Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

exbabilon
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 10, 2025 10:02 am

Hajd i Adzem, ali ekipa koja je sjela za sto i skontala da bi on trebao da nas preuzme i dala mu ugovor na 3 godine... Strahota.

EasyRiise
Kontakt:

ned avg 10, 2025 10:11 am

exbabilon je napisao/la:
Hajd i Adzem, ali ekipa koja je sjela za sto i skontala da bi on trebao da nas preuzme i dala mu ugovor na 3 godine... Strahota.
To ja čitavu noć kontam i ne mogu da vjerujem da su mu dali ugovor na 3 godine. Čovjek vodio goražde, gosk i jedinstvo, a osim toga ima i drugih problema. I na sve to neki genijalac smisli da je dobra ideja ugovor od 3 godine. Nerealno.

avlami97
Kontakt:

ned avg 10, 2025 10:13 am

Nije do Adžema-
Uvijek je bilo: budalu niti jebi niti kući vodi
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

avlami97
Kontakt:

ned avg 10, 2025 10:19 am

igla je napisao/la:
ned avg 10, 2025 10:01 am
struja je napisao/la:
ned avg 10, 2025 9:57 am
Izgleda da mali Amar neće sporazumni
On previše voli Želju da bi prihvatio da ode...😍
Dushy, lajk, gift.
Hajde što je glup, lud, iritantan, ali je momak uz sve to i bezobrazan :karanje:

salle86
Kontakt:

ned avg 10, 2025 10:20 am

Ma Željo je oduvijek bankomat. Svako uzima onako kako može i koliko može.
Jedino navijači daju godinama, i to su kriteriji spušteni na minimum...i opet i to je "puno" nekome
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Dzezvar
Kontakt:

ned avg 10, 2025 10:23 am

exbabilon je napisao/la:
Nike ekipa nego jedan covjek...Hamic
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Ludvig Leple
Kontakt:

ned avg 10, 2025 10:46 am

Dzezvar je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:
E jbg sad.

Ti baš udario u glavu...

Znaju li ljudi čiji je tekstil u fan shop-u, možda da i to povežemo?

ubaceni element
Kontakt:

ned avg 10, 2025 10:52 am

Dzezvar je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:
Pa morao sa neko sloziti sa tom genijalnom idejom.

revolt
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:09 am

Dzezvar je napisao/la:
ned avg 10, 2025 9:11 am
Izgkeda da treba opet otvoreno pricati o anomalijama u klubu....
Neko je vec napisao i pomenuo Salcina..
Ahmet Salcin-Hamic je ocigledno taj koji vedri i oblaci u klubu.Kako u omladinskom pogonu tako i u prvoj ekipi .
Podjimo redom.
Povezica izmedju njega i Adzema je da su ozenili dvije sestre i od tada yraje njijovo poznanstvo.
Kazu da sva ova holandska pojacanja idu preko njega.
Omladinski pogon je doveo na ivicu propasti.Ovo znam sigurno da on itekako moze uticati na trenere koje dijete mora igrati.Ono sto roditelj ili menadjer treba uraditi je samo da dodje do njega.
Malog Alaedina Varatanovica je degradirao i postavio ga da vodi ekipu koja se takmici u fedarlnoj omladunakoj ligi.Djecu sa kojima je radio nekoliko godina i sa kojom je trebao ovu sezonu napasti na prvo mjesto,je dodjelio Edimu Hadzialagicu kojeg je on doveo u omladinski pogon.
Meni je samo zao sto cemo Nesu Starovlaha potrositi ko truleks,jer jeon tu samo ikebana i nema nikakvog uticaja.
Isto sam sinoć pisao. Vrijeme je da se prestane šutjeti. I mi imamo odgovornost da kažemo ako znamo neke činjenice oko malverzacija u klubu. Ovo što je napisano od kolege su činjenice. Još bi dodao da se treneru nudilo 5 napadača, od kojih neki su i zvučniji i bolji po statistici, ali on je direktno tražio ovoga, radi Hamića i Šukala i talova i rekao da će on odgovarat, kada se hvalio na Grbavici da on dovodi igrače, da se samo on pita itd… Talovi će nas ubiti, i doveli su nas do ovoga da Rudar dovede dva igrača dobra, a mi ne možemo jer se mora ograditi. Vrijeme je da se počne pričati i ovaj klan Hamić-Adžem-Šukalo otjerati, i ima tu svega…
plavi su pravi crveni su drveni

