Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

salemprolic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 23, 2017 10:37 am

Da se razumijemo i dalje nije nista 100% odluceno. Umjesto sto pisemo ova saopstenja bolje bi bilo da su kontaktirali ljude iz Slobode, Jagodica, igrace. Ponudili im cifru za bod u Mostaru. Male su sanse da Sloboda moze dole uzeti bod i da pogine na terenu ali vrijedi pokusati. Nista ne gubis, samo mozes dobiti. I nemojte mi price Sloboda nas mrzi jedva ce docekati da pusti. I tamo su igraci i trener obicni placenici ko i kod nas, yebali bi se za marku, boli njih i za Slobodu i sve. Mislite da to isto Zrinjski ne bi uradio sa Radnikom da u ovo zadnje kolo ulaze sa bodom zaostatka.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

salle86
Kontakt:

uto maj 23, 2017 10:40 am

Ajzea je napisao/la:
uto maj 23, 2017 10:36 am
salle86 je napisao/la:
uto maj 23, 2017 10:26 am
Ajzea je napisao/la:
uto maj 23, 2017 9:22 am
Dejan Nikolic nikada nije birao igrace. Dejan Nikolic je vrsio pregovore sa igracima koje su treneri zahtjevali.

Cenane, Slavko, igraci, svi odlazite !
a brate da i ti malo ohaneš
od derbija samo tjeraš
jesi svjestan da si nebitan?
jesi svjestan da smo tako i do sad radili, svaki prelazni rok i trenera i 80% ekipe izmjenjali i opet bi
nigdje nije sramota biti drugi
sem eto kod nas
popusti
Ne interesuje me da li ti smetaju postovi. Imas ignore opciju.
Naravno da cu tjerati bagru koja je ubila volju za zivotom u nama. To nista nije cudno.
Nisu dostojni ovog grba.
imaš i ti opciju log out
umaraš
forum jeste mjesto gdje se razmjenjuju mišljenja ali nije mjesto gdje ćeš doći i našim igračima, treneru psovati od do svaki jeb.eni dan
ljut sam i ja ali malo treba biti i normalan za promjenu
probaj

ako si uz želju samo zbog titule onda si "promašio profesiju"
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

kremenko

uto maj 23, 2017 10:42 am

Saopstenje :placeodsmijeha:
Prvo,trebali smo pisati saopstenje i kad su nam odluke sudaca isle u korist,ovako ispadamo dvolicni i licemjerni.
Drugo,prije ovog trebalo je ici saopstenje kako Slavko i svi igraci iz zapisnika u zadnje dvije utakmice nece dobiti platu za maj,kao kazna.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

BabOsim
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto maj 23, 2017 10:44 am

kremenko je napisao/la:Saopstenje :placeodsmijeha:
Prvo,trebali smo pisati saopstenje i kad su nam odluke sudaca isle u korist,ovako ispadamo dvolicni i licemjerni.
Drugo,prije ovog trebalo je ici saopstenje kako Slavko i svi igraci iz zapisnika u zadnje dvije utakmice nece dobiti platu za maj,kao kazna.
kad smo to pobijedili utakmicu iskljucljivo uz sudijsku pomoc?

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto maj 23, 2017 10:45 am

ma gotova je titula... zato sto ce se sudije pobrinuti da zrinjski pobjedi u mostaru... ne brinite se... jesmo mi kiksali protiv sarajeva, zasluzeno izgubili, ali da nije bilo tog penala u bijeljini, kojeg ni kolina ne bi svirao juventusu, mi bi i dalje o titulu odlucivali sami... ovako je sudija direktno odlucio prvaka! i neka smo se oglasili povodom toga, i neka smo UEFA-i napisali... neka se zna koja je steta nacinjena nasem klubu, evo vec dva puta (2015 i 2017)
100/94/37/34 - i to je to!

avlami97
Kontakt:

uto maj 23, 2017 10:49 am

Još nešto. Svi oni koji misle da će Sloboda odnijeti bod iz Mostara su u velikoj zabludi. Ta ista Sloboda je vjerovatno jedina ekipa na zemaljskoj kugli kojoj je odgovaro troznak (1X2) sa igračem više, da ne ispadnu iz lige i to im je uspjelo. Nakon toga su optužili Želju da ih je istjerao iz lige. Stručnjak koji ih je tada vodio sa klupe je Abdulah Ibraković, autor knjige "Napadački fudbal". Sve je jasno.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

MATORI
Kontakt:

uto maj 23, 2017 10:51 am

Okolele je napisao/la:
uto maj 23, 2017 8:39 am
Protiv Radnika 3000 onih standardnih bolesnika koji ce slaviti tiulu..

