Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Charlie Sheen
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 29, 2025 5:36 pm

nekonvencionalan je napisao/la:
uto jul 29, 2025 5:20 pm
Charlie Sheen je napisao/la:
uto jul 29, 2025 5:10 pm
a privatizacija je bas neophodna, moramo prodati guzu po svaku cijenu?
Ma nije, stipu njih. Bitno je da idemo zdravim i stabilnim putem oporavka, iz godine u godinu je sve manji i manji dug, haman poslujemo u milionskom plusu. **** titule, bitna je zdrava stabilizacija, a ne preko noći. Titula nam ide negdje 2037. aBd. Do tada se treba malo finansijski konsolidovati.

Naravno, smiješne su ove cijene karata na ovakvim vremenima kada sve divlja i skače. Povećati sjever na 15 a istok na cvaju. Od Želje ništa, za Želju sve!
prijatelju imas jednog Mirvica u komsiluku pa ne vidim razliku neku izmedju njih i nas, da ne govorim o njegovim marifetlucima.Titule osvojiti neces sve dok je Vico tu pa da je Abramovic na celu kluba a cujem da ce jos jedan mandat biti.
Na kraju krajeva dva brata sa vode dva najljuca rivala je komedija za mene,ali odavno je usao pitarluk kod Zeljinih navijaca tako da me i ne cudi ova energija.
Lp

KogaBrigaZaNick
Kontakt:

uto jul 29, 2025 5:37 pm

Nama ne treba investitor, nama treba GAZDA. Jedan covjek koji ce se pitati, uprava koja se nece mijenjati ko na traci, ljudi koji nece raditi pro-bono i zrtvovati svoj zivot (privatni i poslovni) za Zelju kako bi ih navijaci blatili. Sve je manje i manje ljudi koje mozemo potrositi, a da su kvalitetni i da nemaju skrivenih namjera...

Ovaj sistem je neodrziv, i takav je vec 10 godina. Ako ce Mirvic biti taj koji ce donijeti red u ovo sve, a pritom raditi na tome da nas ucini ponovno konkurentnim za titulu, bujrum od mene.

SamoIstina
Kontakt:

uto jul 29, 2025 5:38 pm

ubaceni element je napisao/la:
uto jul 29, 2025 5:31 pm
SamoIstina je napisao/la:
uto jul 29, 2025 5:21 pm

Ja ga ne poznajem, a ti? Poznaje li ga iko? Evo opet, ko je, cime se bavi, kako je zaradio pare? Od lazne firme za govedinu i organske zeceve, ili je nesto drugo u pitanju? Hoce li nam neko reci kome dajemo klub u ruke?
Valjda ce reci skupstini, a vjerujem da su mnogi vec upoznati i da ce javnost isto biti upoznata ubrzo. Ko je nestrpljiv, postoji Google.
I sta kaze Google, za nas koji smo informaticki nepismeni i ne znamo to koristiti?
Tebi su ljudi vec odgovarali na ta pitanja, samo sto ih iz nekog razloga svako malo iznova postavljas.

Covjek je uspjesan poduzetnik i zainteresovan je da ulaze. Postoje organi kluba koji ce procijeniti da li je to sto on nudi dobro za nas ili ne.

kvalitet
Kontakt:

uto jul 29, 2025 5:43 pm

uto jul 29, 2025 5:10 pm
a privatizacija je bas neophodna, moramo prodati guzu po svaku cijenu?
Ma nije, stipu njih. Bitno je da idemo zdravim i stabilnim putem oporavka, iz godine u godinu je sve manji i manji dug, haman poslujemo u milionskom plusu. **** titule, bitna je zdrava stabilizacija, a ne preko noći. Titula nam ide negdje 2037. aBd. Do tada se treba malo finansijski konsolidovati.