revolt
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:10 am

Dzezvar je napisao/la:
Ahmet Salcin-Hamic je ocigledno taj koji vedri i oblaci u klubu.Kako u omladinskom pogonu tako i u prvoj ekipi .
Podjimo redom.
Povezica izmedju njega i Adzema je da su ozenili dvije sestre i od tada yraje njijovo poznanstvo.
Omladinski pogon je doveo na ivicu propasti.Ovo znam sigurno da on itekako moze uticati na trenere koje dijete mora igrati.Ono sto roditelj ili menadjer treba uraditi je samo da dodje do njega.
Malog Alaedina Varatanovica je degradirao i postavio ga da vodi ekipu koja se takmici u fedarlnoj omladunakoj ligi.Djecu sa kojima je radio nekoliko godina i sa kojom je trebao ovu sezonu napasti na prvo mjesto,je dodjelio Edimu Hadzialagicu kojeg je on doveo u omladinski pogon.
Meni je samo zao sto cemo Nesu Starovlaha potrositi ko truleks,jer jeon tu samo ikebana i nema nikakvog uticaja.
Isto sam sinoć pisao. Vrijeme je da se prestane šutjeti. I mi imamo odgovornost da kažemo ako znamo neke činjenice oko malverzacija u klubu. Ovo što je napisano od kolege su činjenice. Još bi dodao da se treneru nudilo 5 napadača, od kojih neki su i zvučniji i bolji po statistici, ali on je direktno tražio ovoga, radi Hamića i Šukala i talova i rekao da će on odgovarat, kada se hvalio na Grbavici da on dovodi igrače, da se samo on pita itd… Talovi će nas ubiti, i doveli su nas do ovoga da Rudar dovede dva igrača dobra, a mi ne možemo jer se mora ograditi. Vrijeme je da se počne pričati i ovaj klan Hamić-Adžem-Šukalo otjerati, i ima tu svega…
Zadnja izmjena: revolt, dana/u ned avg 10, 2025 11:14 am, ukupno mijenjano 1 put.
plavi su pravi crveni su drveni

Dzezvar
Kontakt:

Ludvig Leple je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:
E jbg sad.

Ti baš udario u glavu...

Sto da ne....doslo je dotle da.se.ne.smije sutiti....jbg natjeras me.da.nakon jako dugo vremena psujem Zeljinom.igracu i treneru....vrijedjas mi inteligenciju..

Dzezvar
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:11 am

Ludvig Leple je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:
E jbg sad.

Ti baš udario u glavu...

Sto da ne....doslo je dotle da.se.ne.smije sutiti....jbg natjeras me.da.nakon jako dugo vremena psujem Zeljinom.igracu i treneru....vrijedjas mi inteligenciju..

avlami97
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:12 am

Najbitnije je da se prvo riješimo ove budale.
Novi trener mora odmah dati igračima da izglasaju novog kapitena.
Madžida pod hitno prodati, a možda i Muftića ako iko išta ponudi.

Primijetio sam da od dolaska Seedorfa u Klub momak ima liderske sposobnosti i zbog toga je bio kapiten u ekipama za koje je igrao, a radi kohezije u ekipi i opšteg dobra.

