Istog sam mišljenja.505 VITEŠKA je napisao/la: ↑sub jul 01, 2023 10:47 pmJa mislim da ce za ovo sve Nermin platit glavom
Istog sam mišljenja.505 VITEŠKA je napisao/la: ↑sub jul 01, 2023 10:47 pmJa mislim da ce za ovo sve Nermin platit glavom
Napisa vam neko,vi se ponasate kao da imamo budzet od nekoliko miliona....
E tu smo mi navijaci na ispitu, evo lijepo je diverzant objasnio i valjda se necemo opet dovesti situaciju da zbog "futbol klab" ambicija ugrozimo postojanje kluba kao prije par godina.505 VITEŠKA je napisao/la:Ne mislim da je Basic los,ako si tako protumacio,nego da ce on ni duzan ni kriv platit glavom zbog kadra
Ti znas koga navijaci prvo tjeraju
Koji klubovi iz nase lige placaju obestecenja?Diverzant je napisao/la:Ovaj prelazni rok nije za nivoa turbine iz jablanice, a ne Željezničara. Samo što tu nije ništa čudno, došli smo do tog nivoa u ligi da klubovi bez problema plaćaju obeštećenja, daju vrhunske plate za naše standarde.
Moramo biti svjesni da mi banke nemamo na raspolaganju za igrački kadar i da sve ide na otplaćivanje dugova.
Mi nemamo investitora, nemamo HDZ i SNSD, realno gledamo imamo što skupimo, i što je apsolutno nedovoljno da dovedemo igrača koji valja.
Nemamo šta ponuditi igraču, ni dobru platu ni mogućnost nekod dobrog transfera.
Zadnji transfer koji smo imali je Hajdarević koji je otišao u drugu tursku ligu za dva kontejnera Alpele i čokolipsa, i to se hudnik vratio odma jer mu je plata redovnija u Želji bila nego u Turskoj.
Nebitni smo na tržištu jednostavno i dok god bude tako, dok budemo plaćali brkatu sominu usta ga *****, ivu zadru zvanog ermin zec i još nekih klinaca milion, ovako će nam biti. Polovnjak rustemović, igrači iz četniteta, migranta iz blažuja i to ti je to.
Zavaljeni smo za par godina toliko da ćemo se još dobro govana najesti da se izvučemo iz svega. Naše ja da budemo uz Željezničar, da plaćamo ulaznice, da se učlanimo u klub, kupimo nešto iz fan shopa i to je to.
Plaćaju Zrinjski i Sarajevo. Dosta za početak, dok ne krene trendsantakuruz je napisao/la: ↑sub jul 01, 2023 11:58 pmKoji klubovi iz nase lige placaju obestecenja?Diverzant je napisao/la:Ovaj prelazni rok nije za nivoa turbine iz jablanice, a ne Željezničara. Samo što tu nije ništa čudno, došli smo do tog nivoa u ligi da klubovi bez problema plaćaju obeštećenja, daju vrhunske plate za naše standarde.
Moramo biti svjesni da mi banke nemamo na raspolaganju za igrački kadar i da sve ide na otplaćivanje dugova.
Mi nemamo investitora, nemamo HDZ i SNSD, realno gledamo imamo što skupimo, i što je apsolutno nedovoljno da dovedemo igrača koji valja.
Zadnji transfer koji smo imali je Hajdarević koji je otišao u drugu tursku ligu za dva kontejnera Alpele i čokolipsa, i to se hudnik vratio odma jer mu je plata redovnija u Želji bila nego u Turskoj.
Nebitni smo na tržištu jednostavno i dok god bude tako, dok budemo plaćali brkatu sominu usta ga *****, ivu zadru zvanog ermin zec i još nekih klinaca milion, ovako će nam biti. Polovnjak rustemović, igrači iz četniteta, migranta iz blažuja i to ti je to.
Zavaljeni smo za par godina toliko da ćemo se još dobro govana najesti da se izvučemo iz svega. Naše ja da budemo uz Željezničar, da plaćamo ulaznice, da se učlanimo u klub, kupimo nešto iz fan shopa i to je to.
Ja vidim da to radi samo jedan klub a to sto rade je mimo ikakve logike. Ali vrijeme ce pokazati koliko je ovo sto ono rade pogresno. Mi nemamo druge opcije nego da vjerujemo ovim ljudima koji su zaduzeni za sportski segment i da im damo maksimalnu podrsku. Ako to nismo u stanju, bolje je da odmah prekrizimo sezonu.
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ponašam se tako jer nam se predsjednik ku*či po presicama, diže ton, očitava bukvice, pravi nas budalama, očito ne zna namaći ozbiljne pare, a ponavljam NIJE ISKORISTIO SVE MOGUĆNOSTI DA UVEDE INVESTITORA I PRI TOME SU APSOLUTNO NETRANSPARENTNI KADA JE O TOME RIJEČ.
I mi smo tako nekad placali obestecenje za Ticu, pa evo gdje nas je takav nacin rada doveo. Nama treba proizvodnja igraca kroz omladinski pogon i skautiranje po BH "selima". Kad to savladamo bice i za obestecenja.Diverzant je napisao/la:Plaćaju Zrinjski i Sarajevo. Dosta za početak, dok ne krene trendsantakuruz je napisao/la: ↑sub jul 01, 2023 11:58 pmKoji klubovi iz nase lige placaju obestecenja?Diverzant je napisao/la:Ovaj prelazni rok nije za nivoa turbine iz jablanice, a ne Željezničara. Samo što tu nije ništa čudno, došli smo do tog nivoa u ligi da klubovi bez problema plaćaju obeštećenja, daju vrhunske plate za naše standarde.
Ja vidim da to radi samo jedan klub a to sto rade je mimo ikakve logike. Ali vrijeme ce pokazati koliko je ovo sto ono rade pogresno. Mi nemamo druge opcije nego da vjerujemo ovim ljudima koji su zaduzeni za sportski segment i da im damo maksimalnu podrsku. Ako to nismo u stanju, bolje je da odmah prekrizimo sezonu.
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Zrinjski doveo na zimu onog iz albanije čini mi se za 100k eura
Pa klubovi koji nemaju para ne mogu dovesti igraca do 1.7 valjda je to jasno. Mogu se dovesti samo prinove i ako se neka potrefi da postane igrac, super. Hajde da sacekamo kraj prelaznog roka pa da komentarisemo, ako ni tad ne bude nista ona mozemo reci je li Bekricev rad na nivou Turbine ili je na nivou Davida Coperfielda.
To je toMulalic Edis je napisao/la: ↑ned jul 02, 2023 1:15 amPrijateljska utakmica, bez takmicarskog naboja. Eksperimenti i jedni i drugi. Mi u drugom izveli igrace koji su na probi. SRAMOTNA organizacija utakmice i odnos prema navijacima. Zavrnuta voda i jedna mala vrata otvorena za dvije hiljade navijaca. Navijaca, koji su odrzali klub u zivotu.
Ja ne trazim skupa pojacanja, kule, gradove, kampove, titule...jako dobro znam s cim se ljudi bore i da smo u decembru skoro bili ugaseni. Transparetno i odgovorno poslovanje je sasvim OK. Dosli su ljudi kad su svi ovi sto danas pametuju kilometar od stadiona sjedili da ne bi slucajno probali pomoci sta. Znam jako dobro kako je kad na svaki mjesec i 60 milja poreza pokuca Amar, Zec, Alba, Medjugorje, neka firma iz 2009, bivsi uposlenik, vodovod, struja...da ne nabrajam dalje, znam kako se licenca dobila i koja je borba bila. Sve to u redu i super.
MEDJUTIM, neozbiljnost i neodgovornost vec u junu pocinje. Sjednica UO sazvana prekasno. Neku noc bila. Manijaci objavljuju akciju za plave majice prije deset dana i narucuju iste u TM Shop. Znaci, ponovo mi pravimo euforiju i donosi se dodatni novac i atmosfera se pravi znacajna za klub. U nasem klupskom fanshopu nema rojal plave majice...ako su narucili i ako ce doci do srijede ja brisem post. Znaci, direktor fanshopa samo da prati desavanja i djeluje s dva poziva. Pa daj da se proda 3 4 hiljade majica plavih Zeljinih, da se nesto zaradi...prosle godine nestane godisnjih karata, SRAMOTNO isto, ove godine karte ce biti skuplje, ali ponovo se kasni sa objavom, a znam da nisu ni narucene godisnje karte. Za clanske da ne govorim, nikakve reklame i plana. Ako hoces da prodas dresove, majice, godisnje karte onda to moras imati spremno vec od ponedjeljka jer je za 10 dana evropska tekma. Da pravis akcije i bombardujes s reklamama, da iskoristis dijasporu i pozitivnu energiju. Da se postave standovi za clanske, godisnje karte, da se proda barem 2 hiljade istih, 2 hiljade majica za utakmicu, 500 dresova, da ovo da ono, ALI NE KOD NAS TEK SJEDNICA UO. Nista nije spremno. Ovo sto sam ja napisao moze se zavrsiti za dva dana samo treba nesto i raditi. Jedino da navijaci preuzmu i poreznu, i fanshop i organizaciju utakmica, da nas 11 istrci sad protiv Dinama.
Neodgovornim i nemarnim odnosom finansijski ce Zeljo biti ostecen. A nama su juli i august najbolji izvor prihoda. Pa daj iskoristi to...opet kazem mozda nas iznenade i sve u ponedjeljak bude spremno, ali po onom sto znam nece.
Opet ti handriš ljude cvajakvalitet je napisao/la: ↑ned jul 02, 2023 12:27 amPonašam se tako jer nam se predsjednik ku*či po presicama, diže ton, očitava bukvice, pravi nas budalama, očito ne zna namaći ozbiljne pare, a ponavljam NIJE ISKORISTIO SVE MOGUĆNOSTI DA UVEDE INVESTITORA I PRI TOME SU APSOLUTNO NETRANSPARENTNI KADA JE O TOME RIJEČ.
I nikakva mene nije euforija ponijela, nego razmišljam objektivno i opet govorim da za Želju nije dovoljno da neko domaćinski posluje. Fudbalskom klubu je potreban novac, s ovim dugovima bar 6-7 miliona godišnje da bismo bili konkurentni, ništa više, ovi to ni izbliza ne znaju namaći. Šta je problem to reći?