Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Hare79
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 28, 2023 1:30 pm

Danas je lijepo biti navijac Zelje. Dobili smo ono sto smo oduvijek zeljeli, borbeni tim s mudima. Ona atmosfera i borba igraca je nasa najveca pobjeda. Vodio sam na tekmu dva jarana koji inace nisu iz Sarajeva niti su navijaci Zelje, al kazu da ono nikad nisu dozivjeli - najezili se kad se pjevala Grbavica a jedan je i zaplakao. Kazu da su bili na raznim tekmama a da ono nikad nisu dozivjeli.
Pricati o igracima i igri nije danas toliko ni bitno zbog prethodno navedenog. Zeljo se polako vraca tamo gdje mu je mjesto i ne smije se vise nikad dopustiti da bude u situaciji u kakvoj je bio zadnje dvije-tri godine. Kakav bi kretenizam bio da se samounistimo a tolike vlasti, rezime i smutljivce prezivjeli.
VOLIM TE ZELJO

Norsborg
Kontakt:

pet jul 28, 2023 1:30 pm

Auuu,kakav dobar tekst.
Budemo li kompletni mi ove prolazimo.Nemaju igru po dubini,neka kruze okolo kao sinoc.Vjerujem da se necemo trositi kao sinoc nego cemo cekati njihovu gresku..Gasal je upropastio barem na 2 dobre sanse za kontru.

505 VITEŠKA
Kontakt:

pet jul 28, 2023 2:04 pm

Drina je osim greske odigrao fenomenalnu tekmu,odlicna pozicioniranja,uklizivanja i duge lopte

ISB87
Kontakt:

pet jul 28, 2023 2:13 pm

i mene je drina iznervirao, ali ne znam sta se haracic ondje nabio, 2m od njega. i otkud on uopste ondje.
ali sta ces, desava se. momci su odigrali hrabro, potukli se i nadam se da su vidjeli da mogu igrat. samo bez grca izac, mi smo svoje odradili, a nadam se prolazu svakako. em zbog finansija, em zbog jos jedne velike utakmice u nasoj dolini. ali ne treba zamjeriti ako i ispadnemo, jaci su. vidjeli smo to.
mulalic je imao par dobrih intervencija. ali je i on zivac, nadam se da se on i galic nece svadjat. ne treba nam negativna atmosfera, ovo je uspjeh nas svih zajedno. jedna ogromna porodica.
MIRZA RASCIC

Refa1987
Kontakt:

pet jul 28, 2023 2:19 pm

ISB87 je napisao/la:
i mene je drina iznervirao, ali ne znam sta se haracic ondje nabio, 2m od njega. i otkud on uopste ondje.
ali sta ces, desava se. momci su odigrali hrabro, potukli se i nadam se da su vidjeli da mogu igrat. samo bez grca izac, mi smo svoje odradili, a nadam se prolazu svakako. em zbog finansija, em zbog jos jedne velike utakmice u nasoj dolini. ali ne treba zamjeriti ako i ispadnemo, jaci su. vidjeli smo to.
mulalic je imao par dobrih intervencija. ali je i on zivac, nadam se da se on i galic nece svadjat. ne treba nam negativna atmosfera, ovo je uspjeh nas svih zajedno. jedna ogromna porodica.
Dženo je mijenjao Amoaha pri kraju prvog poluvremena jer ovaj nije mogao više trčati radi ozljede. Ono se rješava pasom za Dženu ili izbijanje u aut, nažalost po nas ni jedno ni drugo se nije desilo.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet jul 28, 2023 2:24 pm

Ono sinoc je bila vjerovatno najbolja partija Drine u nasem dresu, steta zbog greske koja je sve to zasjenila.

Nadam se prolasku, jer protiv Besiktasa od tvprava bi mogli uzeti samo pola iznosa bar koje smo zaradili od UEFE.
Željezničar ante portas !

