Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 18, 2025 5:55 pm

Sky1 je napisao/la:
pet apr 18, 2025 5:14 pm
Dzezvar je napisao/la:
pet apr 18, 2025 4:37 pm
salle86 je napisao/la:
pet apr 18, 2025 4:23 pm

Raznih priča i oko njega ima. Ako je pola istina, loše je. A ako se tako i vani radi, onda...
Prica mahalasa.i nezadovoljmih roditelja....helem nejse..
Pokusalo se nesto,zbog opstrukcija ljudi okolo i u klubu nije uspjelo...jedan.od njih.je onaj Salcin.koji sada sjedi u upravnom odboru...
Vecina tih prica upravo potice od njega.A jedan je id zagovornika povratka Brke u klub...
On je recimo vratio ove nase qrceve legende svrake,cice i ostale qrce palce
Znači, Salčina neophodno zamijeniti drugim članom UO, odmah to odstraniti, čim gura nečije druge interese ispred klupskih.
Tako nekako bi trebalo.Ali je tu jer ima dobre konekcije sa sponzorima.te je namaknuo nesto para u klub....
I hajde onda budi pametan...sta uraditi.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Sky1
Kontakt:

pet apr 18, 2025 6:11 pm

Dzezvar je napisao/la:
Sky1 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

Pokusalo se nesto,zbog opstrukcija ljudi okolo i u klubu nije uspjelo...jedan.od njih.je onaj Salcin.koji sada sjedi u upravnom odboru...
Vecina tih prica upravo potice od njega.A jedan je id zagovornika povratka Brke u klub...
Znači, Salčina neophodno zamijeniti drugim članom UO, odmah to odstraniti, čim gura nečije druge interese ispred klupskih.
Tako nekako bi trebalo.Ali je tu jer ima dobre konekcije sa sponzorima.te je namaknuo nesto para u klub....
Ja bih ga, ipak odstranio. Šteta koju on može proizvesti, ne može nadoknaditi nikakav novac, koji će on eventualno donijeti svojim konekcijama.

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 18, 2025 6:15 pm

Sky1 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
Sky1 je napisao/la:

Ja bih ga, ipak odstranio. Šteta koju on može proizvesti, ne može nadoknaditi nikakav novac, koji će on eventualno donijeti svojim konekcijama.
Sve stoji i ja se slazem sa tobom,ali mi nismo u situaciji da se odreknemo tako nekoga koji moze u klub nabaciti 150 000 ili vise...
Nezavidna je ta situacija za ljude u klubu.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Sky1
Kontakt:

pet apr 18, 2025 6:56 pm

Dzezvar je napisao/la:
pet apr 18, 2025 6:15 pm
Sky1 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

Sve stoji i ja se slazem sa tobom,ali mi nismo u situaciji da se odreknemo tako nekoga koji moze u klub nabaciti 150 000 ili vise...
Nezavidna je ta situacija za ljude u klubu.
Lijepa je to suma, slažem se. Sačekati malo, pa vidjeti šta će biti sa Evrope, eventualno prodaje nekoga od igrača ali ne treba im dozvoliti da nas zavaljuju kako su navikli. Nadati se da će ljudi u klubu pronaći najbolje rješenje u interesu kluba.

salle86
Kontakt:

pet apr 18, 2025 7:53 pm

Dzezvar je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
pet apr 18, 2025 4:23 pm
Dzezvar je napisao/la:
pet apr 18, 2025 3:56 pm

Pa eto imas Zeljovca koji je radio u europskim klubovima sa djecom,pa mu yebu majku na svakom.koraku jer je pokusao da napravi onako kako se radi vani....
Raznih priča i oko njega ima. Ako je pola istina, loše je. A ako se tako i vani radi, onda...
Ok sve i da radi dobro, kako onda ovako rezultati ništa živo me pokazuju. Nemoguće da svi rade extra ali nas "sudija yebe"
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet apr 18, 2025 9:10 pm

U kakvom smo ovo minusu poslovali proslu godinu??? Evo clanak na faktoru
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Ludvig Leple
Kontakt:

pet apr 18, 2025 9:26 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
pet apr 18, 2025 9:10 pm
U kakvom smo ovo minusu poslovali proslu godinu??? Evo clanak na faktoru
Pa ako Revizor kaže onda je tako.

1,7 mil. KM neto gubitak.

Mislim da je ovo najskuplja ekipa ikad koja je igrala u FKŽ.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet apr 18, 2025 9:30 pm

Golemo u pm...ni evropa ovo ne vadi.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

SamoNapad
Kontakt:

pet apr 18, 2025 10:09 pm

Proslu sezonu smo imali pogresne poteze tako da ne cudi ova razlika. Poslije izborene evrope ostali bez dva najbolja igraca , srezali troskove katastrofalnim "pojCanjima". Na kraju spiskali lovu na igrace da izborimo opstanak . Nikoga nisi prodao a evrope nije bilo. Ove godine ako nekim cudom odemo u evropu i prodamo neke igrace imat ces ogroman plus tako da to nista nije toliko strasno. Problem je nepostojanje rezona u trosenju i rezanju troskova. Skupo placamo igrace (10 hiljada plata je puno za nase mocvare) da nam nista ne donesu u nasoj ligi a ne proizvodimo svoje.

