GoodisonPark je napisao/la: ↑čet maj 18, 2017 4:05 pm
Sve isto kao protiv Zrinjskog samo što bih Bekrića ostavio za drugo poluvrijeme ili zadnjih pola sata.. Blagojević mora igrati flastera na Duljeviću, tako ćemo otupiti njihovu igru kroz sredinu a Sarića i Ivetića primorati da individualno pokušavaju nešto uraditi i na taj način je velika mogućnost da pogriješe jer su navikli gurati loptu Duljeviću, naši Bekovi moraju striktno markirati njihova krila a i naši krilni igrači moraju odigrati jako dobro u defanzivi.. To bi bila formula..
U drugom uvesti Bekrića, Musu (lijevo krilo) i eventualno Zakarića ili Radinovića ako bude u rosteru..
Po meni s flasterom samo gubis tj. zrtvujes igraca, a objektivno nemamo nekoga da to odigra kako treba. Blagojevic svaku utakmicu, nicim izazvan, padne na usta 2-3 puta. Ne znam da li su drugi ovdje primjetili i da li je neko odgonetnuo u cemu je problem, ali covjek se bukvalno srusi sam od sebe, padne na zemlju. Da ne govorim koliko pogresnih pasova daje. Ne tvrdim da treba pustiti Duljevicu da se razmase, suprotno od toga, ali jednostavno treba pokusati svesti broj nasih gresaka na minimum. Ako budemo gubili lopte na 40-ak metara od naseg gola, kao u zadnje vrijeme, nista ne smeta Duljevicu da ih pokupi i sprinta naprijed, pa nesto sam uradi ili proslijedi loptu na prebrzog Hebibovica, spica ili drugo krilo. Igrao neko na njemu flastera ili ne.
Znaci tvrdim da smo sami sebi najveci neprijatelji ovdje. Jednostavno, ne gubiti loptu u nasoj polovini ili na sredini kao do sad. To nam ionako nervozne i smetene stopere cini jos nervoznijim, a bekovi i krila moraju sprintati nazad da zatvore prostor...bukvalno nam se raspada i igra i formacija u takvim momentima. Objasniti Markovicu da alibi pas, pas igracu koji je pokriven i izgubice loptu, njega ne amnestira od gresaka. Jovanu stavit do znanja da centralni veznjak jednostavno ne moze i ne smije imati tacnost pastova od 20%.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj