Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ublehas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto sep 05, 2023 1:39 pm

pile87 je napisao/la:
uto sep 05, 2023 12:40 pm
Teza kako nas nista ne treba zanimati je losa da tako kazem, isto tako opcija u kojoj su navijaci trebaju u sve uplitati i kao nesto pitati je isto tako pogresna. Klub treba da bude transparentan i upozna sve navijace sa ciljevima, problemima i svim onim sto bi trebalo da zanima zajednicu navijaca okupljenu oko kluba. I jedino je to ispravan put i odnos. Uglavnom do kluba je koliko oni imaju razumjevanja i neke profesionalnosti toliko ce manje biti nedoumica i suvisnih postavljenih pitanja.
Ja koliko vidim, naš klub puno više informacija komunicira sa navijačima nego ijedan drugi u BiH. Osim toga do sada smo imali čini mi se dva seta pitanja za Predsjednika.
Druga stvar je što se nekom ne sviđaju odgovori.
Realno bi bilo smješno da se sada iz kluba priča koliko je dato kojem igraču i koliko je neki drugi tražio.

I da jednom račistimo, da li smatramo da je klub naš ili ne.
Prečesto se ovdje poteže priča navijači dali ovo, navijači dali ono.
Pa ne dajemo pare "Piletovom klubu" "ublehaševom klubu" ili "kvalietovom klubu", nego našem. Ko hoće da pomogne, hvala mu. Ko neće, nije obavezan, ali ne vidim po kojoj osnovi sad neko ko je pomogao svom klubu treba da se za sve pita. Ko hoće, neka se javi, i uđe u organe kluba, pa će se pitati. Siguran sam i više nego što bi želio.

pile87
Kontakt:

uto sep 05, 2023 1:46 pm

ublehas je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Teza kako nas nista ne treba zanimati je losa da tako kazem, isto tako opcija u kojoj su navijaci trebaju u sve uplitati i kao nesto pitati je isto tako pogresna. Klub treba da bude transparentan i upozna sve navijace sa ciljevima, problemima i svim onim sto bi trebalo da zanima zajednicu navijaca okupljenu oko kluba. I jedino je to ispravan put i odnos. Uglavnom do kluba je koliko oni imaju razumjevanja i neke profesionalnosti toliko ce manje biti nedoumica i suvisnih postavljenih pitanja.
Ja koliko vidim, naš klub puno više informacija komunicira sa navijačima nego ijedan drugi u BiH. Osim toga do sada smo imali čini mi se dva seta pitanja za Predsjednika.
Realno bi bilo smješno da se sada iz kluba priča koliko je dato kojem igraču i koliko je neki drugi tražio.

Pa ne dajemo pare "Piletovom klubu" ili "kvalietovom klubu", nego našem. Ko hoće da pomogne, hvala mu. Ko neće, nije obavezan, ali ne vidim po kojoj osnovi sad neko ko je pomogao svom klubu treba da se za sve pita. Ko hoće, neka se javi, i uđe u organe kluba, pa će se pitati. Siguran sam i više nego što bi želio.
Nikad nece biti svima ugodjeno ali klub dok se ne privatizuje pa mozda i tada treba da odrzava stepan transparentnosti. Nekome je to dovoljno nekome ne ali radi nekog mira i kao sprijecavanja losih i zlonamjernih glasina dobro je da se klub oglasava i ima kontakt sa svojim navijacima. Velika vecina je realna nakon sto klub saopsti radimo na stabilizaciji igrace dovodimo za cunga lunga i do tada strpljenje.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

uto sep 05, 2023 1:53 pm

kvalitet je napisao/la:
pon sep 04, 2023 10:11 pm
Koliku platu Rustem ima, Dado zaslužuje duplo, ako ne i malo više, da se ne lažemo
Trazio je skoro duplo vise od onog sto Krpic ima.

fcz
Kontakt:

uto sep 05, 2023 2:02 pm

AsharaK je napisao/la:
uto sep 05, 2023 12:48 pm
**** te led, ljudi na oficijalnim stranicama pisu nazalost nista od titule, jel ovo realno hahahahaga
Ko, sta?
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

uto sep 05, 2023 2:19 pm

Sulevelicanstveni je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Koliku platu Rustem ima, Dado zaslužuje duplo, ako ne i malo više, da se ne lažemo
Apsolutno netacno

SIMA_SIMAU
Kontakt:

uto sep 05, 2023 2:40 pm

Hajde trazio jeste-nije bilo proslo, idemo dalje. Valja izdrzati ovu pauzu.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

uto sep 05, 2023 2:57 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Apsolutno netacno
Nek je trazio istu, ne zasluzuje je :).

ublehas
Kontakt:

uto sep 05, 2023 3:34 pm

pile87 je napisao/la:
uto sep 05, 2023 1:46 pm
ublehas je napisao/la:
pile87 je napisao/la:

Pa ne dajemo pare "Piletovom klubu" ili "kvalietovom klubu", nego našem. Ko hoće da pomogne, hvala mu. Ko neće, nije obavezan, ali ne vidim po kojoj osnovi sad neko ko je pomogao svom klubu treba da se za sve pita. Ko hoće, neka se javi, i uđe u organe kluba, pa će se pitati. Siguran sam i više nego što bi želio.
Nikad nece biti svima ugodjeno ali klub dok se ne privatizuje pa mozda i tada treba da odrzava stepan transparentnosti. Nekome je to dovoljno nekome ne ali radi nekog mira i kao sprijecavanja losih i zlonamjernih glasina dobro je da se klub oglasava i ima kontakt sa svojim navijacima. Velika vecina je realna nakon sto klub saopsti radimo na stabilizaciji igrace dovodimo za cunga lunga i do tada strpljenje.
Da se razumijemo, i ja bi volio a znam sa kim pregovaramo, koliko smo davali, koliko je ko tražio, što je došao XX, a ne XY...ali razumijem što to ne trebam znati. To i još mnogo stvari. Opet ponavljam, siguran sam da je naš klub najtransparentniji u BiH. Fakat bi neozbiljno bilo da klub izlazi sa informacijom na svaku mahalsku koja se plasira. Da javno priča sa kim se pregovaralo i koliko je ko tražio. Da javno priča šta neko ko pregovara misli koliko vrijedi koji igrač...
Dosta informacija vezanih za klub je izneseno što putem saopštenja, što u intervju sa predsjednikom, i mislim da se moramo zadovoljiti sa tim. Ne zbog nas, nego zbog Želje.

staaarinavijac
Kontakt:

uto sep 05, 2023 3:51 pm

Ne treba pitati "previše" dok god je klub u procesu stabilizacije , koja će možda trajati k'o gladna godina... treba biti strpljiv ... treba ne očekivati dobar rezultat ove sezone, pa možda i sljedeće... a možda i one iza nje ... treba opušteno gledati zvijezde u najavi ( Turanjanin, Ćosić, Gasal, itd. ) ...
Od malena mi se činilo da se na utakmice dolazilo ne samo jer se voli klub, već i da taj tim učini ono zbog čega i postoji - da pobjedi ...

Objektivna stvar / činjenica koju priznajem je da kao narod generalno nismo ozbiljni u mnogim stvarima, pa je i logično da smo u situaciji u kojoj jesmo - i kao društvo, i kao država , i kao klub ...

fanaticZeljin
Kontakt:

uto sep 05, 2023 4:33 pm

Apsolutno netacno
Je.bo vas vise Dado , kao da je Makelele, nije dosao , nece doci i ne mora ko ga ebe ,
Srcu draga, boja PLAVA !

Kospa
Kontakt:

uto sep 05, 2023 4:47 pm

Ne mora Dado al daj pojacaj roster sa 2-3 igraca, sa ovim trenutnim nemamo sanse za europu i za tu finansijsku inekciju...
... Godine života svoga tebi dao sam...

Sulevelicanstveni
Kontakt:

uto sep 05, 2023 5:07 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
uto sep 05, 2023 4:33 pm

Apsolutno netacno
Je.bo vas vise Dado , kao da je Makelele, nije dosao , nece doci i ne mora ko ga ebe ,
O tome i pricam.

Eldar
Kontakt:

uto sep 05, 2023 5:56 pm

U zadnje vrijeme su skocile cijene igracima, drasticno.. Pa i na ovim nasim prostorima. Neki osrednji klubovi po Srbiji se gadjaju ciframa o kakvim mi mozemo i sanjat. Nasu ligu da i ne spominjem. Mi imamo plateznu moc u rangu Posusja, Igmana.. Necemo mi moci jos dugo ponuditi 10 milja platu, pa i da je Modric, a ne Sadikovic... I ovo sto imamo jedva skrpimo

salle86
Kontakt:

uto sep 05, 2023 5:58 pm

Treba spustiti loptu definitivno, mi navijači. To će se desiti kad igrači ponesu muda kad krenu na gostovanje i kad se muški pobiju, pa nek i izgube svaku. Ne tražimo mi zaista puno, samo minimum. A do tad naravno kad se nema puno toga o zelenom terenu onda će se pisati i pričati o svemu drugom, uzročno posljedično.
Ova uprava za ovaj svoj i OVAKAV rad ima podršku velike većine onih koji vole klub i znaju šta smo i gdje smo. Na žalost, ovakav njihov rad takođe nije beskonačan i mora se ljestvica podizati jer je spuštena bila baš nisko tako da je to sasvim realno.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

kvalitet
Kontakt:

uto sep 05, 2023 6:18 pm

Mi smo previše počeli gledati na Želju kao na neki obični privredni subjekt. Mi smo fudbalski klub prije svega, ne onom smislu kako su to neki zlonamjernici predstavljali, jer klub kao klub, infrastruktura… su veoma važni, ali ne i važniji od same igre.

