Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

plavi kanarinac
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet sep 04, 2025 11:16 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
čet sep 04, 2025 7:01 pm
plavi kanarinac je napisao/la:
čet sep 04, 2025 2:18 pm
čet sep 04, 2025 9:31 am

Jel to sebi ponavljas pred spavanje? Pa hajd izaso si iz ormara i barem na forumu kazao.
Jel propo Deni sta kontas?
Slažemo se burke, barem nešto negdje u nečemu.
Selam bruda moj, napadaci nam dosli glave tj. bana hahah
Ne umijem staviti svog aduta na profilnu al eto nek se pika... Haha ko zabije prvi, pobjednik.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet sep 04, 2025 11:32 pm

Ujko je napisao/la:
čet sep 04, 2025 10:47 pm
Da malo skrenemo na drugi kolosijek i spustimo loptu. Evo jedna iz 1964. Kad vec citamo sve, trebalo bi malo citati i uciti i o istoriji Kluba.

[https://pbs.twimg.com/media/DVhVnNnW0AATadc.jpg][/img]
Željo-Partizan utakmica?
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Ratoborni Mrmot
Kontakt:

čet sep 04, 2025 11:52 pm

Dzezvar je napisao/la:
čet sep 04, 2025 7:31 pm
Ratoborni Mrmot je napisao/la:
čet sep 04, 2025 6:43 pm
Dzezvar je napisao/la:
čet sep 04, 2025 12:27 pm

Jel ima 32 covjeka u skupstini...
Nema, ali rovari i non stop nas jebe, ima covjeka u UO, ima neke skupstinare i na sve to Duvnjaka u komisiji za izbor novih skupstinara. On sa jedne strane i Badzakova ekipa sa druge strane, ne znas ko je veca stetocina. Bezveze se blamiras i branis ga,

S ovom pricom pokazujes da imas interes ili si slijep pa ne prepoznajes da je SM sa svojim egom i narcisizmom jedna od vecih opasnosti za buducnost Zeljeznicara. On i Badzakovi, trenutno.

Ko to ne vidi taj je slijep, retardiran ili ima licni interes.
:placeodsmijeha:
Sad cu i ja ko i vi...
Zasto posuduje klub pare od nekoga ko rovari i ko je opasnost za klub.....
Joj kako ste smijesni....i da imam interes....
Jednina, ne mnozina, ja sam smijesan, a ne vi ste smijesni.

Posudio je pare da zakuca Amara koji se sam namjestio na volej kada je poceo da zateze oko licence kada je samo on ostao da potpise, a mi se za zivot borili. I onda uradi bas ono za sta je javno pljuvao Celavu Kartoteku. Tu mu je i bio kraj, ko sto je i kraj Senadu, raja je provalila ko je i sta je. Problem je sto smetljar i dalje rovari.

Nemas puno opcija, branis zivotom lika koji nema dobre namjere sto se tice Zeljeznicara i koji i dalje ima svoje botove, ne znam sta bih ti rek'o.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet sep 05, 2025 12:47 am

Eisenbahner1921 je napisao/la:
čet sep 04, 2025 11:32 pm
Ujko je napisao/la:
čet sep 04, 2025 10:47 pm
Da malo skrenemo na drugi kolosijek i spustimo loptu. Evo jedna iz 1964. Kad vec citamo sve, trebalo bi malo citati i uciti i o istoriji Kluba.

[https://pbs.twimg.com/media/DVhVnNnW0AATadc.jpg][/img]
Željo-Partizan utakmica?
Da.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

ubaceni element
Kontakt:

pet sep 05, 2025 2:28 am

AKO investitor stvarno zeli da ulozi ne moze ga izrovariti niko, nego posalje ponudu i ista ide na glasanje u skupstinu. Ukoliko do ponude ne dodje to govori o ozbiljnosti namjera samog investitora.

Dzezvar
Kontakt:

pet sep 05, 2025 5:48 am

čet sep 04, 2025 11:52 pm
Dzezvar je napisao/la:
čet sep 04, 2025 7:31 pm
čet sep 04, 2025 6:43 pm

Nema, ali rovari i non stop nas jebe, ima covjeka u UO, ima neke skupstinare i na sve to Duvnjaka u komisiji za izbor novih skupstinara. On sa jedne strane i Badzakova ekipa sa druge strane, ne znas ko je veca stetocina. Bezveze se blamiras i branis ga,

S ovom pricom pokazujes da imas interes ili si slijep pa ne prepoznajes da je SM sa svojim egom i narcisizmom jedna od vecih opasnosti za buducnost Zeljeznicara. On i Badzakovi, trenutno.

