Zvaka72 je napisao/la: ↑pet jul 28, 2023 11:01 am
TheBlue je napisao/la: ↑pet jul 28, 2023 10:29 am
Zvaka72 je napisao/la: ↑pet jul 28, 2023 10:14 am
Jedan brzi komentar na igrače ove 3 evropske utakmice:
Mulalić za sada se ne pokazuje kao pojačanje i Muftić bi ovo odradio što je on ako ne i bolje.
Kosorić ipak plus za igru.
Coca povreda ga zeza.
Drina nam je top jbg. Griješe i najbolji.
Jašarević ako ovako bude igrao ligu mi ćemo na njemu još i zaraditi.
Galić brzina mu je vrlina i on zadovoljava.
Rustemović mi izgleda kao da je zalutao nadam se da će nadoći.
Biber s obzirom da je došao sa klupe Igmana iznenađenje definitivo.
Mekića nam je neko reprogramirao Storme da nisi ti?
Amoah prepona ga zeza još od prve tekme.
Drljo i Gasal nažalost u rangu Rustema.
Krpa i Haračić ima da siluju golmane u premijer ligi.
Dubačkić, Turunjanin i Alison nadam se da mogu biti neko iznenađenje.
Bašić kapa do poda i samo guraj moji podršku imaš i kad dođe kriza rezultata a mora jednom doći.
Poslije ovog sam prestao dalje citati....
znaci, bolji je od njega 10 puta... ali doslovno u SVIM segmentima je bolji....
jel nama neko drazi ili nije, je drugi par cipela, al sta je ovaj pokazao u 2 tekme, ni jedan nas golman nije pokazao u zadnjih 5 godina i vise....
Molim te u svrhu komentarisanja da nam kažeš šta je to nešto extra odbranio u ove tri tekme.
Po svim parametrima od 4 gola na Grbavici 2 su njegovo pogrešno postavljanje. Da razjasnimo ne kažem da je on krivac za golove već pogrešno postavljanje, penal u Bakuu neću ni komentarisati.
A ti možeš čitati ili ne ali te fakti demantiraju.
Ne bih puno da ulazim u diskusiju, jer to zavrsi na 5 stranica i opet svi svoje...
ja sam godinama bio golman i najvise obracam paznju na golmane...
Cim trazis koji "zicer je skinuo" to pokazuje da imas "usko" gledanje na golmane. Da me pogresno ne shvatis, nije uvreda, vec da povrsno gledas na golmana.
Al pokusat cu kratko, trazis 2 zicera. Dvije 100% sanse je skinuo sinoc... 1na1 sa igracem... pogledaj njihove prilike u drugom poluvremenu... jedna na lijevoj, jedna na desnoj "stativi"...
Eh sada ono mnogo bitnije, GOLMAN je taj koji komanduje zadnjom linijom... mi zadnjih 7-8 godina, smo imali golmane koji su zavezani za prečku i samo sute... nakon svih ovih godina imas golmana koji aktivno učestvuje u odbrani i postavljanju ekipe... bas sam na sjeveru iza gola, i jasno se vidi sta radi...
Izlaz na lopte i procjena... doslovno obje ove prilike gore je odbranio na taj nacin, BRZO i tacno izlazi na igraca... ako se sjetis i protiv Dinama u gostima je isto tako skinuo 100% priliku, da je bio linijski golman, primili bi go 100%...
Na kornerima je jako agilan i skocan, prati lopte i kada hvata/bokusjeloptu dosta je siguran... takodjer je jak, i jako rijetko ce mu se desiti da ga igrac "nadskoci", doslovno sam se zadnjih X godina na grbavici nagledao, kako protivnicki igraci, u skoku glavom, uzimaju loptu nasim golmanima koji SKACU I IGRAJU RUKAMA... sa ovim golmanom se to moze desiti, ali ce to biti JAKO JAKO rijetko, jer pored skocnosti ima i masu... na zalost fali mu koji centimetar, jer sam i ranije pisao da dobri golmani (ima izuezetaka) moraju biti barem 192+ cm....
Dalje, ispucavanje lopti nogom... odgovorno tvrdim da zadnjih 7-8 godina (od Antolovica) nismo imali golmana koji moze dalje nabiti loptu. Pri tome JAKO JAKO precizno za golmana. Kada se sjetim Vecinih ispucavanja u out... lose mi bude... ne znam da je u ove 2 utakmice i jednom "pogrijesio" sa ispucavanjem...
Pracenje igre i pregled je nesto o cemu bih jos mogao pisati, ali vec je dug post...
Ono sto je "mana" pored te visine, je njegova "ludost", ali takodjer mislim da su vecina golmana malo "na svoju ruku", tako da se necu iznenaditi da ove sezone vidim i vise situacija kao sto je bilo sinoc sa Galicem... ne znam ko je to upratio....
Ukratko, odgovorno tvrdim da je najkvalitetniji golman kojeg imamo i SIGURNO PUNO PUNO bolji od svih poslije Antolovica....
EDIT:
Zelim jos da kazem da nije IDEALAN, jer da jeste, ne bi bio u Zelji... napravi poneku gresku, ali za ove sto smo gledali i za ovo sto je pokazao u 2 tekme, bice OGROMNO pojačanje....
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.