Nema od toga ništa.
Posoljeni će izgubiti TRI razlike da niko ne prigovara na npr jednom golu - mogao je ovaj igrač uraditi ovo...onaj drugi ono... sudija ono...
A vala kako i mi igramo dabogda da pobijedimo u zadnjoj utakmici :zid:

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto maj 23, 2017 10:52 am

imal onaj bandic neki profil na fejsu ili negdje drugo?

salemprolic
Kontakt:

uto maj 23, 2017 10:55 am

avlami97 je napisao/la:
Još nešto. Svi oni koji misle da će Sloboda odnijeti bod iz Mostara su u velikoj zabludi. Ta ista Sloboda je vjerovatno jedina ekipa na zemaljskoj kugli kojoj je odgovaro troznak (1X2) sa igračem više, da ne ispadnu iz lige i to im je uspjelo. Nakon toga su optužili Želju da ih je istjerao iz lige. Stručnjak koji ih je tada vodio sa klupe je Abdulah Ibraković, autor knjige "Napadački fudbal". Sve je jasno.
Ma ja ti kazem da bi za odredjenu cifru preorali teren. I tamo igraju placenici obicni, yebe im se i za Slobodom i za Ibrakom i Zeljom i Zrinjskim. Naravno i da preoru teren sanse da uzmu bod su 1% jer ce Zrinjski napraviti sve da osvoji. Nisu oni mi koji tri mec lopte saljemo cist volej u mrezu. Oni to asom rjesavaju.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

avlami97
Kontakt:

uto maj 23, 2017 10:56 am

phpBB [video]

Postavljaću na svaku stranicu zbog gostiju i drugog najtrofejnijeg kluba po broju titula prvaka Zrinjskog. Zna se da smo mi sa tim trofejima neprikosnoveni. :violina:

reks1
Kontakt:

uto maj 23, 2017 10:56 am

Aman jedno je da smo mi lose odigrali zadnje tri tekme ali je sasvim nesto drugo i fakat da je penal morao biti dosudjen da bi se lazni mostarci doveli na lidersku poziciju!

boju dao si nebu...
Kontakt:

uto maj 23, 2017 10:57 am

salemprolic je napisao/la:
uto maj 23, 2017 10:37 am
Da se razumijemo i dalje nije nista 100% odluceno. Umjesto sto pisemo ova saopstenja bolje bi bilo da su kontaktirali ljude iz Slobode, Jagodica, igrace. Ponudili im cifru za bod u Mostaru. Male su sanse da Sloboda moze dole uzeti bod i da pogine na terenu ali vrijedi pokusati. Nista ne gubis, samo mozes dobiti. I nemojte mi price Sloboda nas mrzi jedva ce docekati da pusti. I tamo su igraci i trener obicni placenici ko i kod nas, yebali bi se za marku, boli njih i za Slobodu i sve. Mislite da to isto Zrinjski ne bi uradio sa Radnikom da u ovo zadnje kolo ulaze sa bodom zaostatka.
"Problem" ove uprave je sto pokusavaju biti maximalno transparentni u svim segmentima. Jedna stvar je postenje i odbijanje kupovine bodova (nudili su nam neki prosle godine), a druga stvar je premiranje klubova u utakmicama protiv nasih direktnih konkurenata. Ova druga stvar je sasvim legitimna koliko je meni poznato, ne samo kod nas, nego i u nekim ligama petice.
Vukotic prije neki dan izjavi da mi necemo premirati nikoga...e sad, koliko god je takva odluka u duhu fair playa, pitanje je da li je mudra, tj. da li bi se nasi konkurenti ponasali isto tako. Ja nesto ne vjerujem da bi, mozda grijesim.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

south side
Kontakt:

avlami97 je napisao/la: Još nešto. Svi oni koji misle da će Sloboda odnijeti bod iz Mostara su u velikoj zabludi. Ta ista Sloboda je vjerovatno jedina ekipa na zemaljskoj kugli kojoj je odgovaro troznak (1X2) sa igračem više, da ne ispadnu iz lige i to im je uspjelo. Nakon toga su optužili Želju da ih je istjerao iz lige. Stručnjak koji ih je tada vodio sa klupe je Abdulah Ibraković, autor knjige "Napadački fudbal". Sve je jasno.
Upravo to ,gledam komentare tuzlaka i pitara pa onolika mržnja prema nasem klubu znaci fuj s kim mi djelimo grad.kao savjetuju da idu sa juniorima da odigraju revijalno i kao igrači da nezapinju protiv zrinjkskog jel kao mi smo im krivi sto su oni ispali iz lige.A o komsijama je suvisno i pricati zna se ko su nam najveci dusmani bili od osnivanja do danas a ovaj zadnji derbi je to sve i izbacio na vidjelo svu onu pitarsku mrznju i zavist.Mislim da poslije ovog zadnjeg derbija vise nista nece biti isto bar sto se tice utakmica sa njima.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

zna li neko gdje tacno zivi onaj bandic? grad, ulica?

