DR.HOUSE
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 23, 2026 11:15 am

Meni je simpatično
Niko nista ne zna,ali eto ovako se dode na forum pa se sire neke informacije o propasti odjednom a taj isti lik je kad je bila druga uprava koja je spalila pare od Jabera samo pozitivu sirio..
Moj Željo...
Mi smo Željini-Željo je naš
🫡🫡

AdmirA
Kontakt:

uto jun 23, 2026 11:44 am

DR.HOUSE je napisao/la:
uto jun 23, 2026 11:15 am
Meni je simpatično
Niko nista ne zna,ali eto ovako se dode na forum pa se sire neke informacije o propasti odjednom a taj isti lik je kad je bila druga uprava koja je spalila pare od Jabera samo pozitivu sirio..
Moj Željo...
Ja o tome samo govorim.. slažem se. Pustimo sve prije da hajruju i rade šta žele, i onda čovjeku kojem nismo završili Statut, i "spustili" ga na Predjednika kluba, i sada ga opet nešto uslovljavamo... Mi smo za analize...

Sheldon
Kontakt:

uto jun 23, 2026 12:00 pm

rodrigo87 je napisao/la:
uto jun 23, 2026 10:24 am
Mulalic Edis je napisao/la:
uto jun 23, 2026 8:45 am
AdmirA je napisao/la:
uto jun 23, 2026 8:08 am

Prošle godine uprava podigla kredit, garancija bila dio imovine kluba, i pokrice Jaber i transfer, a o proslim upravama i kreditima da ne govorimo svi znamo, javna tajna, tako da ta prica ne pije vode. Bolje da se bave statutom da covjeku pomognemo nego da skupljaju ruke za preispitivanje statusa.
Ja, al nije isto podici kredit od 350-400-500-600 hiljada, i podici 3 miliona. Sutra kad dignu ruke od svega, kome ce na teretu ostat i pozajmice i krediti?
Mogli smo se i mi skupit sa foruma i investirat na ovaj način.
Znaš kad će ti proći statut u ovom obliku kakvom oni žele da se zaštite? NIKAD! Eto živi bili pa vidjeli.
Jel imaju kakav plan ovi sto su protiv? Ja nisam ni za niti protiv jer nemam provjerene informacije pa ne mogu stati na neku stranu. Zanima me ovi sto su protiv, kako bi rijesili dugovanja iz prosle sezone u kojoj su dosta uticali i ovi prije Sanina. Oni bi kao da se vrate, potpisuju reprograme i mole kanton za pare? Da nam Sukalo trpa igrace a Adzem vodi sportsku politiku?
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

Refa1921
Kontakt:

uto jun 23, 2026 1:53 pm

Ovo za kredite sam i ja čuo i potiče mislim od jednog novinara, da li je istina ne znam. O kome se radi znam ali ne bih da iznosim. Uglavnom priča ide ovako, dižu se veliki krediti da se plaćaju i dovode igrači, ne znamo gdje udaramo, ugasit će Želju i slično, ponavljam, ne znam koliko je ovo sve tačno.

Gyasi13
Kontakt:

uto jun 23, 2026 2:22 pm

Ovdje su neki Mohedana prizivali, u Čeliku je završio...

AdmirA
Kontakt:

uto jun 23, 2026 3:07 pm

rodrigo87 je napisao/la:
uto jun 23, 2026 10:24 am
uto jun 23, 2026 8:45 am
AdmirA je napisao/la:
uto jun 23, 2026 8:08 am

Prošle godine uprava podigla kredit, garancija bila dio imovine kluba, i pokrice Jaber i transfer, a o proslim upravama i kreditima da ne govorimo svi znamo, javna tajna, tako da ta prica ne pije vode. Bolje da se bave statutom da covjeku pomognemo nego da skupljaju ruke za preispitivanje statusa.
Ja, al nije isto podici kredit od 350-400-500-600 hiljada, i podici 3 miliona. Sutra kad dignu ruke od svega, kome ce na teretu ostat i pozajmice i krediti?
Mogli smo se i mi skupit sa foruma i investirat na ovaj način.
Znaš kad će ti proći statut u ovom obliku kakvom oni žele da se zaštite? NIKAD! Eto živi bili pa vidjeli.
Jel imaju kakav plan ovi sto su protiv? Ja nisam ni za niti protiv jer nemam provjerene informacije pa ne mogu stati na neku stranu. Zanima me ovi sto su protiv, kako bi rijesili dugovanja iz prosle sezone u kojoj su dosta uticali i ovi prije Sanina. Oni bi kao da se vrate, potpisuju reprograme i mole kanton za pare? Da nam Sukalo trpa igrace a Adzem vodi sportsku politiku?
Nemaju plana, da imaju, ne bi glasali za Sanina skoro jednoglasno. Bilo je prostora prije Sanina da uđe neko ili grupacija sa parama i da se Saninu tada zahvalimo... Ali ne pojaviše se. O misketovim dionicama neću da ni govorim.. odron... . Nadalje, kreditom se vraćaju izgleda aferimi predhodnika koji nam natovariše holandeze, i ine igrače.

Edit: Evo faktor odmah informacie sa Skupštine. Sada znamo odakle izlaze informacije..