Gagi tm 87
Kontakt:
Status: Online

ned avg 10, 2025 11:16 am

Je li moguce da bezobrazni tik toker još nije dobio otkaz?

kvalitet
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:16 am

Kao što rekoh, privatizovati klub s komplet imovinom i ne dati nikome ko ima bh. pasoš da bude unutar kluba. Hebo i ovo više, svake godine ista priča...
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Dzezvar
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:20 am

revolt je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
Podjimo redom.
Jeli jedan od tih 5 bio kapiten B ekipe ajaxa......i kapiten U 16 reprezntacije holandije.

black64
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:34 am

i sinoc ono ponasanje prema Madžidu je odvratno,

lik na sjeveru se natovario od prve minute ga proziva
drugi debeljuca plavooki smrad ceka momenat da povede uprava napolje

fuj, nije ni cudo sto nam se ovo desava

NEZALAGANJE
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:55 am

Kako nas ama bas svake godine doceka isto.Isti problemi, iste greske, iste reakcije i sl.

Zasto? Pa sve se radi kampanjski i na ho-ruk.Nikakve strucnosti, nikakve studioznosti u radu, posvecenosti, kvalitete, zelje za boljim, novijim, modernijim... Mi jos uvijek poslujemo ko kafana!Onaj tamo neko dovodi trenera i daje ugovor kakav mu je ku.rcu cejf, drugi dovodi igrace, sef ih lafo bira sa njim, dolazi ovaj menadzer, dolazi onaj menadzer, a sustina je da svaki prelazni rok ode kamion-dodje kamion igraca.Dolaze igraci vrlo upitnog kvaliteta, dolaze igraci totalno neselektovani i najgore od svega, dolaze igraci, a i da ne znaju na sta dolaze.Nit znaju sta se igra, nit znaju sta se ocekuje, nit ima iko da im objasni kakav je ovo klub, kakav nivo profesionalizma i kakvi rezultati se ocekuju!?

Ne moze ovo, raja, ovako vise.I nisu ovdje krivi samo oni koji su u klubu.Ogroman teret snosimo i mi navijaci.Godinama smo manipulisani, tjerali smo mozda i ljude koje nismo trebali, a podrzavali one koje smo trebali tjerati i tako u krug.Sad smo siti svega, nestrpljivi i zelimo sve iskaliti na prezentnu situaciju.Nije ova situacija rezultat samo toga sto je Adzem na klupi i sto Pejic, peti, deseti ne zna igrati lopte.Ovo je rezultat kontinuiranog i dugogodisnjeg JAVASLUKA.Javasluka koji tesko da cemo ikada iskorijeniti.Cudimo se kako ne mozemo dobiti Rudar, jer kao ljudi su se skupili juce bla bla, a sta smo to mi? Mi se nismo skupili juce, nama sve savrseno funkcionira vec godinama, jel? Mi nismo doveli 10 novih igraca i doveli smo, "provjereno", bolje igrace od njih, jel? Lazemo sami sebe.

Sad slijedi era prizivanja investitora.Sve je nekako spremno za to, a onima, koji bi eventualno bili protiv, sprema se lomaca bez obzira na njihove razloge protivljenja.
Investitor nije losa stvar.Naprotiv, u modernom fudbalu on je neophodan.Zelji je neophodan.Problem, makar meni, je sto navijaci (90% ovdje na forumu)na investitora gledaju kao na duha iz Aladinove carobne lampe.On ce se pojaviti, lupiti sakom od sto, otjeracemo ovog trenera, a dovescemo "provjereno ime".Zatim ce ponovo lupiti sakom od sto i dovesti "provjerena pojacanja".Svi novi, sjajni, a mi navijaci cemo biti naspanovani i nahajpani. U deliriju.Idu bolja vremena, prekucavamo ligu, "pisamo po sirotinji", najavljujemo titule i grupne faze. Gdje li sam vec to gledao? :titula:

Niko se nece pitati ko sad selektuje tog trenera i te igrace (jbg vlasnik je sad tu)?Koja je razvojna strategija kluba za narednih 5 godina? Sta je krajnji cilj te strategije i kakve metode cemo primjenjivati?
Koji su to ljudi i da li uopste dovodimo PROFESIONALNI tim ljudi koji uci u organizacione strukture kluba, pocevsi od OPa, pa sve do direktora sektora (da sektora) i skaut sluzbi ovdje i sire.Profesionalni tim koji bi trebao djelovati kao jedno, a sve u cilju stvaranja respektabilnog kluba.