Naravno, smiješne su ove cijene karata na ovakvim vremenima kada sve divlja i skače. Povećati sjever na 15 a istok na cvaju. Od Želje ništa, za Želju sve!
prijatelju imas jednog Mirvica u komsiluku pa ne vidim razliku neku izmedju njih i nas, da ne govorim o njegovim marifetlucima.Titule osvojiti neces sve dok je Vico tu pa da je Abramovic na celu kluba a cujem da ce jos jedan mandat biti.
Na kraju krajeva dva brata sa vode dva najljuca rivala je komedija za mene,ali odavno je usao pitarluk kod Zeljinih navijaca tako da me i ne cudi ova energija.
Lp
Hajde ovako. Prije Tana (privatizacije) njihovi igrači su pravili presice i govorili da jedu viršle. Danas su najplaćeniji u ligi i među najplaćenijim u regiji. Nisu mogli nikoga prodati, a naš oml. pogon je bio sila za njih. Danas je sve to obratno. Nismo imali kamp ni oni ni mi. Oni ga danas imaju, mi nemamo. Ljudi su nekoliko trofeja uzeli od našeg posljednjeg Kupa. Puno bolje rezultate u Evropi su ostvarili od nas. I kako to nema razlike?

Na našoj strani, a i oduvijek je tako bilo, su navijači i stadion. Bojim se da u svemu drugom puno kaskamo.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

ubaceni element
Kontakt:

uto jul 29, 2025 5:44 pm

.

Covjek je uspjesan poduzetnik i zainteresovan je da ulaze.
Onda je moje pitanje isuvise lagano za odgovoriti, ali iz nekog razloga niko da odgovori, pa tako ni ti. Cime se bavi)l?

cikoradovic
Kontakt:

uto jul 29, 2025 5:45 pm

Poznaje li ga iko? Hoce li nam neko reci kome dajemo klub u ruke?
Znaju ga oni koji trebaju da ga znaju. Koliko ja znam, nakon Cerića postoji praksa da se moraju predočiti garancije da imaš pare i da imaš odakle ulagati.

ubaceni element
Kontakt:

uto jul 29, 2025 5:48 pm

cikoradovic je napisao/la:
Znaju ga oni koji trebaju da ga znaju. .
Aha, znaci mi navijaci ne trebamo znati.

SamoIstina
Kontakt:

uto jul 29, 2025 5:51 pm

.

Onda je moje pitanje isuvise lagano za odgovoriti, ali iz nekog razloga niko da odgovori, pa tako ni ti. Cime se bavi)l?
Vec su ti ljudi odgovarali, ali tebi to nista ne znaci ocito.

Za jednu od njegovih firmi ces naci podatke u roku od 10 sekundi: https://www.zoominfo.com/c/american-far ... /357279724

ubaceni element
Kontakt:

uto jul 29, 2025 5:56 pm

.

Za jednu od njegovih firmi ces naci podatke u roku od 10 sekundi: https://www.zoominfo.com/c/american-far ... /357279724
Mozda zato sto je navodna milionska firma koja ne postoji na BBB, indeed, na glasssdoor itd i koja ima 0 reviews na tom tvom Googletu? Mozda zato sto je navodno registrovana u drzavi Washington, ali ne postoji na listi firmi koje su registrovane u toj drzavi sto se moze provjeriti ovdje —> https://secure.dor.wa.gov/gteunauth/_/

Tu se moze naci par drugih firmi pod njegovim imenom, naravno propalih i zatvorenih.

avlami97
Kontakt:

uto jul 29, 2025 5:57 pm

Je li Adžem podnio ostavku?
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

SamoIstina
Kontakt:

uto jul 29, 2025 6:00 pm

uto jul 29, 2025 5:56 pm

Mozda zato sto je navodna milionska firma koja ne postoji na BBB, indeed, na glasssdoor itd i koja ima 0 reviews na tom tvom Googletu? Mozda zato sto je navodno registrovana u drzavi Washington, ali ne postoji na listi firmi koje su registrovane u toj drzavi sto se moze provjeriti ovdje —> https://secure.dor.wa.gov/gteunauth/_/

Tu se moze naci par drugih firmi pod njegovim imenom, naravno propalih i zatvorenih.
Kako li onda ta fiktivna firma ostvaruje $25.7M prihoda. Mora da je on neki madzionicar.

