Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

GoodisonPark
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 18, 2017 4:31 pm

Amidza je napisao/la:
čet maj 18, 2017 4:13 pm
GoodisonPark je napisao/la:
čet maj 18, 2017 4:05 pm
Sve isto kao protiv Zrinjskog samo što bih Bekrića ostavio za drugo poluvrijeme ili zadnjih pola sata.. Blagojević mora igrati flastera na Duljeviću, tako ćemo otupiti njihovu igru kroz sredinu a Sarića i Ivetića primorati da individualno pokušavaju nešto uraditi i na taj način je velika mogućnost da pogriješe jer su navikli gurati loptu Duljeviću, naši Bekovi moraju striktno markirati njihova krila a i naši krilni igrači moraju odigrati jako dobro u defanzivi.. To bi bila formula..

U drugom uvesti Bekrića, Musu (lijevo krilo) i eventualno Zakarića ili Radinovića ako bude u rosteru..
Po meni s flasterom samo gubis tj. zrtvujes igraca, a objektivno nemamo nekoga da to odigra kako treba. Blagojevic svaku utakmicu, nicim izazvan, padne na usta 2-3 puta. Ne znam da li su drugi ovdje primjetili i da li je neko odgonetnuo u cemu je problem, ali covjek se bukvalno srusi sam od sebe, padne na zemlju. Da ne govorim koliko pogresnih pasova daje. Ne tvrdim da treba pustiti Duljevicu da se razmase, suprotno od toga, ali jednostavno treba pokusati svesti broj nasih gresaka na minimum. Ako budemo gubili lopte na 40-ak metara od naseg gola, kao u zadnje vrijeme, nista ne smeta Duljevicu da ih pokupi i sprinta naprijed, pa nesto sam uradi ili proslijedi loptu na prebrzog Hebibovica, spica ili drugo krilo. Igrao neko na njemu flastera ili ne.

Znaci tvrdim da smo sami sebi najveci neprijatelji ovdje. Jednostavno, ne gubiti loptu u nasoj polovini ili na sredini kao do sad. To nam ionako nervozne i smetene stopere cini jos nervoznijim, a bekovi i krila moraju sprintati nazad da zatvore prostor...bukvalno nam se raspada i igra i formacija u takvim momentima. Objasniti Markovicu da alibi pas, pas igracu koji je pokriven i izgubice loptu, njega ne amnestira od gresaka. Jovanu stavit do znanja da centralni veznjak jednostavno ne moze i ne smije imati tacnost pastova od 20%.
Koliko mogu pročitati sam si sebi kontradiktoran u ovom postu.. "Žrtvuješ igrača" koji onda po napisanom ispada taraba i ne vidim na koji način ga žrtvuješ kad je po napisanom svakako loš? Po meni, ne mora značiti da sam u pravu, ali mnogo je veća korist igrati flastera nego ne igrati.. Duljević je igrač koji je startan sa dugim korakom i njegovi okomiti prodori su vrlo opasni, pogotovo što se on driblingom vrlo lako riješava igrača koji izlaze na njega. Njega se u startu mora onemogućiti dobar prijem lopte a opet Jovan je kod nas najbolji u tom segmentu presjecanja i destrukcije protivničke igre. Pogledaj samo par golova protiv Slobode, Jovan pravovremeno presjeca pas a ostalo rješava Zeba.

Igrali smo par derbija prije ovog, nismo igrali flastera na Dulji i to je omogućilo njemu da bude ubjedljivo najbolji pojedinac od kojeg je uveliko ovisila njihova igra i prijetila opasnost našem golu.. Dalje pišeš, "jednostavno ne gubiti lopte kao do sad", a hoćeš da igraš formacijski isto pa zar misliš da će se tu nešto samo od sebe popraviti? Neće drug već moraš nešto uraditi, odnosno nešto promjeniti pa da do lopte dolaziš na njihovoj polovini a u takvim situacijama smo mi i najopasniji, znači presing, markiranje, i flaster na igrača koji tokom utakmice dobija najviše lopti to je prilika da po oduzetoj lopti pravimo paniku u njihovoj zadnjoj liniji..
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet maj 18, 2017 4:33 pm

Svi derbiji koji su odigrani u mjesecu maju:

9.5.1976 Željezničar - Sarajevo 0-2
29.5.1986 Željezničar - Sarajevo 3-0
14.5.1989 Željezničar - Sarajevo 2-1
2.5.1996 Željezničar - Sarajevo 1-1
31.5.1997 Sarajevo - Željezničar 2-0
3.5.1998 Sarajevo - Željezničar 1-1
5.5.1999 Sarajevo - Željezničar 1-0
12.5.1999 Željezničar - Sarajevo 1-0
6.5.2000 Sarajevo - Željezničar 4-1
11.5.2002 Željezničar - Sarajevo 1-0
29.5.2002 Sarajevo - Željezničar 2-1
4.5.2005 Željezničar - Sarajevo 1-1
9.5.2009 Željezničar - Sarajevo 2-0
15.5.2010 Sarajevo - Željezničar 0-0
7.5.2011 Sarajevo - Željezničar 0-0
12.5.2012 Sarajevo - Željezničar 2-2
8.5.2013 Željezničar - Sarajevo 0-0
4.5.2014 Željezničar - Sarajevo 1-1
16.5.2015 Sarajevo - Željezničar 0-0

UKUPNO: 19 5 9 5 17-18 -1
NA KOŠEVU: 9 0 5 4 5-12 -7
100/94/37/34 - i to je to!

avlami97
Kontakt:

čet maj 18, 2017 4:38 pm

U sve tri tekme protiv SA je igrao Ugljesa. Mislim da je osnovni razlog tome Duljevic, a narocito zadnje dvije, jer im Duljevic igra cenera. Ugljesa je nas najstartniji igrac sredine terena i po meni je to bio osnovni razlog igranja od pocetka.
Da li ce sta Slavko eksperimentisati ili se okrenuti oprobanom receptu - bumo vidjeli.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Amidza
Kontakt:

čet maj 18, 2017 4:42 pm

Koliko mogu pročitati sam si sebi kontradiktoran u ovom postu.. "Žrtvuješ igrača" koji onda po napisanom ispada taraba i ne vidim na koji način ga žrtvuješ kad je po napisanom svakako loš? Po meni, ne mora značiti da sam u pravu, ali mnogo je veća korist igrati flastera nego ne igrati.. Duljević je igrač koji je startan sa dugim korakom i njegovi okomiti prodori su vrlo opasni, pogotovo što se on driblingom vrlo lako riješava igrača koji izlaze na njega. Njega se u startu mora onemogućiti dobar prijem lopte a opet Jovan je kod nas najbolji u tom segmentu presjecanja i destrukcije protivničke igre. Pogledaj samo par golova protiv Slobode, Jovan pravovremeno presjeca pas a ostalo rješava Zeba.

Igrali smo par derbija prije ovog, nismo igrali flastera na Dulji i to je omogućilo njemu da bude ubjedljivo najbolji pojedinac od kojeg je uveliko ovisila njihova igra i prijetila opasnost našem golu.. Dalje pišeš, "jednostavno ne gubiti lopte kao do sad", a hoćeš da igraš formacijski isto pa zar misliš da će se tu nešto samo od sebe popraviti? Neće drug već moraš nešto uraditi, odnosno nešto promjeniti pa da do lopte dolaziš na njihovoj polovini a u takvim situacijama smo mi i najopasniji, znači presing, markiranje, i flaster na igrača koji tokom utakmice dobija najviše lopti to je prilika da po oduzetoj lopti pravimo paniku u njihovoj zadnjoj liniji..
Moje misljenje je da, ako potrosis jednog naseg da igra flastera (a, po meni, upitno je da li to iko moze uraditi kako treba) neces dobiti puno. Mada se slazem da je logicno i da stoji da je lakse Duljevicu onemoguciti prijem, nego ga zaustaviti kad je u naletu. Blagojevic i nije toliko los u defanzivi, govorim vise u kontekstu napda tj. izgubljenih lopti tj. njegovih netacnih pasova. Sto znaci, kad on gurne pogresan pas i neko presjece loptu, to sto mi igramo flastera na Duljevicu ne igra nikakvu ulogu, jer ne igras flastera dok si ti u posjedu. Znaci, izgubimo loptu na sredini, startni i brzi Duljevic je kupi i pravi nam pizdarije nazad. U principu, pokusavam ti reci, flaster ili ne, mislim da je kljuc svesti broj nasih gresaka pri predaji lopte na minimum. Dakle, poboljsati pas igru na sredini kako znamo i umijemo.

