Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ajzea
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 23, 2017 12:08 pm

@salle86
Duzan sam ti odgovor. Nicije nije da sudi da li je neko tu samo zbog titula ili pak nije. Cak je i degutantno to raditi.
Nebitan jesam, kao pojedinac se ne pitam, i to je cinjenica. Takodjer, cinjenica je da se onih 1725 ljudi kao i hiljade i hiljade ljudi koji su gledali ispred malih ekrana ipak pita za nesto jer su oni ti koji, za razliku od ovih na terenu, zive ovo svaki dan i zive za ovo svaki dan. Ne od utakmice do utakmice, nego svaki dan i svaki trenutak naseg zivota.
Ponavljam, degutantno je bilo kojem navijacu reci da je tu iskljucivo radi titula narocito da bi stao u odbranu nekoga ko je svojim odnosom prema dresu pokazao nepostovanje i pljunuo na one sto mi volimo vise od zivota. Da, sve i jedan igrac koji je nastupio na derbiju je hraknuo po svetom grbu jer je jasno pokazao, kako protiv Krupe tako i na Kosevu, da nije spreman ostaviti jedino sto trazimo od njih a to je poslijednji atom snage za yebenih devedeset minuta. Ne kopas, ne zidas, ne teglis, na tebi je samo da se za tu jednu jedinu utakmicu, ako do sad nisi, potrudis i ostavis srce na terenu da bi, ne Zeljo, ne mi, vec i ti koji nosis taj dres bio sampion. Da se i ti, ako nista bar zbog sebe, sjetis da si upisan zlatnim slovima u historiju jer si pripadao jednoj od generacija koja je osvojila pehar i ucinila sretnim sve one koji vole ovo vise od zivota.

Drzali smo ih kao malo vode na dlanu, pocevsi od Uprave pa do navijaca. Sve im je bilo obezbijedjeno.. Bukvalno sve ! Podrsku su imali i u trenucima kada je nisu zasluzili. Kada bi svaki navijac, nakon sramotne predstave svojih pulena, hraknuo po njemu jer se nije posteno oznojio za sveti dres, navijaci Zeljeznicara su razmazili svoje ljubimce, zahtjevali od njih da dignu glavu gore, dali bi im aplauz i porucili da je to samo jedna utakmica te da cemo borbom zajedno do konacnog cilja.
Konacni cilj nije ostvaren, jer je taj neko na terenu i pored terena hraknuo po svetom grbu. Ja takve ljude ne mogu postovati.

Na stranu titula, i to ona kojom smo mogli napraviti iskorak obzirom na sav moguci priliv novca ovog ljeta. Imali bi mir, skinuli bi pritisak, od LP bi dobili samo za ucesce preko milion KM, od slijedece sezone bi konacno mogli u prvi tim gurnuti one koji to najvise i zasluzuju. Sem toga, Uprava bi, vjerovatno, jos vise zasukala rukave i jos zustrije krenula u ovaj projekat. Da ne spominjem euforiju zbog juga.. Gamad, koja je trebala samo remizirati, je izurinirala po dresu.
Ja im to oprostiti necu. Neka idu.
ChWilla je napisao/la:
uto maj 23, 2017 12:07 pm
to ko je za koga navijao, stvarno nije bitno u situaciji gdje smo mi više nego zasluženo izgubili utakmicu, koja je nama bila još važnija.

Bravo !
Sve bih dao da mi je to najveca muka i da nam je to najveci problem ovih dana.

storm_raider
Kontakt:

uto maj 23, 2017 12:11 pm

nookey je napisao/la:
uto maj 23, 2017 12:02 pm
@storm lik je nešto psovao blizu mene i on se okrenu kao nešto mu prijeti i tu sam eksplodirao, da bi naša stoperska legenda pljunula prema tribini i nastavila kao da ništa nije bilo, e to me ispizdilo pravo, htio sam ga sačekati poslije tekme ali ne vrijedi Bgm... Seljačina jedna...
Uvijek je bio komad bukve. Kriv je onaj sto ga je doveo.