Hare79
Kontakt:

uto jul 29, 2025 6:12 pm

Ja bih da budemo bosanski Hajduk, da se navijaci pitaju za sve, da svake godine ganjamo reprogram dugova, da drugi osvajaju titule a mi da se tjeshimo kako imamo najbolji stadion a drugi nemaju, da sve vise djece navija za FKS jer im Zeljo zbog kokuzluka nije privlacan, da oko kluba bude sto vise klanova jer pluralizam daje rezultate, da nam djeca treniraju na jednom terenu sa upitnim trenerima koji djeci psuju od do itd. itd... jer mi smo Zeljo, najveci i najbolji klub, klub koji ne moze da prodje Kopar koji fasuje 7 komada od Vikinga.
Ljudi moji, od proslosti i nekog romantizma se ne zivi, mora se nesto poduzeti, a ne radi se o prodaji dupeta nego o proaktivnom poslovanju i napredovanju u svim segmentima. Kvazi sistemom kao do sada napretka nema, vrijeme socijalizma i nepoduzimanja je davno proslo. Ne mora to biti ovaj Mirvic, nek bude neko drugi, al mora se ici u korak s vremenom, inace nam je tapija kao Celik, Deportivo itd.

ubaceni element
Kontakt:

uto jul 29, 2025 6:21 pm

Mozda tako sto je taj prihod dala ista osoba koja je i prijavila tu firmu na zoominfo. I usput, 25.7 miliona revenue nije 25.7 miliona profita.

Iskreno se nadam da ti koji “treba da znaju” cesljaju dublje od zoominfo i da im je potrebno malo duze od 10 sekundi na Google da bi ih neko uvjerio je li pouzdan. Ja eto vise vjerujem zvanicnim tax podacima, te kredibilnim izvorima za biznis poput BBB ili Glassdoor, ali sto zna ja?

salle86
Kontakt:

uto jul 29, 2025 6:27 pm

kvalitet je napisao/la:
uto jul 29, 2025 5:43 pm

Lp
Hajde ovako. Prije Tana (privatizacije) njihovi igrači su pravili presice i govorili da jedu viršle. Danas su najplaćeniji u ligi i među najplaćenijim u regiji. Nisu mogli nikoga prodati, a naš oml. pogon je bio sila za njih. Danas je sve to obratno. Nismo imali kamp ni oni ni mi. Oni ga danas imaju, mi nemamo. Ljudi su nekoliko trofeja uzeli od našeg posljednjeg Kupa. Puno bolje rezultate u Evropi su ostvarili od nas. I kako to nema razlike?

Na našoj strani, a i oduvijek je tako bilo, su navijači i stadion. Bojim se da u svemu drugom puno kaskamo.
Pa da su najplaćeniji i nisu bar po financijskim izvještajima
Jbg
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SupremeGucci
Kontakt:

uto jul 29, 2025 6:29 pm

Bojis se da nije lova od bijelog aaa

SamoIstina
Kontakt:

uto jul 29, 2025 6:32 pm

Hare79 je napisao/la:
uto jul 29, 2025 6:12 pm
Ja bih da budemo bosanski Hajduk, da se navijaci pitaju za sve, da svake godine ganjamo reprogram dugova, da drugi osvajaju titule a mi da se tjeshimo kako imamo najbolji stadion a drugi nemaju, da sve vise djece navija za FKS jer im Zeljo zbog kokuzluka nije privlacan, da oko kluba bude sto vise klanova jer pluralizam daje rezultate, da nam djeca treniraju na jednom terenu sa upitnim trenerima koji djeci psuju od do itd. itd... jer mi smo Zeljo, najveci i najbolji klub, klub koji ne moze da prodje Kopar koji fasuje 7 komada od Vikinga.
Ljudi moji, od proslosti i nekog romantizma se ne zivi, mora se nesto poduzeti, a ne radi se o prodaji dupeta nego o proaktivnom poslovanju i napredovanju u svim segmentima. Kvazi sistemom kao do sada napretka nema, vrijeme socijalizma i nepoduzimanja je davno proslo. Ne mora to biti ovaj Mirvic, nek bude neko drugi, al mora se ici u korak s vremenom, inace nam je tapija kao Celik, Deportivo itd.
Ja bih volio da neko definise sta je to tacno davanje dupeta.