avlami97
Kontakt:

uto maj 23, 2017 10:58 am

salemprolic je napisao/la:
uto maj 23, 2017 10:55 am
avlami97 je napisao/la:
Ma ja ti kazem da bi za odredjenu cifru preorali teren. I tamo igraju placenici obicni, yebe im se i za Slobodom i za Ibrakom i Zeljom i Zrinjskim. Naravno i da preoru teren sanse da uzmu bod su 1% jer ce Zrinjski napraviti sve da osvoji. Nisu oni mi koji tri mec lopte saljemo cist volej u mrezu. Oni to asom rjesavaju.
Da, i ja bi ih premirao iako su šanse za bod 1%.

reks1
Kontakt:

uto maj 23, 2017 10:59 am

Uz izvinjenje sto prenosim sa drugog portala evo i zasto je izmedju ostalog penal morao biti sviran,I zato neka smo se oglasili

Sad pročitah ovo sa sportskih za Beusa Ako je ovo tačno, onda je ovo jako ozbiljna stvar. Ne želim da umanjim našu krivicu za izgubljenu titulu, ali ovo znači da je direktno iz saveza "naručeno" suđenje. Zbog toga sam odlučio da malo istražim prošlost Ivana Beusa i naletio sam na zanimljive stvari tako da želim da vam predstavim:

“Tačno da Komisija nije željela da Bandić sudi. Pretpostavili smo da bi utakmica mogla biti “prezahtjevna” za njega. No, Komisija je popustila na lično insistiranje Ivana Beusa, dopredsjednika NS BiH, da baš Bandić sudi. To svi znaju”- izjavio je jedan član Komisije koji je želio biti anoniman.

1.) Rođen je 9. 8. 1969. u Mostaru. Obavljao je funkciju predsjednika HŠK „Zrinjski“ Mostar, a bio je i direktor ovog kluba. 18. 4. 2011. godine imenovan je za člana Komiteta za normalizaciju NS/FS BiH, tijela konstituisanog od strane FIFA. U septembru 2012. godine izabran je za predsjednika Izvršnog odbora NS HNK/Ž Mostar.

Na Skupštini NS/FS BiH, održanoj 13. 12. 2012. godine izabran je za drugog potpredsjednika NS/FS BiH. Za istu funkciju Skupština NS/FS BiH mu je 22. 12. 2016. još jednom izglasala povjerenje za period od 2016. do 2020. godine.

2.) Ovo nije prvi put Beusu da na čudan način određuje ko će suditi, a ko ne:

Nogometni savez Miroslava Rašića kaznio s 1000 maraka

Miroslav Rašić, predsjednik NK Sloga Ljubuški, kažnjen je novčano s 1000 maraka zbog izjava koje je o vodećim ljudima Druge lige Jug i Nogometnog saveza FBiH davao medijima. Prema odluci Disciplinske komisije NS-a FBiH, Sloga je dužna na račun Saveza uplatiti spomenuti iznos u roku osam dana od dana prijema odluke.

Odluka sama po sebi nije čudna, Savez je i ranije kažnjavao zbog 'jezika', ali pozadina priče koja je dovela do kazne je itekako čudna i u biti pokazuje kakav kaos vlada u nižim rangovima bh. nogometa čija je regularnost, u najmanju ruku, upitna. Što je najžalosnije krovni državni savez opijen uspjesima reprezentacije BiH te neregularnosti gura pod tepih vraćajući se na taj način na staze 'stare slave' kada se u kući bh. nogometa nije znalo tko pije, a tko plaća.

Pozadina

Sve je krenulo uoči utakmice odluke u Drugoj ligi Jug u kojoj su jablanička Turbina i ljubuška Sloga u Drežnici odlučivali o putniku u viši rang natjecanja.