Za presing se slazem, najbolje izgledamo kad pritisnemo zadnje linije protivnika. Sa izgubljenim loptama i netacnim pasovima, po meni, formacija nema puno veze u nasem slucaju. Tu vise odlucuje koncentracija igraca, ponajvise Blagojevica. Koji je igrao neke utakmice fantasticno, dijelio lopte ko rukom, neke davao lopte u noge protivnicima. Uz njega, Markovic isto tako dosta oscilira, pa je i to problematicno. Tesko je ionako ocekivati od bilo koje ekipe u PLBiH da promijeni formaciju tek tako. Par puta smo na ho-ruk igrali neku kvazi 3-5-2 kad smo ganjali rezultat, ali nema teorije da to ponovimo od pocetka neke utakmice.

U svakom slucaju, na Slavku je da odluci, ali bice zajebano. Da je onaj mrtvi Ugljesa kakav nije...
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

GoodisonPark
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet maj 18, 2017 4:44 pm

drtooth je napisao/la:
čet maj 18, 2017 4:22 pm
GoodisonPark je napisao/la:Sve isto kao protiv Zrinjskog samo što bih Bekrića ostavio za drugo poluvrijeme ili zadnjih pola sata.. Blagojević mora igrati flastera na Duljeviću, tako ćemo otupiti njihovu igru kroz sredinu a Sarića i Ivetića primorati da individualno pokušavaju nešto uraditi i na taj način je velika mogućnost da pogriješe jer su navikli gurati loptu Duljeviću, naši Bekovi moraju striktno markirati njihova krila a i naši krilni igrači moraju odigrati jako dobro u defanzivi.. To bi bila formula..

U drugom uvesti Bekrića, Musu (lijevo krilo) i eventualno Zakarića ili Radinovića ako bude u rosteru..
Goodison, ti fakat takticki razmisljas... svaka cast ovo za njihovu naviku da guraju dulji... valjda Slavkec pročita ovo :D
Nekad pomislim da mi obicni navijaci neke stvari primijetimo jednostavnije, jer treneri imaju toliko toga u glavi (bar bi trebalo), da na banalnosti ne obrate paznju.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
:D Ma ko god je pogledao njihovih zadnjih par utakmica je primjetio ove stvari, nadam se da će Slavko uraditi nešto slično jer je i maloj djeci jasno da se Duljeviću ne smije dati prostor da se razmaše..
Željo samo Željo!!!

Pompey
Kontakt:

čet maj 18, 2017 4:52 pm

Amidza je napisao/la:
čet maj 18, 2017 4:25 pm
Pompey je napisao/la:
čet maj 18, 2017 4:18 pm
Utakmica ce biti prava prvenstvena :ganja:
:rofl1:

Evo Janjoseve/Svrakiceve/Repuhove izjave prije i poslije utakmice, da se novinari ne muce dzaba, da ih ne ganjaju za intervjue.

Prije:

"Derbi je derbi, forma ni plasman na tabeli ne igraju nikakvu ulogu. Mi cemo u utakmicu uci oprezno i dati sve od sebe na terenu. Ako nam se kojim slucajem ukaze sansa da pobijedimo, sasvim sigurno cemo je iskoristiti. Uz maksimalan trud i zalaganje, mislim da mozemo do pozitivnog rezultata."