Kad ti da neka firma 250k da nosis njihov logo na dresu, sto to nije davanje dupeta? Sto nije davanje dupeta kad ti vlast napravi tribinu? Sto nije davanje dupeta kad pustis politicke poltrone u klub da bi izvukao neku korist?

Ne znam kako je sve to normalno, cak i pozeljno, a samo je investitor davanje dupeta.

Doduse, s obzirom na to da je Mirvic falsifikovao koliko mu firma obrce samo da nas zajebe, sve je moguce. Vjerovatno je i americke novinare potplatio da pisu o njegovim kompanijama jos prije 20 godina. Mozda sam ja lud.

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 29, 2025 6:55 pm

A sto bi ga znao ako covjek u zemlji iz koje dolazi posluje sasvim legalno.Ne trazi ga drzava u kojoj posluje,ne trazi ga njegova poreska,ne trazi ga fbi.....
Meni sasvim regularan...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

SamoIstina
Kontakt:

uto jul 29, 2025 7:09 pm

Dzezvar je napisao/la:
uto jul 29, 2025 6:55 pm

A sto bi ga znao ako covjek u zemlji iz koje dolazi posluje sasvim legalno.Ne trazi ga drzava u kojoj posluje,ne trazi ga njegova poreska,ne trazi ga fbi.....
Meni sasvim regularan...
Evo tekst od prije 10-ak dana gdje pise da je Mirvic kupio fabriku u Idahu.

American Farmers Network (AFN) has acquired Intermountain Packing LLC, a beef processing plant in Idaho Falls, ID.

The move brings cattle processing, fabrication and further processing in-house, completing AFN’s supply chain.

“This acquisition is a game-changer for AFN,” said CEO Sanin Mirvic. “We can ensure the highest quality standards from the ranch to the consumer’s table.”

Intermountain Packing’s case-ready capabilities allow AFN to manage all operations under one roof, reducing logistics costs. The partnership gives AFN complete control over its beef production process, from livestock sourcing to packaging and distribution.
https://www.wlj.net/afn-acquires-idaho-beef-facility/

Mora da je i ovo neka laz. Zna ubaceni element bolje i od IRS-a i od FBI-a, a mozda i od CIA-e. Google da ne govorim.

teatrale36
Kontakt:

uto jul 29, 2025 7:14 pm

uto jul 29, 2025 4:02 pm
Boga mi ja ne mogu da vjerujem da raja prizeljkuje brata od Mirvica kao investitora, fuj.
U pravu cirkus čuj buraz od vlasnika pita.Pa to nema nigdje na svijetu, brat od najvećeg rivala. Po meni je to van pameti. A znamo da ovaj brat pitar muti žestoko i mi bi sad takvog sličnog.
Bože sačuvaj

zubanovic89
Kontakt:

uto jul 29, 2025 7:15 pm

uto jul 29, 2025 6:21 pm
Mozda tako sto je taj prihod dala ista osoba koja je i prijavila tu firmu na zoominfo. I usput, 25.7 miliona revenue nije 25.7 miliona profita.

Iskreno se nadam da ti koji “treba da znaju” cesljaju dublje od zoominfo i da im je potrebno malo duze od 10 sekundi na Google da bi ih neko uvjerio je li pouzdan. Ja eto vise vjerujem zvanicnim tax podacima, te kredibilnim izvorima za biznis poput BBB ili Glassdoor, ali sto zna ja?
Ovo samo kod nas neko moze izvalit, **** 25 miliona prometa :klanjase2:

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 38 gostiju.

Prijava