ISB87
Kontakt:

pet jul 28, 2023 2:25 pm

aha, mislim ne bih da ispadne da pljujem sad nekog, ali trebao je ici lijevo ka autu. a ne stojati kao zakovan tu. mislim nije to njegova pozicija, ali se bas ruzno postavio.

ova godina mora biti nasa, moramo vratiti dugove, ozdraviti klub. raditi na jacanju omladinskog pogona, ali i gradjenju stadiona. fali nam tih nekih 5k mjesta, bas zbog ovih i nekih jacih utakmica u ligi. nadam se da ce se klub pojacati glede uprave, pa i investitora.

lijepo je sto uopste mozemo razmisljati o nekom boljitku i ozdravljenju. nasa najveca snaga su navijaci i to ce uvijek tako biti, a takvi su i u upravi i na tribinama.
MIRZA RASCIC

kokoška
Kontakt:

pet jul 28, 2023 2:51 pm

Refa1987 je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:
Dženo je mijenjao Amoaha pri kraju prvog poluvremena jer ovaj nije mogao više trčati radi ozljede. Ono se rješava pasom za Dženu ili izbijanje u aut, nažalost po nas ni jedno ni drugo se nije desilo.
Njihovi stoperi prije toga 4 lopte izbijaju u aut i to manje opasne, ono se izbija bez razmisljanja a to cini razliku izmedju dobrog igraca i amatera.

volimtezeljo

pet jul 28, 2023 3:08 pm

Cist je ono faul nad Drinom. Nikakve veze nema sa fudbalom onaj start.
Sudija je ocajno sudio, oni su na svakom skoku-duelu ruke koristili i cupali se. Jedan su zuti dobili koji je cist, ali je dosao zbog incidenta.
Za indirekt je on glavni krivac nije provjerio sa golmanima. Nisu se nasi igraci toliko valjali koliko su ih ovi isprebijali jer je neznalica iz Estonije to dopustila.
Zadnja izmjena: volimtezeljo, dana/u pet jul 28, 2023 3:22 pm, ukupno mijenjano 1 put.

SamoNapad
Kontakt:

pet jul 28, 2023 3:11 pm

kokoška je napisao/la:
Refa1987 je napisao/la:
ISB87 je napisao/la:
Njihovi stoperi prije toga 4 lopte izbijaju u aut i to manje opasne, ono se izbija bez razmisljanja a to cini razliku izmedju dobrog igraca i amatera.

Njihova komplet odbrana je sve osim dobra. Sve sto je preslo na njihovu polovinu bilo je šansa. Da nije bilo povreda bar jos jedan gol bi primili.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

pet jul 28, 2023 3:27 pm

SamoNapad je napisao/la:
pet jul 28, 2023 3:11 pm
kokoška je napisao/la:
Refa1987 je napisao/la:

Njihova komplet odbrana je sve osim dobra. Sve sto je preslo na njihovu polovinu bilo je šansa. Da nije bilo povreda bar jos jedan gol bi primili.
To je nasa sansa u sljedecoj utakmici, na kontre nesto probati. Veci pritisak ce oni imati jer se ocekuje da nas 'lagano' izbace. Opet imam tu nadu da mozemo proci pa kako god.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

Zvaka72 je napisao/la:
pet jul 28, 2023 11:01 am
TheBlue je napisao/la:
pet jul 28, 2023 10:29 am
Zvaka72 je napisao/la:
pet jul 28, 2023 10:14 am
Jedan brzi komentar na igrače ove 3 evropske utakmice:
Mulalić za sada se ne pokazuje kao pojačanje i Muftić bi ovo odradio što je on ako ne i bolje.
Kosorić ipak plus za igru.
Coca povreda ga zeza.
Drina nam je top jbg. Griješe i najbolji.
Jašarević ako ovako bude igrao ligu mi ćemo na njemu još i zaraditi.
Galić brzina mu je vrlina i on zadovoljava.
Rustemović mi izgleda kao da je zalutao nadam se da će nadoći.
Biber s obzirom da je došao sa klupe Igmana iznenađenje definitivo.
Mekića nam je neko reprogramirao Storme da nisi ti?
Amoah prepona ga zeza još od prve tekme.
Drljo i Gasal nažalost u rangu Rustema.
Krpa i Haračić ima da siluju golmane u premijer ligi.
Dubačkić, Turunjanin i Alison nadam se da mogu biti neko iznenađenje.
Bašić kapa do poda i samo guraj moji podršku imaš i kad dođe kriza rezultata a mora jednom doći.
Poslije ovog sam prestao dalje citati....
znaci, bolji je od njega 10 puta... ali doslovno u SVIM segmentima je bolji....
jel nama neko drazi ili nije, je drugi par cipela, al sta je ovaj pokazao u 2 tekme, ni jedan nas golman nije pokazao u zadnjih 5 godina i vise....
Molim te u svrhu komentarisanja da nam kažeš šta je to nešto extra odbranio u ove tri tekme.
Po svim parametrima od 4 gola na Grbavici 2 su njegovo pogrešno postavljanje. Da razjasnimo ne kažem da je on krivac za golove već pogrešno postavljanje, penal u Bakuu neću ni komentarisati.
A ti možeš čitati ili ne ali te fakti demantiraju.
Ne bih puno da ulazim u diskusiju, jer to zavrsi na 5 stranica i opet svi svoje...
ja sam godinama bio golman i najvise obracam paznju na golmane...