Zeljo igra posljednju utakmicu ove sezone za koji dan, idemo napuniti Grbavicu i pokazati vjernost jos jednom.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

kremenko

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto maj 23, 2017 12:11 pm

BabOsim je napisao/la:
uto maj 23, 2017 10:44 am
kremenko je napisao/la:Saopstenje :placeodsmijeha:
Prvo,trebali smo pisati saopstenje i kad su nam odluke sudaca isle u korist,ovako ispadamo dvolicni i licemjerni.
Drugo,prije ovog trebalo je ici saopstenje kako Slavko i svi igraci iz zapisnika u zadnje dvije utakmice nece dobiti platu za maj,kao kazna.
kad smo to pobijedili utakmicu iskljucljivo uz sudijsku pomoc?
Radniku nije sviran cist penal kod rezultata 0:0 koju smo nedavno dobili golom Zebe.
Ako cemo biti posteni i ne zatvarati oci.
Saopstenje kao da je pisano u subotu u 19:00 kad smo skontali da smo ostali bez titule i vruce glave.
Bez imalo samokritike i gledanja u svoju avliju.
Zasto prozivati Slobodu? Vladu Jagodica? Kakvi god da su. Neko krije svoj neuspjeh iza ovog saopstenja i pravda se navijacima.
Nesto u rangu ostavke ljudi iz saveza :lol:
Znas s kim imas posla,znas da ti svi o glavi rade,a mi cekamo druge,umjesto da iskoristimo sve nacine da dodjes do titule. I ove i one.
Zadnja izmjena: kremenko, dana/u uto maj 23, 2017 12:13 pm, ukupno mijenjano 1 put.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

Ajzea
Kontakt:

uto maj 23, 2017 12:13 pm

Zaboravih napisati.
SVI NA GRBAVICU !
NE ZBOG NJIH NA TERENU, NE ZBOG ONOGA PORED TERENA. SVI NA GRBAVICU ZBOG NASEG ZELJE !

avlami97
Kontakt:

uto maj 23, 2017 12:15 pm

U Saopštenju im je ovo vrijedno hvale:

"U tom kontekstu nemoguće je ignorisati činjenicu da se u slučaju sudijskih grešaka na utakmicama našeg tima djelovalo ekspresno. I nije ovo prvi put da se dešavaju ovakve stvari",

U nedjelju svi na Grbavicu igra ŽELJO!
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

storm_raider
Kontakt:

uto maj 23, 2017 12:17 pm

Osvrnuo bih se na saopstenje. Samo kratko, mislim da je do njega moralo doci, ali ne vidim potrebu za ovakvim tonom. Pisano je navijacki, a ne profesionalno. Slazem se sa poentom, ali mislim da nije trebalo biti pisano sa ovakvim tonom, pogotovo kod prozivanja Jagodica. Trebali su Beusa spomenuti. Ovo je rijecnik sa pijace i nesto cega se u klubu moraju rijesiti! Koliki god da su navijaci, hladna glava mora vladati. UEFI se obratiti treba svakako. Koliko god mi bili krivi sami sebi, poklonjen penal, kao zavrsni cin, ce vjerovatno odluciti titulu.

Ko je "skrivio" penal? Nisam vidio, a ne mogu ponovo gledati onaj gif.

Tako vas volim, velika slova mozete pisati samo kada pozivate da sto vise ljudi dodje!

SVI NA GRBAVICU, ZELJO TE ZOVE!

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto maj 23, 2017 12:20 pm

Odlicno saopstenje! Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji ovo osporavaju i kazu da je nepotrebno. Niko ne kaze da ce se promijeniti rezultat, ali prijava UEFA-i odlicna stvar. Sta treba sutiti i dalje u buducnosti na ovakve radnje? Da smo najgori na svijetu ove sezone, kriminalno je da se onakvi penali dosude u 94+ koji direktno odluce prvaka. Shvatite prvo sta govorite, klub je dobro postupio. Mozda malo bespotrebno prozivanje Vlade Jagodica, ovo ostalo sve na mjestu. Samo sto bi ja jos ostrije, spomeni Beusa, na kojim funkcijama je bio (bio predsjednik Zrinjskog grob te j.ebo)...
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

kremenko

uto maj 23, 2017 12:22 pm

Serbecic je napravio penal.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

avlami97
Kontakt:

uto maj 23, 2017 12:24 pm

phpBB [video]
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Brkoo
Kontakt:

uto maj 23, 2017 12:25 pm

Ono nije ni p od penala. I pored naseg poraza da nije bilo penala bili bi ispred Zrinjskog i protiv Radnika odlucivali o tituli..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto maj 23, 2017 12:27 pm