dzulijano_pike
Kontakt:

pet apr 18, 2025 10:44 pm

1.7 miliona minusa. Ko da su korona i Amar u klubu majku ti boziju :r
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

svabo
Kontakt:

pet apr 18, 2025 11:03 pm

Eh eto. Da su se ove pare ulupale na plate, dodatne treninge, pravilnu ishranu na domaće U21 igrače umjesto ovih polovnjaka iz Srbije, Hrvatske, Makedonije... ne bi imali puno lošiji rezultat, ako bi uopće i bio lošiji, a imali bi sad puno bolju perspektivu.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet apr 18, 2025 11:16 pm

dzulijano_pike je napisao/la:
pet apr 18, 2025 10:44 pm
1.7 miliona minusa. Ko da su korona i Amar u klubu majku ti boziju :r
:rofl: :rofl:

Ma Jabera i Muftica prodati ako ima bilo kakav ponude...evropa ako bude onda je sve top. Sljedeci izvjestaj ce biti debeli plus.

dajdvagolaprednosti

pet apr 18, 2025 11:31 pm

Da li biste ikog od igraca produzili?

505 VITEŠKA
Kontakt:

pet apr 18, 2025 11:43 pm

Kakva letargija i depresija

Mi inače u takvom stanju pravimo nizove poraza

fcz
Kontakt:

pet apr 18, 2025 11:43 pm

dajdvagolaprednosti je napisao/la:
pet apr 18, 2025 11:31 pm
Da li biste ikog od igraca produzili?
Ja bih Kolica definitivno, bas je kratak.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

dzulijano_pike
Kontakt:

pet apr 18, 2025 11:51 pm

Milion naprijed, nazad dva.
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

cikoradovic
Kontakt:

sub apr 19, 2025 12:10 am

Ne znam zašto ste šokirani? Jukine greške i promašaji sa Arapima, kasnije izbor Brune, neodgovornost (ako se to tako može nazvati) odbora za hitnost i na kraju svjesno uloženi rizik ove garniture.

Ko će nam iz kluba reći koliko je koštao Brunin raskid s obzirom da je imao 12k platu? Šta ćemo sa rumenim koji prima osmicu od aprila prošle godine a ne radi ništa? Šta ćemo sa doprinosima koji nisu plaćani za vrijeme odbora za hitnost? I to ide pod plate. Svjesno uloženi rizik, nije ni ova garnitura jedno vrijeme plaćala doprinose jer su SVJESNO uložili pare u pojačanja, produženja ugovora sa igračima, u pripreme i tako su usmjerili svu pažnju na tu evropu i potrudili se da osiguraju sve uvjete da je i izborimo. Morali su. Bez uloga i rizika nema dobitka. Dijelili su i premije. Svjesno su ušli u sve to. Mrtve ćemo brojati na kraju sezone i vidjeti da li je vrijedilo ili ne.

I opstanak prošle godine je koštao sigurno 200-300k. Pa mi smo morali premirati druge ekipe da zapnu protiv nama direktnih konkurenata za opstanak. Konkretno premirana je Zvijezda 09 da dobije Tuzlu.

Ekipa znatno skuplja od one prošle, čim je skuplja ekipa veći su i doprinosi. Za mene ovo nije iznenađenje jer znam iznutra šta se dešava, na prvu djeluje puno ali kad sve sagleda i kad sabereš i oduzmeš i nije baš kako se radilo i šta se sve radilo tokom 2024. godine.

Sa izborenom evropom bi 90% ovoga riješili, doprinosi koji nisu plaćani u vrijeme odbora za hitnost i ovi sada što nisu plaćali su uvršteni u ovaj novi reprogram sa poreznom tako da ozbiljan dio duga otpada sa ove cifre.

cikoradovic
Kontakt:

sub apr 19, 2025 12:22 am

U ovo sve spadaju i pojačanja koja su dovedena da se osigura opstanak prošle zime. Npr. jedan Hiroš kojeg su zakivali u zvijezde je uzeo opasnu cifru na ruke prilikom potpisa ugovora. Odšteta koja je plaćena za Mijića, plate Šabiću i ostatku stručnog štaba, posudba Charlesa, ima tu dosta stvari. Kad dublje i pomno analiziraš sva dešavanja nije čudno odakle tolika cifra.

kvalitet
Kontakt:

sub apr 19, 2025 12:33 am

Dočekali smo da forumaši bliski ljudima u klubu pravdaju minus od skoro dva miliona, neplaćanje poreza (zbog čega uvijek prijeti oduzimanje imovine) opisuju kao “preuzimanje rizika”, a sve svaljuju na neke druge…

Neznalice bi trebale prvo javnosti objasniti šta se dešava sa izrečenim lažima u vezi s pozivom za strateškog partnera, pa ćemo dalje.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

kvalitet
Kontakt:

sub apr 19, 2025 12:39 am

Da dodam:

Prihodi Željezničara prethodne godine iznosili su 5.307.681 KM i smanjeni su u odnosu na 2023. kada je knjiženo 8.563.429 KM prihoda.

Ja, da sam u klubu, da se nešto pitam, i da ne mogu bez Evrope i navijača namaći bar 6 miliona u klub kakav je Željo, sam bih otišao.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Trenutno korisnika/ca: g 1, Google [Bot] i 34 gosta.

Prijava