Occasionally je napisao/la: ↑ned sep 22, 2024 10:21 pm
Tek večeras otvorih forum.
Nije da sam nešto razočaran a nije ni da sam bio siguran u pobjedu.
Pitanje...
Ko je ovdje na forumu ( a ima ih dosta koji više ne pišu a nadam se da prate) najmjerodavniji da uporedi Dinu Đurbuzovića i Dinu Čorića ?
Niti koga tjeram niti koga dozivam. Ovo nije moj referat više volim da se bavim mistrijom i uglomjerom.
Zanima me gdje je sada naša igra? Na čemu se zasniva? Ima li sada nakon prelaznog roka i novih igrača da se vidi šta to krasi našu igru i gdje smo baš dobri?
Da li smo mi opasni po nečemu? Šta je to što bi drugi timovi trebali da paze kada nas sretnu?
Eto da ne razvodnjavam pitanje a volio bih da neko uporedi Dinu i Dinu.
Ako pokušamo približiti učinak Dine i Denisa onda će to biti vrlo teško.
Ako ćemo iskreno Denis nema dovoljno zvaničnih utakmica da bi ga mogli uopšte ocijeniti.
Hajde da probamo ocijeniti Dinu Đ., a što je realno vrlo lako uraditi. Dotični nema neko znanje i to je dokazao i ranijih godina kad je bio postavljen za šefa stručnog štaba, ali Dino je dobio instrukciju da forsira Al Jabera i tu smo odmah bili mnogo bolji nego bez njega. Bruno je tjerao neka svoje bubice i stavove, a pretpostavljam da nije dao da mu se drugi miješaju u posao namečući Al Jabera kao logično rješenje i unaprijeđenje igre. Zato je i otišao i daleko mu kuća od naše. Znači nije Dino donio nikakvu revoluciju i ponavljam već je samo dobio instrukciju da ubaci Al Jabera i tu sva priča završava. Odjednom i Suljo počeo golove davati, čudno, prečudno možemo reći...
Denis ima viziju, naša se igra zasniva na posjedu i vertikalno/direktnim napadima krila prema golu. Ovo što je Denis zamislio meni se sviđa i mislim da bi trebalo da se igrači naviknu na stil igre, ali nakon par kola vidljivo je da mi nemamo adekvatnih igrača za ovakav stil igre, barem trenutno. Radovac je pokazao da je jedini koji se evo npr., mogao nositi sa vezom Zrinjskog i jedini koji pokazuje zrelost u igri, ne može gore, vrati nazad, strpljivo i pametno (Al Jabera zaboravih). Od ostalih igrača siguran sam da Huso može dati ruke samo da ga se pusti, jer je ko pitbull i može odigrati na prvu.
Jasno je da nam u vezi nedostaju barem dva ozbiljna igrača i jedan stoper. Kako sam shvatio Denisa uzeo je i zimsku garderobu i planira ostati duže, tako da očekujem od njega da dovede ono što mu nedostaje, znači ciljano, a ne da mu drugi dovode.
Za bilo kakve promjene potrebno je vrijeme i strpljenje koje navijači F.K. Željezničar nemaju. Nekad kad slušam komentare ljudi pored sebe na tribini zapitam se kakva su njihova očekivanja, da li je to "tika taka" Guardiola, da li je to "totalni fudbal" Klop, da li je to "park the bus" Mourinho, evo stvarno ne znam.