Brkoo je napisao/la:
uto maj 23, 2017 12:25 pm
Ono nije ni p od penala. I pored naseg poraza da nije bilo penala bili bi ispred Zrinjskog i protiv Radnika odlucivali o tituli..
O tome ja pricam...
Ufatila se raja kao ne zasluzujemo titulu, eto Zrinjski zasluzuje s ovakvim prevarama, jbt ova utakmica bila na BHT, svi mogli vidjeti kradju stoljeca. I jos gore kada saznas pozadinsku pricu oko Beusa i Bandica!
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Model1964

uto maj 23, 2017 12:30 pm

GoodisonPark je napisao/la:
uto maj 23, 2017 12:25 am
Eh da je raji malo moje pameti došlo bi nas i 10 hiljada ;)
Spoiler:
+ sezonske i desetogodišnje, djeca, gosti :D
Imali bi sve to da smo bar samo jednom zatresli mrežu na Koševu ali pošto nismo onda je većini dolazak na Grbavicu u osmom planu.. Onda neko kaže navijam za Želju, ma navijaš haveru ali samo kad je sve haman idealno, gdje si kad je najteže...
Stani malo
Kada je Željo ispao u drugu ligu posjeta je bila na Grbavici vrhunska. Raja preoznala htjenje, borbu i to i podrzala.
Nije raja glupa, zna o lopti sve.
Da podrzavaju bezmudana i 11 picoka?
Ja garantujem da su ove nove generacije strpljivije od onih prijeratnih. Da se tada ovako igralo vilama bi ih istjerali sa terena. Pobjedimo nekog 2:1 a raja psuje jer je osjetila kurcobolju.
Kao i uvijek, sve po zaslugama.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

sergejevic

uto maj 23, 2017 12:34 pm

Neki medijski ratovi poslije utakmice sa Sirokim, ljudi nam povukuse par linija, zaklase u nekoliko narednih mjeseci. Kurcu pisi saopstenja.
Prepucavanja putem saopstenja s sporstkim drustvom, s nacelnikom opstine.
Prepucavanja s predsjenikom skupstine.
Prepucavanja s nekim bivsim uposlenicima.
Neka saopstenja o fer i sportskom nadmetanju nicim izazvana. Kao Dino Selimovic i rat protiv korupcije.
Prepucavanja s Bogicevicem i sindikatom. Mi smo u pravu. Par sedmica poslije Bogicevic na terenu s kapitenskom trakom.
Prepucavanje s Jahicem, neke suspenzije, covjek i danas uredan clan kluba, na platnom spisku. Samo sto ne radi svoj posao na terenu.
Prepucavanja sa Slobodom u slucaju Kostic. Neki sudovi i Uefa. Kostic negdje u Sloveniji, a tri mjeseca ga dovodili, poveli na pripreme.

Ovo zadnje je posebno smijesno. Valjda vidjeli, culi i procitali negdje da je sviran penal za Zrinjski u 94. minuti. Niko da spomene jos smijesni crveni karton za Stojkica u toj utakmici. Lijepo je kad mozes naci nekog da okrivis za svoj neuspjeh. Tako je najlakse. Ni slucajno se baviti sobom i svojim greskama. Ne treba analizirati sezonu, vidjeti gdje smo grijesili i raditi na ispravljanju tih gresaka. Prihvatiti vlastitu odgovornost. Poslije toga analizirati strucni stab i igrace. Pozvati iste na odgovornost. Napraviti plan za narednu sezonu, veoma brzo dolaze utakmice u Evropi. Popusili smo titulu individualnim greskama u Tuzli, konstantnim forsiranjem istih igraca, greskama Stojanovica kod prvog i Bogicevica kod drugog gola, ocajnom igrom i pristupom protiv Krupe, jos ocajnijom igrom i pristupom na derbiju. Popusili smo titulu stavljajuci neke papire pred igrace s natpisom "sampioni", prepotentnim najavama tipa "vracamo titulu na Grbavicu" "sportskom segmentu smo dali sve, zelimo sve od njih".

