Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Sky1
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jul 01, 2023 11:22 pm

505 VITEŠKA je napisao/la:
sub jul 01, 2023 10:47 pm
Ja mislim da ce za ovo sve Nermin platit glavom
Istog sam mišljenja.

Diverzant
Kontakt:

sub jul 01, 2023 11:36 pm

Ovaj prelazni rok nije za nivoa turbine iz jablanice, a ne Željezničara. Samo što tu nije ništa čudno, došli smo do tog nivoa u ligi da klubovi bez problema plaćaju obeštećenja, daju vrhunske plate za naše standarde.
Moramo biti svjesni da mi banke nemamo na raspolaganju za igrački kadar i da sve ide na otplaćivanje dugova.
Mi nemamo investitora, nemamo HDZ i SNSD, realno gledamo imamo što skupimo, i što je apsolutno nedovoljno da dovedemo igrača koji valja.
Nemamo šta ponuditi igraču, ni dobru platu ni mogućnost nekod dobrog transfera.
Zadnji transfer koji smo imali je Hajdarević koji je otišao u drugu tursku ligu za dva kontejnera Alpele i čokolipsa, i to se hudnik vratio odma jer mu je plata redovnija u Želji bila nego u Turskoj.
Nebitni smo na tržištu jednostavno i dok god bude tako, dok budemo plaćali brkatu sominu usta ga *****, ivu zadru zvanog ermin zec i još nekih klinaca milion, ovako će nam biti. Polovnjak rustemović, igrači iz četniteta, migranta iz blažuja i to ti je to.
Zavaljeni smo za par godina toliko da ćemo se još dobro govana najesti da se izvučemo iz svega. Naše ja da budemo uz Željezničar, da plaćamo ulaznice, da se učlanimo u klub, kupimo nešto iz fan shopa i to je to.
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Dzezvar
Kontakt:

sub jul 01, 2023 11:43 pm

kvalitet je napisao/la:
sub jul 01, 2023 9:22 pm
Dzezvar je napisao/la:
sub jul 01, 2023 9:17 pm
Ljudi dragi pripremna je utakmica sta vam.je ba...
Pošteno, ali ako ne izborimo Evropu, znamo ko treba dobiti nogu iz kluba... ovaj prelazni rok je užasan
Napisa vam neko,vi se ponasate kao da imamo budzet od nekoliko miliona....
Spustite ljudi kriterije.Nismo jos u mogucnosti da se qrcimo...
Bas vas je ponijela pitarsko cetnicka euforija...
Manje gledajte na njih a puno vise na Želju..
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Grbavica
Kontakt:

sub jul 01, 2023 11:47 pm

505 VITEŠKA je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
sub jul 01, 2023 11:08 pm
505 VITEŠKA je napisao/la:Ja mislim da ce za ovo sve Nermin platit glavom
Ti da mislis ne bi ovakve stvari ni piso. Al eto haj, necemo u detalje.
Ne mislim da je Basic los,ako si tako protumacio,nego da ce on ni duzan ni kriv platit glavom zbog kadra

Ti znas koga navijaci prvo tjeraju
E tu smo mi navijaci na ispitu, evo lijepo je diverzant objasnio i valjda se necemo opet dovesti situaciju da zbog "futbol klab" ambicija ugrozimo postojanje kluba kao prije par godina.

Ko nas je kleo, nije dangubio.

santakuruz
Kontakt:

sub jul 01, 2023 11:58 pm

Diverzant je napisao/la:Ovaj prelazni rok nije za nivoa turbine iz jablanice, a ne Željezničara. Samo što tu nije ništa čudno, došli smo do tog nivoa u ligi da klubovi bez problema plaćaju obeštećenja, daju vrhunske plate za naše standarde.
Moramo biti svjesni da mi banke nemamo na raspolaganju za igrački kadar i da sve ide na otplaćivanje dugova.
Mi nemamo investitora, nemamo HDZ i SNSD, realno gledamo imamo što skupimo, i što je apsolutno nedovoljno da dovedemo igrača koji valja.
Zadnji transfer koji smo imali je Hajdarević koji je otišao u drugu tursku ligu za dva kontejnera Alpele i čokolipsa, i to se hudnik vratio odma jer mu je plata redovnija u Želji bila nego u Turskoj.
Nebitni smo na tržištu jednostavno i dok god bude tako, dok budemo plaćali brkatu sominu usta ga *****, ivu zadru zvanog ermin zec i još nekih klinaca milion, ovako će nam biti. Polovnjak rustemović, igrači iz četniteta, migranta iz blažuja i to ti je to.
Zavaljeni smo za par godina toliko da ćemo se još dobro govana najesti da se izvučemo iz svega. Naše ja da budemo uz Željezničar, da plaćamo ulaznice, da se učlanimo u klub, kupimo nešto iz fan shopa i to je to.
Koji klubovi iz nase lige placaju obestecenja?
Ja vidim da to radi samo jedan klub a to sto rade je mimo ikakve logike. Ali vrijeme ce pokazati koliko je ovo sto ono rade pogresno. Mi nemamo druge opcije nego da vjerujemo ovim ljudima koji su zaduzeni za sportski segment i da im damo maksimalnu podrsku. Ako to nismo u stanju, bolje je da odmah prekrizimo sezonu.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Diverzant
Kontakt:

ned jul 02, 2023 12:02 am

santakuruz je napisao/la:
Diverzant je napisao/la:Ovaj prelazni rok nije za nivoa turbine iz jablanice, a ne Željezničara. Samo što tu nije ništa čudno, došli smo do tog nivoa u ligi da klubovi bez problema plaćaju obeštećenja, daju vrhunske plate za naše standarde.
Ja vidim da to radi samo jedan klub a to sto rade je mimo ikakve logike. Ali vrijeme ce pokazati koliko je ovo sto ono rade pogresno. Mi nemamo druge opcije nego da vjerujemo ovim ljudima koji su zaduzeni za sportski segment i da im damo maksimalnu podrsku. Ako to nismo u stanju, bolje je da odmah prekrizimo sezonu.

Plaćaju Zrinjski i Sarajevo. Dosta za početak, dok ne krene trend
Zrinjski doveo na zimu onog iz albanije čini mi se za 100k eura

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned jul 02, 2023 12:03 am

Prelazni rok zaključno sa 1.7.2023 je katastrofalno urađen. Da li će se nešto radikalno promijeniti? Teško.

Za 11-12 dana je prva evropska utakmica, a mi još isprobavamo igrače koji su došli na probu, nadamo se da će se neko pokazati.

Al ne treba talasat, nemojte reći da je prelazni loš, neamo para

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

ned jul 02, 2023 12:15 am

Dabogda nam se vratio amar osim sa sampanjcem ekipom ili mozda sa onim investitorom iz zagreba koji nam je davao 20 miliona (da mu vratimo za godinu dana) pa ćemo imati tim sa najvećim platama (na papiru) i trenera sa najvećom platom, a vi onda cjepajte članske i godišnje i ono najvažnije "nece me Grbavica zadugo vidjeti"

Sky1
Kontakt:

ned jul 02, 2023 12:16 am

Sjetite se da smo bili bogdu od gašenja i otimanja imovine, a o rezultatima se nije ni razmišljalo, hvala Bogu najgore je prošlo. Trebat će vremena i vremena kada ćemo biti u situaciji da pričamo o pravim pojačanjima, treba biti realan i svjestan situacije u kojoj se trenutno nalazi naš klub, nemojmo bespotrebno stvarati pritisak na ljude u klubu. Na trofeje ne treba ni pomišljati, pa taman da nam je stanje odlično ne bismo ih vidjeli sa ovakvim Savezom, mislim da će biti patnja narednih godina uzeti neki trofej mimo tri favorizirana kluba iz svake etno enklave, a znamo koja tri, mislim da je taj plijen već dogovoren i podijeljen i tako će zadugo ostati.

kvalitet
Kontakt:

ned jul 02, 2023 12:27 am

Dzezvar je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
sub jul 01, 2023 9:17 pm
Ljudi dragi pripremna je utakmica sta vam.je ba...
Pošteno, ali ako ne izborimo Evropu, znamo ko treba dobiti nogu iz kluba... ovaj prelazni rok je užasan
Ponašam se tako jer nam se predsjednik ku*či po presicama, diže ton, očitava bukvice, pravi nas budalama, očito ne zna namaći ozbiljne pare, a ponavljam NIJE ISKORISTIO SVE MOGUĆNOSTI DA UVEDE INVESTITORA I PRI TOME SU APSOLUTNO NETRANSPARENTNI KADA JE O TOME RIJEČ.

I nikakva mene nije euforija ponijela, nego razmišljam objektivno i opet govorim da za Želju nije dovoljno da neko domaćinski posluje. Fudbalskom klubu je potreban novac, s ovim dugovima bar 6-7 miliona godišnje da bismo bili konkurentni, ništa više, ovi to ni izbliza ne znaju namaći. Šta je problem to reći?
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned jul 02, 2023 12:34 am

Previse se opterecujete jednom prijateljskom utakmicom, a dobro znamo da ce doci sigurno jos 2-3 igraca.
Željezničar ante portas !

