Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet mar 06, 2026 6:30 am

svabo je napisao/la:
pet mar 06, 2026 4:51 am
kvalitet je napisao/la:
čet mar 05, 2026 7:41 pm
Dzezvar je napisao/la:
čet mar 05, 2026 7:20 pm
Da razjasnimo ovo oko dresa.
Istina je da je uzet dres i jos neke sitnice ali za potrebe omladinskog pogona odnosno delegacije koja ide u Zavidovice.Amar Bajramivic je bio prisutan kada se sve to desavalo zajedno sa Saninom Mesicem koji je to preuzeo....
K’o da je milja pa nije mogao platiti…
Biće to dobro. Sve je to za potrebe kluba.
Oca mi kakav bolesnik...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

svabo
Kontakt:

pet mar 06, 2026 8:25 am

Dzezvar je napisao/la:
pet mar 06, 2026 6:30 am
svabo je napisao/la:
pet mar 06, 2026 4:51 am
kvalitet je napisao/la:
čet mar 05, 2026 7:41 pm

K’o da je milja pa nije mogao platiti…
Biće to dobro. Sve je to za potrebe kluba.
Oca mi kakav bolesnik...
Jesi pravilnike istražio stručnjak? Šta kažu, hoćemo li ispasti? Sad si zabrinut, a prije mjesec je bilo "šta se sekirate..."

Reci idolu da se angažuje u punom kapacitetu da nam završi opstanak. On zna šta znači u punom kapacitetu, to je njegov način igre, valjda nije toliko zaostao u vremenu da je zaboravio šta treba raditi.

Ide sad plava noć, nek ti da i spisak zvanica, vidim neka zanimljiva imena, koja bi trebala biti omražena među širom masama.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

svabo
Kontakt:

pet mar 06, 2026 9:38 am

Ja se nadam da će Mirvić što prije shvatiti s kim ima posla jer sam siguran da nema sve informacije o situaciji u klubu. Ovo zaključujem nakon dva mjeseca srljanja iz greške u grešku. Ovo je sad samo bacanje para u vodu.

Imamo pet poraza zaredom u kojima smo napravili dvije šanse i dali jedan slučajan gol. Ti porazi su direktna posljedica loše izbalansirane ekipe još od početka sezone plus dodatno loših odluka i od ovog prijelaznog roka kad je preuzela vodstvo nova Uprava.

Umjesto da je bio prioritet dovođenje napadača koji zna dati gol, jer takvog u ekipi nemamo, mi nismo doveli nikakvog napadača. Ovaj Husković nije ozbiljan, to mu govori i minutaža i na njega ja iskreno ne računam ozbiljno.

Krila nemamo, a navaljali smo 5-6 veznjaka, totalno neizbalansirana ekipa. Dva dana pred nastavak lige prodajemo Karamarka, u trenutnom rosteru našeg najboljeg stopera i lidera ekipe. Ako mu nemamo zamjenu adekvatnu, a imamo stabilne finansije, zašto ga puštamo ako nam nije hitna lova?

Vraćamo Krpića i Radovca koji meda ne mogu, a obojica su bili loši po svlačionicu i njihovo odstranjivanje je bio očigledno jedini dobar potez Adžema.

Sklanjanje holanđana podržavam, ali nema logike skloniti Seedorfa kojeg kritikujem stalno i koji je vidno limitiran, a ostaviti Šukilovića koji je kloc.

Dođe Stojanović koji ima neku biografiju, a ostavimo uhljebe oko njega koji nikad nigdje nisu radili pored Želje. Nijedan od njih ne zna engleski, od tehnologije ne znaju pametni telefon koristiti osim poziva i Vibera, da ne pričamo o zahtjevnijoj tehnologiji. Ko nam je video analitičar?

Atmosfera je takva u kojoj se svaka kritika pokušava ušutkati. Kritičari se etiketiraju kao nečiji poklonici, a od 29.12.2025. gradi se novi kult ličnosti, Nijaz Brković. Dvojicu takvih već imamo, ispostavilo se da obojica ni blizu nisu to za šta su se predstavljali.

Smije li se reći da je Nijazov sin direktor iz sjene? Čujem da se kao pravnik u klubu vrti vjenčani kum Nijazovog sina.

Odgovornost za greške i loše poteze ne preuzima niko, to je već dugogodišnja praksa. Meni se čini da smo mi ustvari dobili samo novu Upravu, a trebalo bi da imamo i investitora. Nova uprava bi teoretski trebalo da ima lovu koje nijedna prethodna uprava nije imala.

Izgovori nas ne zanimaju, rezultati nas zanimaju.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

DizelForce
Kontakt:

pet mar 06, 2026 9:56 am

pocelo je na oba foruma bahahahhahaha

Sky1
Kontakt:

pet mar 06, 2026 10:08 am

Kod nas svako malo neko nešto počinje, gura neki svoj interes, a Željo ispašta. Investitor, ako želi normalan klub, mora dovesti profesionalce na sve pozicije i riješiti se domaćih mešetara. Mahalanje može da spriječi jedino pošteno oglašavanje kluba i korektan odnos sa navijačima, nikakva štura saopštenja ili potpuna šutnja. Ljudi vole ovaj klub, žive za Želju, logično da će tražiti bilo kakvu informaciju, ukoliko je ne dobiju preko zvaničnih kanala kluba, ide mahalanje, pogotovo u vremenu teške rezultatske krize.

igla
Kontakt:

pet mar 06, 2026 10:13 am

Mi kao klub prvo moramo biti u stanju spriječiri da nas savez guzi različitim Jelićima i Musama, do tad je nebitno ko igra, ko je trener.

svabo
Kontakt:

pet mar 06, 2026 10:16 am

Sky1 je napisao/la:
pet mar 06, 2026 10:08 am
Kod nas svako malo neko nešto počinje, gura neki svoj interes, a Željo ispašta. Investitor, ako želi normalan klub, mora dovesti profesionalce na sve pozicije i riješiti se domaćih mešetara. Mahalanje može da spriječi jedino pošteno oglašavanje kluba i korektan odnos sa navijačima, nikakva štura saopštenja ili potpuna šutnja. Ljudi vole ovaj klub, žive za Želju, logično da će tražiti bilo kakvu informaciju, ukoliko je ne dobiju preko zvaničnih kanala kluba, ide mahalanje, pogotovo u vremenu teške rezultatske krize.
To je kod nas jako teško moguće. Evo imamo primjer Sarajeva, uvijek im je u klubu i oko kluba nekoliko lokalnih mešetari i uhljeba, tako je kod nas godinama. Ako to uspijemo postići da njih eliminišemo, onda smo napravili dobru polaznu tačku za nešto pozitivno.

Sky1
Kontakt:

pet mar 06, 2026 10:30 am

“Željo je najatraktivnija ekipa u BiH. Na Grbavici je pun stadion i u ponedjeljak. To malo ko ima na Balkanu. Stigla je nova Uprava, žele i trude se, ali ne može ništa preko noći“.
Vladan Grujić, svaka čast na iskrenosti.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 44 gosta.

Prijava  •  Registracija