pet mar 06, 2026 9:38 am
Ja se nadam da će Mirvić što prije shvatiti s kim ima posla jer sam siguran da nema sve informacije o situaciji u klubu. Ovo zaključujem nakon dva mjeseca srljanja iz greške u grešku. Ovo je sad samo bacanje para u vodu.
Imamo pet poraza zaredom u kojima smo napravili dvije šanse i dali jedan slučajan gol. Ti porazi su direktna posljedica loše izbalansirane ekipe još od početka sezone plus dodatno loših odluka i od ovog prijelaznog roka kad je preuzela vodstvo nova Uprava.
Umjesto da je bio prioritet dovođenje napadača koji zna dati gol, jer takvog u ekipi nemamo, mi nismo doveli nikakvog napadača. Ovaj Husković nije ozbiljan, to mu govori i minutaža i na njega ja iskreno ne računam ozbiljno.
Krila nemamo, a navaljali smo 5-6 veznjaka, totalno neizbalansirana ekipa. Dva dana pred nastavak lige prodajemo Karamarka, u trenutnom rosteru našeg najboljeg stopera i lidera ekipe. Ako mu nemamo zamjenu adekvatnu, a imamo stabilne finansije, zašto ga puštamo ako nam nije hitna lova?
Vraćamo Krpića i Radovca koji meda ne mogu, a obojica su bili loši po svlačionicu i njihovo odstranjivanje je bio očigledno jedini dobar potez Adžema.
Sklanjanje holanđana podržavam, ali nema logike skloniti Seedorfa kojeg kritikujem stalno i koji je vidno limitiran, a ostaviti Šukilovića koji je kloc.
Dođe Stojanović koji ima neku biografiju, a ostavimo uhljebe oko njega koji nikad nigdje nisu radili pored Želje. Nijedan od njih ne zna engleski, od tehnologije ne znaju pametni telefon koristiti osim poziva i Vibera, da ne pričamo o zahtjevnijoj tehnologiji. Ko nam je video analitičar?
Atmosfera je takva u kojoj se svaka kritika pokušava ušutkati. Kritičari se etiketiraju kao nečiji poklonici, a od 29.12.2025. gradi se novi kult ličnosti, Nijaz Brković. Dvojicu takvih već imamo, ispostavilo se da obojica ni blizu nisu to za šta su se predstavljali.
Smije li se reći da je Nijazov sin direktor iz sjene? Čujem da se kao pravnik u klubu vrti vjenčani kum Nijazovog sina.
Odgovornost za greške i loše poteze ne preuzima niko, to je već dugogodišnja praksa. Meni se čini da smo mi ustvari dobili samo novu Upravu, a trebalo bi da imamo i investitora. Nova uprava bi teoretski trebalo da ima lovu koje nijedna prethodna uprava nije imala.
Izgovori nas ne zanimaju, rezultati nas zanimaju.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.