Ko to ne vidi taj je slijep, retardiran ili ima licni interes.
:placeodsmijeha:
Sad cu i ja ko i vi...
Zasto posuduje klub pare od nekoga ko rovari i ko je opasnost za klub.....
Joj kako ste smijesni....i da imam interes....
Jednina, ne mnozina, ja sam smijesan, a ne vi ste smijesni.

Posudio je pare da zakuca Amara koji se sam namjestio na volej kada je poceo da zateze oko licence kada je samo on ostao da potpise, a mi se za zivot borili. I onda uradi bas ono za sta je javno pljuvao Celavu Kartoteku. Tu mu je i bio kraj, ko sto je i kraj Senadu, raja je provalila ko je i sta je. Problem je sto smetljar i dalje rovari.

Nemas puno opcija, branis zivotom lika koji nema dobre namjere sto se tice Zeljeznicara i koji i dalje ima svoje botove, ne znam sta bih ti rek'o.
Stani malo ,pun si kontradiktornosti..
Ti hoces meni da kazes da je "neprijatelj kluba" posudio pare samo da Amara zakuca.... a ne da pomogne klubu...
Pa onda kazes da se Amar sam namjestio na voej...
Ako je "neprijatelj kluba" zasto bi posudio pare ako se Amar sam namjestio na volej kod raje.
Logicno je valjda da ako je " neprijateljj kluba" da pusti da stvari idu svojim tokom,da klub ne dobije licencu,da raja onda na jos gori nacin yebe mater Amaru ....

Vidi,ja nikada necu odustati od svog stava da onome ko je na bilo koji nacin ostetio klub yebem mater,a onoga ko je na bilo koji nacin pomogao klubu i ostavio nesto iza sebe podrzim...
Tako da ti oni koji te hajcaju mozete qrcu svirati....
Ti drugi u zadnjih 7 dana koji pokusava mene kao da diskredituje....a znam i odakle dolaze ti vjetrovi.Mozda i postavim neke stvari ovdje javno pa neka se vidi.....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ublehas
Kontakt:

pet sep 05, 2025 7:21 am

ubaceni element je napisao/la:
pet sep 05, 2025 2:28 am
AKO investitor stvarno zeli da ulozi ne moze ga izrovariti niko, nego posalje ponudu i ista ide na glasanje u skupstinu. Ukoliko do ponude ne dodje to govori o ozbiljnosti namjera samog investitora.
Ma ne mora ni to značiti. Jednostavno, kada sve sagleda, moguće je i da odustane. Zato je i tražio Due Diligence. Da je htjeo na slijep ući, reako bi evo odmah ponuda i kraj. Problem je što kod se kod nas od iskazano interesa pravi već gotov posao, pa ako ne bude, prave se razne teorije zavjere. Naravno da ima ljudi koji su za investitora, i ljudi koji nisu za. Naravno da svi sa svojom rajom pričaju i daju argumente za i protiv. Nije svaka kafa u kojoj se negativno pomene investitor rovarenje i podrivanje procesa.

SkenderijaTM87
Kontakt:

pet sep 05, 2025 8:09 am

čet sep 04, 2025 11:16 pm
čet sep 04, 2025 7:01 pm
čet sep 04, 2025 2:18 pm

Slažemo se burke, barem nešto negdje u nečemu.
Selam bruda moj, napadaci nam dosli glave tj. bana hahah
Ne umijem staviti svog aduta na profilnu al eto nek se pika... Haha ko zabije prvi, pobjednik.
Ako Jaganjac zabije, ide meni na avatar. Ako Konings zabije, ide tebi na avatar.