Taj neki JEDAN covjek kojeg je potencijalni investitor oznacio kao zaduzenog "za fudbal" i kojeg insajderi ovdje vec pominju, nije i ne moze dovoljan taman da se radi o Sir Alex Fergusonu iz najboljih dana, a ne ovaj o kojem pricaju.

Hocemo li se pitati o svemu ovom gore navedenom drugovi?

Investitor nece donijeti sistem i nece donijeti ovo pobrojano (prvenstveno strategiju, strucnost i profesionalnost) ako mu se to ne postavi kao jedan od uslova, a bojim se da o tome niko i ne razmislja.Kako to znam? Opet samo pogledam one anamo gore.Pumpa li im pumpa frajko, a bez ikakvog cilja, plana i strucnosti.Nakon 5 godina "pumpanja" opet su na na istoj tacki.Dolazi im za trenera covjek kojeg su tjerali vec 5 puta.Nevezano za to zna li on ili ne zna svoj posao, TI (pod ovim mislim na klub) ne znas sta hoces!! Ili mozda on(investitor) zna? Ja ne vidim da njemu propadaju novci.Uredno stoji 18mil klupskog duga prema njemu i uredno im prodaje najbolje igrace iz OPa i ove koji to pokazu na terenu.Dakle, firma funkcionise.Pare se obrcu.
Rezultati, Evropa? Nek se navijaci sekiraju oko toga, a kad dodje do tacke kljucanja, dovescu im ljajice.To im je strategija.

Mislite li da cemo u ovoj sredini, sa istom polaznom tackom i bez temelja proci drugacije? Divim se optimizmu onih kojima je odgovor afirmativan.

Sta je zakljucak? Umjesto da zahtijevamo profesionalizaciju kluba, plan, viziju i strategiju u narednom periodu (sve to trazi vremena) mi ponovo hocemo sve "preko noci".

Sretno nam bilo, a meni je ovo zadnji post na ovu temu kako jedan klub treba biti organizovan.Znam dosta toga, dugo sam u poslovnom svijetu i znam kako se nesto postavlja na zdrave noge, KAD se to zeli.Meni razlozi necijeg neuspjeha, u ovom slucaju naseg Zelje, nikad nisu oni koji se nalaze na povrsini.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Online

ned avg 10, 2025 12:03 pm

Je li bivsi hoce li biti bivsi.

U ove tri utakmice mi nismo nista vidjeli, dva puta imas pun stadion i ti se popisas po navijacima, jos nam se smijes u facu.
Ado ne valja ovo nista
Alea iacta est!

dobar tri
Kontakt:

ned avg 10, 2025 12:14 pm

black64 je napisao/la:
ned avg 10, 2025 11:34 am
i sinoc ono ponasanje prema Madžidu je odvratno,

lik na sjeveru se natovario od prve minute ga proziva
drugi debeljuca plavooki smrad ceka momenat da povede uprava napolje

fuj, nije ni cudo sto nam se ovo desava
Pljujemo Madzida koji je i ovako los sinoc namjestio dvije sanse sa kojima smo mogli zavrsiti utakmicu jer nismo valjda dovoljno bistri da uocimo da je glavni problem ekipe sto jos nikad nismo zamijenili Dzabera.
Dzabi je i trcao, branio, krao lopte i povrh svega kreirao za dvojicu.

Trenutno korisnika/ca: cipiripi, Gagi tm 87, igla, Meha87 i 80 gostiju.

Prijava