Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

BC1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto sep 05, 2023 11:03 pm

storm_raider je napisao/la:
uto sep 05, 2023 10:50 pm
Senad1921 je napisao/la:
uto sep 05, 2023 10:07 pm
uto sep 05, 2023 9:33 pm
Koliko bi vas ovdje sada potpisalo da se kaze - idemo sa stabilizacijom Kluba naredne 3 godine (ili 5 godina), cilj je da opstanemo u ligi, ali obecavamo da cemo poslovati u plusu i nakon 3 godine izmiriti sve vece dugove, uz to uredno servisirati sve tekuce obaveze? Da li je realno ocekivati da i u tom slucaju imamo 7000 - 8000 navijaca na "manjim" utakmicama sredinom sedmice? Je li realno ocekivati da to vecina navijaca prihvati i i dalje u ovolikom broju dolazi jer smo mi ipak "fudbalski klub"?

Svi, ali da taj sto bi obeco ako ne ispuni u zacrtanom roku da odgovara krivicno i materijalno. Trenutno smo za javnost u tom nekome filmu stabilizacije, stedi se, otplacuje i sl... Realnost je malo drugacija i ovim tempom cemo otplatiti dugove 2045 godine.
Dugove ne mogu otplatiti navijaci i drzava, mozes prezivaljavati samo. Nama trebaju prihodi malo veci, jer smo i u vecim gov.nima.
Znam ja to da ovi ljudi daju maksimum, da nemamo bolje, ali mora se i bolje raditi, mora se i na odredjena vrata pokucati i zamoliti, mora se klub podobro ojacati u UO i NO, ali nije bas ni da to oni zele. Da se ne lazemo, mazu nam oci pofino, jedino sto ih odrzava u zivotu je to sto su stvsrno nekim dusmanima stavili tarabu.
Pa eto, napisao sam, 3 do 5 godina dakle?

Pet je puno, da se ne lazemo, tesko da bi iko imo strepljenja za toliko. Ali nemamo ni nekog izbora bas. Posebno ako se uzme u obzir da mi vec kuburimo pofino i fol se stabilizujemo, a mi ustvari prezivljavamo, ne do Bog da nam neko kaze daj sto maraka... Uz sve to zavisi ko je obeco, ko su ljudi koji ce s tim nekim uci u klub. Iskreno, meni je puna kapa Imsirevica i slicnih njemu (hvala mu za sve i nije malo davao).
Ozbiljni ljudi iz privatnog sektora bujrum svakako, ma da nekako mi tvoje pitanje djeluje da je neka prica vec pokrenuta. Nadam se da sam u pravu i da idu puno bolji dani za naseg Zelju...

@Sale je nekako ubo u srz sto se tice igraca
Krivina Jug

cala
Kontakt:

uto sep 05, 2023 11:24 pm

SanMan je napisao/la:
uto sep 05, 2023 10:55 pm
Ne kontam ovaj pesimizam. Gledajući utakmicu protiv Posušja ok,protiv Veleža oni nisu ništa bolji bili al eto zabiše nam ga.
Ali zato ako gledamo evropske utakmice i protiv Borca bez problema idemo u Evropu. Znači 1 protiv 5 tekmi i odma raspad.
Siguran sam da i ovi igrači i SŠ i uprava a pogotovo mi navijači bez problema (ako ih sami sebi ne napravimo) možemo u Evropu.
Nije problem poraz, ali problem je nacin na koji smo izgubili. Mozemo na prste jedne ruke prebrojat prilike i poluprilike koje smo napravili na te dvije utakmice, i to je ono sto je porazavajuce.

Cak i ove dvije utakmice kod kuce su bile prelose, samo smo Borac odigrali stvarno dobro.

MATORI
Kontakt:

uto sep 05, 2023 11:30 pm

kvalitet je napisao/la:
uto sep 05, 2023 10:27 pm
Senad1921 je napisao/la:
Koliko bi vas ovdje sada potpisalo da se kaze - idemo sa stabilizacijom Kluba naredne 3 godine (ili 5 godina), cilj je da opstanemo u ligi, ali obecavamo da cemo poslovati u plusu i nakon 3 godine izmiriti sve vece dugove, uz to uredno servisirati sve tekuce obaveze? Da li je realno ocekivati da i u tom slucaju imamo 7000 - 8000 navijaca na "manjim" utakmicama sredinom sedmice? Je li realno ocekivati da to vecina navijaca prihvati i i dalje u ovolikom broju dolazi jer smo mi ipak "fudbalski klub"?

Svi, ali da taj sto bi obeco ako ne ispuni u zacrtanom roku da odgovara krivicno i materijalno. Trenutno smo za javnost u tom nekome filmu stabilizacije, stedi se, otplacuje i sl... Realnost je malo drugacija i ovim tempom cemo otplatiti dugove 2045 godine.
Dugove ne mogu otplatiti navijaci i drzava, mozes prezivaljavati samo. Nama trebaju prihodi malo veci, jer smo i u vecim gov.nima.
Znam ja to da ovi ljudi daju maksimum, da nemamo bolje, ali mora se i bolje raditi, mora se i na odredjena vrata pokucati i zamoliti, mora se klub podobro ojacati u UO i NO, ali nije bas ni da to oni zele. Da se ne lazemo, mazu nam oci pofino, jedino sto ih odrzava u zivotu je to sto su stvsrno nekim dusmanima stavili tarabu.
Sve se na kraju svede na to da nama jučer, a ne sutra treba privatizacija. Ponavljam, dosadan sam, ne treba čekati novi Zakon o sportu, i u ovom trenutku se može to uraditi. Obećali su objaviti novi poziv za investitora, nisu to ispunili, što meni govori da im to nije prioritet, a trebao bi biti prioritet svih prioriteta.
Ici ce novi poziv potencijalnim ulagacima.
Kazu brzo.
Poslije djelimicne stabilizacije sanse su vece.
Koliko vece?
Ko god misli da su bez zakona o sportu mnogo vece - taj nije ulozio svog kapitala vise od dobre uplate u kladari.
Tudjim K (milionima) gloginje mlatiti je laHko......

storm_raider
Kontakt:

uto sep 05, 2023 11:42 pm

Senad1921 je napisao/la:
Senad1921 je napisao/la:

Pet je puno, da se ne lazemo, tesko da bi iko imo strepljenja za toliko. Ali nemamo ni nekog izbora bas. Posebno ako se uzme u obzir da mi vec kuburimo pofino i fol se stabilizujemo, a mi ustvari prezivljavamo, ne do Bog da nam neko kaze daj sto maraka... Uz sve to zavisi ko je obeco, ko su ljudi koji ce s tim nekim uci u klub. Iskreno, meni je puna kapa Imsirevica i slicnih njemu (hvala mu za sve i nije malo davao).
Ozbiljni ljudi iz privatnog sektora bujrum svakako, ma da nekako mi tvoje pitanje djeluje da je neka prica vec pokrenuta. Nadam se da sam u pravu i da idu puno bolji dani za naseg Zelju...

Bez zakona o sportu velika je kocka... prvo to.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

kvalitet
Kontakt:

uto sep 05, 2023 11:56 pm

Senad1921 je napisao/la:

Od 12 klubova u ligi, bar 9 ili 10 je već sad de facto privatizovano. Borac je druga priča, stranačka prćija, ali ostali imaju iza sebe jednog ili dvojicu koji se sve pitaju. U Zrinjskom Kabiri i Šulenta, kod kona Mirvić, u Tuzli Hasić, Široki je postao društvo više jakih privrednika, GOŠK, Igman, Sloga i Zvijezda su privatni... jedino Velež i dalje fura priču UG, kao i mi, za Posušje nisam 100% siguran.

Ne kažem da ima neki model koji bismo trebali prepisati, ali ako mogu oni, možemo i mi.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

storm_raider
Kontakt:

sri sep 06, 2023 12:13 am

kvalitet je napisao/la:
uto sep 05, 2023 11:56 pm
Senad1921 je napisao/la:

Od 12 klubova u ligi, bar 9 ili 10 je već sad de facto privatizovano. Borac je druga priča, stranačka prćija, ali ostali imaju iza sebe jednog ili dvojicu koji se sve pitaju. U Zrinjskom Kabiri i Šulenta, kod kona Mirvić, u Tuzli Hasić, Široki je postao društvo više jakih privrednika, GOŠK, Igman, Sloga i Zvijezda su privatni... jedino Velež i dalje fura priču UG, kao i mi, za Posušje nisam 100% siguran.

Ne kažem da ima neki model koji bismo trebali prepisati, ali ako mogu oni, možemo i mi.
Nijedan od tih klubova nema kapacitet koji Zeljo ima kada je imovina u pitanju i to je Zeljino najvece bogatstvo, ali i uteg. Taj potencijalni zakon stiti Zelju, a i investitora. Svi ti klubovi su danas nesto sto ja licno ne zelim za Zelju. Apsolutno je nebitno koje prezime bi bilo u opticaju da ga privatizuje na taj nacin. Kratkorocno je, i ultimativno pucanje takvog partnerstva stvara komplikacije gdje neko zeli zastititi imovinu, a neko zeli zastititi svoje ulaganje preko te imovine, sto je prirodno. Tu nema postene zastite novca. Ne znam da li sam jasan, ali zato smatram da je Zakon o sportu nesto sto vrijedi sacekati kada smo mi u pitanju.