Mulalic Edis
Kontakt:

pet sep 05, 2025 8:12 am

Dokle smo sa dd??
Grande dioničko društvo 💪

ANamelessGhoul
Kontakt:

pet sep 05, 2025 8:26 am

Evo sad će dionice

Ludvig Leple
Kontakt:

pet sep 05, 2025 8:30 am

Ovo je nevjerovatno koliko mržnje se širi prema Senadu M. Čovjek nije u Klubu, čovjek posuđuje novce kad god zaškripi, čovjek je imao viziju, čovjek je uspostavio jedini sistem koji je funkcionisao od rata pa na ovamo, čovjek je težak k'o tuč, čovjek je tvrdoglav k'o malo ko, ali je neko ko nam je valjao. Da li je griješio u vezi dovođenja igrača i trenra, jeste, nije se rodio da ne pravi greške, a svi vi botovi koji ste se aktivirali da popljujete prijedlog (d.d.) ovog čovjeka možete samo da lagano lajete i trudite se da ga blatite i dalje.
A što se tiče stare priče oko jade jadnog koji je ovaj Klub gurao svejsno u ambis još jednom ćemo se prisjetiti njegovih vrlih poteza.
Nikad oprostiti i ne zaboraviti!
slika

slika

Niko mi ne reče da li je Sanin Mirvić bio na sastanku vezano za njegovo pismo namjere koje je poslao?

milanribar
Kontakt:

pet sep 05, 2025 8:32 am

NEZALAGANJE je napisao/la:
čet sep 04, 2025 6:26 pm
Occasionally je napisao/la:
čet sep 04, 2025 3:31 pm
SWRA_1921 je napisao/la:
čet sep 04, 2025 1:08 pm
Zna li se hoce li se uopste 10-og raspravljati o investitoru? Ima li ista konkretno od price sto je ciko ispricao da ce biti... I zna li neko uopste kako ce izgledati novi jug? Identicno kao i istok?
Identično Sjeveru.

slika
Ja imam info da ce Jug biti malo izdignut.Nije provjerena 100%, ali mi tako rekose.
Ipak neće, najbliži je izgled je ovoj slici iznad, samo što je semafor planiran u ovaj ćošak jugoistoka. Sad sitne korekcije su moguće uvijek al ova dva srednja sektora će sigurno ovakva bit na insistiranje grupe da ne bi bilo stepenica po sredini.

Ferroviere_1921
Kontakt:

pet sep 05, 2025 8:38 am

:)

Norsborg
Kontakt:

pet sep 05, 2025 9:30 am

čet sep 04, 2025 9:41 pm
kvalitet je napisao/la:
čet sep 04, 2025 8:24 pm
čet sep 04, 2025 8:05 pm
@ kvalitet
A to će investitor sam od sebe namaći tih 10 miliona ?

Naravno da neće. Niti može. Niti ih ima.

A mi možemo namaći tih milion -dva.
Jedan kvalitetan izlet u Evropu i imaš ih.

Ne kažem da sam eksplicitno protiv investitora ili čak i za tu ideju d.o.o ali dok se ne vidi pismena izjava tj namjera i s kontra strane stav Skupštine (radne grupe) fakat se samo bezveze ovdje koljemo i vrijeđamo.
Stvarni godišnji budžet kona je preko 10 miliona. Odakle im pare?
Odakle nama 8 milona u budgetu a nemamo investitora !

Nisam im (kone) vidio godišnji izvještaj ali rekoše da im je minus 18 miliona.
Ko ga napravi ?
Eto da je investitorovo samo milion i da kaže idem, kako će ga naplatiti?
Oni ništa osim amblema i opreme na igračima nemaju.

Ali Željo Ima...

slika
Dobar ti ovaj katastarski plan. Svi kocnicari, svi oni koji su protiv investitora su tu da stave sapu na ovu imovinu kada zalegnemo. A bez investitora cemo hem zaleci, hem biti sve manje i manje konkurentni. Mi smo jedini klub, mozda i na Balkanu koji imamo svoju imovinu i to na veoma intersantnoj lokaciji.
Treba znati da ce nama ako Bog da uci biznismen samo i iskljucivo u sportski segment. Ulaze svoje pare u igrace, u proizvodnju igraca, pogodi sa igracima njegovo je, promasi sa igracima opet je njegovo. Ne ulazi kao brat mu da posudjuje. Zato i trazi da njegovi ljudi budu na kljucnim pozicijama kada je sportski segment u pitanju.

Dzezvar
Kontakt:

pet sep 05, 2025 9:37 am

Mahalska nagadjanja pogotovo jer finalna ponida nije dosla....tako da niko ne zna u sta ce ulagati...