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

ned jul 02, 2023 12:38 am

AsharaK je napisao/la:
ned jul 02, 2023 12:34 am
Previse se opterecujete jednom prijateljskom utakmicom, a dobro znamo da ce doci sigurno jos 2-3 igraca.
I Biber, i Vitonji su igrači.. valjda. :rofl:

santakuruz
Kontakt:

ned jul 02, 2023 12:41 am

Diverzant je napisao/la:
santakuruz je napisao/la:

Plaćaju Zrinjski i Sarajevo. Dosta za početak, dok ne krene trend
Zrinjski doveo na zimu onog iz albanije čini mi se za 100k eura
I mi smo tako nekad placali obestecenje za Ticu, pa evo gdje nas je takav nacin rada doveo. Nama treba proizvodnja igraca kroz omladinski pogon i skautiranje po BH "selima". Kad to savladamo bice i za obestecenja.

SanMan
Kontakt:

ned jul 02, 2023 1:01 am

Imamo tri igrača
Štilić, Mekić, Amoah
ostalo koga god staviš u tim sigurno ćeš pogrješiti, nekad manje nekad više

ubaceni element
Kontakt:

ned jul 02, 2023 1:10 am

LARSSON je napisao/la:
ned jul 02, 2023 12:03 am
Prelazni rok zaključno sa 1.7.2023 je katastrofalno urađen. Da li će se nešto radikalno promijeniti? Teško.

Pa klubovi koji nemaju para ne mogu dovesti igraca do 1.7 valjda je to jasno. Mogu se dovesti samo prinove i ako se neka potrefi da postane igrac, super. Hajde da sacekamo kraj prelaznog roka pa da komentarisemo, ako ni tad ne bude nista ona mozemo reci je li Bekricev rad na nivou Turbine ili je na nivou Davida Coperfielda.

Bi li bilo lijepo sklopiti ekipu na startu priprema, da bilo bi predobro, ali nazalost nije realno kad nemamo šuške.

Mulalic Edis
Kontakt:

ned jul 02, 2023 1:15 am

Prijateljska utakmica, bez takmicarskog naboja. Eksperimenti i jedni i drugi. Mi u drugom izveli igrace koji su na probi. SRAMOTNA organizacija utakmice i odnos prema navijacima. Zavrnuta voda i jedna mala vrata otvorena za dvije hiljade navijaca. Navijaca, koji su odrzali klub u zivotu.

Ja ne trazim skupa pojacanja, kule, gradove, kampove, titule...jako dobro znam s cim se ljudi bore i da smo u decembru skoro bili ugaseni. Transparetno i odgovorno poslovanje je sasvim OK. Dosli su ljudi kad su svi ovi sto danas pametuju kilometar od stadiona sjedili da ne bi slucajno probali pomoci sta. Znam jako dobro kako je kad na svaki mjesec i 60 milja poreza pokuca Amar, Zec, Alba, Medjugorje, neka firma iz 2009, bivsi uposlenik, vodovod, struja...da ne nabrajam dalje, znam kako se licenca dobila i koja je borba bila. Sve to u redu i super.

MEDJUTIM, neozbiljnost i neodgovornost vec u junu pocinje. Sjednica UO sazvana prekasno. Neku noc bila. Manijaci objavljuju akciju za plave majice prije deset dana i narucuju iste u TM Shop. Znaci, ponovo mi pravimo euforiju i donosi se dodatni novac i atmosfera se pravi znacajna za klub. U nasem klupskom fanshopu nema rojal plave majice...ako su narucili i ako ce doci do srijede ja brisem post. Znaci, direktor fanshopa samo da prati desavanja i djeluje s dva poziva. Pa daj da se proda 3 4 hiljade majica plavih Zeljinih, da se nesto zaradi...prosle godine nestane godisnjih karata, SRAMOTNO isto, ove godine karte ce biti skuplje, ali ponovo se kasni sa objavom, a znam da nisu ni narucene godisnje karte. Za clanske da ne govorim, nikakve reklame i plana. Ako hoces da prodas dresove, majice, godisnje karte onda to moras imati spremno vec od ponedjeljka jer je za 10 dana evropska tekma. Da pravis akcije i bombardujes s reklamama, da iskoristis dijasporu i pozitivnu energiju. Da se postave standovi za clanske, godisnje karte, da se proda barem 2 hiljade istih, 2 hiljade majica za utakmicu, 500 dresova, da ovo da ono, ALI NE KOD NAS TEK SJEDNICA UO. Nista nije spremno. Ovo sto sam ja napisao moze se zavrsiti za dva dana samo treba nesto i raditi. Jedino da navijaci preuzmu i poreznu, i fanshop i organizaciju utakmica, da nas 11 istrci sad protiv Dinama.
Neodgovornim i nemarnim odnosom finansijski ce Zeljo biti ostecen. A nama su juli i august najbolji izvor prihoda. Pa daj iskoristi to...opet kazem mozda nas iznenade i sve u ponedjeljak bude spremno, ali po onom sto znam nece.
Grande Miske 💪

Sulevelicanstveni
Kontakt:

ned jul 02, 2023 1:16 am

Prvo poluvrijeme ja nisam nezadovoljan, djelovali smo fino na neke trenutke jos to nije prvi sastav, mozda cak ni prava formacija koja ce biti u Evropi. Previse se negative stvara ovdje.