Cim trazis koji "zicer je skinuo" to pokazuje da imas "usko" gledanje na golmane. Da me pogresno ne shvatis, nije uvreda, vec da povrsno gledas na golmana.

Al pokusat cu kratko, trazis 2 zicera. Dvije 100% sanse je skinuo sinoc... 1na1 sa igracem... pogledaj njihove prilike u drugom poluvremenu... jedna na lijevoj, jedna na desnoj "stativi"...

Eh sada ono mnogo bitnije, GOLMAN je taj koji komanduje zadnjom linijom... mi zadnjih 7-8 godina, smo imali golmane koji su zavezani za prečku i samo sute... nakon svih ovih godina imas golmana koji aktivno učestvuje u odbrani i postavljanju ekipe... bas sam na sjeveru iza gola, i jasno se vidi sta radi...

Izlaz na lopte i procjena... doslovno obje ove prilike gore je odbranio na taj nacin, BRZO i tacno izlazi na igraca... ako se sjetis i protiv Dinama u gostima je isto tako skinuo 100% priliku, da je bio linijski golman, primili bi go 100%...

Na kornerima je jako agilan i skocan, prati lopte i kada hvata/bokusjeloptu dosta je siguran... takodjer je jak, i jako rijetko ce mu se desiti da ga igrac "nadskoci", doslovno sam se zadnjih X godina na grbavici nagledao, kako protivnicki igraci, u skoku glavom, uzimaju loptu nasim golmanima koji SKACU I IGRAJU RUKAMA... sa ovim golmanom se to moze desiti, ali ce to biti JAKO JAKO rijetko, jer pored skocnosti ima i masu... na zalost fali mu koji centimetar, jer sam i ranije pisao da dobri golmani (ima izuezetaka) moraju biti barem 192+ cm....

Dalje, ispucavanje lopti nogom... odgovorno tvrdim da zadnjih 7-8 godina (od Antolovica) nismo imali golmana koji moze dalje nabiti loptu. Pri tome JAKO JAKO precizno za golmana. Kada se sjetim Vecinih ispucavanja u out... lose mi bude... ne znam da je u ove 2 utakmice i jednom "pogrijesio" sa ispucavanjem...

Pracenje igre i pregled je nesto o cemu bih jos mogao pisati, ali vec je dug post...

Ono sto je "mana" pored te visine, je njegova "ludost", ali takodjer mislim da su vecina golmana malo "na svoju ruku", tako da se necu iznenaditi da ove sezone vidim i vise situacija kao sto je bilo sinoc sa Galicem... ne znam ko je to upratio....

Ukratko, odgovorno tvrdim da je najkvalitetniji golman kojeg imamo i SIGURNO PUNO PUNO bolji od svih poslije Antolovica....

EDIT:

Zelim jos da kazem da nije IDEALAN, jer da jeste, ne bi bio u Zelji... napravi poneku gresku, ali za ove sto smo gledali i za ovo sto je pokazao u 2 tekme, bice OGROMNO pojačanje....
Zadnja izmjena: TheBlue, dana/u pet jul 28, 2023 3:39 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pet jul 28, 2023 3:37 pm

@theblue

mulalic je ok golman za nase prilike, ali bojim se da ta njegova ludost nas kostati bodova u prvenstvu. ali nije da nismo navikli. uz to ajdin nije cobo pa da pravi carolije na golu i dobija ciste desetke. ajdin je malo nadprosjecan golman za nase uslove koji moze da odbrani nemogguce ali i da kiksa. radije bi volio da imamo golmana tipa antolovica gdje znas da ce odbraniti ono sto moze. ili kruzika, malo losija varijanta antolovica. ali u vecini sto si napisao se slazem s tobom.

da te pitam nesto drugo, da li se moze "tvrditi neodgovorno"? fraza "tvrdim odgovorno" nema logickog smisla. :D
100/94/37/34 - i to je to!