Ne vrijedi se vise baviti tim stvarima, ostala je jos jedna utakmica, titula je moguca u teoriji i nikad se ne zna. Ukoliko je osvojimo bice nezasluzeno. Ukoliko je osvoji Zrinjski isto tako.

Model1964

uto maj 23, 2017 12:34 pm

Brkoo je napisao/la:
uto maj 23, 2017 1:33 am
Nesto mastam kad bi uspjeli zadrzati Miru, prodamo Lendrica za milionski iznos ili priblizno milionski, od tih para dovedemo kao slobodne igrace Petra Skuletica i Marka Vesovica. Uz njih dvojcu dovedemo jos jednu zvijer u vezi, plus dovedemo iz Radnika malog Besirevica, od lijevih bekova slobodan ce biti Kvesic, ako se ne uspije nijedan bolji dovesti ili ako ne uspijemo Markovica iz Sirokog dovesti onda Kvesu treba vratiti. Dovest 1-2 stopera, obavezno sansu dati Osmankovicu, Bogicevica za klupe ostaviti za ne daj Boze. Sa Kjosevskim produziti ugovor. Golmana Fejzica zamijenimo sa Fejzicem iz Jajca. Rezerve vecinom da budu juniori uz Zebu,Bobica Bogicevica i Zakarica. Znacajnija minutaza za Besirevica koji bi uz Kvesu samo napredovao kao i Sabanadzovica koji bi ucio od zvijeri koju bi doveli. Zerica sam ubacio u prvih 11. U biti ekipa koja bi vjerovatno osvojila nasu ligu a mozda i napravila znacajniji uspjeh u evropi..
Otprilike to bi ovako izgledalo:
Vedran
Vesovic-Osmankovic-stoper-Kvesa
Miro-Besirevic- Zvijer-Crnov
Zeric
Skuletic
:placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:

Morzhy
Kontakt:

uto maj 23, 2017 12:39 pm

Za ove rijetke koji misle da Sloboda može nešto u Mostaru...Sloboda već gubi 1:0, u subotu na Husinom je 2:0, na Karauli 3:0...ne zanosite se. Već je to Zrinjski završio pri povratku iz Bijeljine, čak su i uštedili na gorivu

storm_raider
Kontakt:

uto maj 23, 2017 12:39 pm

Analiza sezone ce morati biti prioritet i postavljanje ciljeva. Upravo, birajte bitke, ono sa Bogicevicem i nekim bivsim uposlenicima se radi interno. Mada shvatam i vasu stranu, prozvali su vas prvi. Bitan je Zeljo, ni Bogicevic, ni vi, samo Zeljo!

LARSSON
Kontakt:

uto maj 23, 2017 12:40 pm

Samo umjesto kvesića stavi Sekulića, crnogorskog Marsela

ChWilla
Kontakt:

uto maj 23, 2017 12:44 pm

kad se oglašava što se oglašava, kad se ne oglašava što se ne oglašava. kad nema saopštenja - krije se, ne radi se tranparentno, šuti se...a kad ima, to je prepucavanje, koje ujedno znači i da je klub sto posto kriv, i da odbija uvidjeti grešku.
gradi željo boli te *****

Model1964

uto maj 23, 2017 12:46 pm

AsharaK je napisao/la:
uto maj 23, 2017 9:41 am
rjecitog trenera Vlade Jagodica :D
Mahalsko prozivanje. Klub ko Mersida kad proziva Hanifu :zid:

black64
Kontakt:

uto maj 23, 2017 12:47 pm

SVI NA GRBAVICU PROTIV RADNIKA !

phpBB [video]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava