Sad je za to svakako kasno i niko nas vise ne pita zelimo li na ovome ili na onome graditi put. Mi nismo htjeli, oni su ga izgradili i kao sto obicno biva, to je brzo zaboravljeno.storm_raider je napisao/la: ↑pet sep 22, 2023 9:17 amZelimo li na tome da gradimo put za Zelju? Pa navijamo za Zelju valjda jer se ne identifikujemo sa tim stvarima, barem ja tako to dozivljavam. Ne mislim da smo fini ako postujemo zakon. Jeste, cijeli svijet pociva na korupciji, na "ima l' mene tu", ali Zeljo je mnogo vise od tih kratkotrajnih uspona. Mozda ja na to gledam previse idealisticki, ali ponosan jesam. Kada se zaprljas jednom, ciscenje je bolno. Upravo prolazimo kroz jedno takvo cistiliste. Pa kada pogledas nasu historiju stalno je nekakva borba, usud radnicke klase koja vjeruje da ce pravda doci za njih jednog dana. Na takvim idealima je Zeljo zasnovan i evo opstao je sve do danas.Sulevelicanstveni je napisao/la: ↑pet sep 22, 2023 12:40 amNemamo nesto puno od tog ponosa, ko bi znao da smo zavrsili tad? Niko. Puno smo fini, a svi ostali rade svasta. Nebitno, veliki uspjeh zrinje, ali zna se kakva su konferencijska i evropska liga.storm_raider je napisao/la: ↑pet sep 22, 2023 12:31 am
Znam sve. Ponosan sam sto nismo, to bi bilo suprotno od svega sto se tada radilo u Klubu. I onda, na kraju, dobijes od "svojih" noz u ledja. Uzasna prica o izdaji i pohlepi.
Napravili su daleko najmocniji klub u drzavi, postali najtrofejniji, najuspjesniji u Evropi i generalno naj u svemu sto se tice fudbalskog terena. Jednostavno oni su ono sto smo mi mislili da smo (i da cemo biti), oni su pojam bh. fudbala. S obzirom na novac i rad, ne vidim kako ce se to promijeniti u nekoj doglednoj buducnosti. Titule ce uzimati k'o s poslom a bojim se da je pitanje vremena kad ce postati standardni i u Ligi Prvaka.
Nama zasad ostaju jos samo navijaci, jedino smo jos tu prvi, mada ce njima evropski uspjesi sigurno konstantno siriti navijacku bazu tako da ce nas i tu prestici i u svemu postati najveci bh. klub.