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

boju dao si nebu...
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet dec 08, 2017 3:22 pm

avlami97 je napisao/la:
pet dec 08, 2017 2:58 pm
Kritika je prosuđivanje na osnovu viđenog, učinjenog...Kada kažem, Siniša ima loše centaršuteve, to je kritika, ali ako kažem da je on polovnjak, krampa, ubleha, odron itd itd onda je to vrijeđanja, a vrijeđanje nikada nije dobronamjerno.
A ko vrijedja? Evo raspravljamo o trenerima i igracima. Svako ima pravo na svoje misljenje. Onaj koji to cini argumentovano, evo kao ti npr. za Sinisu i npr. stat.podatak da je protiv Mladosti (lupam) imao 15 centarsuteva od kojih su 14 bili u gol aut ili protivnickom igracu na nogu, to je argumentovana kritika. Moramo li biti strucnjaci sa profi licencom da vidimo da je igrac imao takav ucinak...jasno ko dan. Mozemo li o tome normalno diskutovati...trebali bi valjda.
Gurati pricu "suti, ne talasaj" i sl. je van svake pameti. Petrovic mi je (osim na par utakmica) ogadio fudbal prosle sezone...moj osjecaj, subjektivno misljenje i kritika.
Adzem mi je na nekoliko utakmica ove sezone vratio vjeru u ono sto zelim da gledam, pogotovo na Grbavici...ofanzivni fudbal bez kompromisa. Moje misljenje, osjecaj, nazovi kako hoces...
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Kospicar
Kontakt:

pet dec 08, 2017 3:24 pm

@barbarez upravu si ti, al Fanzi je htio rec da nam treba umjerenosti. Uvijek mi je u glavi recenica Slavke “Kod nas nema sredine, il ispadamo iz lige il smo prvaci” mi smo u kontituitetu pljuvali, govorili da ne valja, prvi ja nisam bio za Adzema, nisam davao neke grdne komentare, nego prihvatljivu kritiku.
Ovdje ima odlicnih forumasa koji studiozno pristupe kritici i odmjereno je iznesu.
Fanzi nije napao forumase koji kazu kako je u realnosti, a realnost nije analiza jedne utakmice, nego analiza 7-8 utakmica.
Mi odigramo x sa Vitezom, sve treba otjerat, uzmemo Sarajeva, svi svrsavaju.
Lp
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

avlami97
Kontakt:

pet dec 08, 2017 3:28 pm

Brkoo je napisao/la:
pet dec 08, 2017 3:19 pm
Ako kazes da su Sinisa i Projic srbijanski polovnjaci, to je vrijedjanje :roll: Bolje lagati da su super igraci, nego reci istinu da su polovnjaci. Kakva je to logika sunce mu poljubim? Pa ako je nesto lose onda je lose, ako je dobro onda je dobro. Bolje i gorka istina nego slatka laz.

Sjetim se onda kako su neki stavljali tabele, ubjedivali nas u to da je Slavko Petrovic idealan trener za nas osvojio toliko i toliko bodova, svaku kritiku u vezi njega opravdavali na ovaj ili onaj nacin, isli protiv zdrave logike , branili ga slijepo i danas takvi pisu da ne trebamo govoriti istinu, trebamo lagati da su Sinisa, Projic, Elsner igracine, jer ako kazemo istinu da su polovnjaci, to je onda pljuvanje.. :placeodsmijeha:
Evo, opet ću zalijepiti. Ostalo nam je još 15 kola do kraja isto kao i prošle sezone. I tada su mnogi pljuvali po ovakvim rezultatima. Napravimo do kraja rezultat kao iz ove tabele i 99% smo prvaci.

slika
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

ChWilla
Kontakt:

pet dec 08, 2017 3:30 pm

ublehas je napisao/la:
pet dec 08, 2017 3:17 pm
Vraćam se na ono što je avlami97 napisao.
Jedno je kritika, a drugo pljuvanje.

Kritika je npr: "Siniša igra dosta defanzivno. Tu je dobar, ali bi trebao češće prelaziti na protivničku polovinu. Pogotovo u situacijama kada ganjamo rezultat."
Pljuvanje je: " 'Ta će patuljak. Srbijanski polovnjak. Samo uzima mjesto našoj djeci. Znam ja, on je tal od XXX. Zato ga i gura Adžem. Nije povrijeđen, ali mu ne daju da igra jer neće da produži ugovor..."