Diverzant
Kontakt:

ned jul 02, 2023 1:25 am

Mulalic Edis je napisao/la:
ned jul 02, 2023 1:15 am
Prijateljska utakmica, bez takmicarskog naboja. Eksperimenti i jedni i drugi. Mi u drugom izveli igrace koji su na probi. SRAMOTNA organizacija utakmice i odnos prema navijacima. Zavrnuta voda i jedna mala vrata otvorena za dvije hiljade navijaca. Navijaca, koji su odrzali klub u zivotu.

Ja ne trazim skupa pojacanja, kule, gradove, kampove, titule...jako dobro znam s cim se ljudi bore i da smo u decembru skoro bili ugaseni. Transparetno i odgovorno poslovanje je sasvim OK. Dosli su ljudi kad su svi ovi sto danas pametuju kilometar od stadiona sjedili da ne bi slucajno probali pomoci sta. Znam jako dobro kako je kad na svaki mjesec i 60 milja poreza pokuca Amar, Zec, Alba, Medjugorje, neka firma iz 2009, bivsi uposlenik, vodovod, struja...da ne nabrajam dalje, znam kako se licenca dobila i koja je borba bila. Sve to u redu i super.

MEDJUTIM, neozbiljnost i neodgovornost vec u junu pocinje. Sjednica UO sazvana prekasno. Neku noc bila. Manijaci objavljuju akciju za plave majice prije deset dana i narucuju iste u TM Shop. Znaci, ponovo mi pravimo euforiju i donosi se dodatni novac i atmosfera se pravi znacajna za klub. U nasem klupskom fanshopu nema rojal plave majice...ako su narucili i ako ce doci do srijede ja brisem post. Znaci, direktor fanshopa samo da prati desavanja i djeluje s dva poziva. Pa daj da se proda 3 4 hiljade majica plavih Zeljinih, da se nesto zaradi...prosle godine nestane godisnjih karata, SRAMOTNO isto, ove godine karte ce biti skuplje, ali ponovo se kasni sa objavom, a znam da nisu ni narucene godisnje karte. Za clanske da ne govorim, nikakve reklame i plana. Ako hoces da prodas dresove, majice, godisnje karte onda to moras imati spremno vec od ponedjeljka jer je za 10 dana evropska tekma. Da pravis akcije i bombardujes s reklamama, da iskoristis dijasporu i pozitivnu energiju. Da se postave standovi za clanske, godisnje karte, da se proda barem 2 hiljade istih, 2 hiljade majica za utakmicu, 500 dresova, da ovo da ono, ALI NE KOD NAS TEK SJEDNICA UO. Nista nije spremno. Ovo sto sam ja napisao moze se zavrsiti za dva dana samo treba nesto i raditi. Jedino da navijaci preuzmu i poreznu, i fanshop i organizaciju utakmica, da nas 11 istrci sad protiv Dinama.
Neodgovornim i nemarnim odnosom finansijski ce Zeljo biti ostecen. A nama su juli i august najbolji izvor prihoda. Pa daj iskoristi to...opet kazem mozda nas iznenade i sve u ponedjeljak bude spremno, ali po onom sto znam nece.
To je to

Haklapuc
Kontakt:

ned jul 02, 2023 1:32 am

kvalitet je napisao/la:
ned jul 02, 2023 12:27 am
Dzezvar je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Ponašam se tako jer nam se predsjednik ku*či po presicama, diže ton, očitava bukvice, pravi nas budalama, očito ne zna namaći ozbiljne pare, a ponavljam NIJE ISKORISTIO SVE MOGUĆNOSTI DA UVEDE INVESTITORA I PRI TOME SU APSOLUTNO NETRANSPARENTNI KADA JE O TOME RIJEČ.

I nikakva mene nije euforija ponijela, nego razmišljam objektivno i opet govorim da za Želju nije dovoljno da neko domaćinski posluje. Fudbalskom klubu je potreban novac, s ovim dugovima bar 6-7 miliona godišnje da bismo bili konkurentni, ništa više, ovi to ni izbliza ne znaju namaći. Šta je problem to reći?
Opet ti handriš ljude cvaja

ISB87
Kontakt:

ned jul 02, 2023 1:48 am

ok, hajmo dat svu imovinu na raspolaganju.
MIRZA RASCIC

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.

Prijava