ublehas je napisao/la: ↑pet dec 08, 2017 3:17 pm
Vraćam se na ono što je avlami97 napisao.
Jedno je kritika, a drugo pljuvanje.
Kritika je npr: "Siniša igra dosta defanzivno. Tu je dobar, ali bi trebao češće prelaziti na protivničku polovinu. Pogotovo u situacijama kada ganjamo rezultat."
Pljuvanje je: " 'Ta će patuljak. Srbijanski polovnjak. Samo uzima mjesto našoj djeci. Znam ja, on je tal od XXX. Zato ga i gura Adžem. Nije povrijeđen, ali mu ne daju da igra jer neće da produži ugovor..."
Opravdana kritika je poželjna. Pljuvanje nije. Niko se ne "napada" jer nešto argumentovano kritikuje. "Našadaju" se ljudi koji pljuju po svemu.
Meni je simptomatično da namanje kritikuju ljudi za koje znam da su konkretno u više situacija na neki način pomagali klubu (Danan i Fanzi) bez obzira ko je bio u upravi.
Na situacije kada je za Memiju pisano da je kloc, da zapinje sam sebi, da je propalica, da je Veca klosar, da je Mujaga propo igrac, da je Hajdarevic propao da se ne racuna ne njega, a na velicanje Sinise, Markovica i ostalih je reakcija da je Sinisa kepec, patuljak i slicno.
Sinisa je ogranicen bek koji nema mjesto u boljem Zelji, kao specijalista za odbranu moze proci kada cuva niskog igraca, mada se sjecam kako ga je Veseli u kupu sa Slobodom izbio iz cipela tako da i to njegovo nisko teziste nije aman zaman. Ima nedostatak sto protiv visocijeg igraca u skoku ne moze meda.
Sve je akcija reakcija, a akcija potice od ljudi koji velicaju unaprijed sto mene jako iritira, tako je Vojo igracina nakon jednog gola, Elsner isto tako, ne smijes reci realno jer ne daj Boze da je neko napravio pogresnu procjenu. Pa doveli igraca sa 10 kila viska (Elsner) koji jedva hoda i kada to ismijes jer je realno smijesno dobijes reakciju na to.
Malo realnosti nebi skodilo.
Prosle sezone sam se krpio sa rajom ovdje jer sam vidio da je Slavko ubleha, sto se ispostavilo kasnije, u tom momentu je Slavko za njih bio najbolji trener na planeti.
Nije ovo sto je u Zelji najbolje, dobro je, odlicno, ali uvijek moze bolje.
Sa tom pretpostavkom treba ici i od sebe i od svoje porodice pa i od Zelje jer mi svi zelimo da bude najbolji.
To sto ja mislim da je Elsner los a Dino dobar, a neko obratno je mimoilazenje u misljenjima i stajalistima a na koncu svi mislimo o boljem i jacem Zeljeznicaru.
Meni fakat smeta pljuvanje nase djece i uvijek i gdje god cu stati u njihovu odbranu.