Opravdana kritika je poželjna. Pljuvanje nije. Niko se ne "napada" jer nešto argumentovano kritikuje. "Našadaju" se ljudi koji pljuju po svemu.
Meni je simptomatično da namanje kritikuju ljudi za koje znam da su konkretno u više situacija na neki način pomagali klubu (Danan i Fanzi) bez obzira ko je bio u upravi.
e to, to je to koliko može bez crteža i ilustracija...odličan primjer.
gradi željo boli te *****

boju dao si nebu...
Kontakt:

pet dec 08, 2017 3:30 pm

avlami97 je napisao/la:
pet dec 08, 2017 3:21 pm
Niko nikome ne brani da iznese svoje mišljenje (kritiku). Bezbroj puta sam to učinio, ali sebi ne dopuštam da bilo kojeg igrača zovem odronom, ublehom, krampom, invalidom, skijašem,..ili da mu još psujem mater, sestru, dijete i slične gluposti ( a malo daljoj i malo bližoj prošlosti su se znale čuti psovke tek umrle sestre našem igraču ili nazivati nekog našeg igrača ustašom). Moramo priznati da nas i takvih ima, istina u ogromnoj manjini.

Na socijalnim mrežama se naši uposlenici nazivaju kerovima, kamatarima, želi im se smrt i lijepe smrtovnice. Socijalne mreže štošta trpe, a sve indirektno, a nekada i direktno takve stvari imaju uticaj na atmosferu u samom Klubu,
Naravno da nas ima svakavih...nazalost. Zna se ko i zbog cega forsira takve price. Sadasnja struktura ljudi u upravi je uradila nevjerovatan posao, realno vise od ocekivanog.
Naravno da su ti ljudi trn u oku nekome ko ima skrivene namjere, a za neke poput sviraca se zna ko su i sta su i zbog cega laju i pljuju. Misljenje tih i takvih mi nije bitno, ne dotice me.
Znam da ovoj upravi vjerujem, bas kao sto vjerujem u Adzema...i dobro je neko napisao, malo vise realnosti i strpljenja nam treba...generalno.

ISB87
Kontakt:

pet dec 08, 2017 3:38 pm

Normalno da navijaci, koji finansiraju klub, smiju i moraju kritikovat. zbog cega se igra fudbal ako ne zbog nas?
MIRZA RASCIC

boju dao si nebu...
Kontakt:

pet dec 08, 2017 3:41 pm

ublehas je napisao/la:

Kritika je npr: "Siniša igra dosta defanzivno. Tu je dobar, ali bi trebao češće prelaziti na protivničku polovinu. Pogotovo u situacijama kada ganjamo rezultat."
Pljuvanje je: " 'Ta će patuljak. Srbijanski polovnjak. Samo uzima mjesto našoj djeci. Znam ja, on je tal od XXX. Zato ga i gura Adžem. Nije povrijeđen, ali mu ne daju da igra jer neće da produži ugovor..."

Opravdana kritika je poželjna. Pljuvanje nije. Niko se ne "napada" jer nešto argumentovano kritikuje. "Našadaju" se ljudi koji pljuju po svemu.
Meni je simptomatično da namanje kritikuju ljudi za koje znam da su konkretno u više situacija na neki način pomagali klubu (Danan i Fanzi) bez obzira ko je bio u upravi.
Ok, onda citirajte te postove i napisite konkretno taj i taj pljuje po svemu, sa argumentima pa kod koji...a ne sve nesto okolo kole pa na mala vrata.

Prije par dana rasprava oko onog iz Slobode, 5 stranica treba li ga dovesti ili ne. Zelje i pozdravi...boli me neka stvar ko ce koga dovesti, igracima "sudim" na osnovu pokazanog na terenu.
Zadnja izmjena: boju dao si nebu..., dana/u pet dec 08, 2017 3:44 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

Izlija
Moderator
Kontakt:

pet dec 08, 2017 3:42 pm

Niko nije rekao da mi ne možemo bolje od ovog i svi smo svjesni da je i ovo ovako daleko od idealnog samo što neki vide "čašu polu praznu a neki polu punu". Sve je to divno i krasno dok se suprotni stavovi ne brane ličnim uvredama, nekada isti igrač bude loš a nekada brilijantno odigra, nekada se to desi u istoj utakmici, bože moj šta da se radi. Ja mislim da nemamo navijača koji je stariji od kluba i moja je životna želja da i kada ja umrem klub ostane na zdravim nogama, sve će ovo jednom biti jučer a sutra nam može biti bolje samo ako zajedno učinimo sve što smo mogli kako bi kolektiv napredovao. Nekada je to prešutiti loše a nekada kritikovati i kada je dobro, ovaj naš forum je super podloga za filtriranje nebitnog jer u moru nebuloza ipak se prava istina razazna. Malo je ovdje malicioznih jer smo ih svi kao kolektiv istisnuli i hvala vam na tome, nemojte samo da razlika u "čaši" vas razdvoji jer u istu " čašu " gledate i volite je svim srcem i dušom.
イビチャ・オシム

Leon_Professional
Kontakt:

pet dec 08, 2017 3:46 pm

avlami97 je napisao/la:
pet dec 08, 2017 2:58 pm
Kritika je prosuđivanje na osnovu viđenog, učinjenog...Kada kažem, Siniša ima loše centaršuteve, to je kritika, ali ako kažem da je on polovnjak, krampa, ubleha, odron itd itd onda je to vrijeđanja, a vrijeđanje nikada nije dobronamjerno.

Na ovom, pa i na drugim socijalnim mrežama se uglavnom koriste ove druge rijeći za iznošenje "kritike". Do koga je?

Veca - gađaj crkvu, možda uleti na teren
Siniša - srbijanski polovnjak
Stanić - poluinvalid
Graovac - da je valjao ne bi kod nas došao
Bogi - sindikalac, načitani, gerijatrija
Kemo - trafika
Zaka - (na početku) mu se psuje sve po spisku (kritika mase)
Zec - da je valj'o uzeo bi ga Azmir
Blagoje - polovnjak i sve zavisi na koju će nogu ustati, jedino što zna je udariti tokom radovanja nekog našeg nogom u guz
Dino Hasanović - kostolomac, treba ga ubaciti samo kada nekog treba slomiti
Zeba - pretrči ko moja nana
Šabanadžović - babin sin, u duelu k'o slina
Kajkut - padavičar, starohan, "intezitet"
Elsner - odron, skijaš, ubleha
Vojo - valj'o bi nam, al' nedorečen

Adžem - vrati se juniorima tamo ti je mjesto, radi sa onima sa kojima znaš, ne petljaj se gdje ti nije mjesto

Riječi, ubleha, polovnjak, gerijatrija, odron, krampa, lopata nisu riječi kritike.
De ba Avlami, il pisi realno il nemoj ovoliko nabacat da bi bio upravu.
Mitoman klasicni.
Nije da si pola slagao, nego vise od pola ovog na ovom forumu se nije moglo procitati.

I da. Strucnjak ne mozes biti ako ces kritikovat, jer to rade "strucni" ljudi, a ako ces povladjivati tad ipak ne moras bit strucnjak.
Strasni dvostruki arsini.

LeBlue
Kontakt:

pet dec 08, 2017 3:56 pm

Nemogu da razumim pointu, da moras biti strucnjak da das kritiku ili svoje misljenje. U cemu je onda pointa foruma. Isto kao da se vracamo u crno doba. Razumijem i potpuno se slazem da se treba birati kako ce se formulisati. Nikad nisam bio zagovornik pljuvanja, ali mi obicni navijaci svakako trebamo da imamo potpuno pravo da kazemo ono sto mislimo. Nemoras ni biti strucnjak da neke stvari vidis, pogledaj razne utakmice i mozes neke stvari uociti. Nije kvantna nauka. Uostalom ako se poredi nasa kritika sa onom u regiji, mi smo mala maca. Druga je stvar ako neko pljuje iz svojih licnih interesa, njih treba odma odstraniti.

mirzza
Kontakt:

pet dec 08, 2017 3:58 pm

ublehas je napisao/la:

Na situacije kada je za Memiju pisano da je kloc, da zapinje sam sebi, da je propalica, da je Veca klosar, da je Mujaga propo igrac, da je Hajdarevic propao da se ne racuna ne njega, a na velicanje Sinise, Markovica i ostalih je reakcija da je Sinisa kepec, patuljak i slicno.
Sinisa je ogranicen bek koji nema mjesto u boljem Zelji, kao specijalista za odbranu moze proci kada cuva niskog igraca, mada se sjecam kako ga je Veseli u kupu sa Slobodom izbio iz cipela tako da i to njegovo nisko teziste nije aman zaman. Ima nedostatak sto protiv visocijeg igraca u skoku ne moze meda.
Sve je akcija reakcija, a akcija potice od ljudi koji velicaju unaprijed sto mene jako iritira, tako je Vojo igracina nakon jednog gola, Elsner isto tako, ne smijes reci realno jer ne daj Boze da je neko napravio pogresnu procjenu. Pa doveli igraca sa 10 kila viska (Elsner) koji jedva hoda i kada to ismijes jer je realno smijesno dobijes reakciju na to.
Malo realnosti nebi skodilo.
Prosle sezone sam se krpio sa rajom ovdje jer sam vidio da je Slavko ubleha, sto se ispostavilo kasnije, u tom momentu je Slavko za njih bio najbolji trener na planeti.
Nije ovo sto je u Zelji najbolje, dobro je, odlicno, ali uvijek moze bolje.
Sa tom pretpostavkom treba ici i od sebe i od svoje porodice pa i od Zelje jer mi svi zelimo da bude najbolji.
To sto ja mislim da je Elsner los a Dino dobar, a neko obratno je mimoilazenje u misljenjima i stajalistima a na koncu svi mislimo o boljem i jacem Zeljeznicaru.
Meni fakat smeta pljuvanje nase djece i uvijek i gdje god cu stati u njihovu odbranu.

igla
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:08 pm

Rijetko koji bek na svijetu može kome šta u skoku.

Leon_Professional
Kontakt:

LeBlue je napisao/la:
Nemogu da razumim pointu, da moras biti strucnjak da das kritiku ili svoje misljenje. U cemu je onda pointa foruma. Isto kao da se vracamo u crno doba. Razumijem i potpuno se slazem da se treba birati kako ce se formulisati. Nikad nisam bio zagovornik pljuvanja, ali mi obicni navijaci svakako trebamo da imamo potpuno pravo da kazemo ono sto mislimo. Nemoras ni biti strucnjak da neke stvari vidis, pogledaj razne utakmice i mozes neke stvari uociti. Nije kvantna nauka. Uostalom ako se poredi nasa kritika sa onom u regiji, mi smo mala maca. Druga je stvar ako neko pljuje iz svojih licnih interesa, njih treba odma odstraniti.
Poenta je da moras klimati i sutiti. I ne smijes nista reci jer ce ti traziti licencu na uvid.
Dok s druge strane, kad tvrdis da je to nesto dobro onda nisi strucnjak i mozes to napisat bez uvida licence.
Pa eto sad izaberi sta ti je lakse. :D

Slazem se da je.nidje veze napisati : "odron" , "ubleha" "ne treba" i samo to napisati bez realnog obrazlozenja.
Kad napises odmah ( evo striktno za Roka ) da je spor za vezni red i da je mozda bolje da igra stopera kao u Kini, opet je i to pljuvanje i opet si strucnjak koji je za 15min.to skontao. I opet si u istom kosu.
Pustimo se mi, kritika konstruktivna valja jer tako "oni" ne uzimaju. Sve se predstavlja pljuvanje, i svi su u istom kosu ako ne ides niz dlaku.
A bas mislim da se na ovom forumu kod vecine u postovima moze naci i objasnjenje i konstruktivnost. Bar se vecina trudi to napisati.

Al jbg, ne valja eto ni to.

Hadzijalagic
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:11 pm

Dakle, zakljucak nekih je da na forumu ne treba niko pisati osim ako je strucniji u oblasti o kojoj pise od onih o cijim potezima zeli pisati. Ne vjerujem da ovdje ima profesionalnih skauta, vrhunskih trenera i fudbalera, ljudi koji su napravili vece poslovne rezultate od trenutnih ljudi u klubu. Mislio sam da je navijacki forum nesto drugo..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Brkoo
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:12 pm

avlami97 je napisao/la:
pet dec 08, 2017 3:28 pm
Brkoo je napisao/la:
pet dec 08, 2017 3:19 pm
Ako kazes da su Sinisa i Projic srbijanski polovnjaci, to je vrijedjanje :roll: Bolje lagati da su super igraci, nego reci istinu da su polovnjaci. Kakva je to logika sunce mu poljubim? Pa ako je nesto lose onda je lose, ako je dobro onda je dobro. Bolje i gorka istina nego slatka laz.

Sjetim se onda kako su neki stavljali tabele, ubjedivali nas u to da je Slavko Petrovic idealan trener za nas osvojio toliko i toliko bodova, svaku kritiku u vezi njega opravdavali na ovaj ili onaj nacin, isli protiv zdrave logike , branili ga slijepo i danas takvi pisu da ne trebamo govoriti istinu, trebamo lagati da su Sinisa, Projic, Elsner igracine, jer ako kazemo istinu da su polovnjaci, to je onda pljuvanje.. :placeodsmijeha:
Evo, opet ću zalijepiti. Ostalo nam je još 15 kola do kraja isto kao i prošle sezone. I tada su mnogi pljuvali po ovakvim rezultatima. Napravimo do kraja rezultat kao iz ove tabele i 99% smo prvaci.

