Sve ok rashodi su takvi kakvi su, to će neko nazvati preuzimanjem rizika. Šta je s drastičnim padom prihoda, te pare je trebao neko namaći, a nije uspio. Odgovornost ne postoji u našem rječniku izgleda.cikoradovic je napisao/la: ↑sub apr 19, 2025 12:10 amNe znam zašto ste šokirani? Jukine greške i promašaji sa Arapima, kasnije izbor Brune, neodgovornost (ako se to tako može nazvati) odbora za hitnost i na kraju svjesno uloženi rizik ove garniture.
Ko će nam iz kluba reći koliko je koštao Brunin raskid s obzirom da je imao 12k platu? Šta ćemo sa rumenim koji prima osmicu od aprila prošle godine a ne radi ništa? Šta ćemo sa doprinosima koji nisu plaćani za vrijeme odbora za hitnost? I to ide pod plate. Svjesno uloženi rizik, nije ni ova garnitura jedno vrijeme plaćala doprinose jer su SVJESNO uložili pare u pojačanja, produženja ugovora sa igračima, u pripreme i tako su usmjerili svu pažnju na tu evropu i potrudili se da osiguraju sve uvjete da je i izborimo. Morali su. Bez uloga i rizika nema dobitka. Dijelili su i premije. Svjesno su ušli u sve to. Mrtve ćemo brojati na kraju sezone i vidjeti da li je vrijedilo ili ne.
I opstanak prošle godine je koštao sigurno 200-300k. Pa mi smo morali premirati druge ekipe da zapnu protiv nama direktnih konkurenata za opstanak. Konkretno premirana je Zvijezda 09 da dobije Tuzlu.
Ekipa znatno skuplja od one prošle, čim je skuplja ekipa veći su i doprinosi. Za mene ovo nije iznenađenje jer znam iznutra šta se dešava, na prvu djeluje puno ali kad sve sagleda i kad sabereš i oduzmeš i nije baš kako se radilo i šta se sve radilo tokom 2024. godine.
Sa izborenom evropom bi 90% ovoga riješili, doprinosi koji nisu plaćani u vrijeme odbora za hitnost i ovi sada što nisu plaćali su uvršteni u ovaj novi reprogram sa poreznom tako da ozbiljan dio duga otpada sa ove cifre.
I niko ti ne garantuje da ćeš izaći u Evropu, a imaš tako komotnu situaciju da petom bježiš 11 bodova. Slijedeće sezone kad budeš četvrti od deset klubova nećeš moći reći da si u vrhu nego u sredinu tabele.
Slazem se...al hajd da sljedecu godinu ostavimo za sljedecu...na sonu je sasvim druga situacija.Prosle godine smo se u ova doba svi hvatali za glavu oko ispadanja.
I zamisli da ga oni prijeve na punu platu...kao mi recimo svoje igrace...dzulijano_pike je napisao/la: ↑sub apr 19, 2025 11:23 amU Sarajevu npr Turkeš ima 17 000 € platu, frajer odigrao 100 minuta i 1 gol dao
Kada za koji dan izadje finasijski izvjestaj pogledaj stavku pod dugorocni troskovi,gdje su oni krooz to uglavili Tanove,Mirviceve posudbe,pa ces da vidis koliko su u minusu...ISB87 je napisao/la: ↑sub apr 19, 2025 12:25 pmZa sta je to relevantno?
Moze ga placat koliko hoće kad nisu u minusu. I ne vidim razloga da gledamo kolika je plata nekog igraca u sarajevu.
Mi ne znamo poslovat, svi ti Zeljini borci, junaci, biznismsni su goli kura.c. Znam i ja tako poslovat, na principu dat ce Bog da se neko proda ili napravi nesto u evropi. Posto nas ima dosta u politici, forsirati da se izglasa taj zakon o sportu.
TRANSPARENTNOST !!!cikoradovic je napisao/la: ↑sub apr 19, 2025 12:10 amKo će nam iz kluba reći koliko je koštao Brunin raskid s obzirom da je imao 12k platu? Šta ćemo sa rumenim koji prima osmicu od aprila prošle godine a ne radi ništa? Šta ćemo sa doprinosima koji nisu plaćani za vrijeme odbora za hitnost? I to ide pod plate. Svjesno uloženi rizik, nije ni ova garnitura jedno vrijeme plaćala doprinose jer su SVJESNO uložili pare u pojačanja, produženja ugovora sa igračima, u pripreme i tako su usmjerili svu pažnju na tu evropu i potrudili se da osiguraju sve uvjete da je i izborimo. Morali su. Bez uloga i rizika nema dobitka. Dijelili su i premije. Svjesno su ušli u sve to. Mrtve ćemo brojati na kraju sezone i vidjeti da li je vrijedilo ili ne.
I opstanak prošle godine je koštao sigurno 200-300k. Pa mi smo morali premirati druge ekipe da zapnu protiv nama direktnih konkurenata za opstanak. Konkretno premirana je Zvijezda 09 da dobije Tuzlu.
Ekipa znatno skuplja od one prošle, čim je skuplja ekipa veći su i doprinosi. Za mene ovo nije iznenađenje jer znam iznutra šta se dešava, na prvu djeluje puno ali kad sve sagleda i kad sabereš i oduzmeš i nije baš kako se radilo i šta se sve radilo tokom 2024. godine.
Sa izborenom evropom bi 90% ovoga riješili, doprinosi koji nisu plaćani u vrijeme odbora za hitnost i ovi sada što nisu plaćali su uvršteni u ovaj novi reprogram sa poreznom tako da ozbiljan dio duga otpada sa ove cifre.
A sta cemo onda sa parolom "Nikom te ne damo".igla je napisao/la: ↑sub apr 19, 2025 12:38 pmPrivatizacija jedina opcija za iskorak više. Bez toga je ovo realnost, 4. mjesto, nekad 5., nekad 3., ali to je taj rang.
Mislim da je red stvarno da nađemo nekog sa realnim zahtjevima da ima i klub i investitor korist. Mi imamo potentnu imovinu u centru grada, a potpisujemo reprograme za dugove i plate plivamo ljudima. Neobjašnjivo.