Povjerenik za suđenje Mustafa Škoro prvotno je na zahtjev ljubuške Sloge i jablaničke Turbine delegirao prvoligaške suce za derbi prvenstva. Delegirani su bili Tomislav Čuić iz Tomislavgrada, Davor Beljo iz Mostara, te Ljubo Miličević iz Mostara. Odluka da će derbi suditi suci iz višeg ranga bh. nogometa donesena je zbog važnosti utakmice, što je potvrdio i povjerenik za natjecanje Ilija Bagarić.

No, dan uoči utakmice Škoro je odjednom delegirao novu 'trojku', pa su derbi (pre)sudili Mario Mikulić iz Mostara, Vedran Marčinko iz Mostara, te Ivica Mikulić iz Širokog Brijega.

Oni su određeni, kako službeni dopis kaže, "jer je nepoznati organ zabranio suditi sucima iz Premier lige". Doista, u službenom dopisu je pisalo sljedeće: "Zbog zabrane suđenja sucima iz Premier lige od nama nepoznatog organa, povjerenik za suđenje je u skladu sa svojim ovlastima izvršio predelegiranje za utakmicu Turbina - Sloga, koju će suditi suci s liste Druge lige".

Tko je 'nepoznati organ'

Do danas nije razjašnjeno tko je 'nepoznati organ' ni kako je moguće da netko 'imaginaran' mijenja suce kako mu je volja. Jasno, ne postoji ni jedan posto šanse da se to ikada razjasni. Rašić je poslije toga izjavio da je 'nepoznati' organ Ivan Beus, inače dopredsjednik Nogometnog saveza BiH, te je, između ostalog, rekao da ligu vode ljudi koji su bravari, posljednji sekretari partije iz Jara, polupismeni članovi IO-a koji se potpisuju s X, kojekakvi birtijaši, medicinski tehničari, propali nogometaši i ambiciozni političari. Zanimljivo, svi na koje je Rašić aludirao poput Josipa Bevande, Ivana Beusa, Mustafe Škore, Ivana Tabaka... su se 'prepoznali' i našli uvrijeđenima te su predsjednika Sloge promptno prijavili disciplincima, koji su ga kaznili s 1000 maraka.

Rašić je u svom očitovanju pojasnio da je informaciju da je 'nepoznati organ' Ivan Beus dobio u razgovoru s povjerenikom za suđenje Druge lige Jug Mustafom Škorom, a Disciplinska komisija je odlučila da je u pitanju kleveta jer Rašić ničim nije dokumentirao svoje navode o vodećim ljudima saveza i lige. Zanimljivo bi bilo vidjeti životopise prozvanih osoba, pa usporediti s Rašićevim riječima. Možda bi se našla kakva sličnost...

Bilo kako bilo, jasno je da se Savez treba boriti za korektan sportski rječnik, i s te strane je njihova odluka o kažnjavanju pozitivna. Međutim, isto tako trebalo bi se detaljno istražiti kako je moguće da u službenim dopisima 'nepoznati organi' delegiraju i predelegiraju suce. To je puno veći problem od 'rječnika'. Ipak, ako iste garniture ljudi nastave brigu oko nižih rangova natjecanja, dojam je da će se i dalje događati slične situacije koje, s razlogom ili bez, otvaraju prostor manipulacijama.

3.) Bio je i HDZ-ov predsjednik gradskog vijeća Mostara. Konekcija sa Draganom Čovićem je očigledna, a btw Čović je počasni predsjednik Zrinjskog. Šlag na tortu je i trenutni predsjednik Zrinjskog Denis Lasić, koji je HDZ-ov ministar prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH i čije poznanstvo sa Beusom i Čovićem traje dugo godina. Ivan Beus i Denis Lasić su još prije 10 godina bili u sazivu županijskog odbora:

U srijedu, 27.srpnja 2007. godine u Domu HDZBiH u Mostaru održana je VIII. Izborna skupština Županijske organizacije HDZ BiH HNŽ na kojoj je izabran novi saziv Županijskog odbora: dr. Smiljan Vidić, Željko Bonić, Donko Jović, Boris Pavlović, Anđelka Udženija i Mate Nikše iz Čapljine, Stjepan Krasić, Marin Radišić, Ivo Jerkić i Nikola Buhovac iz Čitluka, Ivan Rogić iz Jablanice, Ivan Antić iz Konjica, dr. Živko Matuško i Ivan Krešić iz Neuma, dr.sc. Jerko Pavličević i Dragan Meter iz Rame, Dragan Brajković iz Ravnog, dr. Mladen Bošković, Stjepan Bošković, i Mario Štironja iz Stoca , Ljubo Bešlić, Ivan Beus, Slađan Bevanda, Vjekoslav Bevanda, mr. Miroslav Ćorić, Rafael Gagro, Miro Knezović, Dragan Kolobara, Denis Lasić, Marinko Miljko i Zvonko Vidović iz Mostara.