Poslije (nebitno ko pobijedi i da li bude x):

"Sigurno da je presudilo vise zelje i htijenja. Mislim da su obje ekipe podjednako dobro usle u utakmicu. Mi smo imali svoje sanse, ali nismo ih iskoristili i to je to."
Jako teska, zahtjevna utakmica protiv kvalitetnog protivnika. Obje ekipe su pokazale zelju za pobjedom.... :rofl1:
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet maj 18, 2017 4:54 pm

Pompey je napisao/la:
Amidza je napisao/la:
Pompey je napisao/la:

Evo Janjoseve/Svrakiceve/Repuhove izjave prije i poslije utakmice, da se novinari ne muce dzaba, da ih ne ganjaju za intervjue.

Prije:

"Derbi je derbi, forma ni plasman na tabeli ne igraju nikakvu ulogu. Mi cemo u utakmicu uci oprezno i dati sve od sebe na terenu. Ako nam se kojim slucajem ukaze sansa da pobijedimo, sasvim sigurno cemo je iskoristiti. Uz maksimalan trud i zalaganje, mislim da mozemo do pozitivnog rezultata."

"Sigurno da je presudilo vise zelje i htijenja. Mislim da su obje ekipe podjednako dobro usle u utakmicu. Mi smo imali svoje sanse, ali nismo ih iskoristili i to je to."
Jako teska, zahtjevna utakmica protiv kvalitetnog protivnika. Obje ekipe su pokazale zelju za pobjedom.... :rofl1:
hahahahahaha... kao da slusam ovo svake sedmice na pregledu :D

igla
Kontakt:

čet maj 18, 2017 4:54 pm

Prava je slučajnost što je utakmica završila bez pogodaka.

Amidza
Kontakt:

čet maj 18, 2017 4:56 pm

Pompey je napisao/la:
Amidza je napisao/la:
Pompey je napisao/la:

Prije:

:rofl: :rofl:

Al pazi, kako namazano svi ovi nasi treneri loze raju. Uvijek poslije kiksa "odlucilo je sto je druga ekipa imala vise zalaganja i htijenja" sto u prevodu znaci: "Ne trude mi se igraci, jbg, nije do mene" i onda na tribinama ljudima jebbu sve od do jer se kao ne trude, a trener kamikaza izveo nesto maloumno na teren.

PLBiH :bih:
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Pompey
Kontakt:

čet maj 18, 2017 4:59 pm

Ma ove fraze su svi oni naucili napamet. Pa vidis samo kad dodju pred kamere kako biflaju. Ko pjesmicu u osnovnoj :D
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

GoodisonPark
Kontakt:

čet maj 18, 2017 5:00 pm

Amidza je napisao/la:
čet maj 18, 2017 4:42 pm

Moje misljenje je da, ako potrosis jednog naseg da igra flastera (a, po meni, upitno je da li to iko moze uraditi kako treba) neces dobiti puno. Mada se slazem da je logicno i da stoji da je lakse Duljevicu onemoguciti prijem, nego ga zaustaviti kad je u naletu. Blagojevic i nije toliko los u defanzivi, govorim vise u kontekstu napda tj. izgubljenih lopti tj. njegovih netacnih pasova. Sto znaci, kad on gurne pogresan pas i neko presjece loptu, to sto mi igramo flastera na Duljevicu ne igra nikakvu ulogu, jer ne igras flastera dok si ti u posjedu. Znaci, izgubimo loptu na sredini, startni i brzi Duljevic je kupi i pravi nam pizdarije nazad. U principu, pokusavam ti reci, flaster ili ne, mislim da je kljuc svesti broj nasih gresaka pri predaji lopte na minimum. Dakle, poboljsati pas igru na sredini kako znamo i umijemo.