Zašto ovo govorim? Jer smo počeli primjenjivati neka kruta ekonomska pravila, a to ne može izaći na dobro. Ne mislim sad pisati elaborat, iako bih mogao, pokušat ću dati nekoliko konkretnih primjera.

Plate igrača. Znamo za to pravilo kod nas da plata ne može biti veća od nekog iznosa. Ili da neko ko dođe ne može imati veću platu od lupam Krpića. Pogrešno na mnogo nivoa.

Prvo, sve diktira tržište. Npr. već godinama fudbalu fali dobrih bekova, pogotovo lijevih. To znači da oni, iako fudbalski manje kvalitetni možda od lupam Krpića, hladno može tražiti isto ili više od njega, jer znaju i on i menadžer da će neko dati te pare.

Ima i drugi problem. Kad ima igrača na tržištu, ali traže neke veće pare, a tebi fali baš na toj poziciji. Mi imamo evidentan problem na krilu i u vezi, zato sam toliko puta govorio da daju koliko god treba Santosu i Hodžiću, sutra Amoahu. I imaš sad situaciju gdje ti trebaju takvi igrači, na tržištu ih ima, ali menadžeri znaju da tebi treba takav igrač i lupi ti cifru. Naravno da ćeš pregovarati, ali ne očekuj da njega boli briga za limite koje si postavio i hoćeš li mu uplatiti doprinose (da se razumijemo, treba plaćati).

Naravno da nećeš trošiti više nego što imaš, to je put u propast, ali u fudbalu moraš biti fleksibilan. Sve to se radi i na mnogo višim nivoima od našeg. Sasvim je normalno da neko ima platu 15 000, neko 2 000 maraka, neko 5 000. Čini mi se da to nismo, nego robujemo nekim pravilima, limitima, iako bismo sigurno nekad mogli biti fleksibilniji. Ovako ćemo dobiti više ispodprosječnih igrača koji se uklapaju u limite, a za te pare si mogao dovesti ozbiljno pojačanje. Čini mi se da se upravo to nama dešava.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

rodrigo87
Kontakt:

uto sep 05, 2023 7:03 pm

kvalitet je napisao/la:
uto sep 05, 2023 6:18 pm
Mi smo previše počeli gledati na Želju kao na neki obični privredni subjekt. Mi smo fudbalski klub prije svega, ne onom smislu kako su to neki zlonamjernici predstavljali, jer klub kao klub, infrastruktura… su veoma važni, ali ne i važniji od same igre.

Zašto ovo govorim? Jer smo počeli primjenjivati neka kruta ekonomska pravila, a to ne može izaći na dobro. Ne mislim sad pisati elaborat, iako bih mogao, pokušat ću dati nekoliko konkretnih primjera.

Plate igrača. Znamo za to pravilo kod nas da plata ne može biti veća od nekog iznosa. Ili da neko ko dođe ne može imati veću platu od lupam Krpića. Pogrešno na mnogo nivoa.

Prvo, sve diktira tržište. Npr. već godinama fudbalu fali dobrih bekova, pogotovo lijevih. To znači da oni, iako fudbalski manje kvalitetni možda od lupam Krpića, hladno može tražiti isto ili više od njega, jer znaju i on i menadžer da će neko dati te pare.

Ima i drugi problem. Kad ima igrača na tržištu, ali traže neke veće pare, a tebi fali baš na toj poziciji. Mi imamo evidentan problem na krilu i u vezi, zato sam toliko puta govorio da daju koliko god treba Santosu i Hodžiću, sutra Amoahu. I imaš sad situaciju gdje ti trebaju takvi igrači, na tržištu ih ima, ali menadžeri znaju da tebi treba takav igrač i lupi ti cifru. Naravno da ćeš pregovarati, ali ne očekuj da njega boli briga za limite koje si postavio i hoćeš li mu uplatiti doprinose (da se razumijemo, treba plaćati).