Sulevelicanstveni
Kontakt:

pet jul 28, 2023 3:42 pm

TheBlue je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:
TheBlue je napisao/la:

jel nama neko drazi ili nije, je drugi par cipela, al sta je ovaj pokazao u 2 tekme, ni jedan nas golman nije pokazao u zadnjih 5 godina i vise....
Molim te u svrhu komentarisanja da nam kažeš šta je to nešto extra odbranio u ove tri tekme.
Po svim parametrima od 4 gola na Grbavici 2 su njegovo pogrešno postavljanje. Da razjasnimo ne kažem da je on krivac za golove već pogrešno postavljanje, penal u Bakuu neću ni komentarisati.
Ne bih puno da ulazim u diskusiju, jer to zavrsi na 5 stranica i opet svi svoje...

Cim trazis koji "zicer je skinuo" to pokazuje da imas "usko" gledanje na golmane. Da me pogresno ne shvatis, nije uvreda, vec da povrsno gledas na golmana.

Al pokusat cu kratko, trazis 2 zicera. Dvije 100% sanse je skinuo sinoc... 1na1 sa igracem... pogledaj njihove prilike u drugom poluvremenu... jedna na lijevoj, jedna na desnoj "stativi"...

Eh sada ono mnogo bitnije, GOLMAN je taj koji komanduje zadnjom linijom... mi zadnjih 7-8 godina, smo imali golmane koji su zavezani za prečku i samo sute... nakon svih ovih godina imas golmana koji aktivno učestvuje u odbrani i postavljanju ekipe... bas sam na sjeveru iza gola, i jasno se vidi sta radi...

Izlaz na lopte i procjena... doslovno obje ove prilike gore je odbranio na taj nacin, BRZO i tacno izlazi na igraca... ako se sjetis i protiv Dinama u gostima je isto tako skinuo 100% priliku, da je bio linijski golman, primili bi go 100%...

Na kornerima je jako agilan i skocan, prati lopte i kada hvata/bokusjeloptu dosta je siguran... takodjer je jak, i jako rijetko ce mu se desiti da ga igrac "nadskoci", doslovno sam se zadnjih X godina na grbavici nagledao, kako protivnicki igraci, u skoku glavom, uzimaju loptu nasim golmanima koji SKACU I IGRAJU RUKAMA... sa ovim golmanom se to moze desiti, ali ce to biti JAKO JAKO rijetko, jer pored skocnosti ima i masu... na zalost fali mu koji centimetar, jer sam i ranije pisao da dobri golmani (ima izuezetaka) moraju biti barem 192+ cm....

Dalje, ispucavanje lopti nogom... odgovorno tvrdim da zadnjih 7-8 godina (od Antolovica) nismo imali golmana koji moze dalje nabiti loptu. Pri tome JAKO JAKO precizno za golmana. Kada se sjetim Vecinih ispucavanja u out... lose mi bude... ne znam da je u ove 2 utakmice i jednom "pogrijesio" sa ispucavanjem...

Pracenje igre i pregled je nesto o cemu bih jos mogao pisati, ali vec je dug post...

Ono sto je "mana" pored te visine, je njegova "ludost", ali takodjer mislim da su vecina golmana malo "na svoju ruku", tako da se necu iznenaditi da ove sezone vidim i vise situacija kao sto je bilo sinoc sa Galicem... ne znam ko je to upratio....

Ukratko, odgovorno tvrdim da je najkvalitetniji golman kojeg imamo i SIGURNO PUNO PUNO bolji od svih poslije Antolovica....

EDIT:

Zelim jos da kazem da nije IDEALAN, jer da jeste, ne bi bio u Zelji... napravi poneku gresku, ali za ove sto smo gledali i za ovo sto je pokazao u 2 tekme, bice OGROMNO pojačanje....
Ma pokazao se u vise navrata, nije linijski, dobro igra nogom.
Sto se tice sastava kad svi budu spremni mozemo imati finu sirinu za ligu.
Mulalic
Galic Kosoric Cocalic Jasarevic
Mekic Rustemovic
Amoah Stilic Drljo
Krpic
Klupa:Haracic, Ovcina, Jaber, Allyson, Biber, Turanjanin, Drina, Dubakcic. Kad bi uletilo jos neko pojacanje fine stvari bi mogli napraviti.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet jul 28, 2023 3:45 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
pet jul 28, 2023 3:37 pm
@theblue

mulalic je ok golman za nase prilike, ali bojim se da ta njegova ludost nas kostati bodova u prvenstvu. ali nije da nismo navikli. uz to ajdin nije cobo pa da pravi carolije na golu i dobija ciste desetke. ajdin je malo nadprosjecan golman za nase uslove koji moze da odbrani nemogguce ali i da kiksa. radije bi volio da imamo golmana tipa antolovica gdje znas da ce odbraniti ono sto moze. ili kruzika, malo losija varijanta antolovica. ali u vecini sto si napisao se slazem s tobom.

da te pitam nesto drugo, da li se moze "tvrditi neodgovorno"? fraza "tvrdim odgovorno" nema logickog smisla. :D
I ja sam uvijek za varijatnu golmana da skine sto treba i da bude siguran, a da zicere ne mora skidati... al da ne idemo dalje...