Za presing se slazem, najbolje izgledamo kad pritisnemo zadnje linije protivnika. Sa izgubljenim loptama i netacnim pasovima, po meni, formacija nema puno veze u nasem slucaju. Tu vise odlucuje koncentracija igraca, ponajvise Blagojevica. Koji je igrao neke utakmice fantasticno, dijelio lopte ko rukom, neke davao lopte u noge protivnicima. Uz njega, Markovic isto tako dosta oscilira, pa je i to problematicno. Tesko je ionako ocekivati od bilo koje ekipe u PLBiH da promijeni formaciju tek tako. Par puta smo na ho-ruk igrali neku kvazi 3-5-2 kad smo ganjali rezultat, ali nema teorije da to ponovimo od pocetka neke utakmice.

U svakom slucaju, na Slavku je da odluci, ali bice zajebano. Da je onaj mrtvi Ugljesa kakav nije...
Igrali su ovako slično pitari i onda kada smo ih rasuli 0:3, tada im je Šašivarević bio nešto kao Duljević i sve je polazilo od njega, tada je genijalni Brko Bukija sa beka gurnuo u sredinu kao flastera i to je bio potez koji je doprinio da Željo odigra ubjedljivo najbolju poslijeratnu partiju na Koševu..

Što se tiče prenosa lopte na njihovu polovinu tu mora cijela zadnja linija izmjenom brzih pasova napraviti višak i omogućiti Markoviću ili Blagojeviću lakši prijem i prenos lopte, također i naša krila (lijevo pogotovo) moraju više ulaziti u sredinu i na taj način olakšati Zebi i ostalim veznim igračima, također i trka bez lopte je vrlo važan detalj jer nije Jovan kriv što mnogo puta nema rješenja kome dati loptu kad su svi igrači dobro markirani a ne pokušavaju promjeniti pozicije, otvoriti prostor ili pobjeći na vrijeme od igrača da bi primili loptu.

Uglavnom ima rješenja i nadati se da će Slavko pravilno pročitati njihovu igru i shodno tome i postaviti našu ekipu..
Željo samo Željo!!!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

a onda dodje amar i nakon 8-0 protiv leotara yebe svim igracima majku :D

Amidza
Kontakt:

čet maj 18, 2017 5:02 pm

Pompey je napisao/la:
Ma ove fraze su svi oni naucili napamet. Pa vidis samo kad dodju pred kamere kako biflaju. Ko pjesmicu u osnovnoj :D
To stoji, samo ne mogu ni da zamislim kako je ovim jadnim novinarima, kakvi god da su. Ima onaj film, Groundhog Day - frajer se probudi ujutro i iznova prozivljava jedan te isti dan. Tako i ovo. Decenijama ljudi biflaju jedne te iste fraze, sta god da ih pitas. Pa ja bi poludio da to slusam stalno. Pozitivno je sto ne moras trazit izjave, nego samo napises par ovih fraza i to je to.

Amidza
Kontakt:

čet maj 18, 2017 5:06 pm

Igrali su ovako slično pitari i onda kada smo ih rasuli 0:3, tada im je Šašivarević bio nešto kao Duljević i sve je polazilo od njega, tada je genijalni Brko Bukija sa beka gurnuo u sredinu kao flastera i to je bio potez koji je doprinio da Željo odigra ubjedljivo najbolju poslijeratnu partiju na Koševu..

Što se tiče prenosa lopte na njihovu polovinu tu mora cijela zadnja linija izmjenom brzih pasova napraviti višak i omogućiti Markoviću ili Blagojeviću lakši prijem i prenos lopte, također i naša krila (lijevo pogotovo) moraju više ulaziti u sredinu i na taj način olakšati Zebi i ostalim veznim igračima, također i trka bez lopte je vrlo važan detalj jer nije Jovan kriv što mnogo puta nema rješenja kome dati loptu kad su svi igrači dobro markirani a ne pokušavaju promjeniti pozicije, otvoriti prostor ili pobjeći na vrijeme od igrača da bi primili loptu.