Naravno da nećeš trošiti više nego što imaš, to je put u propast, ali u fudbalu moraš biti fleksibilan. Sve to se radi i na mnogo višim nivoima od našeg. Sasvim je normalno da neko ima platu 15 000, neko 2 000 maraka, neko 5 000. Čini mi se da to nismo, nego robujemo nekim pravilima, limitima, iako bismo sigurno nekad mogli biti fleksibilniji. Ovako ćemo dobiti više ispodprosječnih igrača koji se uklapaju u limite, a za te pare si mogao dovesti ozbiljno pojačanje. Čini mi se da se upravo to nama dešava.
Znaci tebi je sasvim ok da ti vezni igrac ima 2 ili 3 puta vecu platu od spica ili stopera ili bilo kojeg igraca u rosteru? To je rizik, slazem se, ali rizik da razbijes svlacionicu. Igrac kojem bi takve uslove dao bi trebao da pravi ogromnu razliku u nasoj ekipi, a igrac iz Kolubare to sasvim sigurno pruziti ne moze. I to je tako. Podrzavali ste kamatara, necemo vam zaboraviti to nikad, sad zanjemo sto smo sijali. A nama je jos veci grijeh sto smo sutili ko p**** kad je trebalo dici glas.

ublehas
Kontakt:

uto sep 05, 2023 7:04 pm

Prvo, ne dovodimo skupe igrace ne zato sto necemo, nego zato sto ne mozemo.
Drugo, nije da imamo 35 igraca, pa se mozemo odreci 5-6 u korist jednog.
Trece, sta je garancija da je igrac oubiljno pojacanje? Velika plata? Placeno obestecenje? Jedna ili dvije dobre sezone?
Cetvrto, kad zamjenis 3-4 kako ti kazes prosječna, jednim nad prosječnim, sta se desava kada se igraci umore, a nemas nikakvih zamjena, kada se igraci povrijede, kada igraci dobiju kartone, kada skroz ispadnu iz forme?
Peto, bas me zanima kako bi se ti ponasao da ti kolega koji radi isti/slican posao ima 5 puta veću platu, a jos se potrefi da po tvom mišljenju ne radi nesto puno bolje od tebe...

I da se razumijemo, ja bi prvi bio sretan da mozemo i da dovodimo pojacanja, ali kako smo vidjeli, ni to nije garant uspjeha, a svaka fula nas gura jos vise nazad.

NEZALAGANJE
Kontakt:

uto sep 05, 2023 7:44 pm

ublehas je napisao/la:
uto sep 05, 2023 7:04 pm
Prvo, ne dovodimo skupe igrace ne zato sto necemo, nego zato sto ne mozemo.
Drugo, nije da imamo 35 igraca, pa se mozemo odreci 5-6 u korist jednog.
Trece, sta je garancija da je igrac oubiljno pojacanje? Velika plata? Placeno obestecenje? Jedna ili dvije dobre sezone?
Cetvrto, kad zamjenis 3-4 kako ti kazes prosječna, jednim nad prosječnim, sta se desava kada se igraci umore, a nemas nikakvih zamjena, kada se igraci povrijede, kada igraci dobiju kartone, kada skroz ispadnu iz forme?
Peto, bas me zanima kako bi se ti ponasao da ti kolega koji radi isti/slican posao ima 5 puta veću platu, a jos se potrefi da po tvom mišljenju ne radi nesto puno bolje od tebe...

I da se razumijemo, ja bi prvi bio sretan da mozemo i da dovodimo pojacanja, ali kako smo vidjeli, ni to nije garant uspjeha, a svaka fula nas gura jos vise nazad.
Sve se mogu sloziti, ali kad cujem ovaj argument "kako bi se ti osjecao da neko drugi ima vecu platu", odmah se ospem.

Prvo, ti si profesionalac i treba da radis posao bez guranja nosa u tudje poslove.Drugo, ti si imao priliku da ugovaras svoju platu i imaces opet po isteku ugovora.Trece, sigurno postoji razlog sto je neko vise placen od tebe itd

Dakle, milion je razloga i nije ovo "socijalizam" i svi jednako.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

ubaceni element
Kontakt:

uto sep 05, 2023 7:59 pm

Nema garancije kad dovedes zvucno ime da ce biti pojacanje.

Ima garancije da kad dovedes anonimusa za DZ da nece biti pojacanje.

salle86
Kontakt:

uto sep 05, 2023 8:00 pm

Sve se mogu sloziti, ali kad cujem ovaj argument "kako bi se ti osjecao da neko drugi ima vecu platu", odmah se ospem.

Prvo, ti si profesionalac

-----------------
e ja se na ovo ospem
Kakvi crni profesionalci kod nas
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 24 gosta.

Prijava