Trio fantastiko što bi se reklo.

4.) Ivan Beus je namjestio izbore kako bi i dalje ostao na svojoj funkciji:

Ivan Beus, aktuelni „dotpredsjednik“ Fudbalskog saveza BiH čini sve da se i u narednom četverogodišnjem mandatu od 2016. do 2020. godine održi na vlasti u krovnom Savezu, a za to je spreman da prekrši sve dogovore u „hrvatskoj komponenti“ FS Federacije BiH, namjesti izbore, ucijeni ljude, ali i pojedine nagradi obećanjem funkcija samo da prođe on.

Tako je, brže bolje, prije svih, da ne bih morao voditi dijalog reciprociteta sa FS Srednjobosanskog kantona organizovao sa Samirom Pikom Ćemalovićem nelegalnu Skupštinu u Mostaru hercegovačko-neretvanskog kantona. S obzirom da Ćemalović ima „dosje“ on ne može u „državni savez“ jer je to jedan od glavnih „uvijeta“ po članu 19. Statuta FS BiH, pa je Beus sam sebi otvorio širom vrata.

Međutim, Mostar je imao Hrvata člana Izvršnog odbora FS BiH u prethodne četiri godine, a Srednjobosanski kanton muslimana. Sada bi trebalo da bude obrnuto, musliman iz Mostara i Hrvat iz Srednje Bosne, ali Beus je poništio sav taj dogovor i pravilo iz prethodnog perioda samo da se održi na vlasti.

Pored toga pokušava da „skroji“ po svom i Livno, odnosno Goražde, a „svezao je barjake“ i sa Orašjem.

-Beus želi da vrati Ilju Dominkoviću na nogometnu scenu pošto-poto jer bi ovaj njega slušao, a zauzvrat bi imao garanciju da neće biti gonjan za sve ono što je radio u trojnom Predsjedništvu Nogometnog saveza kao član i bavio se duplim ugovorima o TV pravima i kriminalom. Tako Beus ne obrćući se oko sebe želi da poništi Skupćinu NS Srednjobosanskog kantona na kojoj su za državni Savez predloženi Slaven Garić i Ivan Frljić u ime Hrvata, a za NS Federacije Naim Basara i Midhet Sarajčić u ime Bošnjaka – kaže naš izvor koji je želio da ostane anoniman.

Ivan Beus je došao na vlast u FS BiH kao jedan od čestorice članova Komiteta za normalizaciju 2011. godine.

-Možete zamislit, istisnuo je iz svih pora Seada Kajtaza legendu Veleža i Mostara da bi opstao i održao se na mednoj rijeci i položaju. Gdje su danas legende Ivica Osim, Duško Bajević, taj isti Kajtez? Beus je spreman i na rat između hrvatskih nogometnih komponenti, da sruši sve samo da on prođe – dodaje naš izvor.

Nadam se da će se ovim neko ozbiljnije pozabavit, ja sam ovo samo površno "obradio".

nookey
Kontakt:

uto maj 23, 2017 11:05 am

pa može li se ovo prevesti i poslati UEFA-i, pa poslati onda i SIPA-i i kome kod, mora neko nešto poduzeti, ovo su jako teške optužbe, nisu male pare u pitanju u fudbalu, da bi neko reko da se njega ne tiče!

Jaozinho22

uto maj 23, 2017 11:09 am

Možemo mi pišat uz vjetar s ovim saopćenjima koliko god hoćemo, i mi bi je slavili poslije boda na Zuban polju. Trebali smo biti neovisni a mi to nismo bili. Jedino možda da je igrao Stojanović pa da je povuče s lijeve strane probije dvojicu vrati je Radinovicu koji hvata volej i trese rašlje Pavlovića. :kafa: A zbog toga, Ćelava ubleho i pitarska neznalice MRS IZ KLUBA!!!
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Ajzea
Kontakt:

uto maj 23, 2017 11:10 am

Podrska Petrovicu i ekipi, ne zasluzujemo vas !

Format
Kontakt:

uto maj 23, 2017 11:10 am

Mogu slati gdje hoce ,moze se suspendovat sudija i to je to . Ponudit oremije Slobodi to nije zabranjeno i mozes javno izac i ponudit im ako hoces.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 20 gostiju.

Prijava