Sto se tice ovog drugog.... ne postoji "tvrdim neodgovorno"... vec "tvrdim" i "odgovorno tvrdim".... ovo "odgovorno tvrdim" je "jače" :) jer sam spreman naci XY dokaza da potvrdim svoju tvrdnju... :D :D #mislimdajedostaforumazadanas
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

fcz
Kontakt:

pet jul 28, 2023 3:59 pm

Qooler je napisao/la:
pet jul 28, 2023 1:19 pm
Meni ove dvije utakmice zanimljiva stvar je da su sve tribine bile aktivne u navijanju. na sjeveru se par puta nije čuo jug. Do sada kad god dodje mnogo navijača, teže ih je animirati i onda oni stalni ušute. Nekada bolja atmosfera bude kada dođe nas par hiljada bolesnika, nego kad se napuni Grbavica. Ove dvije utakmice je baš "gorilo".
Najbolje bi kad je krenula pjesma o "Letećim medvjedićima".
"Medvjedici", "Salalala Zeljeznicar" i "I naprijed, i naprijed" su hajlajti sinocnje atmosfere, ono su momenti bolji od bilo kakvog seksa ili droge, ono je trebalo dozivjeti. Cijeli stadion skace u ekstazi, pjesma grmi, hiljade ruku u zraku...

Samo da jos kako treba profuramo "Freed from desire". 8-)
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Zvaka72
Kontakt:

pet jul 28, 2023 4:27 pm

TheBlue je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:
TheBlue je napisao/la:

EDIT:

Opet moram replicirati i ne sumnjam u tvoje znanje ali ja nisam rekao da Je Mulalić loš golman već da za sada ne pokazuje da je pojačanje. Možda ja usko gledam ali sve ono što je on skinuo i Mufta bi.
Ali drago mi je da se svi slažemo da imamo solidne golmane za ovu ligu. Prvenstvo je dugo bit će i dobrih partija a i grešaka. Bitno je da većina nas a i ljudi koji su bili na stadionu vidi dobar tim Želje zajedno sa stručnim štabom i naravno da ih podržava.
Plava porodica me ubi u pojam.

santakuruz
Kontakt:

pet jul 28, 2023 4:56 pm

volimtezeljo je napisao/la:Cist je ono faul nad Drinom. Nikakve veze nema sa fudbalom onaj start.
Sudija je ocajno sudio, oni su na svakom skoku-duelu ruke koristili i cupali se. Jedan su zuti dobili koji je cist, ali je dosao zbog incidenta.
Za indirekt je on glavni krivac nije provjerio sa golmanima. Nisu se nasi igraci toliko valjali koliko su ih ovi isprebijali jer je neznalica iz Estonije to dopustila.
Ono bi vjerovatno bio faul u nasoj ligi i Drina je na tu kartu mozda i igrao. U ovim euro tekmama kriterij je malo drugaciji i to se moglo vidjeti sinoc.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

fcz
Kontakt:

pet jul 28, 2023 5:13 pm

santakuruz je napisao/la:
pet jul 28, 2023 4:56 pm
volimtezeljo je napisao/la:Cist je ono faul nad Drinom. Nikakve veze nema sa fudbalom onaj start.
Ono bi vjerovatno bio faul u nasoj ligi i Drina je na tu kartu mozda i igrao. U ovim euro tekmama kriterij je malo drugaciji i to se moglo vidjeti sinoc.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
To je nesto sto se stice iskustvom igranja ovakvih utakmica. Koliko puta se i protiv Dinama a i sinoc vidjelo da nasi igraci s loptom previse cekaju da im protivnik pridje. Bukvalno sekund ili cak dva se prekasno reaguje jer si navikao da ti presing igra Djoko Milovic a ne likovi koji su brzi k'o rakete i mogu odigrati tri tekme zaredom.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Tryg
Kontakt:

pet jul 28, 2023 5:32 pm

Samo da sam mogo proso bi kroz ekran zbog onog sa brojem 5. Udavio bi ga ko zeca kako je odvratan.
Ala Bojan Regoje brivaktile.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Trenutno korisnika/ca: avlami97, BHDragons, Google [Bot], salle86 i 25 gostiju.

Prijava