Ako oni mogu tako, mozemo i mi sigurno, ali nisam bas siguran da bismo trebali.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

SanMan
Kontakt:

sri sep 06, 2023 12:38 am

Pa zar niste gledali utakmicu Sarajva protiv GOŠK-a, da im ne bi Zubanovog zeta katastrofa.
Mi protiv Veleža smo deset puta bolje izgledali.
Fala Bogu pa nemamo onakvih "investitora" ko anamo oni, a još su mu dužni 13.000.000 KM ko fol im posudio.
Prošle godine mi bolji na tabeli od njih a bićemo i ove, a oni 10 X uložili više u tim (šuplja, muljanje i pranje para).
Nek je nama Nas

santakuruz
Kontakt:

sri sep 06, 2023 8:24 am

kvalitet je napisao/la:
Senad1921 je napisao/la:

Sve se na kraju svede na to da nama jučer, a ne sutra treba privatizacija. Ponavljam, dosadan sam, ne treba čekati novi Zakon o sportu, i u ovom trenutku se može to uraditi. Obećali su objaviti novi poziv za investitora, nisu to ispunili, što meni govori da im to nije prioritet, a trebao bi biti prioritet svih prioriteta.
Sta ti znaci poziv investitorima kad u trenutnoj situaciji niko normalan nece uci u tu pricu? Jednostavno nema osnova. Nece niko doci sa 3, 4, 5 miliona KM koliko ti minimalno trrbs u samom startu znajuci da iza coska vrebaju novi dugovi za koje se "ne zna", da postoji realna sansa da te neko sve vrijeme sabotira preko igraca, navinaca, vlasti...

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

SamoNapad
Kontakt:

sri sep 06, 2023 8:54 am

Ove godine nazalost nema individualnog kvaliteta kao prosle godine (Santos ,Hodžić ,Štila) zato je patnja . Kod Sarajeva nema igre ali zato imas individualca jednog da izvuče . Krila nemamo pravih pa mozda je bolje igrat u formaciji 3 4 3 ili 3 5 2.
Gasal i Drljo eventualno mogu nesto uraditi sutem iz daljine (u formaciji 3-4-3) , oni nisu za krila .
Dva krila mogu biti Amoah i Ovcina ako bas moramo igrati u 4-2- 3 -1 .
Kako god iskilavit ce se trener da taktikom nadoknadi manjak individualnog kvaliteta .

Sulevelicanstveni
Kontakt:

sri sep 06, 2023 9:03 am

cala je napisao/la:
SanMan je napisao/la:
Ne kontam ovaj pesimizam. Gledajući utakmicu protiv Posušja ok,protiv Veleža oni nisu ništa bolji bili al eto zabiše nam ga.
Ali zato ako gledamo evropske utakmice i protiv Borca bez problema idemo u Evropu. Znači 1 protiv 5 tekmi i odma raspad.
Siguran sam da i ovi igrači i SŠ i uprava a pogotovo mi navijači bez problema (ako ih sami sebi ne napravimo) možemo u Evropu.
Nije problem poraz, ali problem je nacin na koji smo izgubili. Mozemo na prste jedne ruke prebrojat prilike i poluprilike koje smo napravili na te dvije utakmice, i to je ono sto je porazavajuce.

Cak i ove dvije utakmice kod kuce su bile prelose, samo smo Borac odigrali stvarno dobro.
Igman sasvim korektan bio posebno drugo poluvrijeme, drugo je to sto neki ocekuju domace tekme po tri razlike.

505 VITEŠKA
Kontakt:

sri sep 06, 2023 9:24 am

Pa jel realno sta se pise,kao da smo ispali iz lige

Dobro smo igrali i evropu i Borac i Igman

Nevjeorvatno kakva negativa,a 5 kolo....

Kao da smo uzeli 5 bodova a ne 9

ISB87
Kontakt:

sri sep 06, 2023 9:28 am

nadam se da cemo nadoci poslije pauze. moramo malo energicnije ulazit u utakmice.
MIRZA RASCIC

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sri sep 06, 2023 10:57 am

Nije moguće da imaš u ekipi igrače koji imaju 3000KM platu, a kasnije da potpišeš igrača koji će imati 8000KM, normalno da će se tako poremetiti atmosfera u ekipi.
Fear of the Maniacs!

exbabilon
Kontakt:

sri sep 06, 2023 11:04 am

Eno i u Zrinjskom Hrvanovic iz Stupcanice dodje i igra za istu platu ko Bilbija, da se ne poremeti atmosfera. Hajte molim vas, jesmo kokuzi, ali kad su nama prve izmjene na sredini Turanjanin i Biber, nema tu hajra.