Norsborg
Kontakt:

pet sep 05, 2025 10:35 am

E sto mi Dzezvar jucer otvori oci oko posudbi. Otkako su pocele price oko investitora jedan mi tvrdi da od tog nema nista. Zasto? Kaze da u ladicama stoje priznanice o posudbama i da ce se izvuci iz ladice kada zatreba. Spominje vise imena. Nisam mu do jucer vjerovao.

santakuruz
Kontakt:

pet sep 05, 2025 10:45 am

Ljudi, nisam nikakav insajder, nemam info iz kluba niti od ljudi bliskih bilo kojoj od ovih struja koje se pojavljuju zadnjih nekoliko godina. Ja idem na utakmice kad sam u mogućnosti, pratim sva dešavanja oko kluba i volim ovaj klub jer mi je eto još ko djetetu plava boja prirasla srcu (iako nisam iz Sarajeva). kratko ću se osvrnuti na ovu priču oko investitora, mislim da sam nekad ranije možda čak to i pisao. Nije mi jasno da ljudi očekuju da će se pojaviti neko sa dobrim namjerama i u samom startu uložiti 10ak miliona KM a u sljedećih nekoliko godina savim sigurno još toliko da bi sa Željom iz neke ljubavi napravio rezultat. Od toga nema ništa. To je jednostavno tako, tu nema aposlutno nikave računice, opravdanosti, nema nikakve garancije za povrat investicije. U tom slučaju nijedan normalan biznismen, koji je vođen ekonomskim motivima ne ulaže novac. Ti ljudi da tako ulažu pare, ne bi bili milioneri. Mi ne znamo uopšte koliko tačno duga imamo i prema kome. Prema informaciji od mog jednog poznanika koji radi u jednoj revizorskoj kući, Dilgišlić se povukao jer je nakon detaljnog češljanja našeg finansijskog izvještaja i prateće dokumentacije koja mu je poslana, vidio da su nam dugovi veći nego što se htjelo prikazati. U takvoj situaciji, sa neutvrđenim iznosom duga, sa neizvjesnim statusom naše imovine, sa općenito nesređenim tržištem u BiH, sa razno-raznim malverzacijama na relaciji savez-klubovi, previranja u našem klubu i razne struje, u klub može doći investirati samo neko ko nema čiste namjere i u samom startu se planira baviti određenim sumnjivim aktivnostima. I na taj način sebi obezbijediti povrat investicije. Ja sam već 15ak godina u biznisu i vrlo dobro znam da se ljudi koji imaju pare, ne odriču tako lahko tog novca. U BiH, kroz fudbalski klub trenutno ne možeš regularno, legalno zaraditi novac koji bi te motivisao na neko veće ulaganje. A da neko voli klub i ide gurnuti 10+ miliona KM pa da razmišlja sljedećih 10godina kako da uopšte vrati taj iznos a kamoli da zaradi šta, od toga nema ništa.

Norsborg
Kontakt:

pet sep 05, 2025 10:53 am

Nije ni Abramovic u Chelziju zaradjivao, bilo mu je zadovoljstvo u toj igracki od fudbala ucestvovati.

Dzezvar
Kontakt:

pet sep 05, 2025 10:55 am

Norsborg je napisao/la:
pet sep 05, 2025 10:35 am
E sto mi Dzezvar jucer otvori oci oko posudbi. Otkako su pocele price oko investitora jedan mi tvrdi da od tog nema nista. Zasto? Kaze da u ladicama stoje priznanice o posudbama i da ce se izvuci iz ladice kada zatreba. Spominje vise imena. Nisam mu do jucer vjerovao.
Ma nije nikada ni bilo nista ozbiljno.Sto se na kraju vidi.Bilo je pismo namjere i neki razgovori i sve se ocigledno zavrsilo na tome.
Priznanice ko prizanice...

santakuruz
Kontakt:

pet sep 05, 2025 10:59 am

Norsborg je napisao/la:
pet sep 05, 2025 10:53 am
Nije ni Abramovic u Chelziju zaradjivao, bilo mu je zadovoljstvo u toj igracki od fudbala ucestvovati.
E jbg sad. Evo otimaju se ruski i arapski tajkuni ko će uložiti u Želju. Pa dajte malo realnosti

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 122 gosta.

Prijava