slika
Zeljo pod Slavkom Petrovicem ne bi napredovao i da smo titulu uzeli. To su cinjenice. Da je on ostao trener mi ne bi imali sad u ekipi Hajdarevica, Sabanadzovica, Zerica, Osmankovica itd, vec bi igrali Markovic, Radinovic, Zakaric bi bio lijevo krilo, doveo bi jos polovnjaka iz svoje kartoteke itd, a rezultat toga svega bi bio katastrofalan za nas klub i u blizoj i u daljoj buducnosti. Za koliko novca i kome bi prodali Zebu, Markovica, Radinovica itd, jer smo klub koji zivi od prodaje igraca? Zar je toliko tesko priznati da je Petrovic bio ublehas i demagog? Zar je toliko tesko priznati da su njegova kartoteka, kondicione pripreme i sve ostalo bile slatke lazi na koje su navijaci svrsavali? Dovoljno je pogledati tadasnju kondiciju igraca kad su jedva disali nakon 60-te minute i sad kad je kondicioni trener Nedim Covic, gdje kondicijom lomimo protivnike. Da ne spominjem sve ostale stvari. Zar nije razlika drasticna? Hoces li napokon progledati i vidjeti istinu ili ces i dalje zivjeti u lazima u kojima je Slavko sjajan trener, strog, njemacka disciplina, kartoteka, kondicija itd i nastaviti da spinujes..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Dominic
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:13 pm

Ko se razumije u gradjevinske radove i zna koliko nam treba love da se osposobe poslovni prostori ispod Istoka? Treba stolariju kupiti (vrata i prozore), razvesti struku, ostakliti vece prednje povrsine, razvesti struju...sta jos? Nije valjda da to toliko kosta pa nemamo pare?

LeBlue
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:14 pm

Leon_Professional je napisao/la:
LeBlue je napisao/la:
Poenta je da moras klimati i sutiti. I ne smijes nista reci jer ce ti traziti licencu na uvid.
Dok s druge strane, kad tvrdis da je to nesto dobro onda nisi strucnjak i mozes to napisat bez uvida licence.
Pa eto sad izaberi sta ti je lakse. :D

Slazem se da je.nidje veze napisati : "odron" , "ubleha" "ne treba" i samo to napisati bez realnog obrazlozenja.
Kad napises odmah ( evo striktno za Roka ) da je spor za vezni red i da je mozda bolje da igra stopera kao u Kini, opet je i to pljuvanje i opet si strucnjak koji je za 15min.to skontao. I opet si u istom kosu.
Pustimo se mi, kritika konstruktivna valja jer tako "oni" ne uzimaju. Sve se predstavlja pljuvanje, i svi su u istom kosu ako ne ides niz dlaku.
A bas mislim da se na ovom forumu kod vecine u postovima moze naci i objasnjenje i konstruktivnost. Bar se vecina trudi to napisati.

Al jbg, ne valja eto ni to.
Ovo pljuvanje najvise dolazi iz toga sto nemamo strucnih ljudi da objasne kako stvari stoje, pa je spalo na tome da "obicni" ljudi pljuju. Nek se pogleda malo kad Hrvatska reprezentacija igra pa kad u studiju budu Josko Jelicic ili Nenad Bjelica pa kad se fino i strucno kaze u cemu je problem. Kod nas ni toga nema, ako kazes kritiku nema te, najbolje je pricati bajke kao Konjic.

azbaha
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:15 pm

AsharaK je napisao/la:
pet dec 08, 2017 12:19 pm
Neki nisu, nabriso sam se postova. :D
Izgleda da ne citaju do kraja.
A za anketu mozda vidimo neki novi princip od sljedece sezone, jer glupo bi bilo da kvarimo sada ovaj koncept.
Ma daj koncept eurovizije 13 poena, pa 12 itd, to je najidealnije :ganja:

Budi Željo
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:18 pm

jel realo da nakon svega vi razglabate o ovome???? I onda se pitamo zasto nam zemlja ide unazad, ide jer ne znamo ni da uzivamo, da se radujemo, nista ne znamo samo, kritika, pesimizam i depresija... Ne bi vam ja bio u koži da mi milion svake minute u dzep uskace
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

Hadzijalagic
Kontakt:

pet dec 08, 2017 4:18 pm

Dominic je napisao/la:
pet dec 08, 2017 4:13 pm
Ko se razumije u gradjevinske radove i zna koliko nam treba love da se osposobe poslovni prostori ispod Istoka? Treba stolariju kupiti (vrata i prozore), razvesti struku, ostakliti vece prednje povrsine, razvesti struju...sta jos? Nije valjda da to toliko kosta pa nemamo pare?
Ja sam cuo da je krov pod moranje ako zelimo 100% funkcionalne prostore na istoku..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] i 12 gostiju.

Prijava