teatrale36
Kontakt:

sri sep 06, 2023 11:24 am

Po meni je najveći problem ekipe, pravilo U21.Koga god da staviš loš je a mora neko nažalost igrati, Gasal, Drljo, Drina ne znaš u zadnje vrijeme koji je gori, za Beću da ne govorimo on je već izgubljen za ozbiljan fudbal. Žao mi je što Muftić nije zaštićeno godište pa da bar taj problem nemamo. Bogami nije lako Bašiću izabrati nekoga od gore navedenih i to sve uklopiti u ekipu.
Da nam je naći nekog mladog igrača da stalno igra vrijedilo bi zlata (tipa Santosa ili Amoaha)

ublehas
Kontakt:

sri sep 06, 2023 11:28 am

exbabilon je napisao/la:
sri sep 06, 2023 11:04 am
Eno i u Zrinjskom Hrvanovic iz Stupcanice dodje i igra za istu platu ko Bilbija, da se ne poremeti atmosfera. Hajte molim vas, jesmo kokuzi, ali kad su nama prve izmjene na sredini Turanjanin i Biber, nema tu hajra.
Naravno da Hrvanović igra za manje para nego Bilbija. I kod nas sigrno taj Turunjanin igra za manje nego Krpić. Ni Zrinjski nije doveo igrača i dao mu dva-tri puta Bilbijinu platu. Pogotovo kada je to igrač sličnog ili manjeg kvaliteta.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sri sep 06, 2023 11:40 am

Ne možeš porediti Zrinjski i nas trenutno, ali baš nikako. Drugo je kad u ekipi imaš 15 igrača sa platom do 10.000KM a drugo kao kod nas kad imaš 10 igrača sa platom koja nije veća od 4000KM. Da ne spominjem da igrači koji uopšte nemaju neku ulogu imaju veću platu nego kod nas naši najbolji i najbitniji.

Sigurno se Amoah, koji je jedan od najboljih naših igrača (koji ima između 3500 i 4000KM platu) neće buniti da dođe neki igrač sad i da mu plata bude 5, 6, 7 ili 8000KM.

A isto tako se neće buniti ni oni koji su došli sad, ljetos, koji su potpisali na 3000-3500KM (jer si mu rekao da je to maksimum koji mu možeš ponuditi) a ti kasnije pričaš sa igračom i nudiš mu 6000.
Fear of the Maniacs!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sri sep 06, 2023 11:44 am

ubaceni element je napisao/la:
uto sep 05, 2023 7:59 pm
Nema garancije kad dovedes zvucno ime da ce biti pojacanje.

Ima garancije da kad dovedes anonimusa za DZ da nece biti pojacanje.
Apsolutno tačno od riječi do riječi. To što će neki igrač imati 10.000 ne znači da je pojačanje niti da će ti pomoći onako kako ti misliš spram te cifre. Imamo primjera milion, samo u našem klubu, da ne pričam dalje kojih je promašaja bilo u ligi općenito i kolike su plate imali.

A isto tako ne znači da će neki igrač biti loš, koji je došao u Želju a prije je igrao npr. u Tošku, Stupčanici, Igmanu, Gošku i slično.
Fear of the Maniacs!

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri sep 06, 2023 11:45 am

aaa ljudi sta vam je ba, o cemu vi pisete 10 stranica....

Dodjes i dogovoris platu SA KOJOM SI ZADOVOLJAN, inace ne potpises. Koliko drugi imaju je njihova svar.

Ja radim u firmi za platu sa kojom sa zadovoljan i uopste me ne interesuje ko ima vise ili ko ima manje....

Kao u svakoj frimi, svi dogovaraju uslove za SEBE, ako to vise nije firma za tebe i mislis da mozes vise dobiti negdje drugo, ODES... i kraj price... pustite se gluposti ba, kako ce ko reagovati... fazon je sto smi KOKUZI, pa ne mozemo nikom ponuditi dobru platu i to je to... ende....
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

cala
Kontakt:

sri sep 06, 2023 12:12 pm

Sulevelicanstveni je napisao/la:
sri sep 06, 2023 9:03 am
cala je napisao/la:
SanMan je napisao/la:

Igman sasvim korektan bio posebno drugo poluvrijeme, drugo je to sto neki ocekuju domace tekme po tri razlike.
Opet smo dolazili do gola i nismo znali sta s loptom. Protiv Tuzle da nije pao onaj rani autogol, patili bi se isto kao i sa Igmanom. Kad sve sumiramo, imali smo jednu dobru tekmu (Borac), dvije onako (Tuzla i Igman) i dvije lose u kojim nismo haman nista napravili naprijed.

Bice opet grcevita borba za Evropu do zadnjeg kola, svaki bod ce nam biti prebitan.

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, black64, Bozidar Radosevic, Google [Bot], HajrA, pestabudimpesta, salle86, ubaceni element, Ujko i 72 gosta.

Prijava