Uglavnom ima rješenja i nadati se da će Slavko pravilno pročitati njihovu igru i shodno tome i postaviti našu ekipu..
Ako bi ga vec flastirali, onda stavit malog Dinu Hasanovica mozda. Nek ode sad u Mrvicu i sjedne pored Bulje i nek ga ne popusta do 93. minute u subotu. Znaci, nek nargile sa njim duva ako treba. :rofl1:

Slazem se sto se tice kretnje bez igre. Malo ispade da previse napadam Blagojevica, koliko god on grijesio, ali naravno da stoji i to sto pricas, pogotovo za lijevo krilo. Zato se nadam da ce Crnov poceti, pa bar 60ak minuta da izgura. Sa Zakaricem nas nema nigdje. Inace, ne svidja mi se sto su nam krila zalijepljena uz aut crtu precesto. Imam osjecaj da Miro sam od sebe ponekad udje u sredinu, da pomogne, ne jer je to uigrano.

Pompey
Kontakt:

čet maj 18, 2017 5:09 pm

Amidza je napisao/la:
Pompey je napisao/la:
To stoji, samo ne mogu ni da zamislim kako je ovim jadnim novinarima, kakvi god da su. Ima onaj film, Groundhog Day - frajer se probudi ujutro i iznova prozivljava jedan te isti dan. Tako i ovo. Decenijama ljudi biflaju jedne te iste fraze, sta god da ih pitas. Pa ja bi poludio da to slusam stalno. Pozitivno je sto ne moras trazit izjave, nego samo napises par ovih fraza i to je to.
hahahahha to je to.
Ma koliko dugo uzimaju izjave, ovi nasi novinari su sve naucili. Nekad pri postavljanju pitanja oni daju izjavu umjesto trenera, ne znas jel pitanje il izjava hahahaahah, pa treneri ne znaju sta reci, pa klimnu glavom, kazu "Da, tako je".
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

godrina
Kontakt:

čet maj 18, 2017 5:11 pm

ovo mi je haman prvi put da prizeljkujem taj yebeni dosadni x na derbiju
volio bi da slavko naredi onim nasim da igraju presing prvih 20 minuta, bulja se ne smije razmahat moramo bit koncetrisani u sredini ne moze vala proc kroz covjeka nije duh.. onda ce pokusat sutat iz daleka a ne ide mu to vala, krila im fino dodju do gola al im treba 300 sansi da zabiju gol
pored duljevica malo pripazit na sarica on im je cini mi se drugi najbitniji igrac
za Miru se ne brinem, Lendric ce grist takodjer, bekovi su nam ok samo taj dvojac u sredini veznog reda da bar jedan bude normalan jer imamo nenormalno stopere nikad ne znas na cemu su
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

BabOsim
Kontakt:

čet maj 18, 2017 5:12 pm

Hurmasica
Kontakt:

čet maj 18, 2017 5:12 pm

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Amidza
Kontakt:

čet maj 18, 2017 5:15 pm

Pompey je napisao/la:
čet maj 18, 2017 5:09 pm
Amidza je napisao/la:
Pompey je napisao/la:
hahahahha to je to.
Ma koliko dugo uzimaju izjave, ovi nasi novinari su sve naucili. Nekad pri postavljanju pitanja oni daju izjavu umjesto trenera, ne znas jel pitanje il izjava hahahaahah, pa treneri ne znaju sta reci, pa klimnu glavom, kazu "Da, tako je".
:rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1:

Zato kad igra reprezentacija ima jedan cuven specijalitet od pitanja: "Kakva je atmosfera u ekipi?"

Jarane, bas ce ti rec: Evo koljemo se, trener nam karina, spopadaju nas dijasporci da selfije pravimo, ***** ja svima ovima familiju. Jedva cekam da se u klub vratim.

Plava Porodica
Kontakt:

čet maj 18, 2017 5:23 pm

Sta ovi papci jos nista ne objavljuju za karte? Kad ce se prodavat sve im yebem
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 15 gostiju.

Prijava