sub apr 19, 2025 12:10 am
Ne znam zašto ste šokirani? Jukine greške i promašaji sa Arapima, kasnije izbor Brune, neodgovornost (ako se to tako može nazvati) odbora za hitnost i na kraju svjesno uloženi rizik ove garniture.
Ko će nam iz kluba reći koliko je koštao Brunin raskid s obzirom da je imao 12k platu? Šta ćemo sa rumenim koji prima osmicu od aprila prošle godine a ne radi ništa? Šta ćemo sa doprinosima koji nisu plaćani za vrijeme odbora za hitnost? I to ide pod plate. Svjesno uloženi rizik, nije ni ova garnitura jedno vrijeme plaćala doprinose jer su SVJESNO uložili pare u pojačanja, produženja ugovora sa igračima, u pripreme i tako su usmjerili svu pažnju na tu evropu i potrudili se da osiguraju sve uvjete da je i izborimo. Morali su. Bez uloga i rizika nema dobitka. Dijelili su i premije. Svjesno su ušli u sve to. Mrtve ćemo brojati na kraju sezone i vidjeti da li je vrijedilo ili ne.
I opstanak prošle godine je koštao sigurno 200-300k. Pa mi smo morali premirati druge ekipe da zapnu protiv nama direktnih konkurenata za opstanak. Konkretno premirana je Zvijezda 09 da dobije Tuzlu.
Ekipa znatno skuplja od one prošle, čim je skuplja ekipa veći su i doprinosi. Za mene ovo nije iznenađenje jer znam iznutra šta se dešava, na prvu djeluje puno ali kad sve sagleda i kad sabereš i oduzmeš i nije baš kako se radilo i šta se sve radilo tokom 2024. godine.
Sa izborenom evropom bi 90% ovoga riješili, doprinosi koji nisu plaćani u vrijeme odbora za hitnost i ovi sada što nisu plaćali su uvršteni u ovaj novi reprogram sa poreznom tako da ozbiljan dio duga otpada sa ove cifre.