Fudbaleri Željezničara u petak počinju sa pripremama za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Kako saznaje Faktor, sinoć je održan sastanak članova Skupštine kluba, te je bilo veoma zanimljivo.

Problem stvara to što su pojedini članovi Uprave kluba u SAD-u, ali prozivka će sigurno biti održana. Novi šef struke Željezničara će biti hrvatski stručnjak Ivan Prelec.
Prelec će biti i zvanično predstavljen do petka, a onda će obaviti prozivku.
Fudbaleri koji imaju važeće ugovore dobili su poziv da se pojave na prozivci, a nezvanične informacije Faktora govore da se ove sedmice sprema potpis čak šest novih fudbalera.
Potrebno je još da obave ljekarske preglede te zatim ozvaniče saradnju. Saznajemo da su između ostalih meta Željezničara iskusni napadač Đorđe Despotović i golman Marko Marić.
Despotović je briljirao u dresu banjalučkog Borca, dok je Marić iz Zrinjskog nakon sjajne sezone otišao u Latviju, tačnije ekipu RFS.
Željezničar će uskoro dobiti i novog šefa Omladinske škole, te šefa skauting službe.
Zadnja izmjena: AdmirA, dana/u uto jun 23, 2026 3:10 pm, ukupno mijenjano 1 put.

milanribar
Kontakt:

uto jun 23, 2026 3:09 pm

Jel nam ovo faktor zvanično glasilo kluba postao?

Gyasi13
Kontakt:

uto jun 23, 2026 4:31 pm

Nadam se da lupaju gluposti, da nam nisu cilj ovi starci koji bez 10k mjesecno ne ustaju iz kreveta

south side
Kontakt:

uto jun 23, 2026 4:40 pm

rodrigo87 je napisao/la:
uto jun 23, 2026 10:52 am
uto jun 23, 2026 10:39 am
Situacija se u zadnja 2 mjeseca izokrenula za 180 stepeni, ali vidim ja da ovdje ljudi ne kontaju ozbiljnost situacije u koju se upustamo bez ikakvog pokrica. Tako da se iskljucujem od pisanja, neka vrijeme pokaze u kojem smjeru ce se ovo razvijat.
Ja sam te normalno pitao, nema potrebe da ljudima ovdje nesto nabijas na nos ako ti je neko od skupstinara rekao nesto sto moze biti istina a i ne mora. Evo jedno pitanje, ko je doveo cetvoricu holandjana koji trenutno prave najveci problem oko raskida?
Ponavljam, nisam ni za ni protiv jer ne vjerujem niti struji koja je protiv niti onoj koja je za Sanina.
Upravo tako. Ko je doveo ove četiri ublehe i dao im ovolike plate? Tunović i kompanija, na čelu sa Adžemom. Normalno je da čovjek neće plaćati raskide na svoju štetu. Treba mu se zahvaliti što je i dalje uz klub, uprkos svim opstrukcijama, i što nije odustao. Recimo, Diglisić je, kada je vidio s kakvom se bagrom treba boriti, odustao.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

salle86
Kontakt:

uto jun 23, 2026 7:14 pm

Kome je ovo dobro, da par dana pred prozivku mi ne znamo osim Dine i Fate ko će se pojaviti, svaka mu čast.
Ne pamtim nešto slilno ni u mnogo neizvjesnijim sezonama.
Ko vjeruje da nam se ovo tokom sezone neće obiti o glavu, samo tad možda bude kasno da se spašava šta se spasiti može, kao par sezona ranije.
Krivi smo svi mi što smo se doveli u ovu situaciju jer neki šute, neki svršavaju na svaki potez nove uprave pa i popljuju a fale nove kad dođu i u krug, neki neće da talasaju pa rade kontra efekat ... A neki sjede u klubu godinama i njihov doprinos je minoran.

Kako god, meni ovo nije optimistično nikako...na hajr
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

gavran
Kontakt:

uto jun 23, 2026 8:13 pm

salle86 je napisao/la:
uto jun 23, 2026 7:14 pm
Kome je ovo dobro, da par dana pred prozivku mi ne znamo osim Dine i Fate ko će se pojaviti, svaka mu čast.
Ne pamtim nešto slilno ni u mnogo neizvjesnijim sezonama.
Ko vjeruje da nam se ovo tokom sezone neće obiti o glavu, samo tad možda bude kasno da se spašava šta se spasiti može, kao par sezona ranije.
Krivi smo svi mi što smo se doveli u ovu situaciju jer neki šute, neki svršavaju na svaki potez nove uprave pa i popljuju a fale nove kad dođu i u krug, neki neće da talasaju pa rade kontra efekat ... A neki sjede u klubu godinama i njihov doprinos je minoran.

Kako god, meni ovo nije optimistično nikako...na hajr
ja sam optimista
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

SIMA_SIMAU
Kontakt:

uto jun 23, 2026 9:59 pm

Ma kad se sjetim onog spanca kod nas sto su ga cuke otjerale onda ne sve moguce. Doduse prije smo na raskidima zaradjivali a sada valja isplatiti Adzemove igrace.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 46 gostiju.

Prijava  •  Registracija