Koliko mogu pročitati sam si sebi kontradiktoran u ovom postu.. "Žrtvuješ igrača" koji onda po napisanom ispada taraba i ne vidim na koji način ga žrtvuješ kad je po napisanom svakako loš? Po meni, ne mora značiti da sam u pravu, ali mnogo je veća korist igrati flastera nego ne igrati.. Duljević je igrač koji je startan sa dugim korakom i njegovi okomiti prodori su vrlo opasni, pogotovo što se on driblingom vrlo lako riješava igrača koji izlaze na njega. Njega se u startu mora onemogućiti dobar prijem lopte a opet Jovan je kod nas najbolji u tom segmentu presjecanja i destrukcije protivničke igre. Pogledaj samo par golova protiv Slobode, Jovan pravovremeno presjeca pas a ostalo rješava Zeba.Amidza je napisao/la: ↑čet maj 18, 2017 4:13 pmPo meni s flasterom samo gubis tj. zrtvujes igraca, a objektivno nemamo nekoga da to odigra kako treba. Blagojevic svaku utakmicu, nicim izazvan, padne na usta 2-3 puta. Ne znam da li su drugi ovdje primjetili i da li je neko odgonetnuo u cemu je problem, ali covjek se bukvalno srusi sam od sebe, padne na zemlju. Da ne govorim koliko pogresnih pasova daje. Ne tvrdim da treba pustiti Duljevicu da se razmase, suprotno od toga, ali jednostavno treba pokusati svesti broj nasih gresaka na minimum. Ako budemo gubili lopte na 40-ak metara od naseg gola, kao u zadnje vrijeme, nista ne smeta Duljevicu da ih pokupi i sprinta naprijed, pa nesto sam uradi ili proslijedi loptu na prebrzog Hebibovica, spica ili drugo krilo. Igrao neko na njemu flastera ili ne.GoodisonPark je napisao/la: ↑čet maj 18, 2017 4:05 pmSve isto kao protiv Zrinjskog samo što bih Bekrića ostavio za drugo poluvrijeme ili zadnjih pola sata.. Blagojević mora igrati flastera na Duljeviću, tako ćemo otupiti njihovu igru kroz sredinu a Sarića i Ivetića primorati da individualno pokušavaju nešto uraditi i na taj način je velika mogućnost da pogriješe jer su navikli gurati loptu Duljeviću, naši Bekovi moraju striktno markirati njihova krila a i naši krilni igrači moraju odigrati jako dobro u defanzivi.. To bi bila formula..
U drugom uvesti Bekrića, Musu (lijevo krilo) i eventualno Zakarića ili Radinovića ako bude u rosteru..
Znaci tvrdim da smo sami sebi najveci neprijatelji ovdje. Jednostavno, ne gubiti loptu u nasoj polovini ili na sredini kao do sad. To nam ionako nervozne i smetene stopere cini jos nervoznijim, a bekovi i krila moraju sprintati nazad da zatvore prostor...bukvalno nam se raspada i igra i formacija u takvim momentima. Objasniti Markovicu da alibi pas, pas igracu koji je pokriven i izgubice loptu, njega ne amnestira od gresaka. Jovanu stavit do znanja da centralni veznjak jednostavno ne moze i ne smije imati tacnost pastova od 20%.
Igrali smo par derbija prije ovog, nismo igrali flastera na Dulji i to je omogućilo njemu da bude ubjedljivo najbolji pojedinac od kojeg je uveliko ovisila njihova igra i prijetila opasnost našem golu.. Dalje pišeš, "jednostavno ne gubiti lopte kao do sad", a hoćeš da igraš formacijski isto pa zar misliš da će se tu nešto samo od sebe popraviti? Neće drug već moraš nešto uraditi, odnosno nešto promjeniti pa da do lopte dolaziš na njihovoj polovini a u takvim situacijama smo mi i najopasniji, znači presing, markiranje, i flaster na igrača koji tokom utakmice dobija najviše lopti to je prilika da po oduzetoj lopti pravimo paniku u njihovoj zadnjoj liniji..